Revenim cu urmarea acestui articol, mai exact vom enumera mai jos exercițiile fizice pe care trebuie să le executați după ingerarea soluției saline, pentru a reuși o corectă detoxifiere.
Mișcările se vor executa corect, într-o anumită ordine și cu un ritm destul de alert.Avem patru serii de mișcări simetrice, alternative, fiecare mișcare dublă se repetă de câte patru ori, care nu depășesc 4-5 minute.Ele se repetă, în aceeași ordine, după fiecare pahar, până ajungem la cel de-al șaselea.Apoi nu mai este nevoie de mișcarea fizică.
Poziţia de pornire este în picioare, cu spatele drept şi tălpile depărtate la o distanţă similară celei dintre articulaţiile umerilor.Cu braţele drepte, ridicate în plan vertical, deasupra capului, cu degetele înlănţuite, fără a se răsuci corpul, cu privirea în faţă, se va balansa corpul stânga – dreapta, prin înclinare mai întâi în stânga, fără a face pauză în poziţiile extreme.Este de preferat braţele să fie întinse şi palmele să fie îndreptate în sus.Se vor face 4 serii de mişcări duble.
Poziţia de pornire este tot în picioare, cu spatele drept, dar cu braţele în plan orizontal, la nivelul umerilor.Mişcarea începe prin întoarcerea privirii în lateral dreapta, către degetele mâinii drepte şi punerea palmei de la mâna stângă pe umărul drept.Se continuă mişcarea prin rotaţia corpului în jurul axei şi ducerea braţului drept cât mai în spate, în plan orizontal. Din poziţia maximă de răsucire, fără a se face pauză în acea poziţie, se va roti corpul spre stânga, cu aducerea palmei de la mâna dreaptă pe umărul stâng şi braţul stâng, întins, rotit spre spate.Se vor repeta de 4 ori aceste serii de mişcări.
Poziţia de pornire va fi cea similară efectuării de flotări.Se va atinge solul doar cu palmele şi degetele de la picioare.Persoanele anemiate se vor sprijini pe genunchi.Picioarele se vor îndepărta la o distanţă între degetele de la picioare, respectiv între genunchi de circa 30 cm. Corpul şi capul cât mai spre spate, se va răsuci corpul, privind prin stânga, peste umărul stâng, călcâiul piciorului drept şi fără a rămâne în poziţia de răsucire extremă, se va privi prin dreapta călcâiul piciorului stâng.Se va repeta de 4 ori această rotaţie dublă.
Apoi se va efectua cea de a patra mişcare, poziţia corpului aplecat, pe vine, cu călcâiele îndreptate spre exterior, depărtate la circa 30 cm. şi palmele sprijinite pe genunchi.Se va roti trunchiul spre dreapta şi se va pune genunchiul stâng pe sol, în dreptul tălpii de la piciorul drept.Se va presa genunchiul stâng spre corp, pulpa presând colonul ascendent.Se va privi cât mai în spate, accentuând astfel rotirea corpului şi presiunea pulpei pe colon.Apoi se va roti în sens invers corpul, spre dreapta, punând genunchiul drept la sol, în dreptul tălpii de la piciorul stâng, presând cu mâna dreaptă pulpa piciorului drept pe abdomen, apăsând astfel colonul descendent.Se va repeta mişcarea dublă, stânga – dreapta, de 4 ori, fără pauză între poziţiile finale.
Acest ultim exerciţiu, cel mai complicat din serie, nu poate fi efectuat de persoanele suferinde de genunchi. Pentru acestea, acest exerciţiu se va înlocui cu următorul:
Poziţia de plecare este din şezut, aşezat pe sol cu picioarele întinse, uşor depărtate, spatele drept şi sprijin pe sol cu braţele întinse lateral.Din această poziţie, se îndoaie piciorul drept şi se trece peste cel stâng, astfel încât talpa piciorului drept, ţinută cu mâna dreaptă, să fie aproximativ în dreptul genunchiului stâng.Palma stângă pe sol, cât mai în spate.Se va răsuci corpul cât mai mult spre stânga, privind înapoi.Se forţează torsionarea pe expiraţie, revenind imediat, cu piciorul stâng îndoit peste cel drept, cu palma dreaptă pe sol, spre spate, privind prin dreapta cât mai înapoi.Se fac alternativ câte 4 torsionări de fiecare parte a corpului.
Avantajele acestei tehnici, prin spălarea cu o soluţie asemănătoare serului fiziologic uman sunt: eliminarea sedimentelor vechi, încrustate în pereţii intestinelor, dar şi a altor toxine şi paraziţii intestinali, culturilor de candida, bacteriilor cauzatoare de ulcere, fermentaţiilor, corectarea unor disfuncţii ale ficatului şi pancreasului. Această metodă nu afectează negativ anatomia şi fiziologia aparatului digestiv, ca în cazul laxativelor sau a clismelor.
Tehnica este contraindicată în caz de tuberculoză intestinală, afecţiuni acute ale sistemului digestiv (apendicită acută, enterocolită, dizenterie, ulcer hemoragic, metastază digestivă, melenă, ocluzie intestinală, etc.)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu