miercuri, 24 august 2016

Despre Spirulină

   De-a lungul timpului, această algă albastră a constituit hrana de bază pentru civilizațiile maya și aztecă, ba chiar și pentru faraonii Egiptului antic.
   Azi, Spirulina e cunoscută și folosită în toată lumea, cu rezultate de excepție în întărirea sistemului imunitar și energizarea organismului.
   Într-o lume atat de poluată și de amenințată ecologic ca cea în care trăim, Spirulina a devenit o componentă a vieții.Superconcentrat natural de excepție, Spirulina este o minune a naturii. 


   Spirulina, fără a fi un leac universal, poate fi folosită cu succes în tratarea unei multitudini de boli: hepatite cronice, ciroze hepatice, gastrite, ulcere gastroduodenale, distrofii, diabet zaharat de tip II, insuficiență renală, obezitate, anemii, hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică, distonii neurovegetative, suprasolicitare nervoasă, efort intelectual susținut (pentru studenți, elevi și oameni cu activitate intelectuală intensă), carență de calciu și magneziu (fiind cea mai bună sursă de Ca și Mg organice asimilabile), creșterea lactației, impotență, frigiditate, glaucom și cataractă, retinopatii, încetinirea procesului de îmbătrânire, profilaxia infecțiilor microbiene și virale, profilaxia bolilor maligne, radioprotecție, creșterea performanțelor sportive.
   Spirulina este recomandată și în toate formele de infecții virale și microbiene.Specialiștii susțin că un organism întreținut cu o doză mică de Spirulină este imposibil să fie atacat de formele virale și microbiene.
   Spirulina nu face altceva decât să inducă normalitatea funcțiilor organice.
   Nu creează dependență.Ea crește capacitatea de efort prin creșterea vitalității organelor și a funcțiilor sale.Spirulina nu este, în nici un caz, un drog.




   Spirulina nu este o noutate, nici macar în țara noastră.
   Spirulina are o compoziție chimică complexă, în care se regăsesc toate vitaminele, atât din regnul vegetal, cât și din regnul animal, aceasta fiind o particularitate deosebită a Spirulinei, ea comportându-se atât ca plantă, cât și ca animal.
   Conține ioni și săruri minerale necesare organismului uman: magneziu, mangan, zinc, potasiu, în cantități strict necesare vieții.
   Se consideră că Spirulina este un micromodel de dezvoltare perfectă a funcțiilor organismului uman.
   Aminoacizii Spirulinei sunt sub forme incluse ale ARN-ului și ADN-ului specifice omului.
   Prin compoziția sa, Spirulina nu este un medicament adresat unei boli anume, ci este un produs care conține tot ceea ce-i este necesar organismului uman pentru a-i stimula concomitent toate funcțiile, normalizându-le.Deci Spirulina determină intrarea în normalitate a tuturor sistemelor complexe ale organismului: sistemul nervos, sistemul circulator etc.

   Spirulina este în primul rând un produs care se poate consuma profilactic.
   În special la copii, Spirulina dezvoltă funcțiile organismului, determinând creșterea organelor interne.Chiar și coeficientul de inteligență al copiilor este stimulat, acesta crescând cu 30-60%.

marți, 23 august 2016

Dieta Grupei Sanguine 0

   Este o dietă foarte simplă și aveți mai jos trei variante de meniu pentru mesele de peste zi.

   Varianta 1:
   Micul dejun: 2 felii de pâine prăjită cu unt degresat, o cană suc de legume, o banană, ceai verde sau ceai de plante.
   Prânz: 180 grame friptură de vită slabă, salată de spanac, un măr sau o cană de ananas, apă plată sau ceai de plante.
   Gustare: Felii de morcovi, țelină sau fructe, ceai verde sau ceai de plante.
   Cină: Anghinare opărită cu suc de lămâie, un cartof dulce, fructe proaspete amestecate: kiwi, struguri, piersici, apă sau ceai de plante.

   Varianta 2:
   Micul dejun: 2 felii de pâine cu unt sau miere, un ou fiert, o cană suc de ananas, ceai verde sau ceai de plante.
   Prânz: Salată de pui: felii de piept de pui, maioneză vegetală, legume, o felie de pâine de secară, 2 prune proaspete sau uscate, apă sau ceai.
   Gustare: Semințe de dovleac, nuci, smochine, curmale sau prune uscate.
   Cină: Pește la grătar, salată de fasole verde cu suc de lămâie, ceai verde sau ceai de plante. 




   Varianta 3:
   Micul dejun: Orez expandat cu lapte de soia, un ou fiert, o cană suc de ananas, ceai verde sau ceai de plante.
   Prânz: 120-180 grame pateu, salată de verdețuri asortată: lăptuci, pătrunjel, ceapă roșie, castravete, morcovi, apă sau ceai de plante.
   Gustare: Felii de legume, morcovi, țelină, apă sau ceai de plante.
   Cină: Pește la grătar cu legume prăjite, orez brun cu puțin unt, ceai de plante.

luni, 22 august 2016

Motive pentru a mânca iaurt

   Iaurtul este unul dintre produsele lactate cu un conținut ridicat de calciu, de aceea ar trebui consumat în fiecare zi.Este recomandat tuturor persoanelor, în special celor la care osteoporoza începe să își facă simțită prezența. 

   Cum să alegi cel mai nutritiv iaurt:
   Uită-te pe paharul de iaurt și alege-l pe cel pe care scrie Bifidus.Acest tip de iaurt este cel mai indicat pentru o digestie bună.
   Urmărește ca iaurtul ales de tine să aibă cel puțin 300 mg de calciu.
   Alege iaurtul care conține o cantitate scăzută de zahăr.În general, o porție conține 250 de calorii.
   Acordă atenție valabilității iaurtului.Odată expirat, își va pierde proprietățile și pot apărea complicații. 




   Beneficiile nutriționale ale iaurtului:
   Bogat în proteine (8 g/pahar).
   Sursă de calciu (are de cel puțin 2 ori mai mult calciu decât o cană cu lapte degresat).
   Conține potasiu la fel de mult ca și bananele.
   O sursă excelentă de vitamina B.
   Ajută la digestia lactozei (carbohidratul pe care îl găsim în orice produs lactic) prin intensificarea producției de enzime lactice.
   Întărește sistemul imunitar. 
   Activează stilul de viață.
   Un bun remediu împotriva diareei.
   Reduce riscul apariției cancerului de sân și de colon.


   Iaurtul poate fi gustos dacă știi cu ce să îl combini:
   Presară în iaurt semințe de floarea soarelui, germeni de grâu sau bucățele de nuci tăiate mărunt.Te vei bucura de sănătate și de o porție crocantă de iaurt.
   Adaugă în iaurt fructe proaspete și o linguriță de miere sau sirop pentru a-l îndulci.
   Poți folosi iaurtul cu cereale în loc de lapte pentru un mic-dejun delicios sau pentru o gustare înainte de prânz.
   Folosește iaurtul la dressing-uri în loc de maioneză sau alte tipuri de sos.
   Bate iaurtul cu mixerul pentru a obține o cremă delicioasă.

duminică, 21 august 2016

Se poate slăbi fără efort? partea a treia

   Primele părți ale acestui articol le puteți citi aici și aici.

   Reguli pentru băuturi și desert:

   În loc de o înghețată-sandviș mănâncă o căniță de struguri puși la congelator.
   Decât să bei un milkshake de căpșune, fă-ți o băutură din 2/3 cană de lapte degresat, o cană de căpșune și o banană.
   În loc să mănânci două brioșe, mănâncă un baton de cereale.
   Mănâncă 2 biscuiți cu ciocolată în loc de 5.
   În loc de un pahar de bere light bea un pahar de apă cu lămâie, gheață și mentă.
   Mănâncă o cană de compot de fructe fără adaos de zahăr, în loc de compot îndulcit. 



 

   Înlocuiește cele 3 lingurițe de dulceață de zmeură pe care le adaugi peste înghețată, cu zmeură proaspătă.
   Înlocuiește înghețata cu ciocolată cu 2/3 cană cu iaurt pus la congelator.
   În loc de lame de gumă de mestecat normale, mestecă gumă fără zahăr.
   Mănâncă două mere în loc de o pungă cu M&M sau un pachet de biscuiți.
   Redu porția obișnuită de prăjitură cu ciocolată cu 1/3.
 

   Înlocuiește compotul de fructe cu un grapefruit proaspăt.
   Pune-ți doar o cupă de înghețată în loc de două.
   Mănâncă o cană de fructe uscate în loc de caramele.
   În loc de 4 biscuiți mănâncă o chiflă de pâine graham.
   Micșorează porția zilnică de Cola cu 200 de grame (aproximativ 90 de calorii).
   Încearcă să bei cafea simplă sau îndulcită artificial în loc de cappuccino sau de un frappe cu multă frișcă.

sâmbătă, 20 august 2016

Se poate slăbi fără efort? partea a doua

   Prima parte a acestui articol o găsiți aici.

   Reguli pentru masa de prânz:

   În loc să mănânci tartine cu usturoi făcute cu unt, încearcă să întinzi căței de usturoi făcuți la cuptor pe câteva felii de baghetă.
   Pregătește mâncare de fasole fără carne sau cârnați.
   În loc de paste cu brânză și sos alb, alege paste cu sos de roșii.
   Mănâncă 2 bucăți de pizza cu mozzarella în loc de 2 bucăți de pizza pepperoni.
   Bea apă minerală combinată cu puțin suc de cireșe în loc de băuturi alcoolice.
   Obișnuiește-te să mănânci ciupercile crude sau fierte în loc să le faci pane.
   Dacă vrei să îmbogățești un fel de mâncare cu 2 linguri de smântână, folosește smântână degresată.Cu fiecare 4 linguri economisești 100 de calorii.




   Redu mărimea bucății de friptură de la 130 de grame la 90 de grame.
   În loc să îți umpli bolul de salată cu 30 de grame de crutoane, fă-ți mâncarea mai croncantă adăugând o cană de cuburi de țelină.
   Mănâncă 60 de grame de chipsuri făcute în casă în loc de chipsuri cumpărate.
   Ia-ți la job un sandviș cu piept de curcan la grătar în loc de un sandviș cu salată de pui.
   În loc de 4 chiftele, pune-ți în farfurie doar 2.
   Mănâncă o porție de mâncare de fasole neagră în loc de 100 de grame de friptură de vită.
 

   Comandă un sandviș cu carne de pui în loc de unul care conține carne de porc.
   Folosește la salate o cană de morcov mărunțit în loc de porumb dulce.
   Pune numai o linguriță de maioneză în salata de ton în loc de 2.
   Nu mai degusta în timp ce gătești.100 de calorii înseamnă: 4 linguri de tocăniță de vițel, 3 linguri de șarlotă cu ciocolată, 2 linguri de umplutură pentru cozonac.
   Dacă ești la restaurant și vrei să comanzi lasagna, comandă varianta vegetariană.
   Nu mai cere și o a doua porție de piure de cartofi.
   Cumpără-ți conserve de ton în apă în loc de ton în ulei.
   Mănâncă o cană de brânză slabă în loc să dai fuga la brânza grasă.
   În loc de 100 de grame de scoici mănâncă 100 de grame de carne de vită slabă.

vineri, 19 august 2016

Se poate slăbi fără efort?

   Să slăbești este destul de simplu, chiar dacă nu toată lumea are voință și determinare.
   Ca să scapi de jumătate de kilogram pe lună e de ajuns să mănânci cu 100 de calorii mai puțin în fiecare zi.
   Iar 500 de grame pe lună înseamnă 6 kilograme pe an, fără să ridici un deget.
   Calculul e simplu: 500 de grame de grăsime înseamnă 3.500 de calorii.100 de calorii mai puțin în fiecare zi înseamnă 3.100 de calorii în minus pe lună, adică jumătate de kilogram dată jos.Știm că poate părea prea puțin, prea încet, dar această scădere se face fără nici un fel de efort.
   Există desigur câteva trucuri aplicate care să te ajute să obții acele pierderi.




   Reguli pentru micul dejun:

   Unge-ți pâinea prăjită cu o linguriță de gem de fructe în loc de o linguriță de unt.
   Bea o cană de lapte degresat în loc de o cană de lapte normal.
   Mănâncă 2 ochiuri dietetice (făcute pe apă) în loc de 2 ouă prăjite în ulei.
   Înlocuiește mezelurile cu o cană de musli cu fructe.
   În loc sa folosești lapte integral și ouă pentru frigănele, folosește lapte degresat și albușuri.
 

   Înlocuieste ciocolata cu o portocală și o banană.
   Înlocuiește alunele cu covrigei uscați.
   Pune-ți în cafea 2 lingurințe de lapte degresat în loc de 2 lingurițe de lapte condensat sau frișcă.
   În loc de 2 sandvișuri cu mezeluri mănâncă 2 felii de pâine integrală cu piept de pui.
   Înlocuiește iaurtul cu fructe, cu iaurt degresat.
   Înlocuiește crema de brânză, cu brânză de vaci degresată, amestecată cu o lingură de iaurt degresat și cu verdeață tăiată mărunt.

joi, 18 august 2016

Despre achilia gastrică

   Achilia gastrică este inhibarea secreției gastrice și starea care se instalează în urma acestui fenomen.
   Achilia apare ca urmare a intoxicațiilor, infecțiilor grave, hipovitaminozelor, extenuării fizice și psihice, tireotoxicozei, diabetului zaharat și a leziunilor aparatului neuro-glandular al stomacului.
   Simptome: de regulă, se manifestă prin scăderea poftei de mâncare, dispepsii, intoleranță la anumite alimente (lapte), predispoziție la diaree.


   Se recomandă următoarele remedii:
 

   Suc de coacăze negre coapte, proaspăt stoarse, cel puțin câte 30 ml de trei ori pe zi.
 

   Se amestecă 20 grame coajă de portocală, 20 grame frunze de trifoiște, frunze de pelin amar 20 grame, schinel creț 20 grame, țintaură 20 grame.Din acest amestec se ia o linguriță cu vârf și se opărește cu 200 ml apă în clocot.Se răcește, se strecoară și se bea în cursul unei singure zile.
 

   Se amestecă 10 grame scorțișoară, 10 grame rădăcină de obligeană, 10 grame frunze de trifoiște, 20 grame coajă de portocală, 20 grame iarbă de țintaură și 20 grame pelin, toate foarte bine mărunțite.Din acest amestec se ia o linguriță cu vârf și se opărește cu 200 ml apă în clocot.Se răcește, se strecoară și se bea în cursul unei zile.
 

   Se amestecă rădăcină de valeriană 5 grame, gențiană ierboasă 5 grame, rădăcină (rizom) de trifoiște 4 grame, țintaură, partea ierboasă, 10 grame, boabe de chimen 10 grame, boabe de anason 10 grame, boabe de fenicul 10 grame, floare de mușețel 10 grame, frunze de izmă bună 15 grame, coada șoricelului 20 grame.Din acest amestec, bine omogenizat, se opărește o lingură (cu vârf) cu 200 ml apă în clocot.Se lasă 10 minute într-un vas bine acoperit.Se strecoară și se bea dintr-o dată, fierbinte, fără zahăr, cu 30 minute înainte de masă.


 

   Se pregătește un amestec din boabe de fenicul 20 grame, rădăcină de obligeană 20 grame, rădăcină de valeriană 20 grame, frunze de izmă (mentă) 30 grame, flori de mușețel 30 grame.Din acest amestec se ia o linguriță (cu vârf), se toarnă peste cantitatea aceasta de amestec 200 ml apă în clocot și se mai fierbe câteva minute.Se vor bea zilnic câte 200-400 ml decoct cald, împărțit în trei prize, după masă.
 

   Din amestecul format din o parte rădăcină de obligeană, o parte coajă de crușin, o parte frunze de trifoiște, două părți coajă de portocală, două părți iarbă de țintaură și două părți pelin se ia o linguriță plină.Peste ea se toarnă 200 ml apă în clocot, se răcește și se strecoară.Se vor bea câte 50 ml de infuzie, de patru ori pe zi, înainte de masă.

   Se amestecă în părți egale pelin și țintaură.Din amestec se ia o linguriță, apoi se toarnă peste el 200 ml apă în clocot.Se lasă la infuzat și se strecoară.Zilnic se vor bea câte 200 ml de infuzie.
 

   Se opăresc cu 200 ml apă în clocot 10 g de sunătoare (frunze și flori uscate).Se lasă să se infuzeze, se strecoară, apoi se ia de două-patru ori pe zi câte o lingură, dacă apar dureri de stomac și mai ales dureri abdominale (la nivelul intestinului).

ShareThis