miercuri, 30 iunie 2010

Mobila gratuita


Te-ai mutat într-un apartament nemobilat iar bugetul nu îţi permite amenajarea visurilor tale? Economiseşte o sumă considerabilă mobilându-ţi temporar locuinţa cu mobilă second-hand. Înarmează-te cu răbdare şi caută ofertele cele mai avantajoase.
Cu puţin noroc, vei plăti doar transportul mobilei de la sursă către apartamentul tău, deoarece foarte multe persoane oferă mobilă gratuit. Iată cum le poţi găsi!
Caută anunţuri de tipul «Donez mobilă»
 Sunt foarte multe persoane care doresc să îşi elibereze cât mai repede locuinţa atunci când renovează sau se mută în alt oraş.
De regulă, aceste familii nu cer un anumit preţ pe mobilă, însă va trebui să te ocupi personal de ridicat şi transport.
Este suficient să cauţi în presă sau pe Internet anunţuri de tipul: „Donez mobilă". Astfel de anunţuri mai pot fi găsite şi pe stradă, în staţii de autobuz, pe stâlpi şi de regulă sunt amplasate chiar în zona în care locuieşte cel care vrea să doneze obiectele de mobilier.
Este indicat să contactezi persoana respectivă imediat ce ai văzut anunţul pentru că, de regulă, în aceste cazuri, se merge pe principiul „primul venit, primul servit".
Verifică ofertele pe Internet
Există anumite site-uri specializate unde poţi găsi o gamă largă de obiecte pentru care nu eşti nevoit să plăteşti.
Unele site-uri propun schimbul de produse. Astfel, pentru a putea beneficia de mobila pe care ţi-o doreşti, este nevoie să oferi şi tu ceva la schimb.
Poţi oferi elecrocasnice mai vechi, dar funcţionale, materiale de construcţii rămase de la o renovare şi orice obiecte casnice utile (cabluri, tacâmuri, flori de apartament etc).
Cu cât eşti mai generos, cu atât vei putea lua mai multe obiecte de la alte persoane care donează. O altă variantă o reprezintă site-urile de licitaţii de tipul okazii.ro, unde poţi obţine anumite obiecte aproape gratuit, în funcţie de numărul de persoane interesate să liciteze.
Cere ajutorul prietenilor
Spune-le prietenilor tăi că ai nevoie de mobilă şi poate îţi vor da o mână de ajutor. La rândul lor, ei pot să întrebe alte persoane dacă oferă mobilă uzată, dar funcţională.
Dacă foloseşti e-mailul sau site-urile de socializare este şi mai uşor.
Anunţul poate fi trimis/citit de zeci de persoane în cel mai scurt timp.
Gratuit sau pagubă?
Înainte de a aduce o piesă de mobilier donată în casa ta, este bine să te uiţi atent la ea pentru a evita surprizele neplăcute. Dulăpioarele de bucătărie pot ascunde larve şi gândaci. Dacă dulapul provine dintr-o încăpere invadată de gândaci, atunci acesta va conţine larve şi ouă ce se vor transfera în scurt timp în toată locuinţa ta.
Piesele vechi de mobilier pot să aibă carii ce îşi depun ouăle în crăpăturile din lemn. Rezultatul? O vastă reţea de canale în interiorul lemnului. Mobila bolnavă poate fi recunoscută după urmele de excremente ale insectelor.
Un alt mod de verificare dacă mobila este într-o condiţie bună este acela de a o ridica. Dacă aceasta este foarte uşoară, sunt mari şanse ca o porţiune din interior să fi fost mâncată de carii.
Totodată, uită-te dacă nu cumva sunt porţiuni de lemn sfărâmicioase. La paturi şi canapele, ai mare grijă pentru că pot ascunde mulţi microbi. Înainte de a dormi pe ele, aspiră salteaua şi curăţ-o cu un detergent special.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis