marți, 13 august 2013

Dieta pentru 7 zile

   Continuam seria postarilor despre diete, prezentandu-va astazi un program pentru 7 zile, adica pentru o saptamana, la sfarsitul careia se vor pierde 4 kg.

   Dieta este adaptata sezonului primavara-vara, contine fructe si legume, care vor echilibra metabolismul.

   Scaderea in greutate va fi insotita de o imbunatatire a digestiei necesara pastrarii siluetei. 

   Salata de legume este principalul fel de mancare al saptamanii. Puteti folosi ce legume doriti in orice cantitate, cu conditia sa nu adaugati altceva decat ulei si sa nu fie mai mult de doua legume pe zi folosite la prepararea salatei. 

   Pentru ceaiul zilnic este preferabil sa folositi ceai verde, dar il puteti inlocui si cu alta planta care sa nu aiba insa efect calmant. Seara incercati sa beti ceaiul cat mai fierbinte pentru a transpira si a consuma caloriile „proaspete” aduse de cina. 



   Luni:
   Dimineata: o jumatate de ceasca cu suc de portocale; un ou; o felie de paine; o jumatate de ceasca de iaurt; un ceai cald neindulcit.
   Pranz: 150 g de ton (daca e din conserva, scurgeti bine de ulei); salata de legume; un ceai cald.
   Gustare: o ceasca de iaurt.
   Seara: 180 g  carne de pui fiarta; salata de legume cu o lingura de ulei de masline; un mar mic; un ceai fierbinte.


   Marti:
   Dimineata: o portocala; un mic bol cu cereale fara zahar; o jumatate de ceasca de iaurt; un ceai cald.
   Pranz: 160 g de carne de pui fiarta; salata de legume; o felie de paine; o jumatate de ceasca de iaurt; un ceai cald.
   Gustare: o jumatate de ceasca de salata de morcovi si telina (facuta cu o lingurita de ulei).
   Seara: 200 g de ton; salata de legume fierte; o piersica; un ceai cald.


   Miercuri:
   Dimineata: o jumatate de grepfrut; 50 g de branza; o ceasca de iaurt; o felie de paine.
   Pranz: omleta cu ciuperci (doua oua si o jumatate de ceasca cu ciuperci); salata de legume; o felie de paine; o jumatate de ceasca cu smantana; un ceai cald.
   Gustare: Doua mere.
   Seara: un ou fiert tare; salata de legume cu o lingura de ulei de masline; o portocala.


   Joi:
   Dimineata: o piersica; un mic bol cu cereale fara zahar; o jumatate de ceasca de    smantana; un ceai cald.
   Pranz: 100 g de branza; salata de legume cu doua linguri de ulei de masline; o felie de paine; o jumatate de ceasca de smantana.
   Gustare: o portocala.
   Seara: 200 g de ton; salata de legume; o jumatate de ananas; un ceai fierbinte.


   Vineri:
   Dimineata: o jumatate de ceasca cu suc de portocale; un ou fiert tare; o felie de paine; o jumatate de ceasca cu iaurt; un ceai cald.
   Pranz: 150 g de ton; o felie de paine; o jumatate de ceasca cu smantana.
   Gustare: un mar.
   Seara: 150 g carne de pui fiarta; salata de legume cu o lingura de ulei de masline, un ceai fierbinte.


   Sambata:
   Dimineata: o jumatate de grepfrut; un bol de cereale fara zahar; o jumatate de ceasca cu smantana; un ceai cald.
   Pranz: 100 g de branza; salata de legume; o felie de paine; o ceasca cu iaurt.
   Gustare: o piersica cu o ceasca de iaurt.
   Seara: 200 g ficat de pasare fript; salata de legume; o portocala; un ceai fierbinte.

 
   Duminica:

   Dimineata: 50 g de branza; un ou fiert tare; o felie de paine; un ceai cald.
   Pranz: 200 g de ton, doua rosii, o felie de paine, 50 g cascaval.
   Gustare: o portocala.
   Seara: 150 g de carne de pui fiarta; salata de legume cu o lingura de ulei de masline; o jumatate de grepfrut; un ceai fierbinte.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis