joi, 1 septembrie 2016

Hepatita cronică și plantele partea a doua

   Mătasea de porumb și frunzele de coada calului reprezintă recomandările medicinei populare în caz de hepatită cronică.Alte remedii naturiste pentru această afecțiune, găsiți și aici.

   În medicina populară este folosită următoarea rețetă: se amestecă mătase de porumb, frunze de coada-calului (câte două părți), frunze de sunătoare, semințe de anason (câte o parte).5 grame din acest amestec se pun într-un pahar de apă fierbinte, se pun la baie de aburi sau la foc mic 30 de minute, apoi se mai lasă la infuzat 10 minute, se strecoară și se beau câte 100 de mililitri de trei ori pe zi, cu o oră înainte de masă.

   Se amestecă rădăcini de păpădie (două părți), frunze de trifoi, frunze de coada-calului și iarbă-roșie (câte o parte).5 grame din acest amestec se pun într-un pahar de apă rece, se lasă la infuzat zece ore, se fierb după aceea 10 minute, apoi se strecoară; se beau câte 50-100 de mililitri de trei ori pe zi, înainte de masă.
   După aceeași rețetă se pregătește o infuzie din următorul amestec: două părți flori de gălbenele, câte o parte flori de boz, frunze de rostopască și fierea-pamântului.Se beau câte 100 de mililitri de trei ori pe zi, înainte de masă.

   Același mod de preparare și de administrare este recomandat și în cazul următorului amestec de plante: flori de mușețel și de gălbenele, frunze de mentă (câte două părți), frunze de trei-frați-pătați (o parte).

   Similar se pregătește o infuzie din următorul amestec: flori de siminoc, frunze de coada-șoricelului (câte două părți), frunze de pelin, semințe de fenicul (o parte).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis