vineri, 1 martie 2013

Dieta cu grapefruit

   Deoarece primavara bate la usa si noi vrem sa aratam cat mai bine pentru sezonul primavara-vara care incepe, m-am gandit sa scriu o serie de postari unde sa va prezint diferite diete si modalitati de a scapa de kilogramele in plus.Fiecare isi poate alege dieta potrivita, pentru care se simte pregatita si care considera ca o va ajuta.Cu putin efort si cu vointa se poate ajunge la rezulate frumoase.

                                               Dieta cu grapefruit

   Pentru ca aceasta dieta sa dea rezultate, este nevoie sa mancam minim un grapefruit pe zi si sa respectam cateva reguli, nu foarte grele.Fructele de grapefruit contin enzime care ne imbunatatesc metabolismul si care ne ajuta sa ne detoxifiem organismul.

   Regulile de baza sunt:
   -sa eliminam cat putem grasimile si dulciurile
   -sa rarim numarul cestilor de cafea si bauturile care contin cofeina
   -sa bem cat mai multe lichide :apa plata cu lamaie, ceai de soc
   -sa facem miscare, dar nu exercitii fizice epuizante
   -indicat ar fi ca aceasta dieta sa fie tinuta pentru trei saptamanai, iar apoi sa fie luata o pauza.


   Luni si joi:
   Mic dejun: 1 grapefruit, 1 iaurt mic degresat amestecat cu cereale
   Gustare: 1 mar
   Pranz:1/2 grapefruit, o salata de cruditati (rosie, castravete, salata verde, ceapa verde, ulei de masline, sare, piper), o felie de paine de secara prajita, o portie de piept de pui la gratar
   Cina: 1/2 grapefruit , supa de legume, un fruct

   Marti si sambata:
   Mic dejun: 1 grapefruit, o felie de paine de secara cu branza de vaci degresata
   Gustare: doi morcovi
   Pranz: 1/2 grapefruit, supa de pui, un ou fiert, o portie de spanac
   Cina: 1/2 grapefruit, peste la cuptor cu legume

   Miercuri si vineri:
   Mic dejun: 1 grapefruit, o felie de paine de secara cu branza feta
   Gustare: o portocala
   Pranz: 1/2 grapefruit, salata vegetariana (rosii, castraveti, varza, morcovi, ciuperci, porumb, marar, condimente)
   Cina: 1/2 grapefruit, salata de fructe (1 mar, o portocala, o lingutra de ananas din compot, 1 kiwi)

    Duminica:
    Mic dejun: 1 grapefruit, o banana
    Gustare: suc de fructe natural
    Pranz: 1/2 grapefruit, legume proaspete
    Cina: fructe la discretie

Mult succes!!!

    
  

   


  
  

Legenda Martisorului

In cele din urma iarna cea friguroasa si urata se pregateste de plecare, facand loc zilelor minunate de primavara.Acest anotimp iubit de toata lumea debuteaza cu ziua de 1 Martie,Ziua Martisorului,cand fiecare dintre noi, femeile, asteptam sa primim o atentie de la cei dragi noua,de la barbatii din viata noastra.Insa, ce inseamna aceasta zi dincolo de aspectul ei comercial? De unde a pornit aceasta traditie, aceasta sarbatoare? Care ii sunt originile?

    Se spune ca a fost odata ca niciodata, o vreme in care Soarele intruchipat intr-un barbat chipes obisnuia sa coboare pe pamant pentru a dansa hora in sate. Stiind care este noua pasiune a Soarelui, un dragon l-a urmarit si intr-una dintre aceste incursiuni pe pamant, l-a rapit si l-a aruncat intr-un beci, in castelul sau.
Pasarile au incetat sa cante iar copiii nu mai puteau sa rada, dar nimeni nu indraznea sa-l infrunte pe dragon.
Intr-una dintre zile, un tanar curajos a decis sa coboare in beci si sa salveze Soarele. Majoritatea oamenilor l-au insotit, dandu-i tanarului din puterea lor, pentru a reusi sa invinga puternicul dragon.
Calatoria sa a durat trei anotimpuri: vara, toamna si iarna. La sfarsitul ultimului, tanarul a reusit sa gaseasca castelul dragonului, unde era intemnitat Soarele. Si a inceput lupta, care a durat zile pana cand dragonul a fost infrant.
Fara puteri si ranit, tanarul a eliberat Soarele, reusind sa faca fericiti pe toti cei care-si pusesera ultimele sperante in el. Natura a reinviat, oamenii au inceput sa zambeasca din nou, doar flacaul nu a mai apucat sa vada primavara venind. Sangele cald din ranile sale cadea pe zapada.
In timp ce zapada se topea, flori albe, numite ghiocei, mesageri ai primaverii, rasareau din pamantul destelenit. Cand ultimul strop de sange al tanarului s-a scurs pe zapada imaculata, a murit fericit ca viata sa a servit unui scop atat de nobil.
De atunci oamenii obisnuiesc sa impleteasca doi ciucuri: unul alb si altul rosu. La inceputul lunii martie, barbatii ofera aceasta amuleta, numita martisor, fetelor pe care le iubesc.
Culoarea rosie reprezinta dragostea pentru tot ceea ce e frumos si ramane simbolul sangelui bravului tanar. Albul simbolizeaza puritatea, sanatatea si ghiocelul, prima floare care apare primavara.
Semnificati literara a martisorului este: micul martie. Un martie mai mic pe care sa-l purtam la piepturile noastre pentru ca iarna sa fie uitata si noul an sa inceapa.
 
   O legenda frumoasa, zic eu, care ne face sa ne gandim putin la acest obicei si poate sa intelegem mai bine simbolistica martisorului pe care il daruim din tot sufletul cuiva drag.Din pacate si 1 Martie se transforma intr-o alergatura dupa cadouri, iar simplul gest de a oferi ceva, oricat de mic, nu mai este apreciat.

     O zi frumoasa!

joi, 28 februarie 2013

Sufleu cu sunca si ciuperci


            Vreau sa va propun astazi o reteta gustoasa, rapida si nu foarte greu de pregatit.Dar mai intai va voi dezvalui cateva curiozitati legate de sufleuri.Sufleul face parte din categoria antreurilor calde care au la baza sosul alb.Diferenta majora dintre un sufleu si budinca este faptul ca la budinca se pun ouale cu totul, pe cand la sufleu intai se pun galbenusurile si la final albusurile batute spuma.O alta diferenta ar fi ca sufleul se coace doar la bain marie.

                                              Sufleu cu sunca si ciuperci


    Timp de preparare: pregatire: 15 minute
                                        coacere 30 minute
                                        3-4 portii

    Avem nevoie de:

         - 100 g sunca
         - 100 g ciuperci
         - 4 oua
         - 1 pahar mare cu smantana
         - 1 lingurita cu unt
         - 100 g faina
         - 3-4 linguri pesmet
         - 100 g cascaval razuit
         - sare
         - piper

           Se taie ciupercile (care pot fi crude si calite putin sau din conserva) si sunca, iar cascavalul se rade.Se face un sos alb, amestecand faina cu smantana.Faina se adauga peste smantana putin cate putin, pentru evitarea cocoloaselor.Se separa galbenusurile de albusuri, iar peste sosul obtinut din faina si smantana se adauga galbenusurile, untul topit, cipercile, sunca si o parte din cantitatea de cascaval ras.Se potriveste de sare si piper.Se bat albusurile spuma si se adauga la final, amestecand numai de jos in sus.
            Se unge cu unt orice fel de vas care merge la cuptor, se presara pesmet si se toarna amestecul.Se presara restul de cascaval si se da la cuptor, la bain marie, pentru 30 de minute.Se scoate, se lasa sa se racoreasca putin in vas, apoi se taie felii si se serveste.

            Va urez pofta buna!
             
         





ShareThis