Dacă vreți să mâncați corect, îmbogățiți-vă dieta cu fructe și legume, iar ficatul dumneavoastră va funcționa mai bine și, implicit, veți observa o scădere în greutate.S-a constatat că anual mai multe persoane mor din cauza excesului de mâncare decât din cauza subnutriției.Ținta dumneavoastră trebuie să fie curățarea corpului și reîntinerirea întregului metabolism, nu neapărat scăderea în greutate.Slăbirea va apărea o dată cu îmbunătățirea funcționării ficatului.De ce să vă stresați observând încetineala cu care apare scăderea în greutate?
Nu mâncați dacă sunteți stresați sau supărați deoarece în acest timp curgerea sângelui este direcționată de la intestine și ficat spre alte părți ale corpului.
Atenție la uleiul pe care îl consumați, uleiul de măsline este foarte bun pentru ficat.Uleiul se găsește în multe alimente naturale: pește, semințe, nuci, măsline.Pentru salate este bine să folosiți uleiurile obținute prin presarea la rece, nerafinate, păstrate în sticle închise la culoare.Păstrați uleiul în frigider.
Întotdeauna aveți grijă să mestecați încet mâncarea pentru că procesul de digestie începe cu amestecarea salivei cu mâncarea în gură.În funcție de vârsta persoanei, producția acidului din stomac devine inadecvată pentru eficiența digestiei.Aceasta se poate redresa dacă, înainte de fiecare masă, veți bea un pahar de apă în care ați amestecat o lingură de oțet de mere.
Obțineți-vă proteinele necesare din diverse surse, inclusiv legume.Dieta de curățare a ficatului conține carne de pui, pește și ouă.Proteinele se pot obține și din legume, cereale, nuci și semințe.Dintre legume cele mai bogate în proteine, fibre, acizi grași vitamine și minerale sunt: soia, fasolea, năutul, lintea.Semințele de linte, floarea-soarelui, susan și dovleac sunt o sursă excelentă de acizi grași, proteine și fibre.Nucile sunt foarte bogate în uleiuri nesaturate și trebuie consumate numai proaspete.Dacă ele au fost scoase din coajă și expuse la aer, uleiul lor devine rânced.Cumpărați nuci numai în coajă.
Nu mâncați dacă nu vă este foame.Consumați cât mai multe fructe, legume, sucuri de fructe, salate și beți multă apă.Mulți oameni obișnuiesc să mănânce la ore fixe, indiferent dacă le este sau nu foame.În acest caz ficatul va munci din greu și va avea de suferit.
Evitați constipația mâncând multe fructe și legume proaspete și bând multă apă.Evitând constipația veți evita creșterea și dezvoltarea organismelor nocive corpului.
Beți 8-12 pahare de apă zilnic.Apa vă va ajuta să vă curățați ficatul și să reduceți greutatea corporală.Este bine să beți apă cu înghițituri mici și dese contra deshidratării.Evitați să consumați fluide în timpul mesei.
Deoarece ficatul trebuie să filtreze și să distrugă orice bacterie sau virus care se găsește în mâncare, este bine să fiți foarte atenți la tot ce mâncați.Există multe organisme care pot afecta ficatul.Pentru a reduce acest risc, consumați numai alimente proaspete, evitați mâncarea care a fost reîncălzită, pâinea și carnea depozitate incorect.Multe alimente ambalate și procesate sunt tratate și conțin conservanți.O dată ce aceste alimente ajung în intestine, conservanții dispar și microbii încep să se dezvolte.Evitați în mod special carnea conservată.Verificați dacă la creșterea produselor vegetale pe care le consumați au fost folosite pesticide.Cumpărați numai produse care conțin ingrediente naturale și evitați alimentele care conțin conservanți, coloranți, îndulcitori și arome artificiale.
Evitați consumul excesiv de zahăr.În mod special, zahărul rafinat va fi transformat de ficat în grăsime și colesterol care se va depune pe abdomen, în jurul organelor sau va duce la probleme cardiovasculare.Evitați îndulcitorii artificiali deoarece sunt toxici pentru ficat și pot cauza hipoglicemie.Dacă simțiți nevoia să consumați dulciuri, mai bine apelați la fructe proaspete sau uscate și miere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu