luni, 8 iunie 2015

Leacuri contra constipației

Atunci când suferim de constipație, acută sau nu, este bine să renunțăm la unele alimente cum ar fi: ciocolata, cacaoa, pâinea albă, brânzeturile sărate, pastele făinoase, carnea, ouăle.

Alimentele indicate și recomandate sunt: fasole verde, spanac, pâine Graham, dovlecei, ceapă, castraveți, praz, țelină, sfeclă, cartofi, salată verde, morcovi, roșii, mere, pere, struguri, portocale, prune, alimente bogate în celuloză.



O rețetă foarte bună în astfel de probleme este cea cu tărâțe:

1-2 kg de tărâţe de grâu trebuie cernute printr-o sită deasă ca să se elimine făina care mai rămâne în ele după măcinarea grâului. Puneţi în fiecare dimineaţă două linguri de tărâţe într-o cană obişnuită şi opăriţi-le cu orice fel de ceai. Amestecaţi bine conţinutul pentru a-l omogeniza şi când se răceşte (trebuie să fie călduţ), îl beţi pe stomacul gol, înghiţitură cu înghiţitură.După o pauză de circa 10 minute puteţi servi micul dejun. În cazul în care constipaţia nu cedează chiar de a doua zi, repetaţi operaţia şi seara, înainte de cină. După ce situaţia se normalizează, renunţaţi la porţia de seară. 

Polenul vindecă cele mai rebele constipaţii. Se ia câte 20 gr de polen îndulcit cu miere zilnic. Cura dureaza o lună, se face pauză 2 luni, dupa care se repetă.

Reţetă cu portocale: lăsaţi să fiarbă în apă, timp de 30 minute, coaja de la o portocală proaspată. Aruncaţi apa şi mai fierbeţi o data coaja – 20 de minute – în apă îndulcită cu 20 gr miere la litru. Scoateţi coaja şi beţi ceaiul dimineaţa pe stomacul gol, sau la trei ore dupa cină. Este un laxativ imediat şi puternic.

Reţetă ţărănească: mâncați dimineaţa pe stomacul gol prune uscate înmuiate peste noapte în apă, cu pâine Graham sau secară și la culcare mâncaţi 2 mere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis