sâmbătă, 1 octombrie 2016

Ce facem în caz de urgență?

   Ca și părinți, de foarte multe ori suntem puși în situații limită, în care trebuie să ne ajutăm copiii și în care suntem nevoiți să gândim repede și cât mai bine.Vă prezentăm mai jos câteva urgențe și ce ar trebui să facem în aceste cazuri.

   Rătăcirea copilului într-un mall sau hypermarket:
   În primul rând nu trebuie să ne panicăm sau să ne învinovățim.Este timp mai târziu pentru acest lucru, iar copiii sunt foarte iuți și nu este nevoie de multă neatenție, ca să îl pierzi din ochi.
   În primă fază, îl căutăm în zona în care l-am pierdut, iar mai apoi anunțăm pe cineva care lucrează în acel magazin și care va anunța prin stație tot personalul.
   Trebuie să furnizăm orice fel de informație, de la cum era îmbrăcat, semnalmente, până la semne distincte sau alte particularități.Dacă obișnuim să purtăm și o poză în portofel, este de ajutor.
   În plus, ar trebui să ne gândim ce îi place copilului, ce îl atrage și să căutăm la rafturile respective, de exemplu poate a mers să admire jucăriile sau articolele sportive.

   Loviturile la cap și pierderea cunoștinței:
   De cele mai multe ori aceste lovituri sunt inofensive, dar trebuie să luăm toate măsurile ce se impun.În cazul în care copilul a leșinat, chemăm ambulanța, îl trezim din leșin și îl supraveghem până la venirea acesteia sau îl transportăm la cel mai apropiat spital.Dacă nu a leșinat, dar acuză dureri, greață, amețeli, confuzie, mergem în cel mai scurt timp la medic.

   Accidentele oculare:
   Analizăm cu atenție starea ochiului și căutăm să identificăm semne de hemoragie.Umezim un pansament steril sau o bucată de tifon și acoperim ochiul afectat.Apoi mergem la spital și continuăm acolo investigațiile.

   Tăieturile, rănile deschise:
   În primul rând oprim sângerarea prin aplicarea unui prosop sau tifon curat peste rană și prin apăsare.Dacă nu este adâncă, o putem curăța acasă cu ser fiziologic și o bandajăm, după care dacă este nevoie ne prezentăm la medic.Dacă nu putem ori hemoragia, sau este o rană mai gravă, adâncă și pe o suprafață mare, mergem de urgență la spital.




   Fracturile:
   În primul rând stabilizăm osul, în cel mai scurt timp după accident.Putem pune comprese cu gheață sau apă rece pentru a evita edemul și pentru a calma durerea.Putem improviza și atele pentru imobilizarea osului până la venirea ambulanței.

   Otrăvirea accidentală:
   Sunăm de urgență la salvare și putem cere informații despre ce avem de făcut, de la personalul medical, până să ajungă salvarea.În unele cazuri, în funcție de ce a ingurgitat, putem administra lichide, pentru diluarea substanței toxice.

   Arsurile:
   Cele superficiale au o culoare rozaliu-roșiatică, iar cele mai grave au culoarea albicioasă-gălbuie sau maronie.Dacă avem de-a face cu o arsură ușoară și pe o suprafață mică, aplicăm pe zona afectată un prosop curat, umezit cu apă rece și mergem la medic.Dacă arsura este mult mai serioasă, nu aplicăm nimic pe acea zonă, învelim copilul într-un cearșaf curat, să prevenim hipotermia și mergem de urgență la spital sau chemăm salvarea.

   Căderea în apă adâncă și pericolul de înec:
   Scoatem cât mai rapid copilul din apă, sunăm la urgențe și aplicăm tehnicile de prim ajutor(masaj cardiopulmonar și respirație gură la gură), pe care ar trebui să le știm cât de cât.

   Accidentele de mașină:
   Cred că fiecare părinte știe că scaunul de mașină pentru copii este absolut obligatoriu, că un copil nu are voie să călătorească pe scaunul din față al mașinii, iar centura de siguranță trebuie pusă fără nici o excepție.
   Totuși, în caz de accident, sunăm la urgență și verificăm starea copilului: dacă este conștient, dacă prezintă răni, hemoragii, oase rupte.
   Până la venirea ambulanței ne putem ocupa de oprirea unei hemoragii, de stabilizarea unor oase sau chiar putem fi nevoiți să aplicăm un masaj de resuscitare cardiopulmonară.Din nou, un curs de prim ajutor, ne poate salva în aceste cazuri.

   Bineînțeles că fiecare dintre noi, încercăm pe cât posibil să nu ajungem în astfel de situații, să oferim siguranță copiilor noștri și să cunoaștem ce avem de făcut.
   Putem fi părinți buni și responsabili, chiar dacă avem de-a face cu astfel de accidente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis