miercuri, 10 iunie 2015

Legumele în cosmetică partea a 2-a

   Ca și urmare a acestei postări, venim astăzi cu o nouă serie de trucuri și rețete cosmetice cu legume incluse.

   Castravetele, un ajutor de nădejde:

   Castraveții conțin zahăr, vitamine, săruri minerale care contribuie la îmbunătățirea asimilării produselor albuminice și a digestiei. În medicina populară, castraveții proaspeți și sucul din ei se folosesc în cazul afecțiunilor stomacale, ale ficatului și ale rinichilor.

   Pentru pielea uscată și crăpată este indicat laptele de castravete:  câteva bucățele de castravete se pun în lapte și se lasă într-un loc răcoros 24 de ore. Dimineața se unge fața cu acest lapte. Atunci când s-a uscat, se spală tenul cu apă rece. 

   Bateți spumă un albuș de ou, adăugați două linguri de suc de castravete proaspăt stors și amestecați bine. Este o mască foarte indicată pentru pielea ofilită cu pori mari.

   Tot pentru pielea uscată este recomandată o mască pe bază de castravete: doi castraveți proaspeți se dau pe răzătoare, se adaugă faină de ovăz până se obține o pastă, iar în cazul pielii foarte sensibile se adaugă și smântână proaspătă. Masca se aplică pe față pentru 20-25 de minute, apoi se înlătură cu un tampon înmuiat în apă la temperatura camerei.




   Vă puteți masa pielea feței cu o bucată de castravete proaspăt, iar după o jumătate de oră vă puteți spăla cu apă rece sau dați pe răzătoare un castravete, iar pasta obținută puneți-o pe o bucată de pânza și acoperiți-vă cu ea fața pentru câteva minute.

   Atunci când curățați un castravete, lăsați pe coajă mai mult miez; puneți-vă această coajă pe față. Dacă între momentul în care ați curățat castravetele și momentul în care folosiți coaja în scopuri cosmetice au trecut câteva ore, nu vă temeți să puneți coaja la frigider; proprietățile sale extraordinare se vor menține.

   Sucul de castravete catifelează pielea și îi redă elasticitatea pierdută. O lingură de suc de castravete se amestecă cu o lingură de ulei de migdale și se unge cu acest amestec fața; după o jumătate de oră vă puteți spăla cu apă rece.

   Pentru tenul uscat este indicată o cremă hidratantă cu castravete: se dizolvă la baie de aburi 15 grame de ceară de albine, se adaugă treptat în ea 60 de grame de ulei de migdale și un castravete curățat și dat pe răzătoare. Se acoperă vasul și se lasă la baie de aburi o oră; se amestecă din când în când; se lasă să se răcească, apoi se agită bine vasul; se întinde crema pe față și pe gât pentru o jumătate de oră, asemenea unei măști.

   Masca pe baza de castraveți însănătoșește pielea, o catifelează, face să dispară porii, albește pielea; este recomandată în cazul tenului obosit și veștejit, cu pori mari și coșuri.

   Pentru pielea grasă: luați câțiva castraveți mici, curățați-i și tăiați-i mărunt; puneți castraveții tăiați într-un pahar (pe jumătate), apoi umpleți paharul cu alcool, acoperiți-l cu ceva și puneți-l la soare. Dupa 12 zile strecurați conținutul și frecționați-vă fața în fiecare zi cu lichidul obținut.



   Morcovul și combinațiile sale

   Pentru pielea uscată puteți folosi următoarea rețetă: o linguriță de suc de morcov se amestecă cu o linguriță de brânză de vaci proaspătă si o linguriță de smântână; masca se aplică pentru 20 de minute și se spală cu apă călduță.

   În cazul pielii care transpiră foarte repede este indicată o mască din morcov proaspăt: se dau pe răzătoare doi morcovi, se adaugă un gălbenuș crud și câteva picături de ulei vegetal. Se aplică masca pentru 20-25 de minute, apoi se înlătură cu un tampon de vată și se spală fața cu apă rece.

   Pentru catifelarea pielii este recomandată o mască cu măr și morcov; aceasta netezește ridurile, iar fața își recapătă prospețimea.

   Un mijloc foarte indicat împotriva petelor roșii de pe față este morcovul ras; peste un morcov se adaugă o lingură de smântână proaspătă. Amestecul se aplică pe față pentru o jumătate de oră, după care se spală cu apă la temperatura camerei.


marți, 9 iunie 2015

Aspect fizic plăcut

   Fiecare persoană este preocupată de aspectul exterior, mai mult sau mai puțin, indiferent de anotimp.Nu toată lumea recunoaște această preocupare, dar felul în care arătăm spune ceva despre personalitatea noastră.Să vedem în continuare, câteva idei pentru ca înfățișarea noastră să fie armonioasă și cu bun gust.

   Păr strălucitor: Atunci când vă spălați pe cap, masați părul cu gălbenuș de ou, clătiți-l apoi foarte bine; asta duce la păstrarea părului strălucitor și sănătos.

   Gelul de duș și sprayul superhidratant: Gelul de duș este un accesoriu important pentru dușul de dimineață, la fel ca și spray-ul superhidratant, pe care ar trebui să-l folosiți pe întreg corpul la fiecare început de zi. Tot dimineața este indicată aplicarea pe față a unei creme hidratante, iar în ceea ce priveste buzele, puteți apela la un luciu de buze cu glicerină, pentru a le proteja de vânt. Si de mâini ar trebui să aveți grijă, întrebuințând o cremă protectoare.



   Acneea: Pentru tineri în general, dar nu numai pentru aceștia, acneea face parte din categoria problemelor inestetice îngrijorătoare. Dar dacă aceste persoane cunosc cauzele apariției și dezvoltării ei și dau dovadă de voință, acneea nu mai reprezintă o grijă în plus. Cu toții știm că acneea nu este o boală contagioasă, microbul ei aflându-se în organismul nostru, de ea nu ne putem apăra, dar o putem preveni și trata.
   Spălați-vă pielea cu un săpun hidratant. Pentru o acnee severă, este important să consultați medicul înainte de a cumpăra diferite produse de la farmacie.
   Este recomandat ca produsele care conțin uleiuri sau alte materii grase să fie evitate, căci ele nu au capacitatea de a împiedica dezvoltarea acneei, din contră, ele pot conduce la apariția unei înroșiri persistente. Un alt sfat, indiferent dacă suferiți sau nu de acnee, este acela de a nu pune mâinile pe față, căci mâinile dumneavoastră ating tot felul de lucruri purtătoare de microbi și mizerie.
   Nu ar trebui să vă ascundeți acneea prin fel și fel de metode, care vă pot spori numărul coșurilor, dar, dacă vi se întămplă să vă apară un coș oribil pe față înainte de un eveniment important, puteți folosi un truc care constă în aplicarea de pastă de dinți, înainte de culcare, pe locul cu pricina. 


   Pentru dinți: Încercați, pe cât posibil, să mâncați mere în mod regulat, mușcându-le, nicidecum feliindu-le, pentru că, prin mușcare, vă antrenați dinții, ce vor deveni mai curați, iar gingiile vi se vor întări.  

   Pentru a obține o piele frumoasă, încercați o mască din argilă, apă de trandafir sau minerală. Aplicați-o pe față timp de 15 minute, apoi îndepărtați masca și aplicați cremă hidratantă. Lăsați-o să acționeze timp de 5 minute, dupa care puneți-vă o batistă de hârtie pe față pentru a absorbi excedentul de crema.

   Tot pentru o piele frumoasă: Dacă doriți să faceți o baie relaxantă, aveți nevoie de 50 de grame de levănțică, 50 de grame de cimbru, 50 de grame de salvie, 50 de grame de mentă, 50 de grame de hamei, plante pe care le amestecați întâi într-o farfurie.  Apoi, puneți-le într-un săculeț de muselină (sau într-un ciorap), pe care îl agățați sub robinetul căzii. Lăsați apa caldă să curgă timp de 10 minute, iar apoi intrați în cadă. 
   Incercați să faceți o baie cu lapte diluând un litru de lapte în cadă. Veți avea astfel parte de un moment plăcut, iar pielea dumneavoastră se va catifela. 



   Pielea este sensibilă în orice anotimp, dar condițiile climatice ale iernii constituie pentru ea un adevărat pericol. Gerul favorizează dezvoltarea secreției de sebum și reduce numărul celulelor care dau elasticitate pielii. Anotimpul geros afectează pielea, care se usucă, devine roșie, iritabilă și chiar se poate crăpa, producând o senzație neplăcută. Pentru ca pielea dumneavoastră să nu resimtă efectele gerului, ar trebui să o hidratați mai mult ca de obicei.

   Pentru unghii: De două sau de trei ori pe săptămână, curățați-vă bine unghiile, mai ales partea albă, îndepărtați-vă pielițele si puneți câte două picături de ulei de migdale pe fiecare unghie, masați-le și lăsați-le timp de 20 de minute, după care stergeți-le, fără să le clătiți, după care aplicați un lac de unghii transparent. Veți avea astfel unghii tari și îngrijite.

   Pentru ca produsele hidratante să fie folositoare, în prealabil și în mod regulat, trebuie să îndepărtați celulele moarte de pe piele. Pasul următor ar fi aplicarea unei creme nutritive sau hidratante, insistând asupra porțiunilor sensibile.Aceste puncte sensibile sunt: fața, buzele, mâinile, dar și antebrațele, coatele, genunchii, picioarele, mai ales călcâiele, coapsele și șoldurile. 

luni, 8 iunie 2015

Leacuri contra constipației

Atunci când suferim de constipație, acută sau nu, este bine să renunțăm la unele alimente cum ar fi: ciocolata, cacaoa, pâinea albă, brânzeturile sărate, pastele făinoase, carnea, ouăle.

Alimentele indicate și recomandate sunt: fasole verde, spanac, pâine Graham, dovlecei, ceapă, castraveți, praz, țelină, sfeclă, cartofi, salată verde, morcovi, roșii, mere, pere, struguri, portocale, prune, alimente bogate în celuloză.



O rețetă foarte bună în astfel de probleme este cea cu tărâțe:

1-2 kg de tărâţe de grâu trebuie cernute printr-o sită deasă ca să se elimine făina care mai rămâne în ele după măcinarea grâului. Puneţi în fiecare dimineaţă două linguri de tărâţe într-o cană obişnuită şi opăriţi-le cu orice fel de ceai. Amestecaţi bine conţinutul pentru a-l omogeniza şi când se răceşte (trebuie să fie călduţ), îl beţi pe stomacul gol, înghiţitură cu înghiţitură.După o pauză de circa 10 minute puteţi servi micul dejun. În cazul în care constipaţia nu cedează chiar de a doua zi, repetaţi operaţia şi seara, înainte de cină. După ce situaţia se normalizează, renunţaţi la porţia de seară. 

Polenul vindecă cele mai rebele constipaţii. Se ia câte 20 gr de polen îndulcit cu miere zilnic. Cura dureaza o lună, se face pauză 2 luni, dupa care se repetă.

Reţetă cu portocale: lăsaţi să fiarbă în apă, timp de 30 minute, coaja de la o portocală proaspată. Aruncaţi apa şi mai fierbeţi o data coaja – 20 de minute – în apă îndulcită cu 20 gr miere la litru. Scoateţi coaja şi beţi ceaiul dimineaţa pe stomacul gol, sau la trei ore dupa cină. Este un laxativ imediat şi puternic.

Reţetă ţărănească: mâncați dimineaţa pe stomacul gol prune uscate înmuiate peste noapte în apă, cu pâine Graham sau secară și la culcare mâncaţi 2 mere.

duminică, 7 iunie 2015

Leacuri contra pietrelor la fiere

   Dacă ați descoperit că aveți pietre la fiere și vi s-a pus acest diagnostic, puteți folosi diverse plante, asta până să apelați la ajutor chirurgical.Tratamentele se țin în jur de o lună sau două și se respectă cu strictețe.

   Sucul de ridichie neagră: se obține cu ajutorul storcătorului, din ridichi negre curățate de coajă . Cura începe cu 100 ml suc luat dimineața pe stomacul gol, crescând în următoarele trei săptămâni până la 400 ml, deci în fiecare săptămână crește porția cu 100 ml. În următoarele săptămâni descreșteți până la 100 ml.Această cură nu este indicată persoanelor care au probleme stomacale.

   Un tratament excelent este următorul: pătrunjel de câmp, iederă, hamei, turiță mare, mentă și pelin. Toate aceste plante uscate se amestecă în proporții egale. Din acest amestec se iau 3 linguri de plantă și se pun întru-n litru de vin de mere sau must de mere.Compoziția se pune rece pe foc și  se lasă să se înfierbânte până ce dă un clocot, apoi se ia de pe foc și se lasă 3 minute să se infuzeze. Peste zi se iau 8-9 linguri de lichid din oră în oră . Pentru că băutura trebuie să fie cât mai fierbinte, ea trebuie ținută în termos. 



   Pentru a vă vindeca este necesar să țineți un regim din care trebuie eliminate următoarele alimente: ouăle, grăsimile animale, cacaoa și ciocolata, conservele, mezelurile, brânzeturile fermentate, condimentele, mazărea, morcovii, tutunul, alcoolul, alimentele ce conțin colesterol: prăjiturile, măruntaiele, peștele gras.În aceasta perioada este bine să țineți și o cură de apă minerală.

   O altă rețetă foarte bună este următoarea: 250 ml rachiu de drojdie de bere, 250 ml zeamă de lămâie, 250 ml ulei de măsline, 250 gr miere de albine multifloră, 2 boabe de tămâie sfărâmate.Totul se amestecă, se pune în sticle acoperite, în cămară, la rece şi întuneric timp de 8 zile. Se vor agita sticlele de 2-3 ori pe zi. După cele 8 zile, se bea un păhărel de amestec dimineaţa pe stomacul gol, până se termină. 

   Este indicat să se bea în tot acest timp şi 1 litru de ceai pe zi din : mătase de porumb, coada şoricelului, coada calului, amestecate şi preparate sub formă de infuzie.

sâmbătă, 6 iunie 2015

Dieta cu suc de lămâie

   Una dintre cele mai cunoscute diete este cea cu suc de lămâie.Este ușor de ținut, cu reguli simple, iar lămâia este unul dintre cele mai cunoscute fructe.Lămâile au numeroase beneficii, amintim doar câteva: calmează anxietatea, luptă contra hipertensiunii arteriale, vindecă acneea și aftele, luptă contra infecțiilor, gripei și răcelilor, întărește imunitatea, rezolvă problemele digestive, înlătura halena, curăță mucoasa bucală, vindecă bătăturile, te ajută să scapi de kilogramele în plus.Pe acest ultim aspect ne vom axa astăzi, dar nu trebuie neglijat sfatul unui medic înainte de a ține această dietă, mai ales dacă există unele afecțiuni sau dacă analizele nu sunt în regulă.

   O cură cu suc de lămâie durează 14 zile, apoi este indicată o pauză de circa 2 săptămâni, timp în care regimul alimentar trebuie să fie unul blând.În acest timp puteți urma un regim disociat: în primele trei zile, orez, în următoarele trei zile, legume fierte sau crude și în alte trei zile, doar fructe.După cele 2 săptămâni, cura cu suc de lămâie se poate relua, fără probleme.O astfel de cură ne scapă de grăsime, revitalizează și detoxifică organismul.



   Cura se ține mărind treptat cantitatea de suc de lămâie consumat zilnic.Astfel, în prima zi se consumă sucul de la o lămâie, după care, în fiecare zi, se crește doza zilnic, până se ajunge la șapte lămâi.Din cea de-a opta zi se scade porția cu câte o lămâie pe zi, până se va ajunge la punctul de unde am plecat, adică la o lămâie. Sucul se poate bea pe parcursul întregii zile, dacă nu reușiți să îl consumați pe tot la micul dejun, iar între mese se poate consuma ceai verde și desigur cât mai multă apă plată.Sucurile carbogazoase și băuturile alcoolice sunt strict interzise.

   În perioada în care vom consuma sucul de lămâie este indicat să ținem și un regim alimentar pentru care vă prezentăm mai jos un model:

   Luni:
   Mic dejun: cafea sau ceai de plante, neîndulcite și sucul de la prima lămâie.
   Prânz: 2 ouă fierte tari, 300 g spanac, o roșie, o felie pâine neagră.
   Cina: salată verde asezonată cu ulei de măsline și zeamă de lămâie.

   Marți:
   Mic dejun: sucul de la 2 lămâi, cafea sau ceai fără zahăr, dar se poate adăuga puțină miere.
   Prânz: salată verde cu ulei de măsline și zeamă de lămâie, crutoane prăjite din pâine neagră, 2 felii de șuncă slabă.
   Cina: supă de legume, brânză degresată de vaci.

   Miercuri
   Mic dejun: sucul dela 3 lămâi, ceai sau cafea fără zahăr, un biscuit.
   Prânz: 250 g țelină rasă, o banană, o portocală.
   Cina: 2 ouă fierte tari, o felie pâine neagră sau graham, salată verde cu ulei de măsline și zeamă de lămâie.

   Joi:
   Mic dejun: cafea sau ceai cu miere, sucul de la 4 lămâi, 2 biscuiți.
   Prânz: un ou fiert tare, 200 g morcov ras, 200 g cașcaval, o felie pâine neagră sau graham.
   Cina: salată de fructe, un iaurt.

   Vineri:
   Mic dejun: sucul de la 5 lămâi, 300 g morcov ras.
   Prânz: 2 felii pâine neagră prăjită, o roșie, 2 linguri brânză degresată de vaci.
   Cina: salată verde cu ulei de măsline și zeamă de lămâie.

   Sâmbătă:
   Mic dejun: sucul de la 6 lămâi, o felie de șuncă, o felie de pâine neagră, cafea sau ceai fără zahăr.
   Prânz: salată verde cu zeamă de lămâie.
   Cina: 2 ouă fierte tari, 300 g morcov ras.

   Duminică
   Mic dejun: sucul de la 7lămâi, cafea sau ceai fără zahăr, 2 biscuiți.
   Prânz: un iaurt cu fructe, un măr, 3 nuci.
   Cina: 150 g orez fiert în apă cu sare stropit cu ulei de măsline, salată verde.
  

vineri, 5 iunie 2015

Cura cu cireșe

   Cireșele sunt acele mici fructe roșii, delicioase, cu multe beneficii, pe care le așteptăm cu nerăbdare încă de când primăvara își face simțită prezența.Acestea ajung la maturitate pe la jumătatea lunii mai, iar sezonul lor durează în jur de 8 săptămâni.


   Cireșele conțin:

   - apă (75-89%),
   - zaharuri,
   - acizi organici,
   - vitamine (A, B1, B2, B6, C, E, P, PP),
   - acid pantoteic,
   - minerale (potasiu, fier, calciu, magneziu, fosfor, sulf),
   - oligoelemente (zinc, cupru, mangan). 




   Ele pot fi consumate zilnic în perioada de sezon, în cure de cel puțin două săptămâni sau în cure de câte 0,5-1kg fructe proaspete, 1-2 zile pe săptămână, contribuind astfel la întarirea și echilibrarea organismului.
   Se realizează astfel o bună curățire și tonifiere a organismului prin eliminarea de toxine și prin normalizarea tranzitului intestinal, prevenind îmbătrânirea.


   Consumul de cireșe remineralizează organismul, favorizează digestia, elimină sau limitează procesele inflamatoare, favorizează transpirația, ameliorează stările febrile, previne sau elimină procesul gripal și previne guta. 

   Cura este recomandată în demineralizări, afecțiuni renale sau ale căilor urinare, afecțiuni cardiace, anemie, artrite, ateroscleroză, hepatite cronice, litiaze biliare și renale, colite, obezitate, hidropizie, celulită și cuperoză. 

   Ca și fructele, sucul extras din cireșe, are aceleași proprietăți și recomandări, el fiind diuretic,laxativ, antiinflamator, remineralizant și un bun sedativ pentru stări nevrotice.

   În cazul hepatitelor se recomandă un consum zilnic de 2-3 căni suc de cireșe.
   În cazul migrenelor se pot pune comprese cu fructe zdrobite. 

   Pot fi folosite și în cosmetică prin aplicare de fructe zdrobite pe față. Se obține astfel o creștere a elasticității pielii.

joi, 4 iunie 2015

Efectul yo-yo în diete


   După ce dieta ținută cu strictețe și-a atins scopul și ați ajuns la greutatea dorită, este destul de greu să rămâneți acolo.
   Vă dezvăluim câteva sfaturi, pentru ca efectul yo-yo să fie evitat, iar aceste reguli vă vor permite să trăiți normal, fără a recâștiga kilogramele atât de greu pierdute.
   Nu numai că veți menține greutatea ideală, dar vă veți simți mult mai bine, deoarece o alimentație echilibrată, nu influențează doar silueta, ci și sănătatea, pe termen scurt, mediu și lung.

   Împrieteniți-vă cu fibrele alimentare:
   Acestea facilitează tranzitul intestinal, întârzie absorția lipidelor și a glucidelor oferind totodată senzația de sațietate. Nu uitați că se găsesc în legume, fructe și cereale integrale.

   Practicați în mod regulat o activitate sportivă:
   Sportul nu slăbește, dar facilitează menținerea și chiar mărirea masei corporale slabe în raport cu cea grasă. Iar kilogramele în plus aduse din musculatura fermă nu însemna îngrășare, ci înfrumusețare. Mai mult de atât sportul favorizează arderea caloriilor și eliminarea toxinelor.

   Supravegheați-vă greutatea:
   Fără a căpăta obsesia kilogramelor în plus, continuați să vă cântăriți săptămânal. Și nu vă pierdeți cu firea dacă greutatea dumneavoastră variază în perioadele de stres sau înaintea menstruației. 




   Beți 2 litri de apă plată zilnic:
   Este esențial pentru a elimina toxinele și pentru ca organismul să nu stocheze apa ingerată prin intermediul alimentelor. Retenția hidrosodică afectează în principal persoanele care nu beau suficient, nu pe cele care o fac conform nevoilor organismului, adică 2 litri de apă plată pe zi.

   Permiteți-vă din când în când câte o "abatere":
   Un pahar de vin și câțiva covrigei împreună cu prietenii, un ecler cu ciocolată alături de cea mai buna prietenă sau trei bomboane primite în dar, nu constituie un capăt de țara. Savurați-le fără mustrări de conștiință, a doua zi veți relua controlul asupra situației.

   Oferiți-vă trei mese "adevărate" pe zi:
   Completate de una sau de două gustări pentru persoanele care nu se pot opune senzației de foame dintre mesele principale.
   Micul dejun trebuie să fie consistent și să vă fie suficient până spre sfârșitul dimineții. Astfel, veți evita să dați iama în produsele grase de la fast-fod sau de la cantină. Prânzul echilibrat poate fi încheiat cu un desert dulce. Cina trebuie să fie ușoară (o supă iarna sau o salată asortată vara), pentru a evita ca organismul să stocheze energie în exces.

   Faceți zilnic mișcare:
   Nu va cruțați eforturile. Ignorați ascensoarele, autobuzele, metroul și automobilul, preferând drumurile pe jos. Și de ce să nu investiți într-o bicicletă medicinală pe care să o instalați departe de orice priviri indiscrete, în camera dumneavoastră?

   Respectați limitele recomandate:
   - 50-60% glucide, cu accent pe zaharurile cu indice glicemic scăzut; 
   - 25-30% lipide, favorizând grăsimile poli - și mono - nesaturate;
   - 12-15% proteine, îndeosebi pește, cereale plus legume, carne slabă.

   Nu săriți peste mese:
   Aflat într-o stare de deficit energetic, corpul are tendința de a stoca energia pe care în sfârșit i-o oferiți. În plus, dupa fiecare masă "sărita", la urmatoarea mâncăm mai mult.

   Nu ingerați mai multe calorii decât îi sunt necesare corpului dumneavoastră.
   Pentru aceasta, recalculați-vă necesarul energetic în funcție de noua dumneavoastră greutate corporală.

ShareThis