duminică, 11 iulie 2010

Cum scoti petele de vin rosu

Petele de vin rosu se pot scoate prin aceleasi procedee ca cele indicate pentru scoaterea petelor de fructe. Pe obiectele colorate petele se scot bine cu un amestec de glicerina si albus de ou crud. Se ung petele cu acest amestec, se lasa timp de cateva ore si se spala apoi cu apa calda.

Petele proaspete de vin rosu se presara cu sare de masa, umeda, iar dupa catva timp se spala cu apa fierbinte. Se mai pot inmuia in lapte sau zer si apoi spala. Petele de vin se pot indeparta de pe lucrurile albe cu apa oxigenata (1 lingurita la ½ pahar de apa) dupa scoaterea petei locul respectiv se spala cu apa rece.

Petele proaspete de vin si fructe se pot scoate cu apa fierbinte. Tesatura se intinde peste un vas oarecare si se toarna incet din ceainic apa clocotita pana cand pata dispare complet.

Un comentariu:

  1. nu e bine sa torni apa fierbinte deoarece , astfel vinul se fixeaza in tesatura!!

    RăspundeţiȘtergere

ShareThis