duminică, 19 iunie 2016

Tratamentul hipertrofiei de prostată

   Prostata este un organ asezat sub vezica urinara și are mărimea unei nuci.Ea înfășoară uretra în prima porțiune a acesteia, imediat sub vezica urinară.Prostata secretă un lichid, numit lichid prostatic, care lubrefiază sperma, ce se evacuează în timpul ejaculării.

   Cauzele hipertrofiei de prostată:
   Aceste cauze sunt ereditare dar și cele produse de un mod de viață și de alimentație greșit.
   Atât abstinența, cât și excesul sexual pot produce hipertofia acestei glande.
   De asemenea, modul de viață și de muncă: contactul cu substanțe toxice, cum ar fi chimicalele, metale precum cadmiul; ingestia exagerată de bere, cafea, tutun; drogurile; meseria de șofer, situație în care șoferul, șezând în permanență, este zdruncinat de mișcările vehiculului, iar șezutul, împreună cu organele din jur, inclusiv prostata, sunt în permanență izbite.
   Datorită cauzelor enumerate mai sus, glanda prostată se hipertrofiază, căpătând un volum de două, trei și chiar patru ori mărimea ei naturală.
   Odată prostata hipertrofiată, ea va apăsa pe uretră, pe unde se face eliminarea atât a urinei, cât și a spermei, astfel încât se produce o constricție a canalului uretrei, uneori cu obstrucție și dureri atât în timpul micțiunii, cât și al ejaculării, cu urinări frecvente, cu necesitatea de a urina imediat și uneori cu scăderea libidoului. 


   Tratamentul:
   Leucopenul din roșii, cât și din alte fructe și zarzavaturi reduce mărimea prostatei la normal.
   Dintre tratamentele naturiste, folosite în medicina străveche românească, este foarte folositor tratamentul cu frunze de pătlagină, care se poate administra astfel: se iau frunze proaspete de pătlagină de pe câmp sau din livezi, se spală bine și se înfășoară penisul cu câteva astfel de frunze.În caz de retenție urinară din cauza congestiei și hipertrofiei prostatei, într-o oră sau în câteva ore, prostata se descongestionează, iar bolnavul poate să urineze.În continuare, aplicarea în fiecare zi a câtorva frunze verzi de pătlagină produce descongestionarea și reducerea prostatei la dimensiunile ei normale.
   Tratamentul cu frunze de pătlagină trebuie urmat săptămâni și luni de zile, până ce prostata revine la dimensiunile ei normale și până ce simptomele dispar.S-ar părea ca prin absorbție în prostată ajung niște principii active din pătlagină, principii care au atât efect anticongestiv, cât și antiviral și antibacterial, căci s-a constatat și vindecarea unor infecții urinare.
   Consumul de preparate cu Zinc este de asemenea recomandat sau se pot ingera produse vegetale și fructe care conțin Zinc.Tratamentul cu Zinc trebuie asociat cu Vitamina B6, deoarece aceasta sprijină absorbția Zincului. 




   Tratament preventiv:
   În primul rând, evitarea cauzelor producătoare de hipertofie.
   S-a constatat că unele alimente previn sau chiar ameliorează hipertofia de prostată: roșii, castraveți, urzici și în general fructe proaspete și zarzavaturi, nepreparate termic; spanac, broccoli, sfeclă, varză, nuci, usturoi, ciuperci, ceapă verde, hrean, lobodă, mazăre, linte, fasole, știr, salată, semințe de la orice fel de pepeni, ginseng, uleiuri vegetale.Dintre cele enumerate mai sus, unele zarzavaturi, ca mazărea, lintea, fasolea, știrul etc. trebuie preparate termic.Se recomandă însă ca acolo unde se poate, zarzavaturile să se consume în stare proaspătă și nepreparate termic.

joi, 16 iunie 2016

Despre ortorexie

   Chiar dacă pare greu de crezut, aceasta este o boală cauzată de alimentația sănătoasă.Pentru cel care suferă de această afecțiune, întreaga viață se rezumă la lupta dintre alimentele bune și rele.Această obsesie îl obligă pe ortorexic să-și planifice mesele cu mai multe zile înainte, iar hrănirea sănătoasă îi procură un sentiment de mândrie, chiar de superioritate.Se pare că această afecțiune tinde să devină o boală la modă, mai ales în țările dezvoltate. 

   Ortorexia se instalează pe nesimțite, în modul cel mai inocent și ortorexicii sunt convinși că au grijă de ei în modul cel mai potrivit cu putință.În timp, preocuparea alimentară îi acaparează progresiv, până când ajung să-și dedice cea mai mare parte din viață ingerării alimentelor.Moda alimentației ecologice, produse agricole obținute fără îngrășăminte chimice și pesticide, contribuie și ea la acest fenomen, prin introducerea noțiunii de grăsimi bune și rele pentru sănătate. 

   Dorind să se hrănească într-o manieră prea sănătoasă, unele persoane devin obsedate de clasificarea alimentelor în bune și rele, benefice și nocive.Aceasta anomalie, numită ortorexie, ia o amploare îngrijorătoare deoarece abundența în care se lăfăie țările dezvoltate a dat naștere unei noi angoase, și anume aceea de a se hrăni în mod sănătos.
   Pentru ortorexic întreaga viață se rezumă la a sorta alimentele bune și cele rele și obsesia sa îl obligă să-și planifice mesele cu mai multe zile înainte.La nevoie, el poartă cu el o trusă de supraviețuire, de exemplu, lapte de soia pentru cafeaua pe care o va bea, iar hrana sănătoasă îi procură un sentiment de mândrie, crezându-se chiar superior celor care nu procedează ca și el. 




   Test pentru depistarea bolii:

   Special pentru depistarea eventualilor suferinzi de afecțiunea ce tinde să devină extrem de populară, specialiștii au propus un fel de test.Este cazul să vă îngrijorați de la cinci răspunsuri afirmative în sus, care pot dezvălui  predispoziția la ortorexie.

   Vă petreceți mai multe ore din zi gândindu-vă la alimentația dvs.?
   Vă planificați mesele cu mai multe zile înainte?
   Valoarea nutritivă a alimentelor pe care le consumați trece înaintea plăcerii de a le savura?
   Calitatea vieții dvs. scade atunci când încercați să vă hrăniți sănătos?
   În ultima vreme, ați devenit mai sever cu alimentația dvs.?
   Ați renunțat la anumite mâncăruri care vă plăceau pentru că nu erau suficient de benefice sănătății?
   Aveți sentimentul că sunteți superior când mâncați alimente bune pentru sănătate?
   Aveți un sentiment de vinovăție când vă îndepărtați de la principiile dvs. alimentare?
   Regimul dvs. vă izolează din punct de vedere social?
   Aveți o senzație de liniște sufletească și de autocontrol atunci când mâncați sănătos?

   Cei care sunt preocupați numai de sucul din germeni de grâu, brânza de soia sau sucul dietetic, se pot confrunta cu tulburări psihice, respectiv, pot ajunge să se simtă ca și cum și-ar fi dedicat viața persoanelor lipsite de adăpost.Astfel, ortorexicii mai sunt numiți și drogații alimentației sănătoase.
   Numărul persoanelor care prezintă simptomele ortorexiei a crescut în mod vizibil de 5-6 ani încoace, ajungând să reprezinte în prezent un motiv frecvent de consult medical, dar numeroși ortorexici nici măcar nu sunt diagnosticați.
   Unii autori nu ezită să vorbească de o tulburare alimentară colectivă și în mod unanim, specialiștii denunță raportarea nevrotică a societății noastre față de hrană.
 

miercuri, 15 iunie 2016

Dietă pentru o săptămână

   Această dietă o puteți ține ori de câte ori doriți și aveți nevoie, ea reușind să vă curețe organismul de toxine.Veți da jos 5-8 kg, dar veți avea energie, tranzitul intestinal se va modofica și veți arde grăsimi pentru că este un regim rapid.Dacă slăbiți mai mult de 8 kg puteți întrerupe regimul pentru 2 zile și apoi să îl reluați.

   Ziua 1:
   Orice fruct cu excepția bananelor și supă de legume.
   Ca băuturi: ceai neîndulcit, suc de afine, apă.


   Ziua 2:
   Orice legume conservate sau crude.
   Încercați să mâncați mai ales vegetale verzi: spanac, ștevie, urzici, evitând fasolea uscată, mazărea, porumbul.
   Nu mâncați deloc fructe, dar nu renunțați la supa de legume.


   Ziua 3:
   Puteți mânca: supă, fructe și legume.


   Ziua 4:
   Puteți consuma până la trei banane, lapte degresat, supă de legume.
   Beți cât mai multă apă.




   Ziua 5:
   Puteți mânca 250-500 g carne de vită sau de pui și o cutie de roșii în bulion sau până la 6 roșii proaspete.
   Mâncați supă cel puțin o dată pe zi și beți multă apă.


   Ziua 6:
   Mâncați carne de vită sau de pui și legume, dar și supă cel puțin o dată pe zi.


   Ziua 7:
   Nu uitați de supă și mai puteți consuma suc de fructe neîndulcit, legume și orez brun.


   Interdicții categorice:
   Pâine, alcool, băuturi carbogazoase, făinoase, prăjeli.
   Consumați apă, ceai, cafea fără zahăr, sucuri de fructe neîndulcite, suc de afine și lapte degresat.
   Supa din meniu trebuie să fie o supă de legume, fără carne și se consumă doar lichidul.

marți, 14 iunie 2016

Arinul Negru

   Este un lemn uşor moale, puţin durabil, preţuit pentru furnire şi construcţii sub apă. 

   Acţiune farmaceutică: se folosesc scoarţa, mugurii, frunzele.Se poate prepara un tonic amar, antiseptic, dezinfectant, sudorific, astringent, antidiareic, cicatrizant, hemostatic, etc.

   Preparare:
   O linguriţă de frunze mărunţite, coajă sau muguri zdrobiţi se pun la 250 ml apă.Se fierbe timp de 5 minute.Se strecoară.Se pot consuma 2-3 căni pe zi.Extern se va dubla cantitatea de plantă.

   Tinctură din muguri:
   Se vor lua câte 10 picături, o linguriţă de 3 ori pe zi.Există gata preparată în orice magazin de produse naturiste şi este foarte eficientă. 




   În tradiţia populară:
   Scoarţa se folosea peste tot pentru colorare în negru.
   Frunzele crude se puneau pe tăieturi, cu cele pălite în foc se oblojeau rănile.
   În ţinutul Sucevei se folosea contra gutei.
   Scoarţa de arin negru se punea pisată cu făină pe rănile care nu se vindecau.
   Cu anin se făceau băi contra transpiraţiei picioarelor şi a reumatismului.
   În unele părţi se foloseau contra reumatismului, iar bolnavii se culcau pe frunze de anin.Aceste frunze se schimbau mereu, timp de câteva săptămâni.
   Se întrebuinţa coaja contra durerilor de măsele.
   Ceaiul din muguri se lua contra durerilor de stomac, iar decoctul se folosea contra diareei.


   Se foloseşte la următoarele afecţiuni: afecţiuni gastrice cu hemoragii chiar, afecţiuni dermatologice, diaree, dureri stomacale, enterite, febră, hemoragii uşoare, leucoree, oprirea secreţiei de lapte, reumatism, transpiraţii abundente, stomatite, ulceraţii.

luni, 13 iunie 2016

Remedii după un atac de apoplexie

   Primul pas, pe lângă medicația și recomandările medicului, este o cură cu vâsc:
   Se beau zilnic timp de 6 săptămâni câte 3 cești, timp de 3 săptămâni câte 2 cești și timp de 2 săptămâni câte o ceașcă cu ceai de vâsc.O linguriță (cu vârf) de vâsc se lasă peste noapte la macerat în 1/4 litru de apă rece, dimineața se încălzește ușor și se strecoară.Pentru a evita ca acest ceai să tot fie reîncalzit pe parcursul zilei, se toarnă într-un termos clătit cu apă fierbinte sau se încălzește în bain-marie.


   Compresele cu bitter suedez pe regiunea occipitală au grijă de irigarea și înviorarea celulelor cerebrale. 

   Noaptea, bolnavul poate sta întins, având sub cap o pernă umplută cu frunze de ferigă uscate, fără tulpini, cu un efect binefăcător.

   Sunatoare, ventrilică, levanțică, roiniță (matacină), rozmarin și salvie se amestecă în părți egale, se opărește o linguriță cu vârf cu 1/4 litru de apă fierbinte și se lasă să stea puțin.Din acest ceai se bea în timpul dimineții și al după-amiezii câte o ceașcă.



   În plus, se fac băi de șezut cu coada-șoricelului și coada-calului cu 100 grame de plante și băi complete de cimbru cu 200 grame de plante la o baie.Pentru băi se lasă plantele în apă peste noapte, se încălzește apoi totul a doua zi și se toarnă în apa de baie.Durata băii: 20 de minute; la baia completă, inima trebuie să stea în afara apei.Apa întrebuințată mai poate fi turnată de 2 ori peste plante și încălzită pentru alte băi.Se folosește săptămânal numai o singură specie de plante pentru băi.

   Partea suferindă a organismului poate fi fricționată cu esențe revigorante de coada-șoricelului, sunătoare, traista-ciobanului sau cimbru.Și frecțiile cu ulei de cimbru și sunătoare făcute pe zonele paralizate, se pot recomanda.
   Se umple o sticlă până la gât cu plante și se toarnă deasupra rachiu natural de fructe sau secară de 38-40%, iar pentru uleiurile de plante, ulei de măsline presate la rece.Pentru ambele amestecuri, sticla trebuie să stea timp de 10 zile în soare.

   Porțiunile paralizate se înviorează cu comprese de frunze calde de tătăneasă.Frunzele sunt opărite, învelite cât sunt calde într-o pânză și aplicate local.

duminică, 12 iunie 2016

Avem nevoie de multivitamine?

   Tot mai multe persoane iau în calcul multivitaminele pentru un organsim sănătos, pentru energie și pentru a da randament în domeniul profesional din care fac parte.

   Nimic nu este mai benefic decât o alimentație cu aport scăzut de grăsimi, bogată în fructe, legume și cereale, pentru a furniza vitaminele și mineralele de care avem nevoie pentru a ne menține sănătoși.Din păcate, nu întotdeauna mâncăm sănătos și nu mereu avem la îndemână ceea ce necesită organismul nostru.Dacă vom adăuga și efectele negative ale stresului, înaintarea în vârstă, lipsa exercițiului fizic, poluarea și diferitele boli care ne amenință mereu, perspectiva consumului de suplimente nutritive va deveni una extrem de importantă.De aceea există din ce în ce mai mulți specialiști în domeniu care recomandă consumul zilnic de multivitamine.

   Daca aveți o alimentație cu un aport scăzut de grăsimi, formată din cel puțin cinci porții de fructe și legume pe zi, pui, carne slabă sau pește, de câteva ori pe săptămână, probabil că puteți să apelați doar la o formulă clasică de multivitamine.
   Dar chiar și cei care au o alimentație bine alcătuită și consumă hrană de tip fast-food numai ocazional pot beneficia de o formulă forte.
   Pentru persoanele al căror prânz este alcătuit numai dintr-o felie de pizza și un pahar de băutură răcoritoare, este imperios necesară o formulă forte.

   Necesarul zilnic satisface cerințele minime zilnice și ajută la prevenirea apariției unor boli, cum ar fi scorbutul, care apare ca urmare a deficienței de vitamina C.
   Nivelurile mai ridicate de vitamine și minerale ce se găsesc în multivitamine pot ajuta de fapt la prevenirea bolilor, la întârzierea apariției lor sau pentru a ameliora anumite indispoziții sau dureri.




   Valabil pentru femei:
   Femeile, indiferent de vârstă, trebuie să consume cel puțin 1.200 mg de calciu/zi, provenite din diverse suplimente sau din alimentație pentru a preveni fracturile.Majoritatea tabletelor de multivitamine nu oferă acest supliment în cantitatea necesară, așa că este recomandabil să se consume un supliment separat bazat în totalitate numai pe calciu.
   Femeile mai tinere, în special cele care au o menstruație abundentă, au nevoie de foarte mult fier (18 mg/zi).
   Cele care doresc să rămână însărcinate trebuie să consume mai mult acid folic și să evite supradozele de vitamina A.
 

   Valabil pentru bărbați:
   Bărbații trebuie să evite tabletele de multivitamine care conțin fier.S-a constatat că o cantitate mărită de fier duce la apariția bolilor de inimă.
   Trebuie să fiți atenți la produsele special destinate bărbaților care fac reclamă unor ingrediente precum extrasul de palmier, recomandat pentru prostată, deoarece multe dintre aceste substanțe sunt prezente în cantități atât de mici încât nu conferă aproape nici un beneficiu terapeutic. 
 

   Pentru persoanele trecute de 50 de ani:
   Persoanele trecute de 50 de ani trebuie să opteze pentru suplimentele care nu conțin fier, deoarece acest mineral poate cauza probleme cardiace.În schimb, este chiar recomandat ca ele să consume în cantități mari vitaminele B6 și B12, pentru că, din cauza vârstei, pot să intervină adesea probleme în absorbția acestor substanțe nutritive.
   Femeile și bărbații mai în vârstă pot beneficia de efectele de întărire a oaselor, provenite din ingerarea unor doze mărite de calciu (1.200 mg/zi) și vitamina D (de la 400 la 600 U.I./zi).
 

   Pentru persoanele care suferă de boli cronice:
   Persoanele care suferă de boli cronice au de obicei o poftă de mâncare redusă, ceea ce poate conduce la epuizarea rezervelor de hrană.Tabletele cu formule forte sunt extrem de importante în cazul în care aceste persoane suferă din cauza unor indispoziții digestive pe termen lung sau au probleme hepatice sau calculi biliari.Este necesar să se consulte medicul înainte de administrarea unor astfel de suplimente.
 

   Pentru vegetarieni:
   Persoanele vegetariene care nu consumă deloc produse de origine animală, inclusiv brânzeturi și ouă, trebuie să ia zilnic cel puțin 100 mg vitamina B12.Zincul, fierul și calciul sunt de asemenea minerale extrem de importante pentru persoanele vegetariene care țin un regim strict în acest sens.









sâmbătă, 11 iunie 2016

Proprietățile mierii de manuka

   Mierea de manuka nu pare a fi foarte cunoscută, iar despre beneficiile ei nu știu prea multe persoane, dar este un produs excelent și foarte sănătos.
 

   Mierea de manuka este produsă doar în Noua Zeelandă, de către albinele care polenizează florile arbustului de Manuka.
 

   Este o miere delicioasă, densă, cu o culoare portocaliu închis și un gust foarte aromat și ușor caramelizat, cu proprietăți antioxidante importante și cu o putere antibacteriană foarte mare. 

http://bit.ly/24I88Ud

 

   Această miere se recomandă mai ales în cazul afecțiunilor acute sau cronice, care au fost tratate anterior și care au o rezistență sporită la tratamente.
 

   Indiferent de tipul de miere, în componență există o enzimă numită glucozoxidază, introdusă în miere datorită albinelor și care eliberează încet peroxidul de hidrogen, care are are rol antiseptic.În plus, mierea de manuka are și alte componente care îi oferă calități antibacteriene excepționale.
 

   Pentru a vedea cât este de eficientă, iată câteva microorganisme bacteriene și fungice pe care mierea de manuka le poate distruge: Escherichia coli (E. coli), Staphylococcus aureus (Staph infections), Citrobacter freundii, Proteus mirabilis, Streptococcus faecalis, Vanocomycin-resistant Enterococci (VRE).
 

   Mierea de manuka RAW Nelson MGO 200+ conține pe lângă peroxidul de hidrogen și o altă componentă “non peroxidică”, care este mult mai puternică și asta o face atât de deosebită.Principalul compus al mierii de manuka este metilglioxalul (MG).
   MG este un component care se mai regăsește și în alte tipuri de miere, dar în cantități mult mai mici decat în mierea de manuka.  

   În mierea de manuka, MG rezultă din conversia altui compus, dihidroxiacetona, care se regăsește în concentrații foarte mari în nectarul florilor de manuka.
   Metilglioxalul este cel care conferă mierii de manuka excepționala putere antibacteriană.Cu cât concenrația de MG este mai mare, cu atât este mai puternic efectul antibiotic.


http://bit.ly/24I88Ud

 

   Mierea de manuka este o miere cu proprietăți antibacteriene ieșite din comun fiind cel mai puternic antibiotic natural cunoscut și având uneori o eficiență chiar și de 50 de ori mai mare decât antibioticele obișnuite din farmacii.

   Pentru efectele sale asupra organismului și pentru a vă convinge de proprietățile sale nebănuite, puteți comanda Miere de manuka RAW Nelson MGO 200+ aici.

ShareThis