sâmbătă, 13 iunie 2015

Unghiile şi sănătatea

   În zilele noastre atât medicina contemporană, cât şi medicina populară, au adunat foarte multe date despre diagnosticarea bolilor din organism luând în considerare starea unghiilor.
   Medicina tradiţională chinezească a stabilit de foarte mult timp că există o legatură funcţională foarte strânsă între unghii şi ficat. Unghiile sănătoase sunt elastice şi tari, netede, de culoare roz şi conturate în mod egal. În stare normală, unghiile de la picioare trebuie să fie mai tari decât unghiile de la mâini. În cazul în care funcţia ficatului scade în acţiune, unghiile devin moi, deformate şi au o fragilitate foarte ridicată. 

   Unghiile albăstrui dovedesc insuficienţă cardiacă:

   Despre starea de sănătate a organismului se poate vorbi după culoarea unghiilor. În particular, culoarea unghiilor vorbeşte despre calitatea sângelui: culoarea roz-roşiatică a unghiilor oglindeşte starea de sănătate a sângelui şi echilibrul psihic şi fizic; unghiile roşu-lila sunt un semn al slăbiciunii corpului şi al unei oboseli generale.


   Unghiile de culoare roşu închis indică conţinutul ridicat de acizi graşi, de colesterol, dar şi hemostaza provocată de folosirea alimentelor grele, grase şi sărate. Inima, rinichii, sistemul circulator şi excretor funcţionează mai greu. Este de asemenea redusă activitatea ficatului, a vezicii biliare şi adesea, a splinei.

   Unghiile şi degetele (mai ales pe partea dosului palmei) roşii sau purpurii, indică folosirea sistematică a marijuanei, a haşişului şi a altor substanţe cu efect halucinant.   Nuanţa maro închis a unghiilor indică prezenţa frisoanelor. Unghiile galbene arată că ficatul este slăbit. Nuanţa galben-verzui a unghiilor indică prezenţa unor procese purulente în organism. Nuanţa albastră este un simptom al dezechilibrului inimii (inimă slăbită, boli înnăscute ale inimii) şi plămânilor.


   Culoarea palidă a unghiilor este un semn al stării proaste a sângelui (al nivelului scăzut de hemoglobină), al anemiei, al energiei scăzute a ficatului şi rinichilor, al frigului resimţit de splină. În cazurile de leucemie sau în alte tipuri de cancer, unghiile au de obicei culoarea aceasta.

   Nuanţa de cenuşiu murdar a unghiilor este semn al unui sifilis înnăscut. Petele albe pe unghii arată că există un deficit de zinc sau de calciu în organism şi în acelaşi timp oglindesc procesul de îndepărtare a zaharurilor şi alcoolului, posibilitatea unor tulburări ale sistemului nervos. Petele galbene de pe unghii indică unele tulburări cerebrale. Petele negru-cenuşii pe unghii sunt semnul unei intoxicaţii cu mercur.




   Dupa structura unghiilor se poate determina tipul de temperament:

   După forma şi structura unghiilor se poate determina temperamentul omului.  Unghiile melancolicilor sunt de obicei lungi, adesea palide, aspre, uscate şi fragile. Unghiile flegmaticilor sunt mai pătrate, groase, tari, strălucesc puternic. Unghiile colericilor sunt lunguieţe, tari sau moi, roze sau galbene, strălucesc foarte puţin. Unghiile sangvinilor sunt late, moi, de culoare roz, au formă ovală, strălucesc puţin.

   Legătura unghiilor cu organele şi părţile corpului:

   Fiecare deget de la mâna sau de la picior, potrivit medicinei tradiţionale, este strâns legat de un organ determinat sau de una dintre glandele de secreţie internă. Dacă una dintre unghii nu arată bine, căutaţi cauza dezechilibrului în acel organ, al cărui meridian este legat de acest deget sau de această unghie.

   Unghia de la degetul mare oglindeşte starea creierului. Unghia degetului arătător oglindeşte starea plămânilor şi a intestinului gros. Unghia degetului mijlociu arată starea intestinului subţire. Unghia inelarului arată starea plămânilor. Unghia degetului mic indică starea inimii şi a organelor de reproducere feminine.

vineri, 12 iunie 2015

Terapia cu tărâţe

   Se fierbe un pahar de tărâţe de grâu sau de secară în 2 litri de apă, la foc mic, timp de 30 de minute. Se adaugă 200 gr. de miere şi se fierbe totul încă 5 minute.
   Se păstrează amestecul obţinut, la rece. Se consumă câte o jumătate de pahar de amestec, de 2 ori pe zi.  Acesta tonifică organismul aflat în convalescenţă.
   Dacă fierbem tărâţele în vin,acestea ajută la îndepărtarea unor erupţii sau eczeme de pe scalp. Se vor face spălături zilnice. 




   Se poate bea apă de tărâţe, încălzită, care ajută în tratarea unor boli de gât, a laringitelor, faringitelor şi tusei.
   Furunculii şi coşurile pot fi vindecate prin aplicarea unor comprese obţinute din tărâţe calde, stropite cu oţet.
   În cazul afecţiunilor renale este bine să se consume de 3 ori pe zi, înainte de masă, câte o linguriţă de tărâţe încinse, amestecate cu aceeaşi cantitate de miere.
   În caz de inflamare a splinei, se va opări un pahar de tărâţe cu puţină apă, aplicându-se calde asupra splinei. Procedura va fi continuată până la însănătoşire. 




   Pentru ganglioni inflamaţi: se fierb tărâţe de grâu până la obţinerea unei paste dense. Se înfăşoară într-o pânză de bumbac, având grijă să nu fie prea fierbinţi. Se aplică pe ganglionii limfatici umflaţi. Se înfăşoară cu un şal de lână.Compresa se aplică de 3-4 ori pe zi. Tratamentul se ţine 5-6 zile, până la retragerea umflăturilor, tărâţele fiind înlocuite cu altele noi, zilnic. În locul lor poate fi folosit şi orezul fiert.

joi, 11 iunie 2015

Pentru picioare superbe


   Astăzi vorbim despre mișcare, exerciții fizice, mai ales cele destinate musculaturii picioarelor.
   Stepul - aerobic este un gen de gimnastică de întreținere, foarte popular, cu rezultate extraordinare și care se combină bine cu aerobicul, lucrul efectuându-se pe o platformă, înaltă de aproximativ 10-30 centimetri.



   Se începe cu un ritm susținut, printr-un efort minim și ajută la reglarea bătăilor inimii și acumulării energiei, a condiției fizice. Este indicat să dureze între 30-40 minute - nu mai mult. Lecția se termină cu exerciții pentru musculatura abdominală, care se pot face atât pe băncuță cât și la saltea. Grupele musculare angrenate în mișcare sunt în special ale gambelor și ale feselor. Astfel, persoanele care sunt mai dezvoltate în partea inferioară a corpului pot să-și tonifice și să-și modeleze musculatura mai rapid și într-un mod plăcut, exercițiile fiind însoțite de un fond muzical.

   Lucrând acest gen de gimnastică, îți dezvolți și îndemânarea. În timp ce urci și cobori de pe platformă (băncuță) sub diferite forme: simplu, cu un genunchi la piept, cu balans de picior lateral, în același timp, lucrezi și musculatura brațelor, care fac diferite mișcări. Cei avansați pot lucra și cu greutăți mici de 1 kilogram.




   Exerciții recomandate:

   Cu fața la treaptă, urcă alternativ - de 40 de ori.

   Stai în lateral, lângă prima treaptă - urci cu piciorul stâng și cobori - de 20 de ori.

   Aceeași mișcare, numai că piciorul drept îl ridici întins lateral, de 20 de ori, apoi îl duci întins, prin balans, la spate de 20 de ori.

   Urcă în lateral cu piciorul stâng, iar dreptul îl ridici la piept de 20 de ori. La terminarea exercițiilor, ca să relaxezi musculatura membrelor inferioare, ridică piciorul drept pe treaptă, cu sprijin pe călcâi, vârful flexat, piciorul stâng de sprijin este ușor îndoit. Apleacă trunchiul pe picior și cu mâna stângă apucă vârful piciorului drept - menții 10 secunde. Exercițiile se execută cu ambele membre.




   Contraindicații:

   Exercițiile sunt interzise persoanelor care au probleme cardio-vasculare, care au suferit diferite operații, care au dureri de genunchi sau de coloană vertebrală.

   În momentul în care există o stare de disconfort, se poate lucra într-un ritm mai încet sau se poate întrerupe programul.

   Acasă este puțin mai greu să practici un program de step-aerobic, dacă îți lipsește platforma (băncuța), dar daca totuși vrei să lucrezi, poți să găsești niște trepte pe care le poți urca, chiar și în pas puțin mai alert.

miercuri, 10 iunie 2015

Legumele în cosmetică partea a 2-a

   Ca și urmare a acestei postări, venim astăzi cu o nouă serie de trucuri și rețete cosmetice cu legume incluse.

   Castravetele, un ajutor de nădejde:

   Castraveții conțin zahăr, vitamine, săruri minerale care contribuie la îmbunătățirea asimilării produselor albuminice și a digestiei. În medicina populară, castraveții proaspeți și sucul din ei se folosesc în cazul afecțiunilor stomacale, ale ficatului și ale rinichilor.

   Pentru pielea uscată și crăpată este indicat laptele de castravete:  câteva bucățele de castravete se pun în lapte și se lasă într-un loc răcoros 24 de ore. Dimineața se unge fața cu acest lapte. Atunci când s-a uscat, se spală tenul cu apă rece. 

   Bateți spumă un albuș de ou, adăugați două linguri de suc de castravete proaspăt stors și amestecați bine. Este o mască foarte indicată pentru pielea ofilită cu pori mari.

   Tot pentru pielea uscată este recomandată o mască pe bază de castravete: doi castraveți proaspeți se dau pe răzătoare, se adaugă faină de ovăz până se obține o pastă, iar în cazul pielii foarte sensibile se adaugă și smântână proaspătă. Masca se aplică pe față pentru 20-25 de minute, apoi se înlătură cu un tampon înmuiat în apă la temperatura camerei.




   Vă puteți masa pielea feței cu o bucată de castravete proaspăt, iar după o jumătate de oră vă puteți spăla cu apă rece sau dați pe răzătoare un castravete, iar pasta obținută puneți-o pe o bucată de pânza și acoperiți-vă cu ea fața pentru câteva minute.

   Atunci când curățați un castravete, lăsați pe coajă mai mult miez; puneți-vă această coajă pe față. Dacă între momentul în care ați curățat castravetele și momentul în care folosiți coaja în scopuri cosmetice au trecut câteva ore, nu vă temeți să puneți coaja la frigider; proprietățile sale extraordinare se vor menține.

   Sucul de castravete catifelează pielea și îi redă elasticitatea pierdută. O lingură de suc de castravete se amestecă cu o lingură de ulei de migdale și se unge cu acest amestec fața; după o jumătate de oră vă puteți spăla cu apă rece.

   Pentru tenul uscat este indicată o cremă hidratantă cu castravete: se dizolvă la baie de aburi 15 grame de ceară de albine, se adaugă treptat în ea 60 de grame de ulei de migdale și un castravete curățat și dat pe răzătoare. Se acoperă vasul și se lasă la baie de aburi o oră; se amestecă din când în când; se lasă să se răcească, apoi se agită bine vasul; se întinde crema pe față și pe gât pentru o jumătate de oră, asemenea unei măști.

