vineri, 18 martie 2016

Despre guturai

   Guturaiul este o inflamație a mucoasei foselor nazale și, în mod obișnuit, este un simptom de asociere al unei gripe sau al unei răceli.
 

   Secreția nazală este abundentă, necesitând ștergerea nasului în mod repetat.
 

   La început, ea este apoasă, devenind apoi purulentă.
 

   Se poate complica cu o sinuzită, dar în mod obișnuit dispare în 5-7 zile.


 

   Măsuri profilactice și de tratament:
 

   Prevenirea bolii se face prin evitarea dormitului în camere reci și umede.
 

   Se va respira un aer cald și umezit.
 

   Se vor face dușuri călduțe pe piept și pe spate.
 

   Se vor administra multe lichide și se vor aplica comprese cu ceapă în jurul gâtului.
 

   Se recomandă băi calde la picioare și ceaiuri de plante: flori de tei, mușețel, coada calului.
 

   Se vor consuma mult usturoi și alimente bogate în vitamina C, varză, spanac, unt, caise.

joi, 17 martie 2016

Dieta celor 1000 de calorii

   Dacă urmați această dietă timp de 2 săptămâni, puteți slăbi până la patru kg.În plus, organismul se va dezintoxica şi veți elimina şi celulita.Trebuie să alegeți o variantă pentru fiecare masă a zilei:

   La micul dejun trebuie consumate alimente energizante:

   Sandviş cu castraveţi:
   Se iau două felii de pâine cu seminţe şi se ung cu o linguriţă de margarină.Apoi se curăţă o jumătate de castravete, se taie felii şi se amestecă cu brânză de vaci.Se pun feliile de castravete amestecate cu brânză, pe pâine.

   Musli cu fructe:
   Se amestecă 3 linguri de fulgi de ovăz cu 2 linguri de fulgi de porumb.Se toarnă peste ele lapte degresat sau iaurt.Se rade apoi un măr, se amestecă totul şi se adaugă câteva nuci şi stafide.

   La prânz se consumă proteine:   

   Salată de curcan:
   O porţie de piept de curcan, tăiată felii şi prăjită bine, se amestecă cu fasole verde fiartă şi se adaugă două roşii, 50 grame porumb şi o legătură de pătrunjel tocat.

   Omletă cu salată:
   Se prepară o omletă simplă şi o salată compusă din: un ardei roşu, o roşie, un fir de ceapă verde, 1/2 castravete şi o salată verde.Se amestecă părţile vegetale cu puţin iaurt.




   La cină se recomandă alimente uşoare:

   Paste cu legume:
   Se amestecă paste fierte, un morcov ras, o ţelină, 2 caţei de usturoi zdrobiţi.

   Orez dulce-sărat:
   Se fierbe 50 grame orez.Se adaugă 100 grame ceapă verde, o felie de şuncă degresată, o jumătate de pahar de iaurt, ananas (după gust), o jumătate de măr şi 1/2 linguriţă de curry.

miercuri, 16 martie 2016

Sindromul gurii uscate

   Dacă suferiți de pe urma simptomelor gurii uscate (xerostomie), aveți în mod clar puțină salivă.
   Această insuficiență provoacă o slabă oxigenare a gurii, aceasta generând dezvoltarea unui mediu anaerobic, ideal pentru producerea bacteriilor.
   În esență, bacteriile sunt capabile să producă un nivel ridicat de gaze sulfurice care, la rândul lor, vor face ca respirația dumneavoastră și gustul pe care-l aveți în gură să nu fie dintre cele mai plăcute.
   O dată ce limba devine foarte uscată, sau daca ea este foarte frecată, devine deosebit de sensibilă.
   La persoanele în vârstă, îndeosebi la femei, se întâlnește destul de des sindromul limbii fierbinți.
   Mulți pacienți care sunt diabetici pot observa apariția acestui simptom atunci când le este sete.
   Este important ca în aceste cazuri să se evite clătirea gurii cu soluții ce conțin alcool deoarece acesta creează dureri desturi de mari.
   Cei care suferă de sindromul limbii fierbinți este bine să consume zilnic 8 pahare cu apă și să ia vitamina C.
   Este indicat să nu se mai folosească produse pentru igiena gurii care conțin alcool sau sulfat de sodiu.

   Trebuiesc evitate țigările, cafeaua, băuturile acidulate.
   Este foarte important să fie consultat medicul pentru că există posibilitatea să existe o afecțiune a tiroidei sau chiar diabet.

   Există mai multe tipuri de formațiuni ale limbii care sunt cel mai bine descrise ca geografia limbii.În mijlocul limbii există un șanț care este o zonă minunată de instalare a bacteriilor anaerobe, deoarece oxigenul nu poate ajunge aici foarte bine.În mod general, partea aspră a limbii pare să genereze problemele legate de respirația grea.
   Se crede că aceasta este o trăsătură moștenită, totuși nu putem moșteni bacteria care generează această respirație neplăcută, dar putem moșteni o anumită formă a geografiei limbii, la fel cum moștenim culoarea ochilor  sau a părului părinților, forma urechilor etc.
   Unii oameni pot prezenta o limbă plină de asperități, acestea sunt papilele care pot fi mai lungi decât normalul.Lungimea acestor papile, desimea lor pot favoriza, de asemenea, producerea bacteriilor.


   Saliva este o parte foarte importantă a sănătății orale.Cauza respirației grele poate fi diminuarea cantității salivei.
   În legătură cu gura uscată, saliva are trei importante funcții:
   - produce enzimele care ajută la digerarea alimentelor,
   - furnizează o metodă de stabilizare a pH-ului (păstrează controlul asupra nivelului acidității)
   - aduce la nivelul țesuturilor orale oxigenul necesar păstrării acestora în condiții sănătoase.




   Un alt mediu propice dezvoltarii bacteriilor sunt amigdalele.Bacteriile pot crește foarte ușor și în gât, în special pe amigdale.Un lucru important de reținut este acela că, bacteriile nu se opresc în gât sau amigdale.Ele ajung acolo deoarece cele din spatele limbii ajung în contact cu gâtul și amigdalele de fiecare dată când înghițim.
   Când cineva are alergie sau îi curge nasul, este posibil să se formeze mici globuri albe care sunt o combinație de componente sulfurice (produse de bacterii) și mucus (din curgerea nasului).Acestea au un miros puternic, neplăcut.Nu apelați la operația de amigdalită pentru că bacteria este încă în spatele limbii dumneavoastră și nu așa scăpați de ea.
   Igiena orală corectă poate duce la evitarea acestor neplăceri.Se crede că o igienă orală corectă, adică periatul corect al dinților după fiecare masă, folosirea pastelor de dinți care nu conțin substanțe ce usucă gura  sunt cele mai eficiente.Este bine ca o dată cu periatul dinților să aveți grijă și de gingii, de spațiile de sub limbă și chiar este bine să periați și suprafața aspră a limbii.
   O altă recomandare vine din partea nutriționiștilor, care ne sfătuiesc să consumăm cât mai multe legume și fructe, să evităm dulciurile, băuturile acidulate, cafeaua și, desigur, țigările.

marți, 15 martie 2016

Metode de purificare a organismului partea a doua

   Prima parte a acestei postări o găsiți aici.

   Purificarea ficatului:

   Medicina populară propune purificarea ficatului după ce s-a făcut eliberarea și purgarea intestinului prin clisme.
   În caz contrar, apare pericolul unei intoxicări a sângelui, din cauza absorbirii reziduurilor stagnate din intestin în timpul curățării ficatului.
   Pregătirea ficatului pentru purificare se face printr-un regim alimentar care să conțină legume, fructe, semințe, de preferat crude, netratate termic, și purgarea intestinului zilnic, timp de o săptămână, după care timp de trei zile nu se bea decât suc de mere proaspăt, în orice cantitate, după ce în prealabil s-a recurs la o clismă (pe nemâncate).
   A treia zi, consumul de suc de mere se încheie la ora 19.
   Conform bioritmului, în acest timp ficatul se relaxează și se poate debarasa de calculi de bilirubină, de colesterol etc.
   Până la ora 19, se pregătește 200 grame de ulei de măsline încălzit ușor și 200 grame suc de lămâie proaspăt stors, de asemenea încălzit ușor.
   La ora 19-20 persoana care face tratamentul se culcă în pat cu o pernă electrică pusă în regiunea ficatului (o sticlă cu apă încălzită sau chiar o cărămidă mai mică încălzită pe sobă), acestea se țin 2-3 ore.
   Se consumă din 15 în 15 minute 3 linguri de ulei și imediat 3 linguri de zeamă de lămâie, până se consumă cele 200 + 200 grame.
   După procedeu, se poate dormi fără probleme.
   Spre dimineață, când va veni impulsul de defecare, se vor elimina calculi de bilirubină de culoare verde, care vor avea consistența lutului sau a plastelinei, dopuri cilindrice de colesterol, fiere neagră cu miros urât.
   După aceasta se face o clismă ușoară și se poate lua un mic dejun compus din fructe de același fel (3-4 mere, portocale sau pere).
   Ziua se bea ceai diuretic, iar de-abia seara se poate mânca puțin orez, griș sau arpacaș, și acestea fierte numai în apă.
   Cu o oră înainte de masă se mănâncă un fruct copt (măr, grapefruit etc.).
   Procedeul trebuie continuat cu o săptămână de alimentație vegetariană fără carne.




   Tratament de purificare cu dovleac în cazul insuficienței cardiace cu edeme:

   500 grame miez de dovleac, fără semințe, se taie în bucățele și se fierbe într-un vas emailat cu apă cât cuprinde.Când s-a înmuiat dovleacul, se scurge lichidul și se păstrează.
   Dovleacul fiert se freacă într-un alt vas cu o lingură de lemn până se face o pastă fină, peste care se pune apa în care a fiert.Se freacă și se amestecă până la completa omogenizare.Băutura rezultată se consumă în două reprize, dimineața și seara.
   Cura durează 30 de zile.
   Tratamentul cu dovleac fiert sau suc de dovleac este recomandat și în constipația cronică.

luni, 14 martie 2016

Depresia nervoasă

   Este un simptom comun în astenia nervoasă.
 

   Se manifestă printr-o tristețe pronunțată, care poate duce la dorință de sinucidere sau la o stare de resemnare.
 

   Cele mai frecvente cauze sunt decepțiile, tristețea, furia, izolarea, teama de a nu fi iubit, teama de moarte.
 

   Cauzele determinante sunt tulburările hormonale sau metabolice, depunerea metalelor grele în creier, radiațiile termice, terestre și cosmice.


 

   Depresia se poate datora unei interiorizări a sentimentelor negative și se însoțește de obicei de diaree sau constipație, dispnee, palpitații.
 

   Măsuri profilactice și de tratament:
 

   Persoana care suferă de depresie trebuie să își deschidă sufletul și să vorbească cu anturajul său despre problemele care o preocupă, să meargă în public și să facă noi cunoștințe și noi prieteni.
 

   Se recomandă ceaiurile de valeriană, rozmarin, portocale, mentă sau lemn de santal.
 

   Băile de șezut cu coada calului și sunătoare, vitaminele B și E sunt indicate ca având un efect benefic.


duminică, 13 martie 2016

Ulcerul gastro-duodenal partea a doua

   Prima parte a acestui articol o puteți citi aici.

   Cele două meridiane, al stomacului și al intestinului subțire, sunt meridiane yang și sunt dirijate de meridianul vezicii biliare.Acesta din urma fortifică meridianul intestinului subțire, de parcă i-ar suplimenta energia, iar asupra meridianului gastric exercită o acțiune de frânare, de parcă l-ar ține priponit.Pe de altă parte, meridianul intestinului subțire întărește meridianul gastric.
   Când meridianul intestinului subțire este afectat, se află în hiperfuncție și acționează ca un amplificator asupra canalului gastric, poate apărea o gastrită hiperacidă, iar apoi chiar și un ulcer.
   Dacă intestinul are meridianul slăbit, atunci stomacul poate cădea într-o depresie, capacitatea sa digestivă se va reduce și, în acest caz, poate apărea o gastrită hipoacidă, care va conduce și ea la un ulcer.
   De asemenea, canalul vezicii urinare poate influența și el canalul intestinului subțire, ceea ce va frâna funcționarea meridianului respectiv.


   Rolul metodelor de reechilibrare:
   Aceasta este de fapt doar o mică parte a relațiilor extrem de complexe ce se stabilesc între meridianele existente în corpul nostru și, implicit, între organele din el.De aceea, nici o afecțiune nu poate fi a unui singur organ, iar când este tratată, trebuie să se țină seama de starea generală a pacientului.




   Cum se tratează această boală:
   Este foarte important ca bolnavii de ulcer să fie tratați corect, până la vindecarea clinică.Desigur, o vindecare totală a acestei boli nu este posibilă, ea nu trece fără urme, căci va rămâne o cicatrice în locul ulcerației (ca la orice rană care se închide).
   Deci, printr-o vindecare clinică se ințelege absența bolii un timp îndelungat (dacă se poate, chiar definitiv), formarea cicatricei care apare la fibrogastroscopie, dar și un echilibru energetic normal în sistemul meridianelor stomacului și intestinului subțire.
   Această etapă este însă posibilă mult mai târziu, în comparație cu primele două condiții (absența durerilor și închiderea ulcerației).


   În prezent, pe lângă dietă, tratamentul medicamentos și, în cazurile grave (inclusiv ulcere perforate), operații, există și metodele de reechilibrare energetică, asociate cu fitoterapie și tratament homeopatic.
   Rezultatele obținute prin aceste metode sunt foarte promițătoare, deoarece se obține cicatrizarea rănilor din stomac chiar mai repede decât prin metodele de tratament clasice.

sâmbătă, 12 martie 2016

Saschiul

    Descriere: este o plantă cu tulpina întinsă pe pământ însă nu târâtoare, frunzele de jos ovale, cele de sus ca un vârf de lance și florile albastre.

   Acţiune farmaceutică: are acţiune ganglioplegică şi spasmolitică, cu efect hipotensiv trecător.
   Ajută la refacerea circulaţiei  sângelui în creier.
   Este o plantă spasmolitică şi simpatolitică.
   Scade tensiunea arterială, diminuează ritmul cardiac şi oxigenarea creierului.
   Există o serie de medicamente preparate din această plantă care se folosesc la diferite afecţiuni. 




   Denumiri populare: barbanoc, bănuţ, brebenei, caprifoi, coada-vânătorului, cununiţă, foi în fir, falamfin, fonchiu, iederă, merişor, perişor, pervincă, ponchin, sacfin, sacsău, verdeaţă.
   În tradiţia populară: este folosită la cununi şi coroane.
   Infuzia sau decoctul plantei se lua ca laxativ sau purgativ.
   Decoctul se folosea contra hemoragiei.
   La leucoree se fierbea, uneori cu alte flori şi se bea decoctul. 


   Preparare:
   Infuzie din o linguriţă de plantă uscată şi măcinată la 250 ml apă clocotită.Se lasă timp de 15 minute acoperită.Se strecoară și se bea întreaga cantitate pe parcursul unei zile.
   Două linguri de plantă mărunţită se pun la un litru de apă clocotită.Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară.Se consumă în cursul zilei în afecţiunile stomacului.


   Compoziţie chimică: conţine un mare număr de alcaloizi: vincamajina, pervincina, vinina, reserpina, vincamajoridina, vincamajoreina, etc.
   Săruri minerale diverse, aminoacizi, aspartic, lizină, asparagină, tirozină, serină, flavone, acizi fenolici liberi, etc.

ShareThis