luni, 19 iulie 2010

Cum se face visinata

Cum se face visinata, reteta pentru visinata
Ingrediente
5 kg visine, 1,750 kg zahar tos, 1.5 l alcool.
Mod de preparare
Visinele proaspete se curata de codite, se spala in apa rece, dupa care se introduc intr-o damigeana potrivita (de 8-10 l), intercalandu-se cu zaharul. Pentru a da o aroma mai placuta visinatei, in damigeana se pun intr-un saculet de tifon samburi de visine zdrobiti cu totul in piulita. Damigeana se leaga la gura cu o bucata de tifon si se tine 6-10 zile sau pana cand visinele lasa zeama abundenta si se dizolva zaharul, intr-un loc unde bate soarele sau numai la caldura. Damigeana cu visine se scutura zilnic.
Se adauga apoi alcool si se mai pot adauga 200-300 ml rom superior si un baton de vanilie, dupa care damigeana se astupa ermetic cu un dop si se lasa la rece 14 zile, agitandu-se la 2-3 zile, putandus-se apoi consuma imediat sau se poate pastra mai multa vreme.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

ShareThis