Tot mai multe persoane iau în calcul multivitaminele pentru un organsim sănătos, pentru energie și pentru a da randament în domeniul profesional din care fac parte.
Nimic nu este mai benefic decât o alimentație cu aport scăzut de grăsimi, bogată în fructe, legume și cereale, pentru a furniza vitaminele și mineralele de care avem nevoie pentru a ne menține sănătoși.Din păcate, nu întotdeauna mâncăm sănătos și nu mereu avem la îndemână ceea ce necesită organismul nostru.Dacă vom adăuga și efectele negative ale stresului, înaintarea în vârstă, lipsa exercițiului fizic, poluarea și diferitele boli care ne amenință mereu, perspectiva consumului de suplimente nutritive va deveni una extrem de importantă.De aceea există din ce în ce mai mulți specialiști în domeniu care recomandă consumul zilnic de multivitamine.
Daca aveți o alimentație cu un aport scăzut de grăsimi, formată din cel puțin cinci porții de fructe și legume pe zi, pui, carne slabă sau pește, de câteva ori pe săptămână, probabil că puteți să apelați doar la o formulă clasică de multivitamine.
Dar chiar și cei care au o alimentație bine alcătuită și consumă hrană de tip fast-food numai ocazional pot beneficia de o formulă forte.
Pentru persoanele al căror prânz este alcătuit numai dintr-o felie de pizza și un pahar de băutură răcoritoare, este imperios necesară o formulă forte.
Necesarul zilnic satisface cerințele minime zilnice și ajută la prevenirea apariției unor boli, cum ar fi scorbutul, care apare ca urmare a deficienței de vitamina C.
Nivelurile mai ridicate de vitamine și minerale ce se găsesc în multivitamine pot ajuta de fapt la prevenirea bolilor, la întârzierea apariției lor sau pentru a ameliora anumite indispoziții sau dureri.
Valabil pentru femei:
Femeile, indiferent de vârstă, trebuie să consume cel puțin 1.200 mg de calciu/zi, provenite din diverse suplimente sau din alimentație pentru a preveni fracturile.Majoritatea tabletelor de multivitamine nu oferă acest supliment în cantitatea necesară, așa că este recomandabil să se consume un supliment separat bazat în totalitate numai pe calciu.
Femeile mai tinere, în special cele care au o menstruație abundentă, au nevoie de foarte mult fier (18 mg/zi).
Cele care doresc să rămână însărcinate trebuie să consume mai mult acid folic și să evite supradozele de vitamina A.
Valabil pentru bărbați:
Bărbații trebuie să evite tabletele de multivitamine care conțin fier.S-a constatat că o cantitate mărită de fier duce la apariția bolilor de inimă.
Trebuie să fiți atenți la produsele special destinate bărbaților care fac reclamă unor ingrediente precum extrasul de palmier, recomandat pentru prostată, deoarece multe dintre aceste substanțe sunt prezente în cantități atât de mici încât nu conferă aproape nici un beneficiu terapeutic.
Pentru persoanele trecute de 50 de ani:
Persoanele trecute de 50 de ani trebuie să opteze pentru suplimentele care nu conțin fier, deoarece acest mineral poate cauza probleme cardiace.În schimb, este chiar recomandat ca ele să consume în cantități mari vitaminele B6 și B12, pentru că, din cauza vârstei, pot să intervină adesea probleme în absorbția acestor substanțe nutritive.
Femeile și bărbații mai în vârstă pot beneficia de efectele de întărire a oaselor, provenite din ingerarea unor doze mărite de calciu (1.200 mg/zi) și vitamina D (de la 400 la 600 U.I./zi).
Pentru persoanele care suferă de boli cronice:
Persoanele care suferă de boli cronice au de obicei o poftă de mâncare redusă, ceea ce poate conduce la epuizarea rezervelor de hrană.Tabletele cu formule forte sunt extrem de importante în cazul în care aceste persoane suferă din cauza unor indispoziții digestive pe termen lung sau au probleme hepatice sau calculi biliari.Este necesar să se consulte medicul înainte de administrarea unor astfel de suplimente.
Pentru vegetarieni:
Persoanele vegetariene care nu consumă deloc produse de origine animală, inclusiv brânzeturi și ouă, trebuie să ia zilnic cel puțin 100 mg vitamina B12.Zincul, fierul și calciul sunt de asemenea minerale extrem de importante pentru persoanele vegetariene care țin un regim strict în acest sens.
Sfaturi utile bucatarie, beauty, sfaturi pentru casa, birou, sfaturi de intretinere corporala si multe altele.
duminică, 12 iunie 2016
sâmbătă, 11 iunie 2016
Proprietățile mierii de manuka
Mierea de manuka nu pare a fi foarte cunoscută, iar despre beneficiile ei nu știu prea multe persoane, dar este un produs excelent și foarte sănătos.
Mierea de manuka este produsă doar în Noua Zeelandă, de către albinele care polenizează florile arbustului de Manuka.
Este o miere delicioasă, densă, cu o culoare portocaliu închis și un gust foarte aromat și ușor caramelizat, cu proprietăți antioxidante importante și cu o putere antibacteriană foarte mare.
Această miere se recomandă mai ales în cazul afecțiunilor acute sau cronice, care au fost tratate anterior și care au o rezistență sporită la tratamente.
Indiferent de tipul de miere, în componență există o enzimă numită glucozoxidază, introdusă în miere datorită albinelor și care eliberează încet peroxidul de hidrogen, care are are rol antiseptic.În plus, mierea de manuka are și alte componente care îi oferă calități antibacteriene excepționale.
Pentru a vedea cât este de eficientă, iată câteva microorganisme bacteriene și fungice pe care mierea de manuka le poate distruge: Escherichia coli (E. coli), Staphylococcus aureus (Staph infections), Citrobacter freundii, Proteus mirabilis, Streptococcus faecalis, Vanocomycin-resistant Enterococci (VRE).
Mierea de manuka RAW Nelson MGO 200+ conține pe lângă peroxidul de hidrogen și o altă componentă “non peroxidică”, care este mult mai puternică și asta o face atât de deosebită.Principalul compus al mierii de manuka este metilglioxalul (MG).
MG este un component care se mai regăsește și în alte tipuri de miere, dar în cantități mult mai mici decat în mierea de manuka.
În mierea de manuka, MG rezultă din conversia altui compus, dihidroxiacetona, care se regăsește în concentrații foarte mari în nectarul florilor de manuka.
Metilglioxalul este cel care conferă mierii de manuka excepționala putere antibacteriană.Cu cât concenrația de MG este mai mare, cu atât este mai puternic efectul antibiotic.
Mierea de manuka este o miere cu proprietăți antibacteriene ieșite din comun fiind cel mai puternic antibiotic natural cunoscut și având uneori o eficiență chiar și de 50 de ori mai mare decât antibioticele obișnuite din farmacii.
Pentru efectele sale asupra organismului și pentru a vă convinge de proprietățile sale nebănuite, puteți comanda Miere de manuka RAW Nelson MGO 200+ aici.
Mierea de manuka este produsă doar în Noua Zeelandă, de către albinele care polenizează florile arbustului de Manuka.
Este o miere delicioasă, densă, cu o culoare portocaliu închis și un gust foarte aromat și ușor caramelizat, cu proprietăți antioxidante importante și cu o putere antibacteriană foarte mare.
Această miere se recomandă mai ales în cazul afecțiunilor acute sau cronice, care au fost tratate anterior și care au o rezistență sporită la tratamente.
Indiferent de tipul de miere, în componență există o enzimă numită glucozoxidază, introdusă în miere datorită albinelor și care eliberează încet peroxidul de hidrogen, care are are rol antiseptic.În plus, mierea de manuka are și alte componente care îi oferă calități antibacteriene excepționale.
Pentru a vedea cât este de eficientă, iată câteva microorganisme bacteriene și fungice pe care mierea de manuka le poate distruge: Escherichia coli (E. coli), Staphylococcus aureus (Staph infections), Citrobacter freundii, Proteus mirabilis, Streptococcus faecalis, Vanocomycin-resistant Enterococci (VRE).
Mierea de manuka RAW Nelson MGO 200+ conține pe lângă peroxidul de hidrogen și o altă componentă “non peroxidică”, care este mult mai puternică și asta o face atât de deosebită.Principalul compus al mierii de manuka este metilglioxalul (MG).
MG este un component care se mai regăsește și în alte tipuri de miere, dar în cantități mult mai mici decat în mierea de manuka.
În mierea de manuka, MG rezultă din conversia altui compus, dihidroxiacetona, care se regăsește în concentrații foarte mari în nectarul florilor de manuka.
Metilglioxalul este cel care conferă mierii de manuka excepționala putere antibacteriană.Cu cât concenrația de MG este mai mare, cu atât este mai puternic efectul antibiotic.
Mierea de manuka este o miere cu proprietăți antibacteriene ieșite din comun fiind cel mai puternic antibiotic natural cunoscut și având uneori o eficiență chiar și de 50 de ori mai mare decât antibioticele obișnuite din farmacii.
Pentru efectele sale asupra organismului și pentru a vă convinge de proprietățile sale nebănuite, puteți comanda Miere de manuka RAW Nelson MGO 200+ aici.
vineri, 10 iunie 2016
Vioreaua
Vioreaua este o specie de plante monocotiledonate cu bulbi din genul Scilla, familia Asparagaceae.Vioreaua păstrează caracteristicile genului Scilla din care face parte.
În plus, se caracterizează printr-o talie relativ redusă (10-30) și frunzele, întotdeauna în număr de două.Ele se ridică imediat de deasupra solului, atingând o lungime de până la 25 cm.
Inflorescența este un racem, iar florile sunt formate din 6 petale și din 6 stamine, de culoare albastră-violacee.
Fructul este o capsulă.
Vioreaua se înmulțește preponderent prin bulbi , aceștia au o dimensiune de 1- 3 cm și sunt acoperiți cu o coajă cafenie.
Vioreaua iubește pădurile umbrite de foioase , crește în desișuri cu soluri afânate.
În tradiţia populară:
Florile se foloseau pentru vopsit în albastru.
Ceaiul din rădăcini se lua contra tusei.
Rădăcina se dădea copiilor să o roadă pentru calmarea durerilor de gingii când ieșeau dinții.
Frunzele ca şi a altor specii înrudite se foloseau pentru răni.
Planta înflorește primăvara devreme, la începutul lunii martie.
Compoziţia chimică: ulei eteric, saponine, glicozizi flavonici.
Vioreaua conține o substanță toxică numită scillitoxină, alături de un glicozid cardiotonic (scilaina), precum și mucilagii și saponine iritante.
Florile conțin uleiuri volatile.
Acţiune farmaceutică: florile se foloseau ca expectorant şi sudorific, dar mai ales în cosmetică pentru parfum.
Ca plantă medicinală, se adresează mai mult industriei farmaceutice.
Prezintă proprietăți emetice, purgative, expectorante și diuretice, precum și în bronșita cronică, în afecțiunile renale cronice și în bolile cardiace.
În plus, se caracterizează printr-o talie relativ redusă (10-30) și frunzele, întotdeauna în număr de două.Ele se ridică imediat de deasupra solului, atingând o lungime de până la 25 cm.
Inflorescența este un racem, iar florile sunt formate din 6 petale și din 6 stamine, de culoare albastră-violacee.
Fructul este o capsulă.
Vioreaua se înmulțește preponderent prin bulbi , aceștia au o dimensiune de 1- 3 cm și sunt acoperiți cu o coajă cafenie.
Vioreaua iubește pădurile umbrite de foioase , crește în desișuri cu soluri afânate.
În tradiţia populară:
Florile se foloseau pentru vopsit în albastru.
Ceaiul din rădăcini se lua contra tusei.
Rădăcina se dădea copiilor să o roadă pentru calmarea durerilor de gingii când ieșeau dinții.
Frunzele ca şi a altor specii înrudite se foloseau pentru răni.
Planta înflorește primăvara devreme, la începutul lunii martie.
Compoziţia chimică: ulei eteric, saponine, glicozizi flavonici.
Vioreaua conține o substanță toxică numită scillitoxină, alături de un glicozid cardiotonic (scilaina), precum și mucilagii și saponine iritante.
Florile conțin uleiuri volatile.
Acţiune farmaceutică: florile se foloseau ca expectorant şi sudorific, dar mai ales în cosmetică pentru parfum.
Ca plantă medicinală, se adresează mai mult industriei farmaceutice.
Prezintă proprietăți emetice, purgative, expectorante și diuretice, precum și în bronșita cronică, în afecțiunile renale cronice și în bolile cardiace.
Etichete:
ceai din radacini de viorea,
diverse,
frunze de viorea,
petale de viorea,
plante monocotiledonate,
racem,
radacina de viorea,
stamine,
uleiuri volatile,
vioreaua
joi, 9 iunie 2016
Laptele ciulinilor și proprietățile sale
Scaieții apar în solurile fertile lăsate în paragină, unde tind să sufoce alte plante.Deși nu pare, laptele acestora au beneficii nebănuite.
Cele mai importante componente ale laptelui ciulinilor par să fie un grup de agenți denumiți silimarin, pe care cercetătorii le-au descoperit ca au efecte importante asupra ficatului.În primul rând, protejează ficatul de efectele negative ale toxinelor și bolilor și apoi are proprietatea de a stimula regenerarea țesutului hepatic distrus.Unele surse recomandă această plantă în cazurile în care s-a facut chemoterapie.De asemenea, laptele de scaiete se pare că poate repara țesutul hepatic distrus de abuzul de alcool sau după hepatită.
Laptele de scaiete a fost folosit în diverse tratamente în ultimii 2.000 de ani.Principalele lui efecte curative sunt legate de afecțiunile ficatului.În ultimii ani s-au făcut mai multe cercetări asupra acestui lapte și, în unele țări, scaietele este una dintre cele mai utilizate plante.
Ficatul este abuzat zilnic datorită diverșilor factori: stres, poluare, chimicale, toate fiind o provocare pentru ficat și orice putem face pentru a stimula activitatea ficatului va fi spre binele nostru.Se recomandă utilizarea laptelui de scaiete pentru a îmbunătăți funcționarea ficatului.Principala rațiune pentru care acest lapte și-a câștigat popularitatea este pentru că acesta poate proteja ficatul și, în același timp, îi poate imbunătăți funcțiile.În plus, nu există contraindicații ale acestei plante.Nu au fost înregistrate nici reacții adverse importante.Ocazional, poate avea efecte laxative datorită stimulării ficatului și secreției sporite a bilei.Singura interacțiune remarcabilă cu medicamentele apare atunci când laptele de scaiete reduce efectele acestora.
Laptele de scaiete este în mare măsură privit în terapia naturistă ca fiind un protector al ficatului împotriva medicamentelor.
Utilizarea laptelui de scaiete este tot mai des folosit pentru a reduce efectele dăunătoare ale stilului de viață din secolul nostru.Toată lumea are nevoie de ajutorul ficatului în aceste zile de stres maxim și viață trepidantă.Chiar dacă trăiți în vârf de munte, liniștiți, departe de agitația zilnică, tot aveți nevoie de ajutorul ficatului.
S-a descoperit prin experimente de laborator că laptele de ciulin poate proteja ficatul împotriva atacului unei otrăvi puternice care se găsește în unii detergenți și într-o ciupercă deosebit de otrăvitoare.În plus, laptele de scaiete este recomandat de unii cercetători pentru a crește cantitatea de lapte în cazul femeilor care alăptează.
Ca toate plantele este bine să nu faceți un exces din consumul acestui lapte.Îl puteți consuma pentru 3-4 luni, de exemplu, apoi faceți o pauză pentru 1-3 luni înainte de a reveni la el.Dacă v-ați decis să încercați laptele obținut din ciulini, sfat valabil și pentru oricare altă plantă, faceți în scris, zilnic, o scurtă descriere a stării dumneavoastră de sănătate.În acest fel puteți observa evoluția stării de sănătate de-a lungul celor câteva luni de tratament.
Buna funcționare a ficatului are numeroase urmări benefice: detoxifiant față de otrăvuri cum este alcoolul, digestia grăsimilor, buna funționare a metabolismului care are implicații asupra funcționării tuturor celulelor, asimilarea vitaminelor, echilibrarea hormonală, menținerea unei bune calități a sângelui.
Ficatul are atâtea funcții în corp încât proasta lui funcționare poate genera o serie întreagă de disfuncționalități: proasta digestie a alimentelor grase, dureri de cap, afecțiuni ale ochilor, schimbarea densității sângelui menstrual, stare proastă în primele ore ale zilei, stări de stres și frustrare.
Aceste simptome apar adesea când ficatul este congestionat, ceea ce poate fi destul de neplăcut.Aceste stări nu amenință viața, dar pot influența calitatea acesteia, iar dacă se continuă pe mai mulți ani în mod cert vor fi afectate și alte organe.
Desigur, acest lapte produs de banalii ciulini nu va va rezolva toate problemele de sănătate.Dacă suferiți de cancer la ficat sau ciroză, sau de orice altă boală, aveți în mod cert nevoie de sfatul unui medic specialist.Dar, dacă recunoașteți unul din simptomele de mai sus, este bine să folosiți acest produs, chiar dacă îl veți lua singur sau asociat cu alt tratament.
Cele mai importante componente ale laptelui ciulinilor par să fie un grup de agenți denumiți silimarin, pe care cercetătorii le-au descoperit ca au efecte importante asupra ficatului.În primul rând, protejează ficatul de efectele negative ale toxinelor și bolilor și apoi are proprietatea de a stimula regenerarea țesutului hepatic distrus.Unele surse recomandă această plantă în cazurile în care s-a facut chemoterapie.De asemenea, laptele de scaiete se pare că poate repara țesutul hepatic distrus de abuzul de alcool sau după hepatită.
Laptele de scaiete a fost folosit în diverse tratamente în ultimii 2.000 de ani.Principalele lui efecte curative sunt legate de afecțiunile ficatului.În ultimii ani s-au făcut mai multe cercetări asupra acestui lapte și, în unele țări, scaietele este una dintre cele mai utilizate plante.
Ficatul este abuzat zilnic datorită diverșilor factori: stres, poluare, chimicale, toate fiind o provocare pentru ficat și orice putem face pentru a stimula activitatea ficatului va fi spre binele nostru.Se recomandă utilizarea laptelui de scaiete pentru a îmbunătăți funcționarea ficatului.Principala rațiune pentru care acest lapte și-a câștigat popularitatea este pentru că acesta poate proteja ficatul și, în același timp, îi poate imbunătăți funcțiile.În plus, nu există contraindicații ale acestei plante.Nu au fost înregistrate nici reacții adverse importante.Ocazional, poate avea efecte laxative datorită stimulării ficatului și secreției sporite a bilei.Singura interacțiune remarcabilă cu medicamentele apare atunci când laptele de scaiete reduce efectele acestora.
Laptele de scaiete este în mare măsură privit în terapia naturistă ca fiind un protector al ficatului împotriva medicamentelor.
Utilizarea laptelui de scaiete este tot mai des folosit pentru a reduce efectele dăunătoare ale stilului de viață din secolul nostru.Toată lumea are nevoie de ajutorul ficatului în aceste zile de stres maxim și viață trepidantă.Chiar dacă trăiți în vârf de munte, liniștiți, departe de agitația zilnică, tot aveți nevoie de ajutorul ficatului.
S-a descoperit prin experimente de laborator că laptele de ciulin poate proteja ficatul împotriva atacului unei otrăvi puternice care se găsește în unii detergenți și într-o ciupercă deosebit de otrăvitoare.În plus, laptele de scaiete este recomandat de unii cercetători pentru a crește cantitatea de lapte în cazul femeilor care alăptează.
Ca toate plantele este bine să nu faceți un exces din consumul acestui lapte.Îl puteți consuma pentru 3-4 luni, de exemplu, apoi faceți o pauză pentru 1-3 luni înainte de a reveni la el.Dacă v-ați decis să încercați laptele obținut din ciulini, sfat valabil și pentru oricare altă plantă, faceți în scris, zilnic, o scurtă descriere a stării dumneavoastră de sănătate.În acest fel puteți observa evoluția stării de sănătate de-a lungul celor câteva luni de tratament.
Buna funcționare a ficatului are numeroase urmări benefice: detoxifiant față de otrăvuri cum este alcoolul, digestia grăsimilor, buna funționare a metabolismului care are implicații asupra funcționării tuturor celulelor, asimilarea vitaminelor, echilibrarea hormonală, menținerea unei bune calități a sângelui.
Ficatul are atâtea funcții în corp încât proasta lui funcționare poate genera o serie întreagă de disfuncționalități: proasta digestie a alimentelor grase, dureri de cap, afecțiuni ale ochilor, schimbarea densității sângelui menstrual, stare proastă în primele ore ale zilei, stări de stres și frustrare.
Aceste simptome apar adesea când ficatul este congestionat, ceea ce poate fi destul de neplăcut.Aceste stări nu amenință viața, dar pot influența calitatea acesteia, iar dacă se continuă pe mai mulți ani în mod cert vor fi afectate și alte organe.
Desigur, acest lapte produs de banalii ciulini nu va va rezolva toate problemele de sănătate.Dacă suferiți de cancer la ficat sau ciroză, sau de orice altă boală, aveți în mod cert nevoie de sfatul unui medic specialist.Dar, dacă recunoașteți unul din simptomele de mai sus, este bine să folosiți acest produs, chiar dacă îl veți lua singur sau asociat cu alt tratament.
miercuri, 8 iunie 2016
Tratarea bolii Alzheimer prin remedii naturiste partea a doua
Despre Alzheimer și implicațiile sale, precum și despre diagnosticarea acestei boli, am scris câteva informații importante în această postare.
Problemele de memorie constituie adesea primul semn al acestei boli, dar trebuie studiat cu atenție deoarece îmbătrânirea în sine produce tulburări ale memoriei și trebuie evitat falsul diagnostic.
Cea mai evidentă și mai clară alterare este cea a memoriei episodice de lungă durată.Ea este pusă în evidență de rezultatele la învățarea perechilor de elemente asociate sau la reactualizarea unui pasaj de proză sau la testul Rivermead, de memorie comportamentală.
Diagnosticul bolii Alzheimer (BA) ține cont de accentuarea pierderii memoriei în timpul vieții și a altor funcții cognitive: schimbări de comportament, de personalitate și de gândire.
Pentru o diagnosticare corectă se urmărește alterarea modului de operare a memoriei semantice.De asemenea, la testul bazat pe propoziții stupide persoanele cu BA reacționează foarte lent și comit multe erori.
Multitudinea factorilor, ce au fost observați ca intervenind în apariția BA, fac imperios necesară abordarea holistică a cercetărilor asupra acesteia.Astfel funcționarea triadei trup-minte-spirit trebuie să fie armonioasă și sincronizată perfect, orice dereglare a acestei sincronizări putând duce la apariția bolii.
Tratamentele cunoscute până în prezent includ medicamente pentru îmbunătățirea memoriei prin creșterea cantității de acetilcolină în organism și pentru ameliorarea problemelor comportamentale, cum ar fi halucinațiile, agitația, depresii, stările de anxietate, insomniile etc.
Medicamentele de sinteză utilizate în prezent, în timp pot afecta ficatul, produc greață, diaree, vărsături, oboseală sau crampe musculare.
Astfel este nevoie de o soluție exclusiv naturistă, fără efecte secundare sau contraindicații, din categoria remediilor complementare, nu alternative.Tratamentul alopat recomandat de medicul curant se poate continua, dar se completează cu terapia celor două remedii naturiste.
Efectul evident de regenerare neurologică, emoțională și comportamentală a pacienților, a dus la stoparea evoluției bolii, dar mai mult, la mulți pacienți s-a observat o revenire evidentă și de nesperat, de către medicii de specialitate, la starea de normalitate.
Cercetarea influențelor remediilor exclusiv naturiste asupra aspectelor patologice neurologice din boala Alzheimer a dus, după circa 5 ani de studii, la remediul Complex Fito-Alzheimer nr. 1 și nr. 2, format din 7, respectiv 5 plante din flora spontană, de la care se recoltează doar mugurii și se macerează în amestec de glicerină și alcool etilic din cereale de 96 de grade (tehnică specială de recoltare și preparare a remediilor, numită gemoterapie), completând cu elementul Aurum metallicum, administrat sub formă homeopată.
Modul recomandat de administrare a Complexului Fito-Alzheimer nr. 1 este sub formă de picături (între 5 și 7), de 3 ori/zi, direct pe limbă, înainte cu circa 20 minute de masă, timp de 6 zile pe săptămână.
În cea de a 7-a zi se va administra remediul Complex Fito-Alzheimer nr. 2, diluat în puțină apă, câte 7 picături, de 3 ori/zi.
Se recomandă evitarea mirosurilor puternice, a consumului de dropsuri, gumă de mestecat, cafea sau a produselor cu mentă.
Formulele menționate acționează asupra sistemului vascular afectat de ateroscleroză, asupra microtraumatismelor care o favorizează, asupra traumatismelor apărute în urma accidentelor vasculare cerebrale, asupra degenerescenței sistemului neurologic și depresiilor specifice acestei maladii.
Problemele de memorie constituie adesea primul semn al acestei boli, dar trebuie studiat cu atenție deoarece îmbătrânirea în sine produce tulburări ale memoriei și trebuie evitat falsul diagnostic.
Cea mai evidentă și mai clară alterare este cea a memoriei episodice de lungă durată.Ea este pusă în evidență de rezultatele la învățarea perechilor de elemente asociate sau la reactualizarea unui pasaj de proză sau la testul Rivermead, de memorie comportamentală.
Diagnosticul bolii Alzheimer (BA) ține cont de accentuarea pierderii memoriei în timpul vieții și a altor funcții cognitive: schimbări de comportament, de personalitate și de gândire.
Pentru o diagnosticare corectă se urmărește alterarea modului de operare a memoriei semantice.De asemenea, la testul bazat pe propoziții stupide persoanele cu BA reacționează foarte lent și comit multe erori.
Multitudinea factorilor, ce au fost observați ca intervenind în apariția BA, fac imperios necesară abordarea holistică a cercetărilor asupra acesteia.Astfel funcționarea triadei trup-minte-spirit trebuie să fie armonioasă și sincronizată perfect, orice dereglare a acestei sincronizări putând duce la apariția bolii.
Tratamentele cunoscute până în prezent includ medicamente pentru îmbunătățirea memoriei prin creșterea cantității de acetilcolină în organism și pentru ameliorarea problemelor comportamentale, cum ar fi halucinațiile, agitația, depresii, stările de anxietate, insomniile etc.
Medicamentele de sinteză utilizate în prezent, în timp pot afecta ficatul, produc greață, diaree, vărsături, oboseală sau crampe musculare.
Astfel este nevoie de o soluție exclusiv naturistă, fără efecte secundare sau contraindicații, din categoria remediilor complementare, nu alternative.Tratamentul alopat recomandat de medicul curant se poate continua, dar se completează cu terapia celor două remedii naturiste.
Efectul evident de regenerare neurologică, emoțională și comportamentală a pacienților, a dus la stoparea evoluției bolii, dar mai mult, la mulți pacienți s-a observat o revenire evidentă și de nesperat, de către medicii de specialitate, la starea de normalitate.
Cercetarea influențelor remediilor exclusiv naturiste asupra aspectelor patologice neurologice din boala Alzheimer a dus, după circa 5 ani de studii, la remediul Complex Fito-Alzheimer nr. 1 și nr. 2, format din 7, respectiv 5 plante din flora spontană, de la care se recoltează doar mugurii și se macerează în amestec de glicerină și alcool etilic din cereale de 96 de grade (tehnică specială de recoltare și preparare a remediilor, numită gemoterapie), completând cu elementul Aurum metallicum, administrat sub formă homeopată.
Modul recomandat de administrare a Complexului Fito-Alzheimer nr. 1 este sub formă de picături (între 5 și 7), de 3 ori/zi, direct pe limbă, înainte cu circa 20 minute de masă, timp de 6 zile pe săptămână.
În cea de a 7-a zi se va administra remediul Complex Fito-Alzheimer nr. 2, diluat în puțină apă, câte 7 picături, de 3 ori/zi.
Se recomandă evitarea mirosurilor puternice, a consumului de dropsuri, gumă de mestecat, cafea sau a produselor cu mentă.
Formulele menționate acționează asupra sistemului vascular afectat de ateroscleroză, asupra microtraumatismelor care o favorizează, asupra traumatismelor apărute în urma accidentelor vasculare cerebrale, asupra degenerescenței sistemului neurologic și depresiilor specifice acestei maladii.
marți, 7 iunie 2016
Beneficiile uleiului de cocos
Uleiul de cocos are nenumărate beneficii pentru noi și sănătatea noastră, iar în cosmetică este unul dintre cele mai folosite tratamente.Cele mai importante proprietăți ale sale au fost demonstrate de-a lungul timpului, dar pot fi reamintite: anti-inflamatoare, anti-microbiene, anti-virale, anti-fungice.Compoziția sa înseamnă polifenoli, antioxidanți naturali, vitaminele A, C și E, K, Fier, Calciu.Toate aceste elemente generează doar reacții pozitive benefice pentru sănătatea noastră, sistemul nostru imunitar este îmbunătățit, iar colesterolul este păstrat în limite normale.
Uleiul de cocos este un ulei vegetal bogat într-un tip de grăsime care se găsește rar în alte alimente, numit trigliceridă.Ori de câte ori consumați trigliceride, acestea se duc imediat în ficat în loc să se depună în alte locuri din organism și să dăuneze.
Acest fel de ulei are o concentrație foarte mare de acizi grași saturați: lauric 52%, capric și caprilic, acizi care se asimilează foarte repede în organism și care ne dau energie.Este digerat și absorbit rapid, organismul devine mai rezistent și oboseala poate fi înlăturată prin consumul de ulei de cocos.Uleiul de cocos are un nivel ridicat de trigliceride cu lanț mediu, astfel încât oferă calorii pentru energie, dar nu crează exces de grăsimi în corp.Din acest ,motiv, persoanelor care vor să slăbească sau celor care fac sport, li se recomandă uleiul de cocos.
Cei care țin diete, dar se lovesc de nevoia de dulce, uleiul de cocos este o rezolvare deoarece inhibă pofta de dulce, suprimă apetitul și ajută la creșterea sațietății.Uleiul de cocos este deosebit de versatil când vine vorba de rețete:
Se poate consuma în loc de unt, se poate topi peste legume, se poate adăuga în ceai sau cafea, în dressingul folosit la salate, în musli sau în clătite, în smoothie-uri, se poate combina cu o omletă delicioasă sau cu orice tip de carne.
Dacă la prepararea rețetelor obișnuiți să folosiți unt, acesta se poate înlocui cu succes cu uleiul de cocos, iar detoxifierea este mai eficientă dacă folosiți și acest tip de ulei în combinațiile alese.
Cu uleiul de nucă de cocos puteți găti orice de la floicele de porumb, prăjituri, biscuiți, fursecuri, la creveți, paste sau orez.
Uleiul de cocos Jeeva Premium nu conține colesterol și acizi grași trans, nu elimină toxine la temperaturi mari, nu generează radicali liberi dăunători, așa că îl puteți folosi cu maximă încredere în bucătărie și nu numai.
Uleiul de cocos îmbunătăţeşte procesul de absorbţie a substanţelor nutritive, reglează metabolismul şi digestia, iar ultimele cercetări îl recomandă pentru toate grupele de vârstă.
Se utilizează cu succes pentru tratarea iritației de scutec și a eczemelor, este foarte bun pentru masajul bebelușilor, ajută la înmuierea și eliminarea cojițelor de pe scalpul bebelușilor.Acidul lauric din compoziția uleiului de cocos se regăsește și în laptele matern, așadar sistemul imunitar al copiilor nu are decât de câștigat.
Cercetările recente arată că trigliceridele cu lanț mediu din uleiul de nucă de cocos traversează bariera de sânge a creierului sprijinind teoria că acestea pot fi metabolizate la corpii cetonici.Aceste trigliceride cu lanț mediu reprezintă o foarte importantă sursă alternativă de combustibil pentru creier și poate imbunătăți funcția cognitivă și ar putea reprezenta îmbunătățiri la pacienții cu Alzheimer, demență și alte afecțiuni neurodegenerative.
Până și animalele de companie pot folosi și se pot bucura de uleiul de cocos, fie că îl folosiți în hrana acestora pentru o mai bună digestie, fie că îl aplicați extern.Infecțiile și rănile se pot trata cu ulei de cocos, iar blana animăluțelor va fi mult mai strălucitroare.
Persoanele care cunosc cel mai bine uleiul de cocos Jeeva Premium, sunt femeile, deoarece acest ingredient este o inovație în cosmetică.Pentru un păr sănătos și strălucitor, o piele hidratată și luminoasă, unghii rezistente și îngrijite, uleiul de cocos se folosește singur sau în diferite combinații pentru măști cosmetice sau tratamente.
Indiferent de motivul pentru care alegeți să folosiți ulei de nucă de cocos, veți face cea mai bună alegere pentru organismul și sănătatea dvs.Dacă doriți să profitați, găsiți aici Uleiul de Cocos 500 ml Raw Organic Extra Virgin- Certificat Kosher, la un preț avantajos.
Uleiul de cocos este un ulei vegetal bogat într-un tip de grăsime care se găsește rar în alte alimente, numit trigliceridă.Ori de câte ori consumați trigliceride, acestea se duc imediat în ficat în loc să se depună în alte locuri din organism și să dăuneze.
Acest fel de ulei are o concentrație foarte mare de acizi grași saturați: lauric 52%, capric și caprilic, acizi care se asimilează foarte repede în organism și care ne dau energie.Este digerat și absorbit rapid, organismul devine mai rezistent și oboseala poate fi înlăturată prin consumul de ulei de cocos.Uleiul de cocos are un nivel ridicat de trigliceride cu lanț mediu, astfel încât oferă calorii pentru energie, dar nu crează exces de grăsimi în corp.Din acest ,motiv, persoanelor care vor să slăbească sau celor care fac sport, li se recomandă uleiul de cocos.
Cei care țin diete, dar se lovesc de nevoia de dulce, uleiul de cocos este o rezolvare deoarece inhibă pofta de dulce, suprimă apetitul și ajută la creșterea sațietății.Uleiul de cocos este deosebit de versatil când vine vorba de rețete:
Se poate consuma în loc de unt, se poate topi peste legume, se poate adăuga în ceai sau cafea, în dressingul folosit la salate, în musli sau în clătite, în smoothie-uri, se poate combina cu o omletă delicioasă sau cu orice tip de carne.
Dacă la prepararea rețetelor obișnuiți să folosiți unt, acesta se poate înlocui cu succes cu uleiul de cocos, iar detoxifierea este mai eficientă dacă folosiți și acest tip de ulei în combinațiile alese.
Cu uleiul de nucă de cocos puteți găti orice de la floicele de porumb, prăjituri, biscuiți, fursecuri, la creveți, paste sau orez.
Uleiul de cocos Jeeva Premium nu conține colesterol și acizi grași trans, nu elimină toxine la temperaturi mari, nu generează radicali liberi dăunători, așa că îl puteți folosi cu maximă încredere în bucătărie și nu numai.
Uleiul de cocos îmbunătăţeşte procesul de absorbţie a substanţelor nutritive, reglează metabolismul şi digestia, iar ultimele cercetări îl recomandă pentru toate grupele de vârstă.
Se utilizează cu succes pentru tratarea iritației de scutec și a eczemelor, este foarte bun pentru masajul bebelușilor, ajută la înmuierea și eliminarea cojițelor de pe scalpul bebelușilor.Acidul lauric din compoziția uleiului de cocos se regăsește și în laptele matern, așadar sistemul imunitar al copiilor nu are decât de câștigat.
Cercetările recente arată că trigliceridele cu lanț mediu din uleiul de nucă de cocos traversează bariera de sânge a creierului sprijinind teoria că acestea pot fi metabolizate la corpii cetonici.Aceste trigliceride cu lanț mediu reprezintă o foarte importantă sursă alternativă de combustibil pentru creier și poate imbunătăți funcția cognitivă și ar putea reprezenta îmbunătățiri la pacienții cu Alzheimer, demență și alte afecțiuni neurodegenerative.
Până și animalele de companie pot folosi și se pot bucura de uleiul de cocos, fie că îl folosiți în hrana acestora pentru o mai bună digestie, fie că îl aplicați extern.Infecțiile și rănile se pot trata cu ulei de cocos, iar blana animăluțelor va fi mult mai strălucitroare.
Persoanele care cunosc cel mai bine uleiul de cocos Jeeva Premium, sunt femeile, deoarece acest ingredient este o inovație în cosmetică.Pentru un păr sănătos și strălucitor, o piele hidratată și luminoasă, unghii rezistente și îngrijite, uleiul de cocos se folosește singur sau în diferite combinații pentru măști cosmetice sau tratamente.
Indiferent de motivul pentru care alegeți să folosiți ulei de nucă de cocos, veți face cea mai bună alegere pentru organismul și sănătatea dvs.Dacă doriți să profitați, găsiți aici Uleiul de Cocos 500 ml Raw Organic Extra Virgin- Certificat Kosher, la un preț avantajos.
luni, 6 iunie 2016
Tisa
În tradiţia populară: tisa, muştarul, usturoiul, amestecate bine, se turna pe gâtul vitelor, contra turbării, şi apoi li se slobozea sânge de la 2 vene de la grumaz.
Toxicitate: este o plantă toxică care se folosea pentru otrăvirea săgeţilor.
Toxicitate mai mare au frunzele, în special iarna.
Compoziţie: tisa conţine taxol care este un excelent antimicotic.
Se poate folosi în special contra cancerului.
Se prepară tratamentele cu mare atenţie fiind o plantă toxică.
În unele locuri se mai foloseşte şi astăzi pentru proprietăţile emenogoge, abortive, antiovulare şi hipertensive.
Provoacă apariţia ciclului întârziat, scade tensiunea.
Atenţie! Folosirea frunzelor provoacă adesea accidente mortale.
Toxicitate: este o plantă toxică care se folosea pentru otrăvirea săgeţilor.
Toxicitate mai mare au frunzele, în special iarna.
Compoziţie: tisa conţine taxol care este un excelent antimicotic.
Se poate folosi în special contra cancerului.
Se prepară tratamentele cu mare atenţie fiind o plantă toxică.
În unele locuri se mai foloseşte şi astăzi pentru proprietăţile emenogoge, abortive, antiovulare şi hipertensive.
Provoacă apariţia ciclului întârziat, scade tensiunea.
Atenţie! Folosirea frunzelor provoacă adesea accidente mortale.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)