sâmbătă, 31 iulie 2010

7 sfaturi pentru picioare frumoase

Vara, picioarele sunt expuse la micoze şi infecţii. 
Pentru înlăturarea senzaţiei de picioare obosite, la sfârşitul zilei se recomandă băile cu apă caldă, în care se presară câteva picături de uleiuri de plante, şi masajul manual după baie, pentru revigorarea circulaţiei sângelui.
Tăierea unghiilor este foarte importantă. Unghiile de la picioare nu trebuie tăiate oblic, ci drept, fără a le rotunji la colţuri, pentru a preveni formarea unghiei încărnate.
Cuticulele trebuie împinse uşor cu un beţişor de urechi înmuiat în zeamă de lămâie. Nu trebuie smulse sau îndepărtate agresiv, deoarece pot constitui porţi de intrare pentru microbi.
Pentru pedichiura efectuată la saloanele specializate se recomandă să aveţi o trusă personală, altfel există riscul contractării unor boli grave.
Dacă în spaţiile dintre degete există depozite albicioase, urât mirositoare, sau pielea tălpilor este crăpată, este posibil să fie vorba despre o micoză, caz în care se aplică o cremă antimicotică (împotriva ciupercilor), timp de două săptămâni.
Menţinerea unei greutăţi potrivite micşorează sarcina pe care trebuie să o suporte picioarele.
Se recomandă purtarea de încălţăminte deschisă, care lasă pielea să respire.
Cum se face exfolierea
Un preparat exfoliant poate fi realizat şi în casă, amestecând zeama unei jumătăţi de lămâie cu pulpa unui kiwi şi coaja rasă a unei portocale, peste care adăugăm 100 g sare grunjoasă şi 3 linguri de ulei de măsline. Gomajul trebuie făcut o singură dată pe săptămână.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis