miercuri, 21 septembrie 2016

Remedii cu plante aromatice

   Măghiranul:
   În magazinele noastre, aceasta minunată plantă se găsește sub formă de condiment (se mai numește și magheran sau majoran), dar puterea sa tămăduitoare deosebită o recomandă în primul rând ca iarbă de leac.
   Atunci când simțim că ne dă târcoale răceala, vom bea trei-patru căni de ceai fierbinte de măghiran, preparat foarte simplu: la o ceașcă de apă clocotită se pune o linguriță cu vârf de plantă mărunțită; se lasă să stea un sfert de oră - douăzeci de minute, după care se filtrează.Se bea fierbinte, îndulcit cu una-două lingurițe de miere de albine.
   Acest ceai băut fierbinte, câte o cană la jumătate de oră, crește temperatura corpului și ne face să transpirăm, eliminând astfel intens toxine.O explicație pentru uimitoarea putere a acestui ceai de a opri răcelile în faze incipiente este aceea că produce o creștere bruscă a temperaturii corpului (ca într-un acces de febră, dar fără a da dureri de cap ori de mușchi, amețeală).
   Este știut că anumite celule imunitare acționează cel mai eficient la temperaturi ale corpului situate in jurul a 38 de grade, aceasta fiind și explicația faptului că facem febră atunci când suntem bolnavi.În plus, dozele repetate de măghiran, luate la intervale mici, produc o stare de relaxare musculară și de bună dispoziție, care sunt un adevărat elixir atunci când vrem sa învingem boala.  
   Măceșul:
   Vitamina C naturală este unul din cele mai eficiente și verificate remedii pentru a rezista la frig și pentru a învinge răceala.Măceșele sunt de departe cea mai importantă sursă de vitamina C, dintre plantele cunoscute.
   O porție de o linguriță de măceșe pe zi, atunci când suntem sănătoși și efectuăm efort în limite normale, ori de două-trei lingurițe de pulbere de măceșe atunci când suntem bolnavi ori trebuie să depunem eforturi mari în frig, sunt mult mai eficiente decât orice pastilă vitaminizantă.
   Se recomandă măceșele luate în această doză în tratamentul gripei și guturaiului, ca adjuvant în infecțiile bronșice și pulmonare, precum în orice boală care produce febră.  
   Busuiocul:
   Busuiocul trebuie administrat sub formă de ceai fierbinte cu miere.El revitalizează rapid organismul și ne înviorează, ajutându-ne, de asemenea, să stopăm procesul gripal, în orice fază a sa, dar mai ales în faza de debut.
   Se bea foarte cald, înghițind lent și lăsându-l să alunece pe gât, abținându-ne să mâncăm în timpul tratamentului.
   O doză de șoc constă în șase-șapte căni cu infuzie de busuioc îndulcit cu miere, băute la intervale de 15-30 de minute una de alta.
   Ceaiul se prepară prin punerea a una-două tulpini florifere de busuioc la o cană de apă clocotită și lăsarea la infuzat timp de 15 minute; dacă apare febra, se adaugă și una-două lingurițe de mentă, la o cană de ceai. Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis