sâmbătă, 16 martie 2013

Tipuri de ten

   Pentru a putea sti ce este mai bun pentru pielea noastra si cum putem rezolva problemele pe care le avem, trebuie sa identificam ce fel de ten avem.Acest lucru il putem face in cabinetul unui specialist, al unui dermatolog, insa un test simplu, facut acasa, ne va spune acelasi lucru.
   Se curata foarte bine fata si se tamponeaza usor cu un prosop curat.Se ia un servetel de hartie si se preseaza cu el diferite zone de pe fata.
   Daca servetelul este curat si nu se lipeste, atunci vorbim depre un ten uscat; daca servetelul s-a lipit doar pe zona T (adica frunte, nas, barbie), tenul este mixt, iar in cazul in care pe servetel exista pete uleioase, translucide si acesta s-a lipit de fata, atunci avem un ten gras.

    
Tipul de ten este determinat de cat de putin sau cat de mult ulei produce pielea ta.Cantitatea de ulei este influentata de produsele folosite pentru ingrijirea tenului, medicamente, gene, nivel de stres, dieta, fluctuatii hormonale.

   Tenul sensibil, prezinta o piele subtire, delicata, cu pori fini si cu probleme.Specifice acestui tip de ten sun iritatiile, ce pot aparea foarte usor de la diferite produse sau de la soare, petele, roseata, mancarimile.Pentru a avea grija de un astfel de ten, avem nevoie de parerea unui specialist si produse recomandate de acesta.
   Tenul mixt este comun majoritatii femeilor si avem ca si caracteristici: o piele uleioasa, cu puncte negre in zona T, iar in restul zonelor o piele normala sau chiar uscata.Trebuie sa acordam o ingrijire diferentiata si un machiaj specific fiecarei zone.Zonele uscate au nevoie de o cat mai buna hidratare, iar portiunile mai grase trebuiesc exfoliate de doua ori pe saptamana.
   Tenul matur inseamna un ten cu riduri vizibile, cu capilare sparte (pe barbie, maxilar, obraji), cu zone unde textura pielii este mai aspra.Pielea nu mai asa de frageda si de elastica, iar ingrijirea se face cu creme si produse speciale anti-imbatranire, care pot hidrata in profunzime.



 
 Tenul gras are ca si caracteristici porii dilatati si o piele lucioasa in permanenta.Glanda sebacee produce mult ulei si de aici apar punctele negre, cosurile si chiar probleme grave de acnee.Pe masura ce o femeie cu un astfel de ten, inainteaza in varsta, pielea incepe sa devina mai uscata, asadar problemele tind sa dispara treptat.Pentru a ingriji un astfel de ten, trebuie sa curatam zilnic fata cu un demachiant special pentru ten gras, dar sa folosim si un tonic adecvat, iar exfolierea trebuie facuta de doua ori pe saptamana.
   Tenul uscat ne arata riduri fine, pete rosiatice, si zone unde pielea se cojeste.Ca si ajutor putem folosi apa termala cu care sa stropim pielea periodic, dar mai ales creme, masti si lotiuni puternic hidratante.Aceste masuri trebuiesc sporite in anotimpurile reci si in zilele cu vant puternic.



   Asadar fiecare avem un anumit tip de piele, de ten si treptat vom testa si vom afla ce este cel mai potrivit pentru noi.In functie de tenul nostru, vom aplica machiajul potrivit, vom folosi produse care sa ne faca bine si sa ne ajute.
  

vineri, 15 martie 2013

Rulada cu ciocolata si banane

   Ciocolata este cea mai buna prietena a doamnelor, asa ca va propun o reteta delicioasa cu care sa ne delectam si care contine si fructe sanatoase.Nu necesita mult timp si nu are nevoie de coacere.

                                          Rulada cu ciocolata si banane

 

   Pentru aluat avem nevoie de:
   - 400 g biscuiti moi cu cacao,
   - 10 linguri cu zahar,
   - 6 linguri ciocolata amaruie rasa,
   - 350 ml lapte. 
   Pentru crema avem nevoie de:
   - 100 g ciocolata alba (fara crema), rasa,
   - 1 pachet margarina,
   - 6 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie,
   - 2 banane mari.

   Se amesteca ciocolata amaruie cu biscuitii dati prin masina de tocat, iar laptele se fierbe cu zaharul si se toarna fierbinte peste biscuiti.Se amesteca bine pana se incorporeaza totul.Separat, se freaca margarina cu zaharul pudra adaugat in ploaie.Se adauga ciocolata alba rasa si se freaca pana se ajunge la o crema pufoasa.Se unge cu ulei o foaie de celofan, apoi se ia aluatul de biscuiti in mainile unse cu ulei si se framanta putin.Se intinde pe celofan in strat subtire si peste el se pune crema care se intinde bine cu cutitul, pana se acopera tot aluatul.Deasupra cremei se pun bananele intregi, apoi se ruleaza cu grija, in asa fel incat celofanul sa ramana in afara.Se da la congelator pentru 4-5 ore si apoi se taie felii.


   Va doresc pofta buna!

  
                                            

joi, 14 martie 2013

Accesoriile anului 2013

   O tinuta nu poate fi perfecta, daca nu alegem bijuteriile si accesoriile potrivite.Mereu ne dorim sa fim imbracate in ton cu moda, sa ne rasfatam si sa ne simtim bine in tot felul de materiale cat mai frumoase.Pentru a scoate o rochita sau un costum din anonimat, trebuie doar sa folosim cateva elemente si totul se schimba.
   In aceasta postare va voi arata ce se poarta in 2013, in materie de accesorii, sau mai bine spus must have-urile acestui an.Regula generala este ca ar trebui sa alegem piese mari, opulente, care ies din coumun.

   Cerceii opulenti, cu pietre colorate, in diferite modele, cu impletituri si taieturi.Cam totul este permis, cu cat sunt mai mari, mai bogat ornamentati si mai colorati, cu atat mai bine.Un singur lucru trebuie avut in vedere, daca alegem o pereche de cercei de acest gen, renuntam la colier, pentru ca, tot ce este prea mult, strica.
   Bratarile statement, trebuie sa fie cat mai masive, cat mai colorate si cat mai complexe.Designul acestora ar trebui sa fie unul cat mai original, cat mai unic.Chiar daca o femeie are incheietura mainii fragila si subtire, o bratara cat mai groasa, arata foarte bine si completeaza cu succes hainele pe care le-a ales.
   Gulerele detasabile erau la moda, la curtile regale, acum cateva sute de ani, atunci cand doamnele din marea societate puneau mare pret pe aceste mici opere de arta.Daca atunci erau impodobite cu dantele fine si modele intortocheate, in zilele noastre foarte raspandite sunt cele din piele, metal, dantela, pietre si diferite aliaje  sau cele crosetate.O tinuta poate aparea drept banala, insa cu acest tip de guler aplicat, se transforma total.Se pot purta la o rochie, un tricou, o camasa, o helanca, putem gasi o multitudine de solutii si variante pentru a le purta si asta constituie un mare avantaj.
   Ochelarii de tip tocilar, sunt  considerati un accesoriu ce pot completa o tinuta office sau casual.Acesti ochelari au rame foarte mari sau groase si lentile transparente.Se potrivesc si la barbati si la femei, iar daca purtarea ochelarilor ni se pare un dezavantaj, astfel putem schimba acest fapt.
   Colierele masive ar trebui sa fie cat mai colorate, opulente, din diferite materiale si cu diferite lucraturi.Daca apelam la astfel de coliere, trebuie sa avem grija sa nu folosim si alte bijuterii foarte mari, adica ori una ori alta.

   Va las acum cu cateva poze, sa va fie sursa de inspiratie in alegerea perfecta.





  



   
  

miercuri, 13 martie 2013

Lupta cu parul gras





   O problema cu care stiu ca se confrunta multe femei si care imi da si mie dureri de cap este parul cu tendinta de ingrasare.Ma uit in jurul meu si vad doamne si domnisoare super aranjate, cu un machiaj impecabil, cu o tinuta eleganta, cu bijuterii si accesorii dragute... si totusi ceva nu este in regula.Aspectul parului, care pare imbacsit si nespalat, desi poate nu au trecut 24 de ore de la ultimul dus.Asta ne indica un par si un scalp cu tendinta de ingrasare.Desigur, solutii exista si nu trebuie decat sa ne documentam sau sa cerem sfatul unui specialist.
   Secretia de sebum de la nivelul scalpului ne asigura hidratarea si sanatatea parului, dar atunci cand cantitatea secretata este prea mare, apar problemele.Fireste aceasta secretie in exces poate fi insotita si de alti factori: stres, sampoane si tratamente neadecvate, dereglari hormonale, tipul de par, tratamente medicamentoase, predispozitia genetica. 

   In urma unei secretii de sebum prea mari, poate aparea matreata seboreica, cu care este destul de greu de luptat, insa nu imposibil.
   Sa vedem acum ce putem face pentru a mentine sebumul la cote normale.

   1. Atunci cand ne spalam parul, trebuie sa urmam o anumita rutina.Temperatura apei sa fie cea indicata, adica nu prea inalta, samponarea si masajul scalpului sa nu fie facut cu unghiile ci cu buricele degetelor si intr-un mod cat mai bland.

   2. Sa ne alegem o tunsoare si o coafura care sa ne permita sa ne ingrijim mai usor parul si sa nu fim nevoite sa aplicam foarte multe produse de hairstyling.

   3. Alegerea samponului, balsamului, mastii potrivite pentru parul si scalpul nostru.Bine ar fi sa facem teste la dermatolog, pentru a afla cu certitudine ce tip de scalp avem si ce tip de fir de par.Apoi sa alegem tratamentul potrivit si produsele de curatare potrivite.Ar trebui ca produsele alese sa nu fie pe baza de sulfati, ci sa contina extracte de lamaie, eucalipt, rozmarin, menta.Nici sampoanele 2 in 1 nu sunt indicate, deoarece de obicei un produs nu poate face doua lucruri, iar in cazul nostru, riscam sa ne incarcam si mai rau parul.Un alt produs ce ne poate da o mana de ajutor, este samponul uscat, ce ne scoate din impas, atunci cand avem nevoie de o solutie urgenta si cu care putem amana spalarea pentru o zi-doua.Aplicarea balsamului, daca este necesara, sa se faca numai si numai pe lungimea parului, nicidecum pe scalp.

   4. Indicat ar fi sa renuntam la uscarea termica a parului, dar daca nu se poate, atunci macar sa nu folosim o temperatura foarte mare, deoarece la fel ca si in cazul apei fierbinti, glandele ce produc sebum vor fi suprasolicitate.






   5. Sa ne ingrijim mereu parul, sa il protejam de praf si vant si un sfat pe care eu una nu il prea urmez: sa nu ne trecem degetele prin par de nenumarate ori pe zi.Toti microbii si toata grasimea de pe degetele noastre, trec in par si numai bine nu ii fac.



Nu sunt niste sfaturi greu de urmat, cu putina atentie, rabdare si produsele potrivite putem sa ne bucuram de o podoaba capilara frumoasa si sanatoasa.Sigur, nu ne dorim un par ca al domnisoarei  din prima poza, ci tindem spre cel din a doua, nu-i asa?
    

  
  

marți, 12 martie 2013

Asezarea corecta a veselei

   Aceasta postare am facut-o gandindu-ma ca nu o data, am avut musafiri la masa si nu stiam cum sa asez tacamurile, astfel incat toata lumea sa fie multumita.Sper sa va fie si voua de folos, atunci cand pregatiti o masa mai deosebita sau cand va vin persoane la masa.Totodata, daca jucati rolul de musafir, trebuie sa aratati ca stiti sa folositi tacamurile din fata dumneavoastra si ca aveti stil si eleganta in manuirea lor.
   Atunci cand incepi, trebuie sa stii ca, furculitele se gasesc in partea stanga, iar in dreapta, cutitele si lingurile.Cutitele au lama indreptata spre farfurie si in general tacamurile se folosesc in ordine, incepand cu cele mai indepartate de farfurie.Furculita si cutitul care sunt cele mai apropiate de farfurie, sunt pentru felul principal.Tacamul pentru desert, fie ca este furculita sau lingura, va fi asezat paralel sau diagonal fata de marginea mesei, in partea de sus a farfuriei.
   In cazul in care uitam cum trebuiesc folosite tacamurile sau ordinea lor, putem urmari gazda si o putem lua drept exemplu.

   In parte stanga a farfuriei se incepe dinspre exterior inspre farfurie cu servetul (1), care este indicat sa fie de panza, simplu, dar ornat cu gust.Urmeaza furculita pentru salata (2), furculita pentru peste (3) si furculita pentru felul principal (4).
   Prima farfurie este farfuria principala (6), una intinsa, peste care se aseaza  bolul pentru supa (5), iar pe diagonala cu acestea, deasupra tacamurilor din partea stanga, se afla o farfurie pentru gustari tartinabile (10) si cutitul pentru aceste gustari (11).In partea de sus a farfuriei principale, se aseaza lingurita si furculita pentru desert (12).
   In partea dreapta a farfuriei principale, de la interior spre exterior, asezam cutitul pentru felul principal (7), cutitul pentru peste (8) si lingura pentru supa (9).


   Deasupra tacamurilor, asezate in scarita, de la exterior spre interior, avem paharele si incepem cu paharul pentru vin alb (13), urmat de cel pentru vin rosu (14) si cel pentru apa (15).

   Felul in care folosim tacamurile este si el extrem de important.In ceea ce priveste furculita si cutitul, avem doua modalitati:
   -modelul britanic: furculita se tine doar in mana stanga si cutitul in dreapta.Se taie o bucatica si se duce la gura cu mana stanga.Asa se evita schimbarea tacamurilor dintr-o mana in alta si zdranganitul acestora.
   -modelul american: in timp ce se foloseste cutitul pentru  a taia, furculita este tinuta in mana stanga. Dupa ce se taie o bucatica, se aseaza tacamurile in farfurie si se foloseste mana dreapta pentru a manca..Este interzis sa fie taiate toate bucatile odata si apoi sa se foloseasca furculita doar pentru a manca.Cutitul se tine intre degetul mare si cel mijlociu , iar aratatorul se sprijina pe spatele manerului si nicidecum pe lama.Furculita se foloseste cu dintii in jos, iar in timp ce mancam, nu se gesticuleaza cu tacamurile, se tin deasupra farfuriei si nu ridicate prea mult in aer.
   In ceea ce priveste supa, se mananca cu lingura, fara zgomot si fara a ridica bolul de pe masa si fara a-l inclina.Lingura se tine intre degetul mare si aratator, ca pe un creion si va fi dirijata  cu ajutorul degetului mijlociu si incheieturii mainii.
   Atunci cand terminam un fel de mancare, asezam paralel tacamurile folosite in farfuria respectiva, furculita cu dintii in jos.Asezarea tacamurilor incrucisat, inseamna ca se mai doreste o portie din felul de mancare respectiv.
   Atunci cand se serveste o bautura, indiferent de natura ei, tacamurile se aseaza pe farfurie, inainte de a ridica paharul.

   La masa trebuiesc evitate zgomotele, iar la sfarsit, curatarea dintilor nu se face in nici un caz in public.


Cam acestea ar fi sfaturile ce ne ajuta la pregatirea unei mese, iar comportamentul nostru in timp ce mancam, tine de educatia fiecaruia.  
  

duminică, 10 martie 2013

Coasta de porc la cuptor

   Astazi mi-am amintit de o reteta foarte gustoasa, numai buna de pregatit pentru o masa de duminica servita in familie.Se poate combina cu o garnitura formata din legume, cartofi natur, piure sau orez.

                                                Coasta de porc la cuptor

   Fierbere: 30 minute
   Marinare: 30 minute
   

   Avem nevoie de:

   - 1,5 kg coasta de porc,
   - 200 ml vin rosu,
   - 1/2 l bors,
   - 1 lingura Delikat pentru fripura de porc,
   - 1 capatana usuroi,
   - otet,ulei,
   - 1 legatura patrunjel verde.


  Borsul se amesteca cu o cana cu apa si Delikatul pentru friptura de porc.Se pun coastele in acel amestec si se lasa sa fiarba pentru 30 de minute.Intre timp se curata usturoiul, se piseaza si se amesteca cu otet.Se scot coastele din bors, se sterg cu prosoape de hartie si se ung cu pasta de usuroi si otet.Se dau la frigider pentru 30 minute.Intr-o tava se toarna ulei si vinul rosu, se aseaza coastele si se presara patrunjelul tocat.Se dau la cuptor pana se rumenesc bine si din cand in cand se stropesc cu sosul care s-a format in tava.

Sa aveti pofta!

 

   
 


        

sâmbătă, 9 martie 2013

Primavara in casa ta





   Cel mai frumos si parfumat anotimp a sosit si incercam sa readucem la viata totul in jurul nostru, de la alimentatie, pana la garderoba, casa si gradina.As dori sa impartasesc cu voi cateva idei, pentru ca primavara sa-si faca simtita prezenta la noi in casa, iar noi sa ne simtim mai optimiste si cu pofta de viata.


   Materialele din casa noastra ar trebui sa fie inlocuite cu altele noi, de exemplu o canapea veche si greoaie, poate fi inlocuita cu o varianta mai usoara si vesel colorata. Daca este o investitie pe care nu v-o permiteti, puteti cumpara material cu motive florale si puteti tapita canapeaua cea veche si scaunele.Draperiile groase si greoaie, pot fi scoase si folosite unele dintr-un material usor si subtire, care lasa aerul sa patrunda.

   Covoarele comode, groase si calduroase arata minunat iarna si ne tin de cald, insa primavara este timpul sa le dam la o parte, sa le curatam si sa le punem la pastrare pentru anotimpul rece.Putem folosi covoare mai subtiri, in culori calde, atragatore, sau simple traverse.

   Mobila poate fi rearanjata, daca de exemplu, pana acum era grupata in jurul unui semineu, primavara o putem pozitiona altfel.Sufrageria ar trebui sa aiba o deschidere cat mai mare spre gradina, ferestrele sa fie cat mai mari si mai luminoase.

   Daca locuinta ta prezinta o terasa si aceasta poate fi reinventata cu noi scaune, accesorii sau revopsirea celor vechi in culori noi.Atunci cand aveti un moment de relaxare in gradina, va veti felicita pentru investitia facuta.

   Florile sunt cuvantul principal in acest anotimp.Aranjamentele florale vechi din casa se pot pune la pastrare si schimbate cu flori naturale, viu colorate.Oferta primaverii este foarte variata: narcise, lalele, liliac, ghiocei, lacramioare, zambile, sunt doar cateva flori, pe care le poti cultiva in propria gradina si care iti pot infrumuseta si parfuma camerele.Foloseste ghivece, vase si glastre frumos colorate.

  
    Curata praful depus peste iarna din orice coltisor, si incearca sa creezi mai mult spatiu, mai multa lumina in casa ta.Pot fi folosite obiecte din ceramica alba sau cu motive florale, vaze si pahare frumos pictate.

   Fetele de masa, perdelele, asternuturile, pernele sa fie cat mai usoare, cu design simplu, eventual cu o broderie simpla. Incearca sa eliberezi zonele prea incarcate ale casei si sa le reorganizezi.Este mult de munca dar iti va fi mai util sa iti vezi lucrurile frumos aranjate si asezate.In acest scop fa o vizita in magazinele de specialitate, care comercializeaza produse pentru interior si gaseste solutii la problemele tale privind spatiul de depozitare.

  Daca ai semineu, este cea mai buna ocazie sa il cureti si sa il umpli cu plante verzi, decorative, in ghivece frumoase sau cu aranjamente de lumanari.

   Zona din fata casei cat si exteriorul casei, trebuiesc curatate si ele.Vopseaua se poate improspata, ferestrele si usile trebuiesc spalate, iar ghivecele cu flori sau jardinierele nu ar trebui sa lipseasca.


   Astfel, cu mici ajutoare, usa locuintei noastre se va deschide pentru acest minunat anotimp, iar in acelasi timp sufletul nostru va fi incantat de rezultate.
Va doresc mult spor si idei cat mai frumoase!





  

ShareThis