luni, 2 august 2010

Feng Shui si sănătatea

Apartamentele, precum corpul uman sunt nişte structuri complexe şi complicate. În principiile feng shui, armonia şi ordinea aduc sănătate , fericire şi armonie, în schimb lucrurile stricate şi ţevile înfundate au un efect rău asupra sănătăţii oamenilor.
În concepţia feng shui, casa în sine reprezintă corpul uman. Fiecare parte a casei corespunde cu cea a unei părţi din corpul uman. Dacă o parte a case este stricată sau obiectele aflate în acea parte sunt stricate atunci ele pot avea efecte negative asupra sănătăţii persoanelor care locuiesc în aceea locuinţă. O chiuvetă înfundată poate avea efecte negative asupra aparatului digestiv, dacă în schimb geamurile unei case sunt stricate, vor avea efecte negative asupra ochilor.
Din experienţa Feng shui putem spune că casa în care trăim este oglinda corpului nostru. Unele camere, geamurile şi uşile, ţevile şi orice obiect din casă are efecte pe unele părţi ale corpului uman.
Colţurile celor patru case simbolizează membrele, uşa simbolizează buzele, iar geamurile, ochii. Podul casei este oglinda creierului, adică simbolul gândurilor. Dacă o parte a casei lipseşte atunci pot apărea probleme în acea parte a corpului pe care o simbolizează. Dacă casa are forma L, atunci una dintre membre va fi afectată. Dacă sunt înfundate ţevile, în cazul bărbaţilor pot părea probleme în tubul digestiv iar în cazul femeilor poate apărea infertilitatea. Mai poate apărea infertilitatea şi în cazul în care sunt stricate yale, uşi, geamuri sau clanţe.
Ce ne poate strica sănătatea?
Sunete: Sunetele au un mare efect asupra sănătăţii umane. Cântecul păsărilor, murmurul unei ape curgătoare, muzica plăcută ascultată în surdină ajută la regenerarea organismului. În schimb sunetele foarte puternice şi ţipătoare de exemplu gălăgia de la un şantier, drumurile prea circulate, sau muzica foarte tare, au efect negativ asupra urechilor, a rinichilor şi a inimii.
Mirosurile: unele mirosuri precum cel al florior, fructelor, pomilor care înfloresc, ne liniştesc şi ne regenerează organismul. În schimb mirosurile neplăcute cum sunt cele de canal, sulf, sau de tomberon mai ales vara, ne afectează aparatul respirator.
Radiaţiile: există mai multe tipuri de radiaţii. Radiaţiile pure şi poztive sunt cele aflate în jurul locurilor de pelerinaj , a bisericilor şi catedralelor. Radiaţiile dăunătoare sunt cele care sunt găsite în mediul nostru de la aparatele moderne cum ar fi calculatorul sau televizorul care ne pot îmbolnăvi.
Energiile din cele cinci elemente: Energiile feng shui sunt alcătuite din cinci elemente ( apă, pământ, aer, foc şi metal), acestea trebuie să fie în echilibru într-o casă pentru un organism sănătos. În cazul în care casa nu are o formă simetrică acest echilibru este perturbat şi sănătatea are mult de suferit.
Plantele: ele sunt la fel de utile pe cât pot fi şi de dăunătoare. Aşezarea lor în locuinţe trebuie tratată cu atenţie. Dacă aşezăm în casă plante cu frunze ascuţite sau plante fileu, energia negativă este dispersată în spaţiu. În dormitor nu se pun plante. Plantele cărnoase care au frunzele aşezate spre est pot contribui la sănătate dar şi la partea financiară a familiei.
Energiile prea mari: Două uşi opuse sau un coridor prea lung poate provoca energie prea puternică. Energia prea multă poate fi dăunătoare. Acest lucru se poate frâna cu clopoţei de vânt, precum şi alte obiecte care se deplasează atârnate de tavan şi încetinesc fluxul de energie.
Camera din est a casei este cea a sănătăţii. Este important ca în această cameră să nu ajungă nici un obiect negativ sau care aminteşte de boală. Reţetele, medicamentele sau soluţiile nu se ţin în acestă parte a casei. Este important ca în acestă cameră să fie întotdeauna ordine şi curăţenie. Plantele cu frunze cărnoase se aşează în această parte. Tot aici se aşează şi tablouri care ne amintesc de sănătate, tablouri cu plante. Dacă în această parte a casei aprindem lumânări Buddha cu poza unei persoane în faţă vom observa înbunătăţirea sănătăţii acelei persoane.
Fiecare detaliu mic dintr-o casă are un rol important în sănătatea noastră. Marginile ascuţite, colţurile, toate au efecte negative asupra sănătăţii, care trebuiesc neutralizate. Ele pot fi acoperite cu plante, textile, şi alte materiale pozitive, care elimină efectele lor. În plus este esenţial ca peste tot să fie ordine şi curăţenie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis