Ţin răcelile departe, previn varicele şi scad tensiunea arterială. În ciuda gustului acrişor, lămâia are o mulţime de beneficii dacă o consumăm în mod regulat. Iată câteva dintre acestea.
Dezinfectează răni! Lămâia se foloseşte la curăţirea rănilor şi plăgilor, precum şi la tratarea unor erupţii. Câteva picături de zeamă de lămâie puse într-un litru de apă, dezinfecteaza zona lezată şi grăbeşte vindecarea.
Întăresc imunitatea. Fiind hipoglicemiante, lămâile intră în regimul diabeticilor, iar datorită uleiului volatil, sucul de lămâie este folosit în bolile infecţioase dar şi ca bactericide în infecţii digestive şi respiratorii.
Sunt pline de vitamina C. În cazurile în care lipsa de calciu din organism este semnificativă, preparaţi-vă un amestec din sucul de la o lămâie şi o coaja de ou. Se macerează o săptămână şi se adaugă miere după gust. Se consumă 3 linguriţe pe zi. Vitamina C ajută calciul să se fixeze.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu