Ciorbică de verdețuri:
- doi morcovi,
- un pătrunjel,
- o gulie,
- 1/2 varză mică,
- o legătură ștevie,
- un mănunchi măcriș,
- un iaurt mare,
- o legătură ceapă verde,
- 1-2 ouă,
- sare, piper,
- trei l supă de carne.
Morcovii se curăță și se taie rondele.Ceapa verde se taie mărunt și se călește în puțin ulei, apoi se adaugă morcovii și se lasă pe foc până când uleiul prinde o culoare gălbuie.Se adaugă supa de carne, ștevia și varza tăiate fideluță, apoi pătrunjelul și gulia tăiate mărunt.Se potrivește de sare și piper și se lasă la fiert.
Când sunt fierte legumele, se adaugă măcrișul și se lasă să fiarbă și el.Se poate adăuga și o mână de orez, pentru cine dorește o ciorbă mai deasă.Ouăle se bat bine de tot, se amestecă cu iaurtul și peste ele se adaugă un polonic de ciorbă fierbinte.
Se ia ciorba de pe foc, și se adaugă compoziția de ouă și iaurt și se poate adăuga și smântână, după gust.
Risotto cu fructe de mare:
- o cană de orez pentru risotto,
- 200 g creveți sau mix de fructe de mare,
- 500 ml supă de bază,
- o cană de suc de roșii sau trei roșii tocate mărunt,
- o legătură de pătrunjel verde tocat mărunt,
- o ceapă sau un praz,
- trei căței de usturoi,
- două linguri parmezan,
- ulei,
– sare, pier,
– busuioc, oregano, șofran.
Se călește ceapa sau prazul și usturoiul tocate mărunt în două linguri de ulei, pentru 2-3 minute.Se adaugă orezul spălat și se amestecă un minut.Se adaugă supa treptat, câte un polonic.
După ce toată supa a fost adăugată și absorbită, se pun fructele de mare și sucul de roșii sau roșiile tocate.Se fierbe pentru câteva minute, mestecând continuu.
Când orezul este fiert, se ia de pe foc, se adaugă condimentele, sare, piper după gust, pătrunjelul verde, parmezanul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu