joi, 4 iunie 2015

Efectul yo-yo în diete


   După ce dieta ținută cu strictețe și-a atins scopul și ați ajuns la greutatea dorită, este destul de greu să rămâneți acolo.
   Vă dezvăluim câteva sfaturi, pentru ca efectul yo-yo să fie evitat, iar aceste reguli vă vor permite să trăiți normal, fără a recâștiga kilogramele atât de greu pierdute.
   Nu numai că veți menține greutatea ideală, dar vă veți simți mult mai bine, deoarece o alimentație echilibrată, nu influențează doar silueta, ci și sănătatea, pe termen scurt, mediu și lung.

   Împrieteniți-vă cu fibrele alimentare:
   Acestea facilitează tranzitul intestinal, întârzie absorția lipidelor și a glucidelor oferind totodată senzația de sațietate. Nu uitați că se găsesc în legume, fructe și cereale integrale.

   Practicați în mod regulat o activitate sportivă:
   Sportul nu slăbește, dar facilitează menținerea și chiar mărirea masei corporale slabe în raport cu cea grasă. Iar kilogramele în plus aduse din musculatura fermă nu însemna îngrășare, ci înfrumusețare. Mai mult de atât sportul favorizează arderea caloriilor și eliminarea toxinelor.

   Supravegheați-vă greutatea:
   Fără a căpăta obsesia kilogramelor în plus, continuați să vă cântăriți săptămânal. Și nu vă pierdeți cu firea dacă greutatea dumneavoastră variază în perioadele de stres sau înaintea menstruației. 




   Beți 2 litri de apă plată zilnic:
   Este esențial pentru a elimina toxinele și pentru ca organismul să nu stocheze apa ingerată prin intermediul alimentelor. Retenția hidrosodică afectează în principal persoanele care nu beau suficient, nu pe cele care o fac conform nevoilor organismului, adică 2 litri de apă plată pe zi.

   Permiteți-vă din când în când câte o "abatere":
   Un pahar de vin și câțiva covrigei împreună cu prietenii, un ecler cu ciocolată alături de cea mai buna prietenă sau trei bomboane primite în dar, nu constituie un capăt de țara. Savurați-le fără mustrări de conștiință, a doua zi veți relua controlul asupra situației.

   Oferiți-vă trei mese "adevărate" pe zi:
   Completate de una sau de două gustări pentru persoanele care nu se pot opune senzației de foame dintre mesele principale.
   Micul dejun trebuie să fie consistent și să vă fie suficient până spre sfârșitul dimineții. Astfel, veți evita să dați iama în produsele grase de la fast-fod sau de la cantină. Prânzul echilibrat poate fi încheiat cu un desert dulce. Cina trebuie să fie ușoară (o supă iarna sau o salată asortată vara), pentru a evita ca organismul să stocheze energie în exces.

   Faceți zilnic mișcare:
   Nu va cruțați eforturile. Ignorați ascensoarele, autobuzele, metroul și automobilul, preferând drumurile pe jos. Și de ce să nu investiți într-o bicicletă medicinală pe care să o instalați departe de orice priviri indiscrete, în camera dumneavoastră?

   Respectați limitele recomandate:
   - 50-60% glucide, cu accent pe zaharurile cu indice glicemic scăzut; 
   - 25-30% lipide, favorizând grăsimile poli - și mono - nesaturate;
   - 12-15% proteine, îndeosebi pește, cereale plus legume, carne slabă.

   Nu săriți peste mese:
   Aflat într-o stare de deficit energetic, corpul are tendința de a stoca energia pe care în sfârșit i-o oferiți. În plus, dupa fiecare masă "sărita", la urmatoarea mâncăm mai mult.

   Nu ingerați mai multe calorii decât îi sunt necesare corpului dumneavoastră.
   Pentru aceasta, recalculați-vă necesarul energetic în funcție de noua dumneavoastră greutate corporală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis