marți, 13 iulie 2010

Cum scoti petele de peste, lapte, conserve si sosuri

Petele de peste, lapte, conserve si sosuri atata timp cat sunt proaspete se scot usor cu solutie de sapun, clatindu-se apoi cu apa calda. Petele vechi se imbiba cu ajutorul unei bucatele de vata, cu glicerina calda, iar dupa catva timp se clateste cu apa calda. Pentru scoaterea petelor de pe tesaturile de matase fina, o metoda foarte buna este amestecul, in cantitati egale, de glicerina si apa in care se adauga cateva picaturi de amoniac. Inainte de a folosi acest amestec se va verifica daca materialul nu se decoloreaza.

Pentru scoaterea petelor de pe obiectele din lana se recomanda solutia de glicerina si amoniac in apa (la 1 pahar de apa 20 gr glicerina si 10 gr amoniac). Dupa indepartarea petei, locul se spala cu apa calda, se usuca si se calca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis