Recomandări speciale:
Dușul este cel mai bun loc unde se poate curăța un piercing.
Feriți-vă mâinile nespălate de contactul cu piercingurile nevindecate și bijuteriile, în special cele de la buric.
Îmbrăcămintea strâmtă trebuie de asemenea ferită de piercingurile de la buric.Acest tip de piercing necesită cel puțin 3 luni de îngrijire pentru a se vindeca în întregime.
Zone intime:
Majoritatea piercingurilor efectuate în aceste locuri sunt bandajate.Puteți îndepărta bandajul după 2 sau 3 ore.
Întotdeauna spălați-vă cu minuțiozitate pe mâini înainte de a începe curățirea.Nu atingeți niciodată un piercing nevindecat cu mâinile nespălate.
Îmbibați un tampon de vată curat într-o soluție antibacteriană și îndepărtați cu grijă orice fel de secreții uscate de pe bijuterie și din zona ce înconjoară piercingul.
Cu mâinile curate, folosind o cantitate redusă de săpun antibacterian, săpuniți cu grijă bijuteria și zona înconjurătoare.Când o curățați, mișcați-o inainte și înapoi de 3 sau 4 ori, pentru a fi siguri că săpunul a pătruns și în gaura efectuată.
Clătiți bine cu apă, asigurându-vă că săpunul a fost îndepărtat total.
În urma acestei proceduri, bijuteria trebuie să fie extrem de curată pe toate părțile.
Pentru a usca, tamponați ușor cu un șervețel cosmetic curat, de unică folosință (prosoapele textile sunt adevărate oaze pentru bacterii).
Limbă și buze:
Clătiți-vă frecvent gura cu apă de gură antiseptică.În primele șase săptămâni trebuie să vă clătiți gura de fiecare dată după ce mâncați, beți sau fumați.
În cazul bijuteriilor alcătuite din mai multe componente, trebuie să verificați periodic gradul lor de rezistență pentru a nu le pierde sau înghiți.
Dacă mâncați un anumit aliment care vă deranjează, atunci renunțați la el.
La început, până la acomodare, piercingul efectuat pe limbă sau în buze poate duce la o ușoară umflare a zonei respective, așa că nu este de dorit să consumați alimente și băuturi foarte fierbinți.Lăsați-le să se răcească un pic.Căldura intensifică circulația sângelui în acea zonă, ceea ce duce la umflarea zonei respective.
Ureche, nas, sprâncene:
Pistoalele de introdus cerceii în urechi trebuie folosiți numai pentru lobul urechii și nu și pentru alte zone din corp.Pentru nări și cartilagii folosiți numai un ac chirurgical special din titaniu, niobiu, aur sau oțel inoxidabil, cu ajutorul căruia se pot introduce imediat o gamă largă de bijuterii de corp.
Cel mai bine este să alegeți un cercel rotund pentru prima perforare.Acest lucru va facilita curățarea și nu va cauza prea multe probleme în cazul inflamării ușoare.
Este extrem de important ca bijuteria introdusă să aibă mărimea corectă (în diametru și ca grosime).
O dată ce s-a vindecat complet locul, bijuteria poate fi schimbată cu o alta, dar întotdeauna trebuie să purtați bijuterii de foarte bună calitate și de dimensiuni potrivite.
Folosiți o soluție de benzalconiu sau săpun antibacterian lichid.
Întotdeauna spălați-vă cu minuțiozitate pe mâini înainte de a începe curățirea.Nu atingeți niciodată un piercing nevindecat cu mâinile nespălate.
Îmbibați un tampon de vată curat cu soluție de benzalconiu și îndepărtați cu grijă orice fel de secreții uscate de pe bijuterie și din zona ce înconjoară piercingul.Nu puneți niciodată un tampon murdar în contact cu soluția, deoarece va contamina întreg flaconul.
Cu mâinile curate, folosind o cantitate redusă de săpun antibacterian, săpuniți cu grijă bijuteria și zona înconjurătoare.Clătiți bine.
Folosind un tampon curat, aplicați o cantitate de soluție de benzalconiu asupra piercingului, apoi mișcați cu grijă bijuteria înainte și înapoi.De aceasta dată nu este necesar să mai clătiți.
Pentru a usca, tamponați ușor cu un șervețel cosmetic curat, de unică folosință (prosoapele textile sunt adevărate oaze pentru bacterii).
Evitați să folosiți produse cosmetice sau de îngrijire a părului în zona unui piercing recent.
Buric:
Trebuie curățat de două ori pe zi pe toată perioada necesară.
Spălați-vă întotdeauna pe mâini înainte de a efectua curățarea.Nu atingeți niciodată piercingurile nevindecate cu mâinile nespălate.
Îndepărtați toate secrețiile uscate de pe bijuterie și din jurul rănii înmuind zona cu apă călduță și tamponând cu un tampon de vată curat și umed.
Curățați cu grijă piercingul și bijuteria folosind săpun antibacterian.Săpuniți ușor timp de 60 de secunde, apoi rotiți bijuteria și în final clătiți foarte bine.
Uscați interiorul piercingului din buric cu un tampon uscat de vată.
Despre body piercing puteți citi încă două articole, aici și aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu