Colica hepatica se manifesta cu dureri sub marginea coastelor in partea dreapta, dureri care se repeta cu intermitenta la 2-3 minute, iar apoi la 10-15 secunde. Durerile iradiaza in spate pana la omoplat si se insotesc de greturi si varsaturi. La colica hepatica, cu dureri violente in zona ficatului, se impune un regim alimentar controlat, care dureaza toata viata, deoarece ficatul a devenit foarte sensibil la consumul anumitor preparate culinare.
Durerea apare de obicei seara sau noaptea, dupa consum de alimente ce stimuleaza puternic contractia colecistului (maioneza, frisca, ciocolata, oua, vinete, grasimi animale, samantana, prajeli etc). Durerea poate sa tina 1-5 ore sau mai mult.
Colecistul sau vezica biliara este cunoscuta popular si sub denumirea de bila, dupa secretia pe care o contine. El are rolul de a stoca bila (secretia produsa de ficat) intre mese si de a o elibera in duoden in timpul meselor, pentru a ajuta la procesul de digestie. In compozitia bilei intra: apa (97%), sarurile biliare (1%), pigmentii biliari (0,5%), colesterolul (1-2%).
In aceste situatii, cunoscand faptul ca ea este provocata in special de calculi, trebuie mai intai precizat diagnosticul prin consult medical.Insuficienta hepatica si colica hepatica sunt afectiuni cu crize dureroase, violente, de tipul crampelor, cauzate de o dilatare brusca a canalelor intrahepatice si a cailor biliare, mai ales dupa servirea mesei.
Masurile de precautie ce trebuie luate pentru a preintampina tulburarile veziculei biliare sunt urmatoarele:
- consumul suficient de apa
- respectarea orarului de masa
- mancare in cantitati rezonabile
- evitarea grasimilor si prajelilor, surse de provenienta a colesterolului ce participa la formarea calculilor biliari
- mersul pe jos (un factor important ce previne formarea calculilor).
Intrucat sunt suprimate din consum alcoolul, cafeaua si bauturile prea acidulate, se vor lua cantitati mai mari de ape minerale si ceaiuri medicinale, pentru eliminarea toxinelor acumulate in ficat. In loc de cafea este bine sa se consume un surogat din radacini de cicoare.
Pentru o vezicula biliara lenesa, care determina o balonare postprandiala si un gust amar in gura, uleiul de masline este remediul ideal, 1-2 linguri, inainte de fiecare masa. O spalatura rectala cu 1/21 de apa la o temperatura de 45 grade C, in care se pun 2 linguri de alcool mentolat, are o actiune calmanta.
Regimul alimentar trebuie sa contina cat mai putine grasimi, se vor evita carnea grasa de porc, sosurile picante, maionezele, frisca si nucile.De asemenea, se recomandă excluderea din alimentatie a unor legume (varza, conopida, napi, telina, castraveti) si a unor fructe (prune, pepeni galbeni, banane).Sunt excluse grasimile fierte, sosurile cu rantasi, prajelile, produsele de patiserie si alcoolurile tari.
Se consuma suc de ridichi negre, proaspat extras, cate 50-200 ml pe zi, in combinatie cu suc de morcovi, pastarnac si patrunjel. Acest remediu ajuta in toate afectiunile hepato-biliare sau in cazurile in care se urmareste drenajul hepato-biliar.
Cand crizele repetate sunt provocate de prezenta calculilor biliari, trebuie apelat la chirurg in vederea operatiei care trebuie efectuata intru-un timp optim. Bolnavele care au kilograme in plus, trebuie sa slabeasca obligatoriu inainte de operatic. Desigur, daca operatia se impune de urgenta, nu mai este timp pentru aceasta.Tratamentul chirurgical consta in extirparea vezicii biliare, nu doar a calculilor, operatia este o interventie relativ simpla, fara taietura, realizata prin metoda laparoscopica. Aceasta metoda se poate aplica doar in cazul pacientilor la care nu exista complicatii.
In cazul colicilor hepato-biliare cu o componenta nevrotica (agitatie), fitoterapia recomanda infuzia din flori de coada soricelului, 2 linguri la o jumatate de litru de apa clocotita, din care se bea cate o cana, la nevoie. Foarte eficienta este infuzia de rostopasca, o jumatate de lingurita la cana. Se beau 1-2 linguri, din 3 in 3 ore, in cursul unei zile. A se evita supradozarea, deoarece poate avea efecte toxice.
Sunt indicate ciorbele de legume (cu salată, morcov, tomate, creson), precum si fructele mai acide, cu actiune stimulatoare in insuficienta hepatica (lamai, portocale, mandarine, grepfrut, struguri, mere, masline). Deosebit de eficient este consumul de dimineata, pe stomacul gol, a unei lingurite de ulei de masline, cu o felie de lamaie.
In timpul crizelor dureroase de ficat este obligatoriu repaosul la pat. Se vor aplica in zona dureroasa perne electrice si comprese calde, alcoolizate, sau cataplasme cu frunze de varza sau creson, bine maruntite si incorporate intr-un albus de ou, batut spuma, in care se adauga un paharel cu infuzie de papadie.
In cazul cand crizele de colica hepatica sunt generate de cauze psihice (stari tensionate, socuri nervoase), este necesara o odihna controlata, somn linistit si o viata echilibrata, gimnastica respiratorie si un orar riguros de munca, masa si odihna.
Dintre amestecurile de plante utile in combaterea colicilor hepato-biliare, se recomanda: coada soricelului, flori de levantica, talpa gistei, frunze de menta, sunatoare, radacini de valeriana si fructe de fenicul, cate 10 g din fiecare. Se face infuzie dintr-o lingura amestec la o cana cu apa si se beau 1-2 cani pe zi.
Dupa atenuarea crizelor dureroase se vor putea introduce in alimentatie carnea de vita si de pasare, pestele alb si produsele lactate degresate.
Sfaturi utile bucatarie, beauty, sfaturi pentru casa, birou, sfaturi de intretinere corporala si multe altele.
vineri, 24 ianuarie 2014
miercuri, 22 ianuarie 2014
Dieta Atkins
Deoarece acum cateva zile am scris pe pagina de FB a blogului despre dieta Atkins si au fost persoane care au cerut informatii in plus, m-am gandit sa revin asupra acestui subiect si sa scriu o postare mai ampla.
Dieta Atkins inseamna de fapt o dieta care presupune restrictia de carbohidrati, dar care permite consumul de carne, oua, branza.In plus, tot ce inseamna dulce: prajituri, biscuiti, bomboane, ciocolata, inghetata, este interzis, dar si fainoasele sau fructele dulci.Aceasta dieta provine de la un medic cardiolog, pe numele sau, Robert Atkins si vi se potriveste in cazul in care simtiti ca mancati foarte mult dulce, va doriti un consum mai mare de fibre si vreti in acelasi timp sa slabiti intr-un mod real, dar sa va si mentineti la greutatea optima.
Acest program de nutritie a fost realizat in special pentru persoanele supraponderale care nu fac prea multe exercitii fizice si care vor sa scape de depozitele de grasime cu conditia sa renunte la zahar si carohidrati.
Dieta Atkins este poate cel mai simplu si mai usor program de slabit si de mentinere si, totodata, ajuta la imbunatatirea starii generale de sanatate, prevenind si aparitia mai mult afectiuni.
Dieta Atkins va poate ajuta sa slabiti intre 3 si 10 kilograme in prima faza (in functie de cate kilograme aveti atunci cand o proniti si de cat de ambitiosi sunteti), 1-2 kilograme pe saptamana in a doua faza si 0.5 kilograme pe zi in faza a treia.
Desi toata grasimea din acest tip de dieta fara carbohidrati ar putea cauza un nivel crescut al colesterolului, acesta „nu are insa viata lunga” pentru ca apoi revine la normal pe masura ce pierdeti in greutate.
Prin restrictionarea drastica a carbohidratilor, organismul intra intr-o stare de „cetoza” care inseamna ca isi arde propriile grasimi pentru a obtine combustibil. Energia vine din cetoni, mici fragmente de carbon ce constituie combustibil creat prin folosirea depozitelor de grasime. In acesta stare fiind nici nu va va fi foame si cel mai probabil veti manca din ce in ce mai putin.
Prima faza a dietei este inductia, care trebuie mentinuta cel putin 14 zile si este cea mai restrictiva.Aceasta perioada poate fi prelungita in cazul in care o suportati fara probleme.Se accepta consumul a maxim 20 g carbohidrati si veti putea observa arderi spectaculoase si pierederea chiar si a 10 kg.
Aveti voie sa consumati:
- peste de toate tipurile
- carne de pasare de toate tipurile
- crustacee de toate tipurile
- toate tipurile de carne, inclusiv: bacon, carne de vita, sunca, carne de miel, carne de porc, manzat, carne de vanat.
Atentie: unele preparate din carne, kaizer, sunca contin zahar, care se va adauga la carbohidrati.
Alte alimente permise:
- branza, cascaval, branza de vaca, de oaie si de capra, crema de branza, branza feta, mozarella, parmezan.
Evitati preparatele congelate si alte tipuri de carne cu adaos de nitrati.
Ouale sunt unele din cele mai hranitoare alimente. De aceea ouale sunt alimentul de baza la micul dejun in dieta Atkins. Simtiti-va liber sa preparati ouale dupa bunul plac: adaugati ciuperci si ceapa, sau chiar de piper verde, branza Feta, busuioc, oregano si alte plante aromatice. Ouale se pot consuma preparate sub orice forma.
Consumati cel putin 8 pahare cu apa in fiecare zi.
Inlocuiti zaharul cu indulcitori artificiali (zaharina sau sucraloza).
Serviti constiincios cele 3 mese principale ale zilei.
Consumati combinatii echilibrate de grasimi si proteine.
Se recomanda administrarea de multivitamine si minerale zilnic. Atentie! Fara fier.
Evitati consumul cafeinei sub forma de cafea, ceai, bauturi energizante, carbogazoase.
In primele 2 saptamani ale acestei etape nu consumati seminte sau nuci, alune.
Guma de mestecat, pastilele pentru improspatarea respiratiei, siropurile de tuse sau picaturile de tuse nu sunt indicate deoarece contin zahar sau alti indulcitori calorici.
Renuntati la snacks-uri deoarece acestea au un continut ridicat in proteine.
Legumele sunt si ele permise, insa trebuie sa tineti seama de cantitatea de carbohidrati pe care o ingerati in acelasi timp cu legumele.
Telina 1 tulpina 0.8 carbohidrati
Castravete 1/2 = 1.0 carbohidrati
Andive 1/2 cana 0.0 carbohidrati
Chimen dulce 1 cana = 3.6 carbohidrati
Salata verde 1/2 = 0.2 carbohidrati
Ciuperci 1/2 cana = 1.2 carbohidrati
Patrunjel 1 lingura = 0.1 carbohidrati
Ardei 1/2 = 2.3 carbohidrati.
Urmatoarele legume au un continut mai mare de carbohidrati, dar contin elemente nutritive importante pt organism si nu trebuiesc excluse din meniul zilnic.
Anghinare 1/2 cana = 4.0 carbohidrati
Avocado 1 buc = 3.5 carbohidrati
Muguri de bambus 1 cana = 1.1 carbohidrati
Broccoli 1/2 cana = 1.6 carbohidrati
Varza de Bruxelles 1/4 cana = 2.4 carbohidrati
Varza 1/2 ceasca (brut) = 2.0 carbohidrati
Conopida 1/2 (brut) = 1.0 carbohidrati
Vanata 1/2 cana = 1.8 carbohidrati
Gulie 1/2 cana = 4.6 carbohidrati
Praz 1/4 cana = 1.7 carbohidrati
Masline verzi 5 = 2.5 carbohidrati
Masline negre 5 = 0.7 carbohidrati
Ceapa 1/4 ceasca (brut) = 2.8 carbohidrati
Dovlecel 1/4 cana = 2.4 carbohidrati
Mazare 1/2 cana = 3.4 carbohidrati
Spanac 1/2 ceasca (brut) = 0.2 carbohidrati
Suc de fructe de vara 1/2 cana = 2.0 carbohidrati
Suc de rosii = 4.3 carbohidrati.
Orice sos pregatit pentru salata fara adaos de zahar si nu mai mult de 1-2 linguri este acceptabil.
Cezar 2 linguri = 0.5 carbohidrati
Ttalian 2 linguri = 3.0 carbohidrati
Suc de lamaie 2 linguri = 2.8 carbohidrati
De ulei si otet 2 linguri = 1.0 carbohidrati.
Grasimi si uleiuri : aici nu exista carbohidrati, dar sa avem in vedere ca portia este de aproximativ o lingura.
Unt
Maioneza – asigurati-va ca acesta nu are nici un adaos de zahar
Ulei de masline
Uleiuri vegetale – Cele etichetate “presate la rece” sunt deosebit de bune si uleiul de masline este unul din cele mai bune.
Soia
Seminte de struguri
Susan
Floarea-soarelui.
Nu incingeti uleiul la temperaturi ridicate atunci cand gatiti. Folositi ulei de masline numai pentru gatit. Utilizati ulei de susan la salate, dar nu pentru gatit.
Bauturi:
Cafea decofeinizata sau ceai de plante, fara adaos de zahar 1-2 cesti.
Apa – cel putin opt pahare pe zi, inclusiv apa filtrata, apa minerala, apa de izvor, apa de la robinet.
Nu este permis consumul de alcool in timpul primelor 2 saptamani dieta Atkins. Dupa primele 2 saptamani se poate consuma un pahar de vin, bere sau o cantitate mica de alcool amestecata cu apa sau sifon. Evitati amestecarea alcoolului cu sucuri de fructe si apa tonica. Consumul de alcool poate incetini procesul de pierdere in greutate.
In cazul in care aveti probleme cu constipatie, consumati ceai de crusin sau amestecati intr-o cana cu apa o lingura cu seminte de in cu una de tarate din grau si consumati acest amestec zilnic.
Cea de-a doua faza este faza pierderii in greutate, se pierd cam 1-2 kg pe saptamana si cantitatea de carbohidrati poate creste pana se atinge nivelul critic de carbohidrati, nivel care variaza de la organism la organism, mai exact intre 25 si 50 g carbohidrati pe zi.
Cresterea treptata a cantitatii de carbohidrati consumati trebuie strict supravegheata, in caz contrar toate eforturile depunse de dvs. pana in momentul respectiv sunt in zadar. De asemenea, in aceasta etapa se recomanda consumul considerabil de legume, dar pot fi adaugate si nucile, semintele sau fructele de padure.
Aceasta etapa a dietei Atkins nu presupune trecerea de la proteine si grasimi la carbohidrati, ci se face o schimbare lenta a raportului dintre glucide, grasimi si proteine si carbohidrati.
Ritmul accelerat de slabire din prima etapa devine mai lent si stabil in cea de-a doua etapa, datorita introducerii treptate a alimentelor bogate in nutrienti. Prin varietatea de optiuni oferite, aceasta etapa este ideala pentru cei care vor sa slabeasca doar cateva kilograme, sau pur si simplu sa adopte un stil de viata sanatos.Aceasta etapa iti da cu adevarat posibilitatea de a crea un regim propriu, adecvat necesitatilor tale, prin alegerea si combinarea celor mai hranitoare alimente. Aportul de glucide, limitat la 20 g pe zi in etapa precedenta, creste treptat la 25 g, adaugand cate 5 g pe zi, pana cand pierderea in greutate este incetinita.Continua aceasta etapa pana cand cantaresti cu 3-5 kg in plus fata de greutatea dorita.Puteti combina alimentele din prima etapa cu urmatoarele:
Branzeturi :
Brinza de 1% 3/4 ceasca = 4.7 carbohidrati
Smantana 3/4 ceasca = 4.8 carbohidrati
Branza Mozzarella 5 oz = 3.0 carbohidrati
Branza Ricotta 3/4 ceasca = 5.7 carbohidrati.
Nuci si seminte:
Migdale 30 buc = 5.2 carbohidrati
Seminte de floarea-soarelui 6 linguri = 5.0 carbohidrati
Fistic 50 buc = 5.0 carbohidrati
Nuci 14 nuci = 5.0 carbohidrati.
Fructe:
Afine (proaspete) 1/4 cana = 5.1 carbohidrati
Zmeura (proaspete) 1/4 cana = 3.6 carbohidrati
Capsuni (proaspete) 1/4 cana = 2.6 carbohidrati.
Sucuri:
Suc de lamaie 1/4 cana = 5.2 carbohidrati
Suc de lamai verzi(lime) 1/4 cana = 5.6 carbohidrati
Suc de rosii 1/4 cana = 4.9 carbohidrati.
Etapa a treia a dietei Atkins, pre-mentinerea, are drept obiectiv trecerea de la pierderea in greutate la mentinerea greutatii prin cresterea cantitatii de carbohidrati cu pana la 10 g pe saptamana, atata timp cat pierderea treptata in greutate este mentinuta.Etapa 3 a dietei functioneaza prin cresterea cantitatii de carbohidrati cu 10 g saptamanal, aceasta faza presupune coborarea pierderii in greutate la 0,5 kg si introducerea unor cantitati mici din mancarurile traditionale - paine, paste, orez, peste.
Legume:
Morcovi 3/4 ceasca = 10.2
Cartofi 1/2 cana 13.9
Fasole 1/2 cana = 12.9
Linte 1/2 cana = 12.1.
Fructe:
Mar 1/2 de mar = 8.7
Banana 1 mica = 21.2
Cirese 1/4 cana = 4.2
Grapefruit 1/2 = 7.9
Struguri 1/4 cana = 7.1
Kiwi 1 = 8.7
Mango 1/4 cana = 6.3
Piersica 1 = 8.9
Prune 1 = 7.6
Pepene verde 1/2 cana = 5.2.
Boabe:
Fulgi de ovaz 1/2 cana = 10.6.
Paste (integrale de grau) 1/4 cana = 8.3.
Orez integral = 1/4 cana = 10.3.
Ultima faza, mentinerea sau intretinerea are ca scop mentinerea greutatii pentru restul vietii. Puteti incepe sa mancati carbohidrati dar in limita a 90g pe zi.
Intrati in ultima etapa a dietei Atkins cand ati atins greutatea corporala dorita si ati invatat sa selectati categoriile de produse alimentare care va ofera cantitatea de carbohidrati necesara pentru mentinerea greutatii corporale.
Mentinerea masei corporale ideale presupune ca greutatea sa nu fluctueze cu mai mult de 1,5 kg, saptamanal.
Este foarte important sa va mentineti atitudinea dobandita in timpul primelor 3 etape pentru ca va pastra masa corporala dorita. De asemenea, este indicat sa va cantariti o data pe saptamana pentru o monitorizate atenta a greutatii si pentru a observa schimbarile. Daca observati ca intr-o saptamana ati acumulat mai mult de 2 kg trebuie sa va intoarceti la faza de "scadere in greutate", pentru a reduce inca o data cantitatea de carbohidrati.
Reguli pentru etapa de mentinere:
- Descopera echilibrul glucidic propriu si ghideaza-ti dieta in functie de acesta.
- Continua sa consumi glucide naturale, neprocesate, bogate in nutrienti.
- Continua sa iei suplimente nutritive.
- Incearca in permanenta noi retete culinare, care sa-ti stimuleze apetitul.
- Nu depasi niciodata greutatea dorita cu mai mult de 2 kg.
- Actionati prompt si drastic cand observati ca incepeti sa luati in greutate.
- Nu consumati produse conservate care contin zahar si aditivi alimentari ci doar mancaruri din produse proaspete.
- Fiti consumatori indeligenti si feriti-va de produsele cu un continut ridicat de zahar, siropuri de porumb, amidon sau faina alba.
- Consumul de cafeina si alcool vor fi strict limitate.
- Foarte importante sunt si exercitiile, care ar trebui sa faca parta din viata dvs.
Exemple de meniuri:
Inductia:
Mic-dejun: omlenta cu rosii si sunca, avocado, mozzarela, cafea decofeinizata.
Pranz: salata lui Cezar cu pui fript (salata, oua, crutoane, parmezan, ulei de masline, mustar, usturoi, lamaie, sare si piper).
Cina: friptura din carne de porc, vita, pui fara grasime, asortata cu sote de legume si salata verde cu lamaie.
Gustare: telina umpluta cu crema de branza.
Pierderea in greutate:
Mic-dejun: 2 oua fierte, 1 rosie si 2 felii de bacon, muschi file.
Pranz: friptura din curcan cu ardei umplut cu branza si o salata verde.
Cina: friptura din cotlet de porc cu varza calita cu extra-piper si paine integrala.
Gustare: seminte din dovleac.
Pre-mentinere:
Mic-dejun: o clatita cu capsune, dar fara sirop sau zahar.
Pranz: ciorba de fasole cu o bucatica de sunca si branza cu tortilla.
Cina: peste fript de preferat somon sau peste oceanic, cu piure din praz si conopida, salata de ridichii si castravete.
Gustare: 2 trufe de ciocolata.
Mentinere:
Mic-dejun: 2 felii de paine, urda si o omleta cu branza (2 oua).
Pranz: ciorba din legume, salata de legume cu peste.
Cina: friptura din pui, orez/spanac cu ciuperci, salata verde cu lamaie.
Gustare: o felie de pepene galben cu suc de lime.
Dieta Atkins inseamna de fapt o dieta care presupune restrictia de carbohidrati, dar care permite consumul de carne, oua, branza.In plus, tot ce inseamna dulce: prajituri, biscuiti, bomboane, ciocolata, inghetata, este interzis, dar si fainoasele sau fructele dulci.Aceasta dieta provine de la un medic cardiolog, pe numele sau, Robert Atkins si vi se potriveste in cazul in care simtiti ca mancati foarte mult dulce, va doriti un consum mai mare de fibre si vreti in acelasi timp sa slabiti intr-un mod real, dar sa va si mentineti la greutatea optima.
Acest program de nutritie a fost realizat in special pentru persoanele supraponderale care nu fac prea multe exercitii fizice si care vor sa scape de depozitele de grasime cu conditia sa renunte la zahar si carohidrati.
Dieta Atkins este poate cel mai simplu si mai usor program de slabit si de mentinere si, totodata, ajuta la imbunatatirea starii generale de sanatate, prevenind si aparitia mai mult afectiuni.
Dieta Atkins va poate ajuta sa slabiti intre 3 si 10 kilograme in prima faza (in functie de cate kilograme aveti atunci cand o proniti si de cat de ambitiosi sunteti), 1-2 kilograme pe saptamana in a doua faza si 0.5 kilograme pe zi in faza a treia.
Desi toata grasimea din acest tip de dieta fara carbohidrati ar putea cauza un nivel crescut al colesterolului, acesta „nu are insa viata lunga” pentru ca apoi revine la normal pe masura ce pierdeti in greutate.
Prin restrictionarea drastica a carbohidratilor, organismul intra intr-o stare de „cetoza” care inseamna ca isi arde propriile grasimi pentru a obtine combustibil. Energia vine din cetoni, mici fragmente de carbon ce constituie combustibil creat prin folosirea depozitelor de grasime. In acesta stare fiind nici nu va va fi foame si cel mai probabil veti manca din ce in ce mai putin.
Prima faza a dietei este inductia, care trebuie mentinuta cel putin 14 zile si este cea mai restrictiva.Aceasta perioada poate fi prelungita in cazul in care o suportati fara probleme.Se accepta consumul a maxim 20 g carbohidrati si veti putea observa arderi spectaculoase si pierederea chiar si a 10 kg.
Aveti voie sa consumati:
- peste de toate tipurile
- carne de pasare de toate tipurile
- crustacee de toate tipurile
- toate tipurile de carne, inclusiv: bacon, carne de vita, sunca, carne de miel, carne de porc, manzat, carne de vanat.
Atentie: unele preparate din carne, kaizer, sunca contin zahar, care se va adauga la carbohidrati.
Alte alimente permise:
- branza, cascaval, branza de vaca, de oaie si de capra, crema de branza, branza feta, mozarella, parmezan.
Evitati preparatele congelate si alte tipuri de carne cu adaos de nitrati.
Ouale sunt unele din cele mai hranitoare alimente. De aceea ouale sunt alimentul de baza la micul dejun in dieta Atkins. Simtiti-va liber sa preparati ouale dupa bunul plac: adaugati ciuperci si ceapa, sau chiar de piper verde, branza Feta, busuioc, oregano si alte plante aromatice. Ouale se pot consuma preparate sub orice forma.
Consumati cel putin 8 pahare cu apa in fiecare zi.
Inlocuiti zaharul cu indulcitori artificiali (zaharina sau sucraloza).
Serviti constiincios cele 3 mese principale ale zilei.
Consumati combinatii echilibrate de grasimi si proteine.
Se recomanda administrarea de multivitamine si minerale zilnic. Atentie! Fara fier.
Evitati consumul cafeinei sub forma de cafea, ceai, bauturi energizante, carbogazoase.
In primele 2 saptamani ale acestei etape nu consumati seminte sau nuci, alune.
Guma de mestecat, pastilele pentru improspatarea respiratiei, siropurile de tuse sau picaturile de tuse nu sunt indicate deoarece contin zahar sau alti indulcitori calorici.
Renuntati la snacks-uri deoarece acestea au un continut ridicat in proteine.
Legumele sunt si ele permise, insa trebuie sa tineti seama de cantitatea de carbohidrati pe care o ingerati in acelasi timp cu legumele.
Telina 1 tulpina 0.8 carbohidrati
Castravete 1/2 = 1.0 carbohidrati
Andive 1/2 cana 0.0 carbohidrati
Chimen dulce 1 cana = 3.6 carbohidrati
Salata verde 1/2 = 0.2 carbohidrati
Ciuperci 1/2 cana = 1.2 carbohidrati
Patrunjel 1 lingura = 0.1 carbohidrati
Ardei 1/2 = 2.3 carbohidrati.
Urmatoarele legume au un continut mai mare de carbohidrati, dar contin elemente nutritive importante pt organism si nu trebuiesc excluse din meniul zilnic.
Anghinare 1/2 cana = 4.0 carbohidrati
Avocado 1 buc = 3.5 carbohidrati
Muguri de bambus 1 cana = 1.1 carbohidrati
Broccoli 1/2 cana = 1.6 carbohidrati
Varza de Bruxelles 1/4 cana = 2.4 carbohidrati
Varza 1/2 ceasca (brut) = 2.0 carbohidrati
Conopida 1/2 (brut) = 1.0 carbohidrati
Vanata 1/2 cana = 1.8 carbohidrati
Gulie 1/2 cana = 4.6 carbohidrati
Praz 1/4 cana = 1.7 carbohidrati
Masline verzi 5 = 2.5 carbohidrati
Masline negre 5 = 0.7 carbohidrati
Ceapa 1/4 ceasca (brut) = 2.8 carbohidrati
Dovlecel 1/4 cana = 2.4 carbohidrati
Mazare 1/2 cana = 3.4 carbohidrati
Spanac 1/2 ceasca (brut) = 0.2 carbohidrati
Suc de fructe de vara 1/2 cana = 2.0 carbohidrati
Suc de rosii = 4.3 carbohidrati.
Orice sos pregatit pentru salata fara adaos de zahar si nu mai mult de 1-2 linguri este acceptabil.
Cezar 2 linguri = 0.5 carbohidrati
Ttalian 2 linguri = 3.0 carbohidrati
Suc de lamaie 2 linguri = 2.8 carbohidrati
De ulei si otet 2 linguri = 1.0 carbohidrati.
Grasimi si uleiuri : aici nu exista carbohidrati, dar sa avem in vedere ca portia este de aproximativ o lingura.
Unt
Maioneza – asigurati-va ca acesta nu are nici un adaos de zahar
Ulei de masline
Uleiuri vegetale – Cele etichetate “presate la rece” sunt deosebit de bune si uleiul de masline este unul din cele mai bune.
Soia
Seminte de struguri
Susan
Floarea-soarelui.
Nu incingeti uleiul la temperaturi ridicate atunci cand gatiti. Folositi ulei de masline numai pentru gatit. Utilizati ulei de susan la salate, dar nu pentru gatit.
Bauturi:
Cafea decofeinizata sau ceai de plante, fara adaos de zahar 1-2 cesti.
Apa – cel putin opt pahare pe zi, inclusiv apa filtrata, apa minerala, apa de izvor, apa de la robinet.
Nu este permis consumul de alcool in timpul primelor 2 saptamani dieta Atkins. Dupa primele 2 saptamani se poate consuma un pahar de vin, bere sau o cantitate mica de alcool amestecata cu apa sau sifon. Evitati amestecarea alcoolului cu sucuri de fructe si apa tonica. Consumul de alcool poate incetini procesul de pierdere in greutate.
In cazul in care aveti probleme cu constipatie, consumati ceai de crusin sau amestecati intr-o cana cu apa o lingura cu seminte de in cu una de tarate din grau si consumati acest amestec zilnic.
Cea de-a doua faza este faza pierderii in greutate, se pierd cam 1-2 kg pe saptamana si cantitatea de carbohidrati poate creste pana se atinge nivelul critic de carbohidrati, nivel care variaza de la organism la organism, mai exact intre 25 si 50 g carbohidrati pe zi.
Cresterea treptata a cantitatii de carbohidrati consumati trebuie strict supravegheata, in caz contrar toate eforturile depunse de dvs. pana in momentul respectiv sunt in zadar. De asemenea, in aceasta etapa se recomanda consumul considerabil de legume, dar pot fi adaugate si nucile, semintele sau fructele de padure.
Aceasta etapa a dietei Atkins nu presupune trecerea de la proteine si grasimi la carbohidrati, ci se face o schimbare lenta a raportului dintre glucide, grasimi si proteine si carbohidrati.
Ritmul accelerat de slabire din prima etapa devine mai lent si stabil in cea de-a doua etapa, datorita introducerii treptate a alimentelor bogate in nutrienti. Prin varietatea de optiuni oferite, aceasta etapa este ideala pentru cei care vor sa slabeasca doar cateva kilograme, sau pur si simplu sa adopte un stil de viata sanatos.Aceasta etapa iti da cu adevarat posibilitatea de a crea un regim propriu, adecvat necesitatilor tale, prin alegerea si combinarea celor mai hranitoare alimente. Aportul de glucide, limitat la 20 g pe zi in etapa precedenta, creste treptat la 25 g, adaugand cate 5 g pe zi, pana cand pierderea in greutate este incetinita.Continua aceasta etapa pana cand cantaresti cu 3-5 kg in plus fata de greutatea dorita.Puteti combina alimentele din prima etapa cu urmatoarele:
Branzeturi :
Brinza de 1% 3/4 ceasca = 4.7 carbohidrati
Smantana 3/4 ceasca = 4.8 carbohidrati
Branza Mozzarella 5 oz = 3.0 carbohidrati
Branza Ricotta 3/4 ceasca = 5.7 carbohidrati.
Nuci si seminte:
Migdale 30 buc = 5.2 carbohidrati
Seminte de floarea-soarelui 6 linguri = 5.0 carbohidrati
Fistic 50 buc = 5.0 carbohidrati
Nuci 14 nuci = 5.0 carbohidrati.
Fructe:
Afine (proaspete) 1/4 cana = 5.1 carbohidrati
Zmeura (proaspete) 1/4 cana = 3.6 carbohidrati
Capsuni (proaspete) 1/4 cana = 2.6 carbohidrati.
Sucuri:
Suc de lamaie 1/4 cana = 5.2 carbohidrati
Suc de lamai verzi(lime) 1/4 cana = 5.6 carbohidrati
Suc de rosii 1/4 cana = 4.9 carbohidrati.
Etapa a treia a dietei Atkins, pre-mentinerea, are drept obiectiv trecerea de la pierderea in greutate la mentinerea greutatii prin cresterea cantitatii de carbohidrati cu pana la 10 g pe saptamana, atata timp cat pierderea treptata in greutate este mentinuta.Etapa 3 a dietei functioneaza prin cresterea cantitatii de carbohidrati cu 10 g saptamanal, aceasta faza presupune coborarea pierderii in greutate la 0,5 kg si introducerea unor cantitati mici din mancarurile traditionale - paine, paste, orez, peste.
Legume:
Morcovi 3/4 ceasca = 10.2
Cartofi 1/2 cana 13.9
Fasole 1/2 cana = 12.9
Linte 1/2 cana = 12.1.
Fructe:
Mar 1/2 de mar = 8.7
Banana 1 mica = 21.2
Cirese 1/4 cana = 4.2
Grapefruit 1/2 = 7.9
Struguri 1/4 cana = 7.1
Kiwi 1 = 8.7
Mango 1/4 cana = 6.3
Piersica 1 = 8.9
Prune 1 = 7.6
Pepene verde 1/2 cana = 5.2.
Boabe:
Fulgi de ovaz 1/2 cana = 10.6.
Paste (integrale de grau) 1/4 cana = 8.3.
Orez integral = 1/4 cana = 10.3.
Ultima faza, mentinerea sau intretinerea are ca scop mentinerea greutatii pentru restul vietii. Puteti incepe sa mancati carbohidrati dar in limita a 90g pe zi.
Intrati in ultima etapa a dietei Atkins cand ati atins greutatea corporala dorita si ati invatat sa selectati categoriile de produse alimentare care va ofera cantitatea de carbohidrati necesara pentru mentinerea greutatii corporale.
Mentinerea masei corporale ideale presupune ca greutatea sa nu fluctueze cu mai mult de 1,5 kg, saptamanal.
Este foarte important sa va mentineti atitudinea dobandita in timpul primelor 3 etape pentru ca va pastra masa corporala dorita. De asemenea, este indicat sa va cantariti o data pe saptamana pentru o monitorizate atenta a greutatii si pentru a observa schimbarile. Daca observati ca intr-o saptamana ati acumulat mai mult de 2 kg trebuie sa va intoarceti la faza de "scadere in greutate", pentru a reduce inca o data cantitatea de carbohidrati.
Reguli pentru etapa de mentinere:
- Descopera echilibrul glucidic propriu si ghideaza-ti dieta in functie de acesta.
- Continua sa consumi glucide naturale, neprocesate, bogate in nutrienti.
- Continua sa iei suplimente nutritive.
- Incearca in permanenta noi retete culinare, care sa-ti stimuleze apetitul.
- Nu depasi niciodata greutatea dorita cu mai mult de 2 kg.
- Actionati prompt si drastic cand observati ca incepeti sa luati in greutate.
- Nu consumati produse conservate care contin zahar si aditivi alimentari ci doar mancaruri din produse proaspete.
- Fiti consumatori indeligenti si feriti-va de produsele cu un continut ridicat de zahar, siropuri de porumb, amidon sau faina alba.
- Consumul de cafeina si alcool vor fi strict limitate.
- Foarte importante sunt si exercitiile, care ar trebui sa faca parta din viata dvs.
Exemple de meniuri:
Inductia:
Mic-dejun: omlenta cu rosii si sunca, avocado, mozzarela, cafea decofeinizata.
Pranz: salata lui Cezar cu pui fript (salata, oua, crutoane, parmezan, ulei de masline, mustar, usturoi, lamaie, sare si piper).
Cina: friptura din carne de porc, vita, pui fara grasime, asortata cu sote de legume si salata verde cu lamaie.
Gustare: telina umpluta cu crema de branza.
Pierderea in greutate:
Mic-dejun: 2 oua fierte, 1 rosie si 2 felii de bacon, muschi file.
Pranz: friptura din curcan cu ardei umplut cu branza si o salata verde.
Cina: friptura din cotlet de porc cu varza calita cu extra-piper si paine integrala.
Gustare: seminte din dovleac.
Pre-mentinere:
Mic-dejun: o clatita cu capsune, dar fara sirop sau zahar.
Pranz: ciorba de fasole cu o bucatica de sunca si branza cu tortilla.
Cina: peste fript de preferat somon sau peste oceanic, cu piure din praz si conopida, salata de ridichii si castravete.
Gustare: 2 trufe de ciocolata.
Mentinere:
Mic-dejun: 2 felii de paine, urda si o omleta cu branza (2 oua).
Pranz: ciorba din legume, salata de legume cu peste.
Cina: friptura din pui, orez/spanac cu ciuperci, salata verde cu lamaie.
Gustare: o felie de pepene galben cu suc de lime.
duminică, 19 ianuarie 2014
Spanacul
Provine din Persia de unde este adus de catre arabi si cruciati si este o planta perena comestibila (leguma), prezenta mai ales in gradini, uneori si pe terenuri necultivate. Erbacee legumicola, spanacul provine din Orient si face parte din familia chenopodiaceelor.
Saruri minerale din belsug, la 100 g spanac: 510 mg de sodiu, 375 de potasiu, 49 de calciu, 2-6 mg fier, 37 de fosfor, 37 de magneziu, 29 de sulf, 0,60 de mangan, 0,45 de zinc, 0,13 cupru, 7g glucide, 2 g protide si 0,50 g lipide.
Spanacul mai contine: iod, arsen, vitaminele: A, B1, B2, B3, B5, B6, C, caroten B9 (acid folic), B12, K, clorofila, spinacina (arginina, lizina), mucilagii.
Proprietati farmacologice: remineralizant de mare valoare, antianemic, antiscorbutic, tonicardic, activator al secretiei pancreatice, anticancerigen, curata caile digestive.
Amelioreaza bolile de ficat incipiente (semintele de spanac mai exact).
Beta-carotenul previne sau chiar ajuta la vindecarea cancerului.
O cana de spanac contine peste 337 unitati din doza zilnica de vitamina A, care nu doar protejeaza ci si intareste anumite puncte de intrare in corpul uman, cum ar fi membranele mucoase, tractul respirator, sistemul urinar si intesinal.
Spanacul contine cantitati mari de vitamina A care ajuta la pastrarea sanatatii pielii, la mentinerea umiditatii acesteia, luptand impotriva psoriazisului, keratinizarii, acneei si chiar a ridurilor.
Vitaminele C este un antioxidant care si ea ajuta la tratamentul cancerului.
Vitamina C, vitamina E, betacarotenul, manganul, zincul, seleniu sunt prezente in spanac. Toate acestea lupta impotriva aparitiei osteoporozei, aterosclerozei si hipertensiunii arteriale.
Sporeste functia enzimatica si hormonala a pancreasului.
Stimuleaza intestinul in actiunea sa de evacuare printr-o substanta numita saponina, curata toate resturile alimentare de pe peretii intestinului si vilozitatile, ceea ce duce la cresterea masei de materii fecale.
Neoxantina si violaxantina sunt doua epoxi-xantofile prezente in cantitati mari in compozitia spanacului, ce au rol antiinfalmator.
Prin fierbere isi pierde din calitatile medicale. Se va consuma doar crud pentru diferite tratamente, in salate.
Peptidele din spanac inhiba enzima de conversie a angiotensinei, regland tensiunea arteriala.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni; acnee, afectiuni cardiace, afectiuni dermatologice, anemie, arsuri, astenie fizica si nervoasa, atonia vezicii urinare, cancer, cistita, constipatie, convalescenta, crestere, depresii fizice si nervoase, diabet zaharat, eczeme, edeme, hipertensiune arteriala, nefrite, obezitate, pecingine, plagi atone, prostatita, rahitism, reumatism, scorbut, senescenta, ulcere de piele, viermi intestinali.
O cana de spanac contine aproximativ 20% din doza zilnica recomandata de fibre care ajuta la digestie, previn constipatia, echilibreaza zaharul din sange si ofera senzatie de satietate.
Sucul de spanac obtinut cu storcatorul amestecat cu suc de morcovi: o parte suc de spanac si 4 parti de suc de morcov.
Se consuma 600 ml pe zi cu 15 minute inainte de mesele principale, la convalescenta sau alte afectiuni.
Luteina si zeaxantina sunt antioxdidanti prezenti in spanac, care au rolul de a proteja ochii de aparitia cataractei dar si de degenerescenta maculara legata de varsta.
Semintele de spanac se pot consuma in caz de constipatie: 1-2 lingurite puse la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 10 minute dupa care se strecoara.
Frunzele de spanac fierte in ulei pot fi folosite ca si cataplasme pe rani.
O cana de spanac fiert ofera organismului peste 100% din doza zilnica recomandata de vitamina K ce poate preveni activarea excesiva a osteoclastelor dar care sustine sinteza osteocalcinei, proteina esentiala pentru mentinerea si cresterea densitatii oaselor umane.
Flavonoidele sunt prezente din abundenta in spanac. S-a dovedit ca acestea incetinesc diviziunea celulara in cazul cancerului de stomac si de piele. Mai mult, spanacul ofera o protectie importanta impotriva aparitei cancerului agresiv de prostata.
Frunzele proaspete de spanac se pot aplica pe rani sau se pun zdrobite in diferite amestecuri ca masca de faţa pentru regenerarea pielii. Se tin timp de 20 de minute dupa care se spala cu apa calda.
La un litru de vin de calitate se pun 200 ml de suc de spanac. Se va consuma cate 50 ml de trei ori pe zi in cazul in care se doreste o remineralizare, in afectiunile inimii, etc.
Tinctura- 200 ml suc de spanac se vor pune cu 100 ml alcool alimentar de 70%. Se va lua 1 lingurita de 3 ori pe zi. Se poate folosi in cure de lunga durata fara sa fie nici un efect secundar nedorit. Se poate de asemenea amesteca cu alte tincturi.
Vitamina K este o componenta esentiala a procesului numit carboxilare ce produce matricea de proteine gla ce previne formarea de calciu in tesuturi. O cana cu spanac lupta impotriva declansarii aterosclerozei, bolilor cardiovasculare si accidentelor vasculare cerebrale.
Abundenta de vitamina K din spanac contribue foarte mult la formarea unui sistem nervos sanatos si a functiei cerebrale prin furnizarea unei cantitati esentiale a unui tip de grasime esentiala pentru procesul productiei tecii de mielina care se afla in jurul nervilor.
Contraindicatii ale spanacului: hepatism, reumatism, artritism, piatra la rinichi sau vezica, guta, inflamatii gastrice sau intestinale (din cauza oxalatilor de potasiu si calciu).
Saruri minerale din belsug, la 100 g spanac: 510 mg de sodiu, 375 de potasiu, 49 de calciu, 2-6 mg fier, 37 de fosfor, 37 de magneziu, 29 de sulf, 0,60 de mangan, 0,45 de zinc, 0,13 cupru, 7g glucide, 2 g protide si 0,50 g lipide.
Spanacul mai contine: iod, arsen, vitaminele: A, B1, B2, B3, B5, B6, C, caroten B9 (acid folic), B12, K, clorofila, spinacina (arginina, lizina), mucilagii.
Proprietati farmacologice: remineralizant de mare valoare, antianemic, antiscorbutic, tonicardic, activator al secretiei pancreatice, anticancerigen, curata caile digestive.
Amelioreaza bolile de ficat incipiente (semintele de spanac mai exact).
Beta-carotenul previne sau chiar ajuta la vindecarea cancerului.
O cana de spanac contine peste 337 unitati din doza zilnica de vitamina A, care nu doar protejeaza ci si intareste anumite puncte de intrare in corpul uman, cum ar fi membranele mucoase, tractul respirator, sistemul urinar si intesinal.
Spanacul contine cantitati mari de vitamina A care ajuta la pastrarea sanatatii pielii, la mentinerea umiditatii acesteia, luptand impotriva psoriazisului, keratinizarii, acneei si chiar a ridurilor.
Vitaminele C este un antioxidant care si ea ajuta la tratamentul cancerului.
Vitamina C, vitamina E, betacarotenul, manganul, zincul, seleniu sunt prezente in spanac. Toate acestea lupta impotriva aparitiei osteoporozei, aterosclerozei si hipertensiunii arteriale.
Sporeste functia enzimatica si hormonala a pancreasului.
Stimuleaza intestinul in actiunea sa de evacuare printr-o substanta numita saponina, curata toate resturile alimentare de pe peretii intestinului si vilozitatile, ceea ce duce la cresterea masei de materii fecale.
Neoxantina si violaxantina sunt doua epoxi-xantofile prezente in cantitati mari in compozitia spanacului, ce au rol antiinfalmator.
Prin fierbere isi pierde din calitatile medicale. Se va consuma doar crud pentru diferite tratamente, in salate.
Peptidele din spanac inhiba enzima de conversie a angiotensinei, regland tensiunea arteriala.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni; acnee, afectiuni cardiace, afectiuni dermatologice, anemie, arsuri, astenie fizica si nervoasa, atonia vezicii urinare, cancer, cistita, constipatie, convalescenta, crestere, depresii fizice si nervoase, diabet zaharat, eczeme, edeme, hipertensiune arteriala, nefrite, obezitate, pecingine, plagi atone, prostatita, rahitism, reumatism, scorbut, senescenta, ulcere de piele, viermi intestinali.
O cana de spanac contine aproximativ 20% din doza zilnica recomandata de fibre care ajuta la digestie, previn constipatia, echilibreaza zaharul din sange si ofera senzatie de satietate.
Sucul de spanac obtinut cu storcatorul amestecat cu suc de morcovi: o parte suc de spanac si 4 parti de suc de morcov.
Se consuma 600 ml pe zi cu 15 minute inainte de mesele principale, la convalescenta sau alte afectiuni.
Luteina si zeaxantina sunt antioxdidanti prezenti in spanac, care au rolul de a proteja ochii de aparitia cataractei dar si de degenerescenta maculara legata de varsta.
Semintele de spanac se pot consuma in caz de constipatie: 1-2 lingurite puse la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 10 minute dupa care se strecoara.
Frunzele de spanac fierte in ulei pot fi folosite ca si cataplasme pe rani.
O cana de spanac fiert ofera organismului peste 100% din doza zilnica recomandata de vitamina K ce poate preveni activarea excesiva a osteoclastelor dar care sustine sinteza osteocalcinei, proteina esentiala pentru mentinerea si cresterea densitatii oaselor umane.
Flavonoidele sunt prezente din abundenta in spanac. S-a dovedit ca acestea incetinesc diviziunea celulara in cazul cancerului de stomac si de piele. Mai mult, spanacul ofera o protectie importanta impotriva aparitei cancerului agresiv de prostata.
Frunzele proaspete de spanac se pot aplica pe rani sau se pun zdrobite in diferite amestecuri ca masca de faţa pentru regenerarea pielii. Se tin timp de 20 de minute dupa care se spala cu apa calda.
La un litru de vin de calitate se pun 200 ml de suc de spanac. Se va consuma cate 50 ml de trei ori pe zi in cazul in care se doreste o remineralizare, in afectiunile inimii, etc.
Tinctura- 200 ml suc de spanac se vor pune cu 100 ml alcool alimentar de 70%. Se va lua 1 lingurita de 3 ori pe zi. Se poate folosi in cure de lunga durata fara sa fie nici un efect secundar nedorit. Se poate de asemenea amesteca cu alte tincturi.
Vitamina K este o componenta esentiala a procesului numit carboxilare ce produce matricea de proteine gla ce previne formarea de calciu in tesuturi. O cana cu spanac lupta impotriva declansarii aterosclerozei, bolilor cardiovasculare si accidentelor vasculare cerebrale.
Abundenta de vitamina K din spanac contribue foarte mult la formarea unui sistem nervos sanatos si a functiei cerebrale prin furnizarea unei cantitati esentiale a unui tip de grasime esentiala pentru procesul productiei tecii de mielina care se afla in jurul nervilor.
Contraindicatii ale spanacului: hepatism, reumatism, artritism, piatra la rinichi sau vezica, guta, inflamatii gastrice sau intestinale (din cauza oxalatilor de potasiu si calciu).
vineri, 17 ianuarie 2014
Testarea Coccolino Christmas Edition
Probabil ca foarte multi dintre dvs. au aflat de platforma online BuzzStore, unde poti testa diferite produse in cadrul unor campanii bine organizate si foarte bine gestionate.Daca doriti sa aflati mai multe detalii, puteti da un like paginii lor de FB, aici.
Ultima campanie la care am participat pe acest site a fost cea pentru testarea unui kit cu produse Coccolino, mai exact Coccolino Sensation Christmas Edition.Am completat un formular simplu cu intrebari putine si de bun simt si chiar inainte de Craciun am primit acasa prin curier un pachet frumos colorat si aromat, fara nici un cost din partea mea.
Pachetul continea:
- o cutie vesela si multicolora,
- un ghid cu instructiuni pentru Buzzeri, adica cei care au cont pe acest site,
- un calendar pentru 2014,
- o crenguta de brad natural legata cu o frumoasa fundita rosie,
- un ursulet Coccolino moale si pufos, adjudecat de cel mic,
- un balsam de rufe Coccolino Sensation Christmas Edition, Purple Orchid & Blueberries
- un balsam de rufe Coccolino Sensation Christmas Edition, Pasion Flower & Red Fruits.
Mirosul celor doua sticle de baslam s-a imprastiat imediat in camera in momentul in care am desfacut cutia si le-am desigilat, iar ambalajul lor colorat m-a inveselit pe loc.Desigur, in momentul urmator am lasat balta toate pregatirile de sarbatori si am inceput sa caut haine pe care sa le rasfat cu aceste minunatii.Chiar daca le-am testat indelung pe amandoua, nici acum nu stiu care imi place mai mult si pe care din ele sa il declar preferatul meu.Clar, le recumpar pe amandoua si fiind editie speciala de sarbatori, le-am cautat in magazine deja si m-am aprovizionat cu alte doua, la 2L de data aceasta, sa fiu sigura ca nu dispar din comert prea repede.
Cu ce concluzii am ramas in urma acestei testari?
M-a impresionat in mod placut corectitudinea, rapiditatea si promptitudinea celor de la BuzzStore care au avut grija ca pachetul sa ajunga in mainile mele a doua zi dupa ce am fost anuntata ca am fost selectata.Merita felicitati pentru profesionalismul lor!
Hainele pe care le-am clatit cu aceste doua balsamuri de rufe, indiferent de aroma, au ramas cu un miros foarte placut, chiar si dupa uscarea totala si chiar calcarea lor.In plus, aceste haine au devenit mult mai moi, mai pufoase, nu se mai electrizeaza si se pot calca mult mai usor si mai rapid.
Chiar si dupa o purtare repetata a hainelor, mirosul ramane impregnat si nu este un miros greu care sa iti dea dureri de cap ci dimpotriva un parfum diafan pe care il putem accepta fara probleme.
Cele doua sortimente vin in ambalaje practice, de calitate, usor de manuit si frumos colorate, dupa cum se poate vedea si din poze.
Au o textura densa si chiar cremoasa, nu sunt transparente si subtiri, asa cum am intalnit alte produse din aceeasi categorie.Datorita acestui fapt le-am putut folosi mult timp, fiind spornice si chiar si la o luna de la primirea lor, nu am terminat nici macar primul recipient.
M-a bucurat faptul ca le-am putut folosi si pe hainele copilului, fara a-i irita pielea sau caile respiratorii, asa cum se intampla cu unii detergenti.
Pot fi folosite si la spalare automata si la cea manuala, eu am folosit doar la masina automata, insa cred ca aceleasi proprietati se pastreaza si in cazul in care spalam hainele cu mana.
Sunt produse accesibile ca pret si pot fi gasit in orice magazin de profil sau supermarket, la diferite cantitati.
Sunt convinsa ca voi continua sa folosesc acest balsam Coccolino si in alte sortimente care sunt aparute sau care vor aparea.Multumesc BuzzStore si CoccolinoRomania pentru sansa de a descoperi aromele imbietoare ale acestei editii.
Daca doriti sa participati la viitorele campanii initiate de cei de la BuzzStore, va puteti inscrie aici.
Ultima campanie la care am participat pe acest site a fost cea pentru testarea unui kit cu produse Coccolino, mai exact Coccolino Sensation Christmas Edition.Am completat un formular simplu cu intrebari putine si de bun simt si chiar inainte de Craciun am primit acasa prin curier un pachet frumos colorat si aromat, fara nici un cost din partea mea.
Pachetul continea:
- o cutie vesela si multicolora,
- un ghid cu instructiuni pentru Buzzeri, adica cei care au cont pe acest site,
- un calendar pentru 2014,
- o crenguta de brad natural legata cu o frumoasa fundita rosie,
- un ursulet Coccolino moale si pufos, adjudecat de cel mic,
- un balsam de rufe Coccolino Sensation Christmas Edition, Purple Orchid & Blueberries
- un balsam de rufe Coccolino Sensation Christmas Edition, Pasion Flower & Red Fruits.
Mirosul celor doua sticle de baslam s-a imprastiat imediat in camera in momentul in care am desfacut cutia si le-am desigilat, iar ambalajul lor colorat m-a inveselit pe loc.Desigur, in momentul urmator am lasat balta toate pregatirile de sarbatori si am inceput sa caut haine pe care sa le rasfat cu aceste minunatii.Chiar daca le-am testat indelung pe amandoua, nici acum nu stiu care imi place mai mult si pe care din ele sa il declar preferatul meu.Clar, le recumpar pe amandoua si fiind editie speciala de sarbatori, le-am cautat in magazine deja si m-am aprovizionat cu alte doua, la 2L de data aceasta, sa fiu sigura ca nu dispar din comert prea repede.
Cu ce concluzii am ramas in urma acestei testari?
M-a impresionat in mod placut corectitudinea, rapiditatea si promptitudinea celor de la BuzzStore care au avut grija ca pachetul sa ajunga in mainile mele a doua zi dupa ce am fost anuntata ca am fost selectata.Merita felicitati pentru profesionalismul lor!
Hainele pe care le-am clatit cu aceste doua balsamuri de rufe, indiferent de aroma, au ramas cu un miros foarte placut, chiar si dupa uscarea totala si chiar calcarea lor.In plus, aceste haine au devenit mult mai moi, mai pufoase, nu se mai electrizeaza si se pot calca mult mai usor si mai rapid.
Chiar si dupa o purtare repetata a hainelor, mirosul ramane impregnat si nu este un miros greu care sa iti dea dureri de cap ci dimpotriva un parfum diafan pe care il putem accepta fara probleme.
Cele doua sortimente vin in ambalaje practice, de calitate, usor de manuit si frumos colorate, dupa cum se poate vedea si din poze.
Au o textura densa si chiar cremoasa, nu sunt transparente si subtiri, asa cum am intalnit alte produse din aceeasi categorie.Datorita acestui fapt le-am putut folosi mult timp, fiind spornice si chiar si la o luna de la primirea lor, nu am terminat nici macar primul recipient.
M-a bucurat faptul ca le-am putut folosi si pe hainele copilului, fara a-i irita pielea sau caile respiratorii, asa cum se intampla cu unii detergenti.
Pot fi folosite si la spalare automata si la cea manuala, eu am folosit doar la masina automata, insa cred ca aceleasi proprietati se pastreaza si in cazul in care spalam hainele cu mana.
Sunt produse accesibile ca pret si pot fi gasit in orice magazin de profil sau supermarket, la diferite cantitati.
Sunt convinsa ca voi continua sa folosesc acest balsam Coccolino si in alte sortimente care sunt aparute sau care vor aparea.Multumesc BuzzStore si CoccolinoRomania pentru sansa de a descoperi aromele imbietoare ale acestei editii.
Daca doriti sa participati la viitorele campanii initiate de cei de la BuzzStore, va puteti inscrie aici.
miercuri, 15 ianuarie 2014
Produse Physiogel
In urma cu o luna am primit spre testare doua produse Physiogel, mai exact un gel dermatologic de curatare si o crema.Produsele se pot achizitiona din farmacii, crema costa in jur de 40 de lei, iar gelul aproximativ 35 lei.
Gelul are 150 ml, este ambalat intr-un tub mic si foarte usor de manevrat.Aceasta modalitate de ambalare mi-a fost de folos pentru dozarea optima a produsului si am putut scoate din tub cu usurinta exact cat aveam nevoie pentru a folosi o data, restul de produs neavand contact cu microbii din afara, ceea ce mi se pare igienic.Gelul este fluid, albicios, non-comedogenic, indicat pentru piele foarte sensibila si reactiva, nu are absolut nici un miros si poate fi folosit fara clatire, desi unele persoane prefera sa isi clateasca foarte bine tenul.
Ca si ingrediente mentionez: Aqua, Peg-75, Cetearyl Alcohol, Disodium Phosphate, Sodium Cocoyl Isethionate, acestea fiind cele mai importante.
Ca si modalitate de folosire: demachiez foarte bine tenul, asa cum fac in mod obisnuit, cu demachiantul pe care il folosesc de obicei, clatesc fata cu apa curata, o sterg prin tamponare cu un servet de hartie si apoi aplic gelul cu o discheta demachianta sau cu degetele goale.Dupa un masaj usor al tenului, clatesc fata din nou si o sterg prin tamponare.La primele utilizari am simtit aceea senzatie de "piele care tine", dar mai apoi aceea senzatie a disparut si acum nu mai am nici o problema.Pot chiar sa nu mai aplic imediat o crema hidratanta si nu imi simt pielea uscata, iar asta chiar ma multumeste deoarece nici un alt produs nu a reusit acest lucru.Pielea mea este vizibil mai catifelata si mai ales curatata in profunzime, fara sa o agresez cumulte alte produse de curatare.
Crema vine si ea intr-un tub de 75 ml, este alba si fara parfum, desi la primele utilizari am simtit un miros, ca de medicamente, care imi daduse de furca.Mai apoi nu am mai avut nici o problema cu mirosul, iar aplicarea ei este foarte facila.La fel ca si gelul,se prezinta intr-un mod igienic, care ii pastreaza nealterate proprietatile.Este de ajuns o cantitate foarte mica pentru ca toata fata sa beneficieze de aceasta crema, iar consistenta ei este bogata si densa, intra repede in piele si nu lasa o pelicula grasa pe ten, mai ales daca este folosita in strat subtire.O folosesc seara, dupa demachierea tenului si dupa curatarea tenului cu gelul din aceeasi gama, pentru a putea profita cat mai bine de cele doua produse, impreuna.
Contine: Aqua, Glycerin, Cocos Nucifera, Sodium Carbomer, Ceramide 3, acestea fiind unele dintre ingredientele principale.
Este destinata atat pentru fata cat si pentru corp ,mai ales pentru piele uscata, sensibila si intens agresata, poate fi folosita pentru copii sau bebelusi, dar si in caz de neurodermatita si alergii cutanate.
Are in compozitie lipide si ceramide proprii pielii care ajuta la refacerea acesteia si un mare plus mi se pare faptul ca nu contine: coloranti, conservanti sau emulgatori.
Concluzia acestui review:
Cele doua produse prezentate, sunt de calitate, isi merita banii si le recomand cu incredere.Le-am utilizat zilnic mai bine de doua saptamani, insa nu s-a consumat nici macar jumatate din cantitatea lor, asa ca sunt tare spornice.,Pielea mea arata mult mai bine, este mai moale, catifelata si mai ales hidratata in profunzime, ceea ce conteaza foarte mult in sezonul rece si nu numai.
Gelul are 150 ml, este ambalat intr-un tub mic si foarte usor de manevrat.Aceasta modalitate de ambalare mi-a fost de folos pentru dozarea optima a produsului si am putut scoate din tub cu usurinta exact cat aveam nevoie pentru a folosi o data, restul de produs neavand contact cu microbii din afara, ceea ce mi se pare igienic.Gelul este fluid, albicios, non-comedogenic, indicat pentru piele foarte sensibila si reactiva, nu are absolut nici un miros si poate fi folosit fara clatire, desi unele persoane prefera sa isi clateasca foarte bine tenul.
Ca si ingrediente mentionez: Aqua, Peg-75, Cetearyl Alcohol, Disodium Phosphate, Sodium Cocoyl Isethionate, acestea fiind cele mai importante.
Ca si modalitate de folosire: demachiez foarte bine tenul, asa cum fac in mod obisnuit, cu demachiantul pe care il folosesc de obicei, clatesc fata cu apa curata, o sterg prin tamponare cu un servet de hartie si apoi aplic gelul cu o discheta demachianta sau cu degetele goale.Dupa un masaj usor al tenului, clatesc fata din nou si o sterg prin tamponare.La primele utilizari am simtit aceea senzatie de "piele care tine", dar mai apoi aceea senzatie a disparut si acum nu mai am nici o problema.Pot chiar sa nu mai aplic imediat o crema hidratanta si nu imi simt pielea uscata, iar asta chiar ma multumeste deoarece nici un alt produs nu a reusit acest lucru.Pielea mea este vizibil mai catifelata si mai ales curatata in profunzime, fara sa o agresez cumulte alte produse de curatare.
Crema vine si ea intr-un tub de 75 ml, este alba si fara parfum, desi la primele utilizari am simtit un miros, ca de medicamente, care imi daduse de furca.Mai apoi nu am mai avut nici o problema cu mirosul, iar aplicarea ei este foarte facila.La fel ca si gelul,se prezinta intr-un mod igienic, care ii pastreaza nealterate proprietatile.Este de ajuns o cantitate foarte mica pentru ca toata fata sa beneficieze de aceasta crema, iar consistenta ei este bogata si densa, intra repede in piele si nu lasa o pelicula grasa pe ten, mai ales daca este folosita in strat subtire.O folosesc seara, dupa demachierea tenului si dupa curatarea tenului cu gelul din aceeasi gama, pentru a putea profita cat mai bine de cele doua produse, impreuna.
Contine: Aqua, Glycerin, Cocos Nucifera, Sodium Carbomer, Ceramide 3, acestea fiind unele dintre ingredientele principale.
Este destinata atat pentru fata cat si pentru corp ,mai ales pentru piele uscata, sensibila si intens agresata, poate fi folosita pentru copii sau bebelusi, dar si in caz de neurodermatita si alergii cutanate.
Are in compozitie lipide si ceramide proprii pielii care ajuta la refacerea acesteia si un mare plus mi se pare faptul ca nu contine: coloranti, conservanti sau emulgatori.
Concluzia acestui review:
Cele doua produse prezentate, sunt de calitate, isi merita banii si le recomand cu incredere.Le-am utilizat zilnic mai bine de doua saptamani, insa nu s-a consumat nici macar jumatate din cantitatea lor, asa ca sunt tare spornice.,Pielea mea arata mult mai bine, este mai moale, catifelata si mai ales hidratata in profunzime, ceea ce conteaza foarte mult in sezonul rece si nu numai.
marți, 5 noiembrie 2013
Ce cumparam de Black Friday 2013 ?
O
noapte poate mai asteptata decat cea care marcheaza trecerea spre un
nou an, este noaptea de 29 noiembrie 2013. Persoanele care obisnuiesc sa
faca des cumparaturi in mediul online si care sunt doritoare sa caute
cele mai bune oferte, asteapta cu sufletul la gura sa vada ce isi pot
achizitiona in acest interval de timp, de cateva ore, in care o serie de
magazine participante prezinta oferte tentante la destul de multe
produse.
Sunt persoane care isi doresc gadgeturi si care urmaresc ofertele tot timpul anului, astfel incat sa poata cumpara produsul dorit cu o reducere semnificativa.Desigur in aceasta noapte de noiembrie, discounturi importante gasim la tot mai multe produse: laptopuri, televizoare, aparate foto si camere de filmat, electronice si electrocasnice, telefoane mobile.
De la an la an, magazinele de comert online isi diversifica ofertele, astfel incat nici doamnele nu sunt date la o parte.Gasim la cele mai bune preturi: cosmetice, bijuterii si accesorii, parfumuri, articole de imbracaminte si incaltaminte, produse de ingrijire si intretinere corporala, dar si numeroase articole pentru copii si bebelusi, carti si reviste, CD-uri, jucarii.
Aceasta noapte a reducerilor, care va avea loc simultan cu cea din Statele Unite este un prilej numai bun pentru a cauta si a ne aproviziona cu cadouri, avand in vedere ca luna Decembrie bate la usa.
Specialistii in comert online ne recomanda sa urmarim preturile din magazine la produsele care ne intereseaza cu cateva saptamani inainte, astfel incat de Black Friday sa putem alege exact oferta cea mai avantajoasa pentru noi.
Acest articol este primul din cele care vizeaza acest eveniment de mare interes pentru romanii doritori de oferte numai bune pentru buzunarele lor. Retailerii din cele mai mari magazine promit reduceri de pana la 90%. Noi vom fi cu ochii pe aceste magazine si vom reveni cu o lista a celor mai importante dintre ele, astfel incat sa puteti gasi mai usor ceea ce va intereseaza.
Evomag(electronice, electrocasnice, produse IT, etc…)
ClickShop(electronice, electrocasnice, produse IT, bricolaj, produse pentru casa etc…)
F64(magazin specializat pe aparate foto si accesorii pentru aparate foto)
Elefant.ro(magazin carti si materiale didactice)
Libris.ro(magazin carti si materiale didactice)
3Suisses(magazin imbracaminte, incaltaminte, accesorii pentru femei, barbati si copii, dar si articole pentru casa)
SmartChic(magazin imbracaminte si accesorii pentru femei si barbati)
Refashion(magazin de imbracaminte si accesorii pentru femei)
BeFashion(magazin imbracaminte si accesorii pentru femei)
StoreFashion(magazin imbracaminte si accesorii pentru femei)
MiniPrix(magazin imbracaminte, incaltaminte si accesorii pentru femei, barbati si copii)
LaFemme(magazin de imbracaminte si accesorii pentru femei)
InPuff.ro(magazin imbracaminte si accesorii pentru femei)
ReadyToWear(magazin imbracaminte, incaltaminte si accesorii pentru femei si barbati, parfumuri, etc…)
Quick24(magazin imbracaminte, incaltaminte si accesorii pentru femei, barbati si copii, dar si articole pentru casa)
DailyBrands(magazin imbracaminte, incaltaminte si accesorii de firma, pentru femei si barbati)
Bebebliss(magazin articole bebelusi si jucarii)
Va dorim spor la cumparaturi !
Sunt persoane care isi doresc gadgeturi si care urmaresc ofertele tot timpul anului, astfel incat sa poata cumpara produsul dorit cu o reducere semnificativa.Desigur in aceasta noapte de noiembrie, discounturi importante gasim la tot mai multe produse: laptopuri, televizoare, aparate foto si camere de filmat, electronice si electrocasnice, telefoane mobile.
De la an la an, magazinele de comert online isi diversifica ofertele, astfel incat nici doamnele nu sunt date la o parte.Gasim la cele mai bune preturi: cosmetice, bijuterii si accesorii, parfumuri, articole de imbracaminte si incaltaminte, produse de ingrijire si intretinere corporala, dar si numeroase articole pentru copii si bebelusi, carti si reviste, CD-uri, jucarii.
Aceasta noapte a reducerilor, care va avea loc simultan cu cea din Statele Unite este un prilej numai bun pentru a cauta si a ne aproviziona cu cadouri, avand in vedere ca luna Decembrie bate la usa.
Specialistii in comert online ne recomanda sa urmarim preturile din magazine la produsele care ne intereseaza cu cateva saptamani inainte, astfel incat de Black Friday sa putem alege exact oferta cea mai avantajoasa pentru noi.
Acest articol este primul din cele care vizeaza acest eveniment de mare interes pentru romanii doritori de oferte numai bune pentru buzunarele lor. Retailerii din cele mai mari magazine promit reduceri de pana la 90%. Noi vom fi cu ochii pe aceste magazine si vom reveni cu o lista a celor mai importante dintre ele, astfel incat sa puteti gasi mai usor ceea ce va intereseaza.
Magazine IT&C participante
MarketOnline(electronice, electocasnice, produse IT, etc…)Evomag(electronice, electrocasnice, produse IT, etc…)
ClickShop(electronice, electrocasnice, produse IT, bricolaj, produse pentru casa etc…)
F64(magazin specializat pe aparate foto si accesorii pentru aparate foto)
Magazine Carti&Materiale Didactice
Nemira.ro(magazin carti si materiale didactice)Elefant.ro(magazin carti si materiale didactice)
Libris.ro(magazin carti si materiale didactice)
Magazine Fashion
TinaR(magazin imbracaminte, incaltaminte, accesorii pentru femei)3Suisses(magazin imbracaminte, incaltaminte, accesorii pentru femei, barbati si copii, dar si articole pentru casa)
SmartChic(magazin imbracaminte si accesorii pentru femei si barbati)
Refashion(magazin de imbracaminte si accesorii pentru femei)
BeFashion(magazin imbracaminte si accesorii pentru femei)
StoreFashion(magazin imbracaminte si accesorii pentru femei)
MiniPrix(magazin imbracaminte, incaltaminte si accesorii pentru femei, barbati si copii)
LaFemme(magazin de imbracaminte si accesorii pentru femei)
InPuff.ro(magazin imbracaminte si accesorii pentru femei)
ReadyToWear(magazin imbracaminte, incaltaminte si accesorii pentru femei si barbati, parfumuri, etc…)
Quick24(magazin imbracaminte, incaltaminte si accesorii pentru femei, barbati si copii, dar si articole pentru casa)
DailyBrands(magazin imbracaminte, incaltaminte si accesorii de firma, pentru femei si barbati)
Magazine Copii
Noriel(Magazin jucarii copii, magazinul de jucarii cel mai bun din anul 2013)Bebebliss(magazin articole bebelusi si jucarii)
luni, 28 octombrie 2013
Ulmul
Ulmus, adica ulmul este un gen de arbori sau arbusti din familia Ulmaceae, cu scoarta neteda, cu coroana stufoasa, cu frunze alterne, asimetrice si dintate, albicioase, si cu peri moi pe partea inferioara, cu fructul o monosamara aripata, cu lemnul tare, folosit in rotarie.Florile au o nuanta verde-rosietica si se dezvolta in manunchiuri, iar fructele sunt aripate. Ulmul creste in padurile de deal si de campie, dar si in parcuri sau chiar singuratic, pe camp deschis.
In traditia populara lemnul de ulm este intrebuintat pentru unelte si obiecte casnice.Cu decoctul scoartei de ulm se spalau ranile precum si arsurile, apoi se presara praf de carbune din os de porc. Se mai spunea ca o persoana care are in el vreo slabiciune sa caute radacina de ulm, de mesteacan si de paltin, sa le piseze foarte bine, sa le fiarba si sa bea zeama.
Decoctul cojii de ulm era folosit in boli ale aparatului respirator.
Ulmul este un arbore ce poate ajunge la 30 de metri inaltime. Este puternic, cu tulpina acoperita de o coaja inchisa la culoare, ramificat in partea superioara, rezistent la schimbari de temperatura si la seceta. Apartine familiei amentaceelor. Frunzele, aspre si cu multe nervuri, au forma de elipsa. Ulmul infloreste primavara, inainte de a infrunzi, asa cum se antampla cu multi alti arbori din padure.
Compozitie chimica: scoarta de ulm contine tanin, mucilagii, rasini, substante amare, saruri minerale.
Actiune farmacologica: se folosesc scoarta si frunzele astringente de ulm datorita taninului, antihemoragic, antidiareice, hemostatice, cicatrizante, strang tesuturile, depurativ, sudorific, ajuta la eliminarea toxinelor din corp, diuretic, diminueaza secretiile externe.
Se foloseste la urmatoarele afectiuni: arsuri, ascita, boli pulmonare, boli dermatologice, boli reumatice, diaree, colite de fermentatie, eczeme, enterocolite, eruptii tegumentare, hemoragii, intoxicatiile sangelui, leucoree, obezitate, pleurezie, rani sangerande.
Praf de coaja sau frunze se aplica pe rani pentru a se cicatriza sau a opri sangerarea.
O lingurita de scoarta maruntita se va pune la 250 ml apa. Se fierbe apoi timp de 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi.
50 g de pulbere de scoarta se va pune la 1 litru de apa. Se fierbe timp de 20 minute, apoi se strecoara. Se va bea in cazul ascitei in cursul unei zile.
De remarcat faptul că preparatul din coaja de ulm are o proprietate ceva mai rara – este revulsiv, fapt ce permite tratarea unor afectiuni la care se ajunge mai greu, cum ar fi reumatismul sau sciatica. De asemenea, cu zeama din coaja de ulm se intervine intr-o alta boala grea – hidropizia (umplerea cu lichid, in mod continuu, a cavitătilor interne ale organismului). Totodata, preparatul din coaja de ulm este si un bun dezinfectant, cicatrizant si astringent si, de aceea, este indicat in bolile de piele.
In traditia populara lemnul de ulm este intrebuintat pentru unelte si obiecte casnice.Cu decoctul scoartei de ulm se spalau ranile precum si arsurile, apoi se presara praf de carbune din os de porc. Se mai spunea ca o persoana care are in el vreo slabiciune sa caute radacina de ulm, de mesteacan si de paltin, sa le piseze foarte bine, sa le fiarba si sa bea zeama.
Decoctul cojii de ulm era folosit in boli ale aparatului respirator.
Ulmul este un arbore ce poate ajunge la 30 de metri inaltime. Este puternic, cu tulpina acoperita de o coaja inchisa la culoare, ramificat in partea superioara, rezistent la schimbari de temperatura si la seceta. Apartine familiei amentaceelor. Frunzele, aspre si cu multe nervuri, au forma de elipsa. Ulmul infloreste primavara, inainte de a infrunzi, asa cum se antampla cu multi alti arbori din padure.
Compozitie chimica: scoarta de ulm contine tanin, mucilagii, rasini, substante amare, saruri minerale.
Actiune farmacologica: se folosesc scoarta si frunzele astringente de ulm datorita taninului, antihemoragic, antidiareice, hemostatice, cicatrizante, strang tesuturile, depurativ, sudorific, ajuta la eliminarea toxinelor din corp, diuretic, diminueaza secretiile externe.
Se foloseste la urmatoarele afectiuni: arsuri, ascita, boli pulmonare, boli dermatologice, boli reumatice, diaree, colite de fermentatie, eczeme, enterocolite, eruptii tegumentare, hemoragii, intoxicatiile sangelui, leucoree, obezitate, pleurezie, rani sangerande.
Praf de coaja sau frunze se aplica pe rani pentru a se cicatriza sau a opri sangerarea.
O lingurita de scoarta maruntita se va pune la 250 ml apa. Se fierbe apoi timp de 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi.
50 g de pulbere de scoarta se va pune la 1 litru de apa. Se fierbe timp de 20 minute, apoi se strecoara. Se va bea in cazul ascitei in cursul unei zile.
De remarcat faptul că preparatul din coaja de ulm are o proprietate ceva mai rara – este revulsiv, fapt ce permite tratarea unor afectiuni la care se ajunge mai greu, cum ar fi reumatismul sau sciatica. De asemenea, cu zeama din coaja de ulm se intervine intr-o alta boala grea – hidropizia (umplerea cu lichid, in mod continuu, a cavitătilor interne ale organismului). Totodata, preparatul din coaja de ulm este si un bun dezinfectant, cicatrizant si astringent si, de aceea, este indicat in bolile de piele.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)