vineri, 25 martie 2016

Cum ne poate ajuta păpădia?

   Dintre toate plantele de primăvară de la noi, păpădia este cel mai puternic drenor.
 

   Toți cei ce simt nevoia unei purificări, a unei ușurări a organismului, sunt sfătuiți să facă o cură cu păpădie proaspătă, care este o plantă atât de obișnuită, încât mulți nu pot realiza valoarea sa terapeutică deosebită
 

   Are o mare putere să curețe și să detoxifice sângele și organismul.
 

   Păpădia este căutată și folosită pentru rădăcină, flori, frunze și tije.
 

   Cea mai sănătoasă și puternică este păpădia culeasă din locuri curate, nepoluate, neerbicidate, aflate cât mai departe de aglomerațiile urbane sau de șosele.
 

   Cura cu păpădie durează cel puțin 14 zile.În cazul bolilor cronice, poate dura și 3-4 săptămâni.Fac excepție persoanele subponderale, anemice, cărora efectele drenoare puternice ale acestei plante le pot crea o anumită stare de slăbiciune.În boli cum ar fi diabetul, psoriazisul, anumite forme de cancer, cura cu păpădie se prelungește pe perioada mai multor luni, ea acționând ca un catalizator al proceselor de vindecare.
 

   Înainte ca păpădia să înflorească, se folosesc tijele cu boboci sau frunzele proaspete.Planta trebuie să fie consumată în ziua în care a fost culeasă, sau cel mult la 24 de ore după culegere, cu condiția să fi fost păstrată la rece (în frigider) și într-un ambalaj ermetic, așa încât să nu se deshidrateze.
   Dacă avem la dispoziție tulpini proaspete, se administrează șase asemenea tije pe zi (câte două înaintea fiecărei mese), care se mestecă bine înainte de a fi înghițite.
   Dacă avem la dispoziție frunze, se consumă o mână de frunze proaspete (circa 50 grame) pe zi, în reprize, înainte de fiecare masă.Frunzele se taie mărunt și se consumă ca atare, fără nimic altceva, mestecându-le bine înainte de a le înghiți.Timp de un sfert de oră de la administrarea păpădiei nu se consumă nici un fel de aliment.



 

   Ce afecțiuni vindecă păpădia:
   Cei care se confruntă des cu sinuzite, rinite, indigestie, hipoaciditate, bronșite, bronșite astmatiforme este bine să-și curețe organismul cu păpădie.În acest scop, ei vor consuma dimineața întreaga cantitate de păpădie prescrisă și până la prânz nu vor consuma decât sucuri naturale de fructe și legume.
   Boli de ficat: hepatită, hepatită cronică, ciroză hepatică.
   Diabet: se urmează cure de lungă durată; în cazul persoanelor cu o greutate corporală peste cea normală, doza putând fi dublată.Are atât efecte directe de scădere a glicemiei, cât și un efect de stimulare a funcției pancreatice.
   Diskinezie biliară, litiază biliară, colecistită, dispepsie, constipație, obezitate, acnee, varice, hemoroizi, ateroscleroză.
   Cancer, deși nu a putut fi pus în evidență principiul activ anticancerigen al păpădiei, experimentele au dovedit acțiunea binefăcătoare a acestei plante, în cazul cancerului intestinului gros, al rectului și în cazul cancerului hepatic.
   Reumatism cronic, erupții alergice, psoriazis, dermatoze rebele la alte forme de tratament.

   Nu se cunosc, deocamdată, contraindicații ale curelor cu păpădie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis