duminică, 9 aprilie 2017

Extractele glandulare folositoare sistemului imunitar

   Extractul de tiroidă:
   Unul dintre organele cheie pentru metabolism este glanda tiroidă.Ea reglează metabolismul prin secreția de hormoni care controlează producerea de energie în toate celulele corpului.
   Administrarea extractului de tiroidă ajută celulele să elimine reziduurile celulare și le accelerează funcția de regenerare.
   Sănătatea glandei tiroide este o premisă importantă pentru un sistem imunitar sănătos.

   Extractul de timus:
   Administrat pe cale orală, extractul de timus de vițel s-a dovedit un mijloc eficient în restabilirea și intensificarea funcției sistemului imunitar, având ca efect o îmbunătățire pe scară largă a acestuia.
   Oamenii de știință consideră că acest lucru se datorează îmbunătățirii activității timusului, ca rezultat al administrării de extract de timus.
   Extractele de timus pot constitui o soluție pentru infecțiile virale cronice și pentru funcționarea defectuoasă a sistemului imunitar.
   Ședințele de terapie efectuate pe copiii cu antecedente de infecții repetate ale tractului respirator au arătat că administrarea pe cale orală a extractelor de timus a condus la eliminarea definitivă a infecției.
   Tratamentul, desfășurat pe parcursul unui an întreg, a condus de asemenea la reducerea numărului de infecții respiratorii și la îmbunătățirea semnificativă a numeroși parametri ai sistemului imunitar.
   S-a demonstrat că extractul de timus ajută la normalizarea raportului dintre celulele T helper și celulele supresoare dacă acesta este prea scăzut (ca în cazul cancerului sau SIDA) sau prea ridicat (cum este în cazul alergiilor sau al artritei reumatoidale).
   Extractele de splină:
   Extractele farmaceutice de splină de bovine sunt folosite în tratarea bolilor infecțioase și pe post de agenși de întărire a sistemului imunitar, în tratamentul cancerului.
   Beneficiile acestora se datorează proteinelor cu masă moleculară mică (ca de exemplu tuftsina și splenopentina) care stimulează macrofagele din ficat, splină și nodulii limfatici.
   Macrofagele sunt celule mari care înghit și distrug particulele străine, precum bacterii, celule răspunzătoare de apariția cancerului și resturile celulare.Macrofagele au un rol esențial în protejarea împotriva invaziei microorganismelor, ca și a cancerului.
   Tuftsina ajută de asemenea la mobilizarea altor leucocite pentru a lupta împotriva infecțiilor și a cancerului.O deficență de tuftsină este asociată cu apariția semnelor și simptomelor anumitor infecții frecvente.
   Splenopeptina este o proteină moleculară cu masă moleculară mică, care duce la intensificarea răspunsului sistemului imunitar la compușii regulatori, cunoscuți și sub denumirea de factori de stimulare ai coloniei.Acești compuși stimulează producerea de leucocite.
   S-a demonstrat de asemenea că splenopeptina conduce la creșterea activității celulelor natural killer.
   Principala întrebuințare a extractelor de splină este după efectuarea unei splenotomii.
   Extirparea splinei este asociată cu un risc crescut de apariție a infecțiilor, în special cele bacteriene.Extractele de splină pot fi de un real ajutor în astfel de cazuri.
   Extractele din splină sunt de asemenea folositoare în tratamentul numărului scăzut de leucocite și a infecțiilor bacteriene, precum și ca adjuvant în terapia cancerului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis