vineri, 10 septembrie 2010

Cum se face lichiorul de oua

Ingrediente:
10 oua, 100 g zahar, 1 pachetel de zahar vanilat, 250 ml rom alb, 2 linguri de lapte condensat

Se separa galbenusurile de albusuri si se pun toate galbenusurile intr-un castron mare. Doua dintre albusuri se amesteca cu zahar si cu zahar vanilat, folosind mixerul, timp de 12 minute (celelalte albusuri se pot folosi la altceva). Se adauga putin cate putin romul si laptele condensat, amestecand mereu. Se adauga compoztia la galbenusuri, se amesteca pana devine o crema. Se amesteca pana se racesc, putandu-se adauga cateva cubulete de gheata.

joi, 9 septembrie 2010

Cum ne ferim de raceli

Ţin răcelile departe, previn varicele şi scad tensiunea arterială. În ciuda gustului acrişor, lămâia are o mulţime de beneficii dacă o consumăm în mod regulat. Iată câteva dintre acestea.
Dezinfectează răni! Lămâia se foloseşte la curăţirea rănilor şi plăgilor, precum şi la tratarea unor erupţii. Câteva picături de zeamă de lămâie puse într-un litru de apă, dezinfecteaza zona lezată şi grăbeşte vindecarea.
Întăresc imunitatea. Fiind hipoglicemiante, lămâile intră în regimul diabeticilor, iar datorită uleiului volatil, sucul de lămâie este folosit în bolile infecţioase dar şi ca bactericide în infecţii digestive şi respiratorii.
Sunt pline de vitamina C. În cazurile în care lipsa de calciu din organism este semnificativă, preparaţi-vă un amestec din sucul de la o lămâie şi o coaja de ou. Se macerează o săptămână şi se adaugă miere după gust. Se consumă 3 linguriţe pe zi. Vitamina C ajută calciul să se fixeze.

Cum maresti viteza calculatorului tau

O metoda practica de imbunatati performanta calculatorului dumneavoastra este prin adaugarea memoriei RAM. Singurul dezavantaj fiind necesitatea unei sume pe care trebuie sa o scoateti din buzunar pentru a-l achizitiona.
Iata si cele 6 metode “gratuite” si simple pe care le puteti aplica pentru a imbunatati performanta calculatorului dumneavoastra.
1. Cel mai simplu pas este sa stergeti continutul din Recycle Bin. Trebuie doar sa dati click dreapta pe Recycle Bin si apoi click “Empty Recycle Bin”.
2. Deschideti Internet Explorer, Tools si apoi Internet Options. Click pe “Delete Cookies” si apoi pe “Delete Files”, bifati optiunea  “Delete all offline content” si click pe Ok.
3. Click pe Start-All Programs, Accessories, System Tools, Disk Cleanup. Dupa ce va calcula cat spatiu liber poti sa ai iti va oferi o lista cu fisere pe care poti sa le stergi. Selectati fisierele si click pe Ok.
4. Defragmentarea discului. Acesta va fi un proces lung deci trebuie sa aveti rabdare. Click pe Start-All programs, Accessories, System Tools, Disk Defragmenter. Click pe Analyze. Acum lasati calculatorul sa isi faca treaba si puteti incepe sa faceti o alta activitate.
5. Click dreapta pe My Computer, Properties,Advanced iar apoi la sectiunea Performance click pe Settings. Deselectati tot si bifati urmatoarele.
6. Restarteaza calculatorul si bucurate de o viteza mai mare a calculatorului tau!

miercuri, 8 septembrie 2010

Cum se pune varza murata

Varza murata este un aliment sanatos si pe care il putem folosi fie ca salata fie pentru prepararea diverselor retete de mancare. Se poate mura atat varza alba cat si varza rosie.
Ingrediente varza murata:
varza
apa
sare
hrean, marar

Modul de preparare a retetei:
Varza se poate mura pentru a se folosi pe timpul verii sau pentru a se conserva pentru iarna. Varza murata avand cantitati mari de fibre alimentare si valoare energetica neglijabila (zaharurile continute de varza sunt transformate partial prin fermentatie lactica in acid lactic si bioxid de carbon), deci poate fi folosita cu succes si in curele de slabire: 100 g de varza murata furnizeaza aproximativ 14g carbohidrati din care 1 g sunt fibre alimentare si 1 g proteina. Varza murata contine vitamina C si acid lactic produs in timpul fermentarii, factori carora se pare ca le datoreaza proprietati anticancerigene, vitamina C fiind antioxidant iar acidul lactic favorizand formarea unei flore intestinale sanatoase. Singurul aspect la care trebuie sa fim atenti este cantitatea de sodiu, 100g varza murata furnizand aproximativ 300 mg sodiu.

A.
Varza murata pentru iarna
a1. Se aleg verze indesate si cu frunza subtire, culese tarziu, la sfarsitul lui octombrie sau in noiembrie. Se depoziteaza verzele inca 1 saptamana, acoperite sa nu le vada soarele, intr-un loc racoros. Verzele devin astfel mai putin casante si le putem indesa in butoi fara teama ca se vor sparge.
a2. Se curata verzele: se indeparteaza frunzele exterioare verzi sau vestejite, se curata cotorul si se taie frunzele care sunt atacate de purici.
a3. Se indeasa verzele in butoi, cat mai compact. In butoi se mai pune hrean, marar uscat, o mana de boabe de porumb, o gutuie taiata in sferturi. Deasupra verzelor se pun cateva scandurele, marar uscat, crengute de visin, care sa tina verzele sub saramura.
a4. Se pregateste saramura: la 1 l de apa se pun 50g de sare; se dizolva sarea, la nevoie putem incalzi usor oala cu saramura, pe foc.
a5. Se tine butoiul cu varza pusa la murat in bucatarie sau in alt loc cald, 1-2 saptamani, pana cand incepe fermentatia. Apoi se vantura varza si se poate da la rece. Odata dat la rece, butoiul cu varza murata nu necesita atentie deosebita decat pentru indepartarea stratului de floare care apare la suprafata. Daca temperatura este prea ridicata, sau cand moarea (zeama de varza murata) devine vascoasa, este necesar sa vanturam varza.

B.Varza murata pentru vara
Varza murata se poate folosi la salate sau la diferite mancaruri care se pregatesc cu varza murata, ciorbe etc. Varza culeasa vara sau toamna devreme este mai frageda, crocanta, si in general mai putin gustoasa decat cea de iarna, dar se poate mura si este foarte buna ca salata. Este prea frageda pentru a putea fi folosita la sarmale, de aceea de cele mai multe ori ea se toaca si se mureaza gata tocata. Avantajul este ca in felul acesta varza se mureaza mai repede si este buna pentru consum in 5-7 zile. Etapele pregatirii verzei murate tocate sunt:
b1. Se curata varza de frunzele exterioare, verzi si uscate. Se curata in zona cotorului si se spala.
b2. Se toaca varza si se freaca cu sare (15 g sare la 1 kg varza). Se indeasa apoi in borcan, avand grija sa punem un strat de varza, apoi presaram seminte de marar sau marar, rondele de hrean si continuam cu varza. Varza tocata se mureaza si apoi se inmoaie repede, de aceea e bine sa pregatim cate un borcan mai mic. Daca nu ajunge sucul lasat de varza se pregateste putina saramura cu 50 g de sare la litrul de apa si se completeaza in borcan.
b3. Borcanele cu varza murata se tin la cald, pana cand incepe fermentatia. Dupa ce a fermentat 5 - 7 zile se vantura o data zeama de varza si se dau apoi borcanele la racoare (chiar in frigider). Fiind tocata, varza se va mura repede, fiind buna pentru consum in cateva zile.
 
 

miercuri, 1 septembrie 2010

Cum sa dai jos burta

Fiecare dintre noi care avem probleme cu grasimea ne-am pus aceasta intrebare “Cum sa dau jos din burta?”
Indiferent cate abdomene ai face intr-o zi sau cat vei alerga, daca nu ai o continuitate adica un program stabilit zilnic pentru aceasta activitate nu vei avea succes. Grasimea din corpul tau este distribuita in mod diferit. In momentul in care pierzi din greutate se va mentine un anumit echilibru. Deci corpul tau nu iti va permite sa dai jos doar din burta ci se vor elimina si alte straturi de grasime. Cea mai buna cale de a scapa de grasime este printr-un regim de lunga durata cu fructe mai mult sau mai putin uscate si legume. Nu exista nici un secret ascuns,medicamente minune ce pot sa elimine rapid grasimea.
Trebuie sa lucrezi din greu, insa succesul aceasta depinde si de genetica corpului tau.

sâmbătă, 21 august 2010

Cum să cureţi corect LCD-ul şi plasma


Te-ai săturat de petele de degete şi murdărie care apar pe ecranul televizorului? Nu uita că aceste suprafeţe sunt foarte sensibile şi, dacă nu ştii cum să le cureţi, le poţi strica. Iată câteva sfaturi utile.
Plasma şi ecranul LCD necesită o îngrijire aparte. Chiar şi aşa, curăţarea acestor suprafeţe poate fi făcută rapid şi fără riscuri. Uite cum trebuie să procedezi!
Apă distilată pentru ecranul LCD
Pentru curăţarea ecranului LCD ai nevoie de apă distilată şi o cârpă moale, din bumbac.
Apa trebuie pulverizată pe cârpă în aşa fel încât bumbacul să se umezească, nu să fie ud.
Curăţa apoi ecranul uşor, cu mişcări circulare, fără să apeşi prea tare.
Dacă trebuie să elimini urme persistente, accelerează mişcările circulare, dar fără să apeşi mai tare.
Foloseşte o cârpă din bumbac pentru plasmă
Acest tip de ecran este foarte sensibil. Înainte de a te apuca de curăţat,citeşte manualul de instrucţiuni şi recomandări ale producătorului.
Dacă se permite utilizarea unui lichid de curăţare, atunci acesta trebuie pulverizat pe o cârpă din bumbac şi în nici un caz direct pe ecran.
După ce ai trecut cârpa umedă pe întreaga suprafaţă a ecranului, usucă-l cu o altă cârpă curată şi uscată.
Uite ce nu trebuie să faci
*Nu aplica soluţiile de curăţat pulverizând direct pe ecran (soluţia se poate scurge şi poate provoca un scurtcircuit);
*Nu folosi şerveţele de hârtie pentru că acestea pot zgâria ecranul;
*Nu apăsa, nu şterge viguros;
*Nu folosi soluţii care conţin apă minerală, apă de la robinet, amoniac, alcool etilic, care distrug suprafaţa ecranului sau îl pătează permanent;
*Nu şterge plasma sau ecranul LCD în timp ce televizorul este deschis.

marți, 17 august 2010

Cum se face zacusta de vinete

Zacusca cu vinete este o reteta traditionala romaneasca ce pastraza gustul si savoarea legumelor pentru lunile friguroase de iarna.
Ingrediente zacusca de vinete:
8 kg vinete
3 kg gogosari
2 kg ceapa
2 kg ardei gras
3 kg rosii
1 l ulei
sare, piper boabe, foi de dafin

Modul de preparare a retetei:
Vinetele se coc, se curata de coaja si se lasa sa se scurga. Putem folosi vinete care au fost congelate, le lasam sa se dezghete pentru a se elimina din apa pe care o contin, apoi se toaca sau se paseaza cu gheara mixerului. Mie imi place zacusca in care se pot deosebi legumele, asadar folosesc mixerul la o turatie redusa pentru a nu distruge textura legumelor.
Gogosarii si ardeii se coc, se curata si se taie cubulete sau se dau prin masina de tocat, pe sita mare. Rosiile se oparesc, se curata de coaja, se taie cubulete si se lasa sa se scurga partea apoasa, pentru ca zacusca de vinete sa iasa mai scazuta.
Ceapa se toaca si se caleste. Se adauga vinetele tocate, gogosarii, ardeii, rosiile, sare. Zacusca de vinete se lasa pe foc mic, pe o tabla, sa fiarba pana cand legumele sunt fierte iar uleiul se strange la suprafata. Se adauga condimentele, se mai lasa 10 minute pe foc si este gata. Zacusca de vinete pregatita astfel poate fi consumata imediat sau poate fi conservata la borcane.
Pentru a pastra zacusca de vinete pentru iarna punem zacusca fierbinte in borcane. Borcanele cu zacusca de vinete se fierb apoi la bain-marie 1 ora si apoi se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert. Pregatita astfel, putem pastra zacusca de vinete cateva luni chiar daca nu avem pivnita.

 

ShareThis