   Masca pe baza de castraveți însănătoșește pielea, o catifelează, face să dispară porii, albește pielea; este recomandată în cazul tenului obosit și veștejit, cu pori mari și coșuri.

   Pentru pielea grasă: luați câțiva castraveți mici, curățați-i și tăiați-i mărunt; puneți castraveții tăiați într-un pahar (pe jumătate), apoi umpleți paharul cu alcool, acoperiți-l cu ceva și puneți-l la soare. Dupa 12 zile strecurați conținutul și frecționați-vă fața în fiecare zi cu lichidul obținut.



   Morcovul și combinațiile sale

   Pentru pielea uscată puteți folosi următoarea rețetă: o linguriță de suc de morcov se amestecă cu o linguriță de brânză de vaci proaspătă si o linguriță de smântână; masca se aplică pentru 20 de minute și se spală cu apă călduță.

   În cazul pielii care transpiră foarte repede este indicată o mască din morcov proaspăt: se dau pe răzătoare doi morcovi, se adaugă un gălbenuș crud și câteva picături de ulei vegetal. Se aplică masca pentru 20-25 de minute, apoi se înlătură cu un tampon de vată și se spală fața cu apă rece.

   Pentru catifelarea pielii este recomandată o mască cu măr și morcov; aceasta netezește ridurile, iar fața își recapătă prospețimea.

   Un mijloc foarte indicat împotriva petelor roșii de pe față este morcovul ras; peste un morcov se adaugă o lingură de smântână proaspătă. Amestecul se aplică pe față pentru o jumătate de oră, după care se spală cu apă la temperatura camerei.


marți, 9 iunie 2015

Aspect fizic plăcut

   Fiecare persoană este preocupată de aspectul exterior, mai mult sau mai puțin, indiferent de anotimp.Nu toată lumea recunoaște această preocupare, dar felul în care arătăm spune ceva despre personalitatea noastră.Să vedem în continuare, câteva idei pentru ca înfățișarea noastră să fie armonioasă și cu bun gust.

   Păr strălucitor: Atunci când vă spălați pe cap, masați părul cu gălbenuș de ou, clătiți-l apoi foarte bine; asta duce la păstrarea părului strălucitor și sănătos.

   Gelul de duș și sprayul superhidratant: Gelul de duș este un accesoriu important pentru dușul de dimineață, la fel ca și spray-ul superhidratant, pe care ar trebui să-l folosiți pe întreg corpul la fiecare început de zi. Tot dimineața este indicată aplicarea pe față a unei creme hidratante, iar în ceea ce priveste buzele, puteți apela la un luciu de buze cu glicerină, pentru a le proteja de vânt. Si de mâini ar trebui să aveți grijă, întrebuințând o cremă protectoare.



   Acneea: Pentru tineri în general, dar nu numai pentru aceștia, acneea face parte din categoria problemelor inestetice îngrijorătoare. Dar dacă aceste persoane cunosc cauzele apariției și dezvoltării ei și dau dovadă de voință, acneea nu mai reprezintă o grijă în plus. Cu toții știm că acneea nu este o boală contagioasă, microbul ei aflându-se în organismul nostru, de ea nu ne putem apăra, dar o putem preveni și trata.
   Spălați-vă pielea cu un săpun hidratant. Pentru o acnee severă, este important să consultați medicul înainte de a cumpăra diferite produse de la farmacie.
   Este recomandat ca produsele care conțin uleiuri sau alte materii grase să fie evitate, căci ele nu au capacitatea de a împiedica dezvoltarea acneei, din contră, ele pot conduce la apariția unei înroșiri persistente. Un alt sfat, indiferent dacă suferiți sau nu de acnee, este acela de a nu pune mâinile pe față, căci mâinile dumneavoastră ating tot felul de lucruri purtătoare de microbi și mizerie.
   Nu ar trebui să vă ascundeți acneea prin fel și fel de metode, care vă pot spori numărul coșurilor, dar, dacă vi se întămplă să vă apară un coș oribil pe față înainte de un eveniment important, puteți folosi un truc care constă în aplicarea de pastă de dinți, înainte de culcare, pe locul cu pricina. 


   Pentru dinți: Încercați, pe cât posibil, să mâncați mere în mod regulat, mușcându-le, nicidecum feliindu-le, pentru că, prin mușcare, vă antrenați dinții, ce vor deveni mai curați, iar gingiile vi se vor întări.  

   Pentru a obține o piele frumoasă, încercați o mască din argilă, apă de trandafir sau minerală. Aplicați-o pe față timp de 15 minute, apoi îndepărtați masca și aplicați cremă hidratantă. Lăsați-o să acționeze timp de 5 minute, dupa care puneți-vă o batistă de hârtie pe față pentru a absorbi excedentul de crema.

   Tot pentru o piele frumoasă: Dacă doriți să faceți o baie relaxantă, aveți nevoie de 50 de grame de levănțică, 50 de grame de cimbru, 50 de grame de salvie, 50 de grame de mentă, 50 de grame de hamei, plante pe care le amestecați întâi într-o farfurie.  Apoi, puneți-le într-un săculeț de muselină (sau într-un ciorap), pe care îl agățați sub robinetul căzii. Lăsați apa caldă să curgă timp de 10 minute, iar apoi intrați în cadă. 
   Incercați să faceți o baie cu lapte diluând un litru de lapte în cadă. Veți avea astfel parte de un moment plăcut, iar pielea dumneavoastră se va catifela. 



   Pielea este sensibilă în orice anotimp, dar condițiile climatice ale iernii constituie pentru ea un adevărat pericol. Gerul favorizează dezvoltarea secreției de sebum și reduce numărul celulelor care dau elasticitate pielii. Anotimpul geros afectează pielea, care se usucă, devine roșie, iritabilă și chiar se poate crăpa, producând o senzație neplăcută. Pentru ca pielea dumneavoastră să nu resimtă efectele gerului, ar trebui să o hidratați mai mult ca de obicei.

   Pentru unghii: De două sau de trei ori pe săptămână, curățați-vă bine unghiile, mai ales partea albă, îndepărtați-vă pielițele si puneți câte două picături de ulei de migdale pe fiecare unghie, masați-le și lăsați-le timp de 20 de minute, după care stergeți-le, fără să le clătiți, după care aplicați un lac de unghii transparent. Veți avea astfel unghii tari și îngrijite.

   Pentru ca produsele hidratante să fie folositoare, în prealabil și în mod regulat, trebuie să îndepărtați celulele moarte de pe piele. Pasul următor ar fi aplicarea unei creme nutritive sau hidratante, insistând asupra porțiunilor sensibile.Aceste puncte sensibile sunt: fața, buzele, mâinile, dar și antebrațele, coatele, genunchii, picioarele, mai ales călcâiele, coapsele și șoldurile. 

luni, 8 iunie 2015

Leacuri contra constipației

Atunci când suferim de constipație, acută sau nu, este bine să renunțăm la unele alimente cum ar fi: ciocolata, cacaoa, pâinea albă, brânzeturile sărate, pastele făinoase, carnea, ouăle.

Alimentele indicate și recomandate sunt: fasole verde, spanac, pâine Graham, dovlecei, ceapă, castraveți, praz, țelină, sfeclă, cartofi, salată verde, morcovi, roșii, mere, pere, struguri, portocale, prune, alimente bogate în celuloză.



O rețetă foarte bună în astfel de probleme este cea cu tărâțe:

1-2 kg de tărâţe de grâu trebuie cernute printr-o sită deasă ca să se elimine făina care mai rămâne în ele după măcinarea grâului. Puneţi în fiecare dimineaţă două linguri de tărâţe într-o cană obişnuită şi opăriţi-le cu orice fel de ceai. Amestecaţi bine conţinutul pentru a-l omogeniza şi când se răceşte (trebuie să fie călduţ), îl beţi pe stomacul gol, înghiţitură cu înghiţitură.După o pauză de circa 10 minute puteţi servi micul dejun. În cazul în care constipaţia nu cedează chiar de a doua zi, repetaţi operaţia şi seara, înainte de cină. După ce situaţia se normalizează, renunţaţi la porţia de seară. 

Polenul vindecă cele mai rebele constipaţii. Se ia câte 20 gr de polen îndulcit cu miere zilnic. Cura dureaza o lună, se face pauză 2 luni, dupa care se repetă.

Reţetă cu portocale: lăsaţi să fiarbă în apă, timp de 30 minute, coaja de la o portocală proaspată. Aruncaţi apa şi mai fierbeţi o data coaja – 20 de minute – în apă îndulcită cu 20 gr miere la litru. Scoateţi coaja şi beţi ceaiul dimineaţa pe stomacul gol, sau la trei ore dupa cină. Este un laxativ imediat şi puternic.

Reţetă ţărănească: mâncați dimineaţa pe stomacul gol prune uscate înmuiate peste noapte în apă, cu pâine Graham sau secară și la culcare mâncaţi 2 mere.

duminică, 7 iunie 2015

Leacuri contra pietrelor la fiere

   Dacă ați descoperit că aveți pietre la fiere și vi s-a pus acest diagnostic, puteți folosi diverse plante, asta până să apelați la ajutor chirurgical.Tratamentele se țin în jur de o lună sau două și se respectă cu strictețe.

   Sucul de ridichie neagră: se obține cu ajutorul storcătorului, din ridichi negre curățate de coajă . Cura începe cu 100 ml suc luat dimineața pe stomacul gol, crescând în următoarele trei săptămâni până la 400 ml, deci în fiecare săptămână crește porția cu 100 ml. În următoarele săptămâni descreșteți până la 100 ml.Această cură nu este indicată persoanelor care au probleme stomacale.

   Un tratament excelent este următorul: pătrunjel de câmp, iederă, hamei, turiță mare, mentă și pelin. Toate aceste plante uscate se amestecă în proporții egale. Din acest amestec se iau 3 linguri de plantă și se pun întru-n litru de vin de mere sau must de mere.Compoziția se pune rece pe foc și  se lasă să se înfierbânte până ce dă un clocot, apoi se ia de pe foc și se lasă 3 minute să se infuzeze. Peste zi se iau 8-9 linguri de lichid din oră în oră . Pentru că băutura trebuie să fie cât mai fierbinte, ea trebuie ținută în termos. 



   Pentru a vă vindeca este necesar să țineți un regim din care trebuie eliminate următoarele alimente: ouăle, grăsimile animale, cacaoa și ciocolata, conservele, mezelurile, brânzeturile fermentate, condimentele, mazărea, morcovii, tutunul, alcoolul, alimentele ce conțin colesterol: prăjiturile, măruntaiele, peștele gras.În aceasta perioada este bine să țineți și o cură de apă minerală.

   O altă rețetă foarte bună este următoarea: 250 ml rachiu de drojdie de bere, 250 ml zeamă de lămâie, 250 ml ulei de măsline, 250 gr miere de albine multifloră, 2 boabe de tămâie sfărâmate.Totul se amestecă, se pune în sticle acoperite, în cămară, la rece şi întuneric timp de 8 zile. Se vor agita sticlele de 2-3 ori pe zi. După cele 8 zile, se bea un păhărel de amestec dimineaţa pe stomacul gol, până se termină. 

   Este indicat să se bea în tot acest timp şi 1 litru de ceai pe zi din : mătase de porumb, coada şoricelului, coada calului, amestecate şi preparate sub formă de infuzie.

ShareThis