luni, 21 martie 2016

Amigdalita

   Inflamația amigdalelor și a faringelui provoacă dureri locale accentuate, mai ales la deglutiție.
   Boala se însoțește de febră, frisoane, dureri de cap, limbă încărcată.
   În unele cazuri, pe suprafața amigdalelor apar puncte de puroi.

   Măsuri profilactice și de tratament:
 

   Se vor evita frigul, umezeala și fumatul.
 

   Căldura locală și repausul la pat sunt obligatorii.
 

   În jurul gâtului se pot aplica comprese calde cu oțet, argilă sau infuzie de salvie.
 

   Pe piept se pot pune comprese cu ulei esențial de eucalipt și lavandă.
 

   Băile progresive la picioare sunt indicate, având un efect benefic. 


 

   De asemenea, compresele în jurul gâtului cu cartofi copți puși, de exemplu, într-o șosetă de lână au efect benefic.
 

   Se recomandă gargara cu infuzie de mușețel, mentă, salvie sau apă sărată; ceaiuri de salvie, nalbă-mare sau coada-calului. 

   Se vor bea lichide cât mai multe, la temperatura camerei.

duminică, 20 martie 2016

Metode de purificare a organismului partea a treia

   Câteva idei pentru o detoxifiere cât mai sănătoasă și benefică, puteți găsi aici și aici.

   Rețete cu suc de ridiche neagră cu miere și suc de varză albă cu miere, pentru combaterea bronșitei cronice și o purificare adecvată:
   Ridichile se spală și se curăță de coajă (1-2 kg), se dau pe răzătoare și se trec prin mașina de tocat.
   Într-un vas emailat se amestecă ridichile cu mierea (de preferat de culoare închisă, de pădure).
   Amestecul se ține la frigider și se consumă 1-2 lingurițe pentru copii și 1-2 linguri pentru adulți, de trei ori pe zi.
   Se folosește până dispare tusea și răgușeala.
   Sucul de varză este și el indicat și se folosește numai varza proaspătă, care se curăță de impurități și de foile exterioare, se spală și se scurge de apă.
   Se taie mărunt cu cuțitul și se trece de două ori prin mașina de tocat, după care se strecoară.
   Se îndulcește cu miere după gust și se poate păstra la frigider, dar nu mai mult de 24 de ore.
   Se ia câte o lingură de 5-6 ori pe zi și se consumă până la vindecarea bronșitei.
   Este un foarte bun emolient, înlesnind expectorația. 




   Cura cu must, recomandată persoanelor care suferă de hipertensiune arterială:
   Se începe cu 0,5 l must zilnic, în trei reprize, cu o oră înainte de mesele principale, apoi cantitatea crește progresiv cu 100 ml/zi până se ajunge la 2 l (după circa două săptămnni), cantitate care se menține 2-3 zile, fără a se mai consuma și altceva.
   După acest nivel maxim, se revine la cantitatea inițială.
   Cura este importantă și pentru efectul ei diuretic, depurativ și antisclerotic.
   Pe timpul acestei cure se va urma și un tratament profilactic (evitarea solicitărilor nervoase, a alcoolului, tutunului, consumului excesiv de sare etc.), precum și o dietă vegetariană. 


   O metodă foarte bună prin care putem purifica organismul, prin respirație, este următoarea:
   Timp de 10 minute ne concentrăm pe respirație astfel: se inspiră 8 secunde, se reține respirația 8 secunde, se expiră 8 secunde.
   Prin această inspirație-expirație, căile respiratorii și plămânii sunt curățați și relaxați.
   Efectele sunt garantate în cazul sinuzitelor, infecțiilor respiratorii și nu numai.

sâmbătă, 19 martie 2016

Turta

   Denumiri populare: ceapă ciorască, ciorpoloagă, ciorpor, ciurul zânelor, ciurul zorilor, colacul babei, găinușă, iarba ciutei, iarba lupului, mărul ciobanului, nevăstuică, opiul cerbilor, pălămidă, pâinea babei, punga babei, sita zânelor, spinul cerbului, tătăișă, tulă, turcea, turtă doagă, turturea.

   Se poate folosi la următoarele afecțiuni: acnee, anemie feriprivă, ascită, asimilație deficitară, boli dermatologice, boli de stomac, boli urinare, bronșite, catar bronșic, eczeme, eczeme zemuinde, febră, herpes, hipocalcemie, hipomagnezie, impotență, infecții dermatologice, infecții cu stafilococ auriu, inflamații cutanate, pecingine, plăgi, răceli, răni, sindrom de malabsorbție, sterilitate, stomacal (tonic), tuberculoză osoasă, tulburări de creștere la copii, ulcere cronice de gambă, viermi intestinali.

   Acțiune farmacologică: antiinfecțios, diuretic, sudorific, stomahic.
   Cicatrizant al pielii și mucoaselor.
   Nu dă voie să se înmulțească microbii și distruge stafilococii.
   Mărește cantitatea de urină eliminată contribuind la dezintoxicarea organismului.
   Favorizează sudorația și înlătură procesul inflamator. 


   Compoziție chimică: rizomul și rădăcinile conțin inulină, tanin, rezine, ulei volatil, săruri minerale.




   Mod de folosire:

   Se pun 2 lingurițe de plantă mărunțită în 250 ml apă seara.Se țin până dimineața la temperatura camerei.Se filtrează şi planta se pune din nou cu apă.De data aceasta se va fierbe pentru 5 minute.Se acoperă și se lasă să se răcească.Se strecoară apoi peste ceaiul obținut prin macerare.Se consumă în cursul zilei. 


   Este foarte util la dezintoxicare.Se macină cu râșnița plantă uscată și se va lua un vârf de cuțit care se va pune sub limbă.Se ține timp de 10 minute, după care se înghite.Se face de 3 ori pe zi înainte de mese cu 30 minute.Extern se poate pune acest praf pe răni.


   50 grame de plantă mărunțită se va pune cu 250 ml alcool alimentar de 70 de grade.Se astupă bine și se agită zilnic.Se strecoară după 15 zile.Se va lua câte o linguriță de 3 ori pe zi înainte de mese diluată cu puțină apă.

vineri, 18 martie 2016

Despre guturai

   Guturaiul este o inflamație a mucoasei foselor nazale și, în mod obișnuit, este un simptom de asociere al unei gripe sau al unei răceli.
 

   Secreția nazală este abundentă, necesitând ștergerea nasului în mod repetat.
 

   La început, ea este apoasă, devenind apoi purulentă.
 

   Se poate complica cu o sinuzită, dar în mod obișnuit dispare în 5-7 zile.


 

   Măsuri profilactice și de tratament:
 

   Prevenirea bolii se face prin evitarea dormitului în camere reci și umede.
 

   Se va respira un aer cald și umezit.
 

   Se vor face dușuri călduțe pe piept și pe spate.
 

   Se vor administra multe lichide și se vor aplica comprese cu ceapă în jurul gâtului.
 

   Se recomandă băi calde la picioare și ceaiuri de plante: flori de tei, mușețel, coada calului.
 

   Se vor consuma mult usturoi și alimente bogate în vitamina C, varză, spanac, unt, caise.

joi, 17 martie 2016

Dieta celor 1000 de calorii

   Dacă urmați această dietă timp de 2 săptămâni, puteți slăbi până la patru kg.În plus, organismul se va dezintoxica şi veți elimina şi celulita.Trebuie să alegeți o variantă pentru fiecare masă a zilei:

   La micul dejun trebuie consumate alimente energizante:

   Sandviş cu castraveţi:
   Se iau două felii de pâine cu seminţe şi se ung cu o linguriţă de margarină.Apoi se curăţă o jumătate de castravete, se taie felii şi se amestecă cu brânză de vaci.Se pun feliile de castravete amestecate cu brânză, pe pâine.

   Musli cu fructe:
   Se amestecă 3 linguri de fulgi de ovăz cu 2 linguri de fulgi de porumb.Se toarnă peste ele lapte degresat sau iaurt.Se rade apoi un măr, se amestecă totul şi se adaugă câteva nuci şi stafide.

   La prânz se consumă proteine:   

   Salată de curcan:
   O porţie de piept de curcan, tăiată felii şi prăjită bine, se amestecă cu fasole verde fiartă şi se adaugă două roşii, 50 grame porumb şi o legătură de pătrunjel tocat.

   Omletă cu salată:
   Se prepară o omletă simplă şi o salată compusă din: un ardei roşu, o roşie, un fir de ceapă verde, 1/2 castravete şi o salată verde.Se amestecă părţile vegetale cu puţin iaurt.




   La cină se recomandă alimente uşoare:

   Paste cu legume:
   Se amestecă paste fierte, un morcov ras, o ţelină, 2 caţei de usturoi zdrobiţi.

   Orez dulce-sărat:
   Se fierbe 50 grame orez.Se adaugă 100 grame ceapă verde, o felie de şuncă degresată, o jumătate de pahar de iaurt, ananas (după gust), o jumătate de măr şi 1/2 linguriţă de curry.

miercuri, 16 martie 2016

Sindromul gurii uscate

   Dacă suferiți de pe urma simptomelor gurii uscate (xerostomie), aveți în mod clar puțină salivă.
   Această insuficiență provoacă o slabă oxigenare a gurii, aceasta generând dezvoltarea unui mediu anaerobic, ideal pentru producerea bacteriilor.
   În esență, bacteriile sunt capabile să producă un nivel ridicat de gaze sulfurice care, la rândul lor, vor face ca respirația dumneavoastră și gustul pe care-l aveți în gură să nu fie dintre cele mai plăcute.
   O dată ce limba devine foarte uscată, sau daca ea este foarte frecată, devine deosebit de sensibilă.
   La persoanele în vârstă, îndeosebi la femei, se întâlnește destul de des sindromul limbii fierbinți.
   Mulți pacienți care sunt diabetici pot observa apariția acestui simptom atunci când le este sete.
   Este important ca în aceste cazuri să se evite clătirea gurii cu soluții ce conțin alcool deoarece acesta creează dureri desturi de mari.
   Cei care suferă de sindromul limbii fierbinți este bine să consume zilnic 8 pahare cu apă și să ia vitamina C.
   Este indicat să nu se mai folosească produse pentru igiena gurii care conțin alcool sau sulfat de sodiu.

   Trebuiesc evitate țigările, cafeaua, băuturile acidulate.
   Este foarte important să fie consultat medicul pentru că există posibilitatea să existe o afecțiune a tiroidei sau chiar diabet.

   Există mai multe tipuri de formațiuni ale limbii care sunt cel mai bine descrise ca geografia limbii.În mijlocul limbii există un șanț care este o zonă minunată de instalare a bacteriilor anaerobe, deoarece oxigenul nu poate ajunge aici foarte bine.În mod general, partea aspră a limbii pare să genereze problemele legate de respirația grea.
   Se crede că aceasta este o trăsătură moștenită, totuși nu putem moșteni bacteria care generează această respirație neplăcută, dar putem moșteni o anumită formă a geografiei limbii, la fel cum moștenim culoarea ochilor  sau a părului părinților, forma urechilor etc.
   Unii oameni pot prezenta o limbă plină de asperități, acestea sunt papilele care pot fi mai lungi decât normalul.Lungimea acestor papile, desimea lor pot favoriza, de asemenea, producerea bacteriilor.


   Saliva este o parte foarte importantă a sănătății orale.Cauza respirației grele poate fi diminuarea cantității salivei.
   În legătură cu gura uscată, saliva are trei importante funcții:
   - produce enzimele care ajută la digerarea alimentelor,
   - furnizează o metodă de stabilizare a pH-ului (păstrează controlul asupra nivelului acidității)
   - aduce la nivelul țesuturilor orale oxigenul necesar păstrării acestora în condiții sănătoase.




   Un alt mediu propice dezvoltarii bacteriilor sunt amigdalele.Bacteriile pot crește foarte ușor și în gât, în special pe amigdale.Un lucru important de reținut este acela că, bacteriile nu se opresc în gât sau amigdale.Ele ajung acolo deoarece cele din spatele limbii ajung în contact cu gâtul și amigdalele de fiecare dată când înghițim.
   Când cineva are alergie sau îi curge nasul, este posibil să se formeze mici globuri albe care sunt o combinație de componente sulfurice (produse de bacterii) și mucus (din curgerea nasului).Acestea au un miros puternic, neplăcut.Nu apelați la operația de amigdalită pentru că bacteria este încă în spatele limbii dumneavoastră și nu așa scăpați de ea.
   Igiena orală corectă poate duce la evitarea acestor neplăceri.Se crede că o igienă orală corectă, adică periatul corect al dinților după fiecare masă, folosirea pastelor de dinți care nu conțin substanțe ce usucă gura  sunt cele mai eficiente.Este bine ca o dată cu periatul dinților să aveți grijă și de gingii, de spațiile de sub limbă și chiar este bine să periați și suprafața aspră a limbii.
   O altă recomandare vine din partea nutriționiștilor, care ne sfătuiesc să consumăm cât mai multe legume și fructe, să evităm dulciurile, băuturile acidulate, cafeaua și, desigur, țigările.

marți, 15 martie 2016

Metode de purificare a organismului partea a doua

   Prima parte a acestei postări o găsiți aici.

   Purificarea ficatului:

   Medicina populară propune purificarea ficatului după ce s-a făcut eliberarea și purgarea intestinului prin clisme.
   În caz contrar, apare pericolul unei intoxicări a sângelui, din cauza absorbirii reziduurilor stagnate din intestin în timpul curățării ficatului.
   Pregătirea ficatului pentru purificare se face printr-un regim alimentar care să conțină legume, fructe, semințe, de preferat crude, netratate termic, și purgarea intestinului zilnic, timp de o săptămână, după care timp de trei zile nu se bea decât suc de mere proaspăt, în orice cantitate, după ce în prealabil s-a recurs la o clismă (pe nemâncate).
   A treia zi, consumul de suc de mere se încheie la ora 19.
   Conform bioritmului, în acest timp ficatul se relaxează și se poate debarasa de calculi de bilirubină, de colesterol etc.
   Până la ora 19, se pregătește 200 grame de ulei de măsline încălzit ușor și 200 grame suc de lămâie proaspăt stors, de asemenea încălzit ușor.
   La ora 19-20 persoana care face tratamentul se culcă în pat cu o pernă electrică pusă în regiunea ficatului (o sticlă cu apă încălzită sau chiar o cărămidă mai mică încălzită pe sobă), acestea se țin 2-3 ore.
   Se consumă din 15 în 15 minute 3 linguri de ulei și imediat 3 linguri de zeamă de lămâie, până se consumă cele 200 + 200 grame.
   După procedeu, se poate dormi fără probleme.
   Spre dimineață, când va veni impulsul de defecare, se vor elimina calculi de bilirubină de culoare verde, care vor avea consistența lutului sau a plastelinei, dopuri cilindrice de colesterol, fiere neagră cu miros urât.
   După aceasta se face o clismă ușoară și se poate lua un mic dejun compus din fructe de același fel (3-4 mere, portocale sau pere).
   Ziua se bea ceai diuretic, iar de-abia seara se poate mânca puțin orez, griș sau arpacaș, și acestea fierte numai în apă.
   Cu o oră înainte de masă se mănâncă un fruct copt (măr, grapefruit etc.).
   Procedeul trebuie continuat cu o săptămână de alimentație vegetariană fără carne.




   Tratament de purificare cu dovleac în cazul insuficienței cardiace cu edeme:

   500 grame miez de dovleac, fără semințe, se taie în bucățele și se fierbe într-un vas emailat cu apă cât cuprinde.Când s-a înmuiat dovleacul, se scurge lichidul și se păstrează.
   Dovleacul fiert se freacă într-un alt vas cu o lingură de lemn până se face o pastă fină, peste care se pune apa în care a fiert.Se freacă și se amestecă până la completa omogenizare.Băutura rezultată se consumă în două reprize, dimineața și seara.
   Cura durează 30 de zile.
   Tratamentul cu dovleac fiert sau suc de dovleac este recomandat și în constipația cronică.

ShareThis