marți, 26 februarie 2013

Spune adio celulitei, acasa la tine


     Despre celulita s-au scris si se vor scrie multe lucruri.Se stie ca multe femei,aproximativ 75% la suta,  sufera de binecunoscuta "coaja de portocala".Celulita este influentata in cea mai mare masura de stilul nostru de viata, de alimentatie, de factori genetici si mai putin de greutatea corporala.
      Exista foarte multe tratamente cosmetice scumpe, creme si lotiuni"minune"care nu fac decat sa ne curete buzunarele.Chiar daca ni le permitem si nu toate femeile sau mamele reusesc acest lucru, nu putem spera sa isi faca efectul, daca nu "lucram" la factorii ce produc aceasta problema inestetica.
       Avem nevoie de o alimentatie saraca in grasimi si glucide, dar cu multe vitamine, iar aliatii nostri sunt:fructele, legumele, carnea slaba.Alcoolul, nicotina, produsele de tip fast-food, bauturile carbogazoase, cofeina trebuie sa dispara.Poate parea greu, dar cu putina ambitie, se poate.
      Miscarea si practicarea unui sport, hidratarea, masajul cu diferite creme anticelulitice, care sa contina macar unul din ingredientele urmatoare: ceai verde, citrice, ardei iute, cafeina, iedera, uleiuri esentiale, sunt ajutoare de un real folos.
      O solutie pe care o putem aplica la noi acasa este impachetarea cu sare de mare sau mai bine spus impachetarea cu un amestec format din:
       - ulei esential de ienupar - o lingurita
       - ulei masline extravirgin - 5 linguri
       - ulei esential de portocale - o lingurita
       - sare de mare grunjoasa - o ceasca.
      Aceste ingrediente le gasim in farmaciile naturiste, cu precizarea ca uleiurile sa fie din cele pentru aplicare pe piele si nu din cele pentru aromaterapie.
      Se formeaza un amestec si se aplica pe pielea uscata, in zonele cu probleme.Apoi se face un masaj circular cam 5-10 minute, se impacheteaza zonele cu folie de plastic pentru inca 10 minute.Urmeaza clatirea cu dusul si un masaj binefacator cu un amestec de uleiuri anticelulitice.
      Se amesteca: ulei esential de lamaie - 2 picaturi
                            ulei din samburi de struguri - 30 ml
                            ulei esential de grapefruit - 3 picaturi
                            ulei esential de rozmarin - 3 picaturi
                            ulei esential de lavanda - 5 picaturi
     Cu acest amestec se face un masaj cat mai energic, timp de 20-25 de minute cu framantari, ciupituri, miscari circulare;atentie insa la zonele cu varice, sa nu insistati foarte mult. 
      Atat impachetarea, prin care eliminam celulele moarte, cat si masajul care ne hidrateaza pielea, se pot face de doua ori pe saptamana.Trebuie doar sa fim atente la ingrediente, sa nu fim alergice la unul din ele.
      O alta cale spre diminuarea celulitei este baia terapeutica, adica adaugam in cada cu apa calduta, o jumatate de cana de ulei de masline, in care s-au amestecat 10 picaturi de ulei esential de portocale.Se sta in cada aproximativ 15 minute, apoi se sterge pielea cu un prosop moale.Se sta intr-o patura, la caldura, timp de o ora si apoi urmeaza un dus scotian, pentru buna circulatie a sangelui, alternandu-se jetul de apa calda cu cel de apa rece. Si de ce nu, un masaj energic.

    Ar mai fi si alte metode, de exemplu impachetarile cu ciocolata, alge sau parafango, dar acestea se fac in saloane speciale sau drenajul limfatic sau chiar cavitatia.

      Despre alte cai de atac importiva dusmanului nostru comun, promit sa mai fac si alte postari dar deocamdata va urez succes si va invit sa impartasiti cu noi, aici pe blog si alte trucuri stiute de voi.

      Va astept cu comentarii!O seara cat mai frumoasa!

    
    
     
        



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis