luni, 5 septembrie 2016

Tratamente pentru femei

   Fiecare femeie ca și fiecare bărbat suferă de boli specifice sexului lor.De exemplu, femeile suferă de afecțiuni legate de sâni, sensibilitate ridicată, inflamare, chisturi sau afecțiuni legate de viața sexulă ca frigiditatea, sindromul stresului feminin, infertilitatea.Dar și bărbații pot avea probleme de acest gen, ca impotența.Aceste probleme nu pot fi soluționate decât printr-o vizită la medicul de familie.Există și câteva remedii naturiste, care pot fi luate în considerare.

   Sensibilitatea ridicată a sânilor:

   Această hipersensibilitate poate fi cauzată de sindromul premenstrual care afectează toate femeile într-o măsură sau alta, sau de o sarcină în stagiu incipient.Dacă este cauzată de menstruație, această afecțiune apare regulat, în fiecare lună.Dacă este vorba de o sarcină, nu aveți de făcut altceva decât să cumpărați un test de sarcină pentru a afla.
   În general, hipersensibilitatea este cauzată de ciclul natural al hormonilor care se ocupă cu reproducerea: estrogenul și progesteronul.Ei fac ca glandele producătoare de lapte să crească, iar aceste zone sunt irigate cu mai mult sânge decât de obicei pentru a hrăni celulele.Acest lucru face ca terminațiile nervoase să se întindă și astfel avem o senzație de durere.

   Tratarea acestei afecțiuni constă în aplicarea vitaminei E pe zona dureroasă și de asemenea trebuie să includem mai mulți acizi grași în dieta de zi cu zi.Cel mai bun este uleiul de floarea-soarelui sau cel de germeni de grâu.
   Trebuie să avem grijă și la consumul de produse ce conțin cafeină întrucât persoanele ce consumă cafeină sunt mai expuse riscului de a suferi de sensibilitatea sânilor.


   Inflamarea sânilor:

   Această afecțiune este asociată deseori cu neliniște, durere ascuțită și febră în unele cazuri.Ea este cauzată de leziuni ale zonei sau de o dietă nepotrivită.

   Care este tratamentul: înmuiați o bucată de material în amestec de ulei de sămânță de in și alcool de camfor și acoperiți cu aceasta întreaga zonă dureroasă.
   Un alt remediu, mult mai simplu, ar fi aplicarea de fașe reci și calde care reduc inflamarea.
   O alta posibilitate ar fi consumul de sucuri naturale de fructe și legume pentru a curăța organsimul.




   Chistul de sân:

   Simptomele acestei afecțiuni sunt durere, sensibilitate, umflare și gâlme ce pot fi simțite la pipăire.
   Aceste chisturi sunt rotunde, mobile și au o structură moale sau tare, depinde de caz.Aceste simptome sunt cel mai des întâlnite înainte de menstruație și pot lipsi cu desăvârșire în timpul sarcinii.
   Această problemă este foarte des întâlnită la femei, mai mult de 50% din femei suferind de așa ceva.Dar cel mai frecvent este întâlnită la femeile care sunt apte de procreere și la femeile între 30 și 50 de ani.
   Atunci când există prea mult lichid în sân, în loc să-l evacueze, sistemul limfatic îl stochează în spații mici.Mai târziu aceste zone sunt înconjurate de țesut fibros formând aceste chisturi.Ele sunt mobile, putând fi deosebite astfel de cele canceroase, care sunt stabile și nu apar și dispar în funcție de menstruație.

   Care este tratamentul: schimbați-vă dieta, consumați mai multe fibre și mai multe crudități, legume, fructe și cereale integrale. Nu consumați nuci prăjite. Consumați mult usturoi și ceapă, evitați lactatele întrucât au un nivel ridicat de estrogen. 


   Evitați carnea în exces, ouăle, untul, brânza și produsele din făină albă. Nu consumați ciocolată, produse de origine animală, uleiuri, prăjeli, zahăr, sare sau cafeină. 

   Nicotina este foarte nocivă pentru că stimulează creșterea chisturilor. 

   Supravegheați-vă greutatea pentru că la sânii mari este mai greu să localizați chistul. Purtați sutiene fără burete pentru că supraîncălzirea sânilor poate provoca apariția cancerului. 

   Consumați multă apă, luați vitaminele B, C, calciu și magneziu. Un masaj ușor al sânului poate ajuta la mutarea lichidului din zona sânului în canalele limfatice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis