vineri, 10 iunie 2016

Vioreaua

   Vioreaua este o specie de plante monocotiledonate cu bulbi din genul Scilla, familia Asparagaceae.Vioreaua păstrează caracteristicile genului Scilla din care face parte.
   În plus, se caracterizează printr-o talie relativ redusă (10-30) și frunzele, întotdeauna în număr de două.Ele se ridică imediat de deasupra solului, atingând o lungime de până la 25 cm.
   Inflorescența este un racem, iar florile sunt formate din 6 petale și din 6 stamine, de culoare albastră-violacee.
   Fructul este o capsulă.
   Vioreaua se înmulțește preponderent prin bulbi , aceștia au o dimensiune de 1- 3 cm și sunt acoperiți cu o coajă cafenie. 


   Vioreaua iubește pădurile umbrite de foioase , crește în desișuri cu soluri afânate.




   În tradiţia populară:
   Florile se foloseau pentru vopsit în albastru.
   Ceaiul din rădăcini se lua contra tusei.
   Rădăcina se dădea copiilor să o roadă pentru calmarea durerilor de gingii când ieșeau dinții.
   Frunzele ca şi a altor specii înrudite se foloseau pentru răni.


   Planta înflorește primăvara devreme, la începutul lunii martie.


   Compoziţia chimică: ulei eteric, saponine, glicozizi flavonici.
   Vioreaua conține o substanță toxică numită scillitoxină, alături de un glicozid cardiotonic (scilaina), precum și mucilagii și saponine iritante.
   Florile conțin uleiuri volatile.


   Acţiune farmaceutică: florile se foloseau ca expectorant şi sudorific, dar mai ales în cosmetică pentru parfum.
   Ca plantă medicinală, se adresează mai mult industriei farmaceutice.
   Prezintă proprietăți emetice, purgative, expectorante și diuretice, precum și în bronșita cronică, în afecțiunile renale cronice și în bolile cardiace.

joi, 9 iunie 2016

Laptele ciulinilor și proprietățile sale

   Scaieții apar în solurile fertile lăsate în paragină, unde tind să sufoce alte plante.Deși nu pare, laptele acestora au beneficii nebănuite. 

   Cele mai importante componente ale laptelui ciulinilor par să fie un grup de agenți denumiți silimarin, pe care cercetătorii le-au descoperit ca au efecte importante asupra ficatului.În primul rând, protejează ficatul de efectele negative ale toxinelor și bolilor și apoi are proprietatea de a stimula regenerarea țesutului hepatic distrus.Unele surse recomandă această plantă în cazurile în care s-a facut chemoterapie.De asemenea, laptele de scaiete se pare că poate repara țesutul hepatic distrus de abuzul de alcool sau după hepatită.

   Laptele de scaiete a fost folosit în diverse tratamente în ultimii 2.000 de ani.Principalele lui efecte curative sunt legate de afecțiunile ficatului.În ultimii ani s-au făcut mai multe cercetări asupra acestui lapte și, în unele țări, scaietele este una dintre cele mai utilizate plante.


   Ficatul este abuzat zilnic datorită diverșilor factori: stres, poluare, chimicale, toate fiind o provocare pentru ficat și orice putem face pentru a stimula activitatea ficatului va fi spre binele nostru.Se recomandă utilizarea laptelui de scaiete pentru a îmbunătăți funcționarea ficatului.Principala rațiune pentru care acest lapte și-a câștigat popularitatea este pentru că acesta poate proteja ficatul și, în același timp, îi poate imbunătăți funcțiile.În plus, nu există contraindicații ale acestei plante.Nu au fost înregistrate nici reacții adverse importante.Ocazional, poate avea efecte laxative datorită stimulării ficatului și secreției sporite a bilei.Singura interacțiune remarcabilă cu medicamentele apare atunci când laptele de scaiete reduce efectele acestora.
   Laptele de scaiete este în mare măsură privit în terapia naturistă ca fiind un protector al ficatului împotriva medicamentelor.


   Utilizarea laptelui de scaiete este tot mai des folosit pentru a reduce efectele dăunătoare ale stilului de viață din secolul nostru.Toată lumea are nevoie de ajutorul ficatului în aceste zile de stres maxim și viață trepidantă.Chiar dacă trăiți în vârf de munte, liniștiți, departe de agitația zilnică, tot aveți nevoie de ajutorul ficatului.



   S-a descoperit prin experimente de laborator că laptele de ciulin poate proteja ficatul împotriva atacului unei otrăvi puternice care se găsește în unii detergenți și într-o ciupercă deosebit de otrăvitoare.În plus, laptele de scaiete este recomandat de unii cercetători pentru a crește cantitatea de lapte în cazul femeilor care alăptează.

   Ca toate plantele este bine să nu faceți un exces din consumul acestui lapte.Îl puteți consuma pentru 3-4 luni, de exemplu, apoi faceți o pauză pentru 1-3 luni înainte de a reveni la el.Dacă v-ați decis să încercați laptele obținut din ciulini, sfat valabil și pentru oricare altă plantă, faceți în scris, zilnic, o scurtă descriere a stării dumneavoastră de sănătate.În acest fel puteți observa evoluția stării de sănătate de-a lungul celor câteva luni de tratament.


   Buna funcționare a ficatului are numeroase urmări benefice: detoxifiant față de otrăvuri cum este alcoolul, digestia grăsimilor, buna funționare a metabolismului care are implicații asupra funcționării tuturor celulelor, asimilarea vitaminelor, echilibrarea hormonală, menținerea unei bune calități a sângelui.

   Ficatul are atâtea funcții în corp încât proasta lui funcționare poate genera o serie întreagă de disfuncționalități: proasta digestie a alimentelor grase, dureri de cap, afecțiuni ale ochilor, schimbarea densității sângelui menstrual, stare proastă în primele ore ale zilei, stări de stres și frustrare.
   Aceste simptome apar adesea când ficatul este congestionat, ceea ce poate fi destul de neplăcut.Aceste stări nu amenință viața, dar pot influența calitatea acesteia, iar dacă se continuă pe mai mulți ani în mod cert vor fi afectate și alte organe.


   Desigur, acest lapte produs de banalii ciulini nu va va rezolva toate problemele de sănătate.Dacă suferiți de cancer la ficat sau ciroză, sau de orice altă boală, aveți în mod cert nevoie de sfatul unui medic specialist.Dar, dacă recunoașteți unul din simptomele de mai sus, este bine să folosiți acest produs, chiar dacă îl veți lua singur sau asociat cu alt tratament.

miercuri, 8 iunie 2016

Tratarea bolii Alzheimer prin remedii naturiste partea a doua

   Despre Alzheimer și implicațiile sale, precum și despre diagnosticarea acestei boli, am scris câteva informații importante în această postare.

   Problemele de memorie constituie adesea primul semn al acestei boli, dar trebuie studiat cu atenție deoarece îmbătrânirea în sine produce tulburări ale memoriei și trebuie evitat falsul diagnostic.

   Cea mai evidentă și mai clară alterare este cea a memoriei episodice de lungă durată.Ea este pusă în evidență de rezultatele la învățarea perechilor de elemente asociate sau la reactualizarea unui pasaj de proză sau la testul Rivermead, de memorie comportamentală.

   Diagnosticul bolii Alzheimer (BA) ține cont de accentuarea pierderii memoriei în timpul vieții și a altor funcții cognitive: schimbări de comportament, de personalitate și de gândire.

   Pentru o diagnosticare corectă se urmărește alterarea modului de operare a memoriei semantice.De asemenea, la testul bazat pe propoziții stupide persoanele cu BA reacționează foarte lent și comit multe erori.

   Multitudinea factorilor, ce au fost observați ca intervenind în apariția BA, fac imperios necesară abordarea holistică a cercetărilor asupra acesteia.Astfel funcționarea triadei trup-minte-spirit trebuie să fie armonioasă și sincronizată perfect, orice dereglare a acestei sincronizări putând duce la apariția bolii.

   Tratamentele cunoscute până în prezent includ medicamente pentru îmbunătățirea memoriei prin creșterea cantității de acetilcolină în organism și pentru ameliorarea problemelor comportamentale, cum ar fi halucinațiile, agitația, depresii, stările de anxietate, insomniile etc.

   Medicamentele de sinteză utilizate în prezent, în timp pot afecta ficatul, produc greață, diaree, vărsături, oboseală sau crampe musculare.




   Astfel este nevoie de o soluție exclusiv naturistă, fără efecte secundare sau contraindicații, din categoria remediilor complementare, nu alternative.Tratamentul alopat recomandat de medicul curant se poate continua, dar se completează cu terapia celor două remedii naturiste.

   Efectul evident de regenerare neurologică, emoțională și comportamentală a pacienților, a dus la stoparea evoluției bolii, dar mai mult, la mulți pacienți s-a observat o revenire evidentă și de nesperat, de către medicii de specialitate, la starea de normalitate.

   Cercetarea influențelor remediilor exclusiv naturiste asupra aspectelor patologice neurologice din boala Alzheimer a dus, după circa 5 ani de studii, la remediul Complex Fito-Alzheimer nr. 1 și nr. 2, format din 7, respectiv 5 plante din flora spontană, de la care se recoltează doar mugurii și se macerează în amestec de glicerină și alcool etilic din cereale de 96 de grade (tehnică specială de recoltare și preparare a remediilor, numită gemoterapie), completând cu elementul Aurum metallicum, administrat sub formă homeopată.

   Modul recomandat de administrare a Complexului Fito-Alzheimer nr. 1 este sub formă de picături (între 5 și 7), de 3 ori/zi, direct pe limbă, înainte cu circa 20 minute de masă, timp de 6 zile pe săptămână.
   În cea de a 7-a zi se va administra remediul Complex Fito-Alzheimer nr. 2, diluat în puțină apă, câte 7 picături, de 3 ori/zi.
   Se recomandă evitarea mirosurilor puternice, a consumului de dropsuri, gumă de mestecat, cafea sau a produselor cu mentă.
   Formulele menționate acționează asupra sistemului vascular afectat de ateroscleroză, asupra microtraumatismelor care o favorizează, asupra traumatismelor apărute în urma accidentelor vasculare cerebrale, asupra degenerescenței sistemului neurologic și depresiilor specifice acestei maladii.

marți, 7 iunie 2016

Beneficiile uleiului de cocos

   Uleiul de cocos are nenumărate beneficii pentru noi și sănătatea noastră, iar în cosmetică este unul dintre cele mai folosite tratamente.Cele mai importante proprietăți ale sale au fost demonstrate de-a lungul timpului, dar pot fi reamintite: anti-inflamatoare, anti-microbiene, anti-virale, anti-fungice.Compoziția sa înseamnă polifenoli, antioxidanți naturali, vitaminele A, C și E, K, Fier, Calciu.Toate aceste elemente generează doar reacții pozitive benefice pentru sănătatea noastră, sistemul nostru imunitar este îmbunătățit, iar colesterolul este păstrat în limite normale. 

   Uleiul de cocos este un ulei vegetal bogat într-un tip de grăsime care se găsește rar în alte alimente, numit trigliceridă.Ori de câte ori consumați trigliceride, acestea se duc imediat în ficat în loc să se depună în alte locuri din organism și să dăuneze.

   Acest fel de ulei are o concentrație foarte mare de acizi grași saturați: lauric 52%, capric și caprilic, acizi care se asimilează foarte repede în organism și care ne dau energie.Este digerat și absorbit rapid, organismul devine mai rezistent și oboseala poate fi înlăturată prin consumul de ulei de cocos.Uleiul de cocos are un nivel ridicat de trigliceride cu lanț mediu, astfel încât oferă calorii pentru energie, dar nu crează exces de grăsimi în corp.Din acest ,motiv, persoanelor care vor să slăbească sau celor care fac sport, li se recomandă uleiul de cocos.

http://bit.ly/24vy3ym


   Cei care țin diete, dar se lovesc de nevoia de dulce, uleiul de cocos este o rezolvare deoarece inhibă pofta de dulce, suprimă apetitul și ajută la creșterea sațietății.Uleiul de cocos este deosebit de versatil când vine vorba de rețete:
   Se poate consuma în loc de unt, se poate topi peste legume, se poate adăuga în ceai sau cafea, în dressingul folosit la salate, în musli sau în clătite, în smoothie-uri, se poate combina cu o omletă delicioasă sau cu orice tip de carne.
   Dacă la prepararea rețetelor obișnuiți să folosiți unt, acesta se poate înlocui cu succes cu uleiul de cocos, iar detoxifierea este mai eficientă dacă folosiți și acest tip de ulei în combinațiile alese.
   Cu uleiul de nucă de cocos puteți găti orice de la floicele de porumb, prăjituri, biscuiți, fursecuri, la creveți, paste sau orez. 

   Uleiul de cocos Jeeva Premium nu conține colesterol și acizi grași trans, nu elimină toxine la temperaturi mari, nu generează radicali liberi dăunători, așa că îl puteți folosi cu maximă încredere în bucătărie și nu numai.
   
   Uleiul de cocos îmbunătăţeşte procesul de absorbţie a substanţelor nutritive, reglează metabolismul şi digestia, iar ultimele cercetări îl recomandă pentru toate grupele de vârstă.
   Se utilizează cu succes pentru tratarea iritației de scutec și a eczemelor, este foarte bun pentru masajul bebelușilor, ajută la înmuierea și eliminarea cojițelor de pe scalpul bebelușilor.Acidul lauric din compoziția uleiului de cocos se regăsește și în laptele matern, așadar sistemul imunitar al copiilor nu are decât de câștigat.
   Cercetările recente arată că trigliceridele cu lanț mediu din uleiul de nucă de cocos traversează bariera de sânge a creierului sprijinind teoria că acestea pot fi metabolizate la corpii cetonici.Aceste trigliceride cu lanț mediu reprezintă o foarte importantă sursă alternativă de combustibil pentru creier și poate imbunătăți funcția cognitivă și ar putea reprezenta îmbunătățiri la pacienții cu Alzheimer, demență și alte afecțiuni neurodegenerative.
   Până și animalele de companie pot folosi și se pot bucura de uleiul de cocos, fie că îl folosiți în hrana acestora pentru o mai bună digestie, fie că îl aplicați extern.Infecțiile și rănile se pot trata cu ulei de cocos, iar blana animăluțelor va fi mult mai strălucitroare.


http://bit.ly/24vy3ym


  Persoanele care cunosc cel mai bine uleiul de cocos Jeeva Premium, sunt femeile, deoarece acest ingredient este o inovație în cosmetică.Pentru un păr sănătos și strălucitor, o piele hidratată și luminoasă, unghii rezistente și îngrijite, uleiul de cocos se folosește singur sau în diferite combinații pentru măști cosmetice sau tratamente.


   Indiferent de motivul pentru care alegeți să folosiți ulei de nucă de cocos, veți face cea mai bună alegere pentru organismul și sănătatea dvs.Dacă doriți să profitați, găsiți aici Uleiul de Cocos 500 ml Raw Organic Extra Virgin- Certificat Kosher, la un preț avantajos.

luni, 6 iunie 2016

Tisa

   În tradiţia populară: tisa, muştarul, usturoiul, amestecate bine, se turna pe gâtul vitelor, contra turbării, şi apoi li se slobozea sânge de la 2 vene de la grumaz.

   Toxicitate: este o plantă toxică care se folosea pentru otrăvirea săgeţilor.
   Toxicitate mai mare au frunzele, în special iarna.

   Compoziţie: tisa conţine taxol care este un excelent antimicotic.
   Se poate folosi în special contra cancerului.
   Se prepară tratamentele cu mare atenţie fiind o plantă toxică.




   În unele locuri se mai foloseşte şi astăzi pentru proprietăţile emenogoge, abortive, antiovulare şi hipertensive.
   Provoacă apariţia ciclului întârziat, scade tensiunea.

   Atenţie! Folosirea frunzelor provoacă adesea accidente mortale.

duminică, 5 iunie 2016

Să slăbim, mâncând!

   Scopul acestei cure de slăbire constă nu doar în dispariția surplusului de kilograme, ci și în schimbarea metabolismului, astfel încât kilogramele pierdute să nu se mai pună la loc.
   Este vorba despre un regim care se reia în mod identic din 4 în 4 zile și durează 90 de zile, timp în care se pot pierde între 15 și 20 de kilograme.
   Dacă se dorește o slăbire mai redusă, dieta se poate întrerupe, dar schimbarea metabolismului nu va mai avea loc.
   Punctul forte al dietei constă în faptul că veți slăbi doar atât cât aveți nevoie, respectiv până când corpul dvs. va ajunge la greutatea optimă, iar slăbirea va fi uniformă. 


   Micul dejun este identic în cele 90 de zile: doar câteva fructe: mere, pere, banane, citrice, struguri. 

   Prima zi: proteine:
   Prânz: carne fiartă sau friptă, 3 felii (200 grame); o felie pâine, de preferat integrală; salată verde, nelimitat, fără ulei.După masă se beau 250 ml supă caldă, doar lichid.În loc de carne, se pot consuma 3 ouă fierte sau lapte sau iaurt sau brânză.
   Cina: la fel ca și prânzul, dar fără supă.Dacă la prânz ați mâncat carne, același fel îl veți consuma și la cină.


   Ziua a doua: fibre:
   Prânz: legume, verdețuri de orice fel: fasole, mazăre, linte, fasole verde, morcovi, roșii, cartofi, crude sau fierte, cu adaos pentru gust: sare, piper, Vegeta, bulion, fără ulei; o felie pâine integrală, salată verde.Cantitatea de legume să corespundă cu cea care încape într-o farfurie adâncă.
   Cina: la fel ca și prânzul, dar jumătate de cantitate. 




   Ziua a treia: carbohidrați:
   Prânz: Paste făinoase fierte, de preferat integrale, cu sos de roșii, ketchup, sau un blat de pizza cu sos de roșii.
   Cina: 2 felii mici de tort sau 2-3 colăcei dulci sau 3 porții de înghețată și, obligatoriu, o bucățică de ciocolata amară.
 

   Ziua a patra: fructe:
   Prânz: amestec de fructe, în cantități nelimitate.
   Cina: la fel. 


   În timpul curei, o dată pe lună, după ziua de fructe, se va ține obligatoriu o zi de dietă doar cu apă.În această zi se beau cel puțin 2 litri de apă plată sau minerală.
   În timpul curei, cafeaua și ceaiul fără zahăr se admit în cantități nelimitate.
   După terminarea curei, se poate mânca normal, cu recomandarea ca micul dejun să fie compus numai din fructe, timp de încă 90 de zile.Dacă în această perioadă mai slăbiți circa 3 kg, înseamnă că schimbarea metabolismului a avut loc.Dacă doriți să mai slăbiți, dieta trebuie repetată, dar numai după o pauză de cel puțin 3 luni.
   Nu vă speriați de cantitatea de mâncare pe care o consumați.Chiar dacă pare mare, greutatea corpului dvs. se va diminua.
   Nu vă pierdeți speranța dacă în primele 10 zile nu slăbiți, pentru că în continuare veți pierde rapid 3-4 kg.
   Nu se schimbă ordinea meniurilor.
   Nu se va neglija nimic din meniul zilnic, fiecare aliment având un rol bine definit pentru organism.

sâmbătă, 4 iunie 2016

Tratarea bolii Alzheimer prin remedii naturiste

   Conform statisticilor actuale, în România incidența tulburărilor mintale care corespund tabloului clinic al bolii Alzheimer a crescut la 883 persoane din 100.000 locuitori.După datele furnizate de ONU, numărul populației de vârsta a treia a ajuns la 500 milioane, comparativ cu 200 milioane în 1950 și se preconizează ca la nivelul anului 2025 numărul persoanelor vârstnice pe glob să fie de 1 miliard.
   Rolul exact al geneticii în boala Alzheimer nu este încă stabilit.Cercetările de ultimă oră au stabilit o legătură a acestei boli cu anumiți cromozomi.Alte cauze includ boala Parkinson, hidrocefaleea, deficiența de vitamina B12, al elementului aur, nivelul scăzut al hormonului tiroidian, sindromul Down, alcoolismul, anumite boli infecțioase sau depresia majoră, la ora actuală necunoscându-se cu precizie cauzele ei. 

   Boala are mai multe stadii evolutive: precoce (faza ușoară), intermediar (faza moderată) sau tardiv (faza severă). 

   Ca factori favorizanți amintim intoxicațiile, avitaminozele, surmenajul și infecțiile. 

   Cantitatea de neuro-transmițători, de acetilcolină, substanțe chimice care servesc drept mesageri între celulele nervoase, este mai mică.Aceste substanțe sunt esențiale în procesul de gândire și al memoriei. 

   Factorii de risc legați de apariția acestei boli sunt:
   Vârsta, loviturile sau rănile la nivelul capului, ereditatea.  


   Din punct de vedere somatic sunt evidente câteva schimbări ce au fost observate la nivelul creierului acestor bolnavi.
   Celulele creierului se micșorează sau dispar și sunt înlocuite cu pete dense, de formă neregulată numite plăci senile.Apar formațiuni neurofibrilare, în interiorul celulelor creierului, afectând sănătatea acestora.O persoană cu boala Alzheimer are mai puțină materie cenușie decât o persoană care nu este afectată de această boală.Această diferență are un proces continuu, afectând funcționarea cerebrală.
   Problematica neuropsihologică se particularizează prin dezvoltarea unui sindrom afazo-agnozo-apraxic cu disartrie logoclonică, sărăcire a limbajului mergând până la logoree neinteligibilă; agnozie, mai ales spațială (bolnavul nu-și mai recunoaște propria cameră); apraxie până la imposibilitatea îmbrăcării, dezbrăcării și chiar a mestecatului. 


   Diagnosticul BA, cea mai frecventă formă de demență, este dificil, fiind stabilit cu certitudine abia post-mortem, când pot fi observate, în creier, plăcile senile și aglomerările neurofibrilare.În timpul vieții diagnosticul se bazează pe dovezile obținute din studierea comportamentului și din testele și observațiile psihologice. 




   Semnele bolii diferă mult de la un bolnav la altul, diagnosticarea bazându-se pe performanțele individului în următoarele 8 aspecte ale cunoașterii:
   1. Orientarea în timp si spațiu.
   2. Controlul mișcărilor și acțiunilor.
   3. Atenția.
   4. Memoria.
   5. Limbajul.
   6. Percepția vizuală.
   7. Rezolvarea problemelor.
   8. Activitatea socială. 


   Diagnosticul este confirmat doar dacă performanțele individului, situate la un nivel inferior, se reduc, dovedindu-se progresive, la testele efectuate câteva luni mai târziu.Observațiile și testele se efectuează pe bolnavii aflați în stadii incipiente ale bolii, deoarece cei aflați în stadii avansate nu mai pot urmări instrucțiunile și nu se pot concentra. 

   Tabloul clinic tipic al BA include:
   Declinul progresiv al funcțiilor memoriei.
   Sărăcirea și deteriorarea judecății și raționamentului.
   Schimbări de atitudine și comportament.
   Apatie, agitație, agresivitate (verbală și fizică), anxietate, dereglări ale somnului, iritabilitate, comportament motor aberant, halucinații (vizuale, auditive, tactile, olfactive).  


   Câteva simptome sunt recunoscute ca însoțind BA.Ele pot apărea însă și în alte cazuri de demență:
   1. Pierderea memoriei care afectează viața de zi cu zi.Se uită în special evenimente foarte recente.
   2. Dificultăți în realizarea sarcinilor familiale (persoanele cu BA pot uita cum se prepara un fel de mâncare sau pot uita dacă au mâncat).
   3. Probleme de limbaj (persoanele cu BA pot uita cuvinte uzuale, înlocuind unele cuvinte cu substitute neadecvate, ceea ce face ca propozițiile rezultate să fie greu de înțeles).
   4. Dezorientare în timp și spațiu (persoanele cu BA se pot rătăci pe propria stradă, neștiind cum să ajungă acasă).
   5. Judecată redusă (persoanele cu BA pot să nu recunoască o infecție ca fiind o problemă pentru care trebuie să apeleze la medic sau se pot îmbrăca inadecvat: haine groase într-o zi toridă).
   6. Probleme cu gândirea abstractă (persoanele cu BA pot uita complet ce sunt numerele și ce se poate face cu ele; pot să nu înțeleagă semnificația zilei de naștere).
   7. Probleme cu plasarea obiectelor în locurile adecvate (persoanele cu BA pun un cui în frigider sau ceasul în cutia cu zahăr).
   8. Schimbări în atitudine și comportament (au loc treceri rapide de la calm la furie, fără un motiv explicit).
   9. Schimbări ale personalității (persoanele cu BA pot deveni extrem de confuze, suspicioase, apatice).
   10. Pierderea inițiativei (apare o pasivitate accentuată). 

ShareThis