miercuri, 1 iunie 2016

Beauty tips cu ulei de măsline

   Uleiul de măsline este extrem de benefic pentru sănătatea noastră, folosit în alimentația de zi cu zi.Astăzi vă descriu două procedee prin care uleiul de măsline poate fi folosit în cosmetică.
 

   Cele două trucuri nu sunt dificil de executat, iar rezultatele merită efortul depus.
 

   În primul rând, celulita ne dă bătăi de cap indiferent de vârstă sau de numărul de kilograme.O altă problemă a femeilor o reprezintă părul uscat și deteriorat.
 

   Se pune ulei de măsline la încălzit, chiar și în cuptorul cu microunde, pentru câteva secunde, cât să fie suportabil pe piele.
   Apoi se masează zonele afectate, pe rând, cât mai bine, la început cu puțin ulei, pe măsură ce pielea absoarbe uleiul, se pune tot mai mult.
   După ce ați terminat masajul, vă înfășurați cu un prosop încălzit în prealabil, tot la microunde, și stați în pat 30 minute.
   Apoi faceți un duș, să spălați uleiul de pe piele, iar dacă stați mai mult de 30 de minute, nu este nici o problemă. 




   O altă idee de folosire a uleiului de măsline vizează părul deteriorat, indiferent de motivul pentru care părul nu mai arată cum vă doriți.
   Se unge părul înainte de spălare cu ulei cald de măsline, se înfășoară părul într-un prosop cald și se ține pe cap aproximativ 15-30 minute.
   Apoi se clătește părul și se spală ca de obicei.

   În cazul celulitei cura se urmează timp de 3 săptămâni, în fiecare zi se execută acest masaj, iar dacă este nevoie, se poate face și mai mult timp.
   Pentru păr, tratamentul se urmează o dată pe săptămână sau la două săptămâni, dacă părul are tendințe de îngrășare.

marți, 31 mai 2016

Vin pentru inimă

   Acest vin este un remediu pentru cardiaci, care dă rezultate cu totul neobișnuite.
 

   Rețeta vinului pentru inimă a dat rezultate foarte bune în toate insuficiențele cardiace și bolile de inimă.Chiar și în anghina pectorală, vinul pentru inimă a produs o ameliorare simțitoare.

   Rețeta:
 

   10 tulpini proaspete de pătrunjel cu frunze cu tot se pun într-un litru de vin natural, curat, la care se adaugă 1-2 linguri de oțet curat din vin.
   Se lasă totul să fiarbă 10 minute la foc mic.
   După aceea se mai adaugă 300 grame de miere pură de albine și se lasă încă 4 minute să fiarbă ușor. 



 

   Vinul fierbinte se filtrează și se trage cât este fierbinte, în sticle care au fost clătite cu puțin alcool tare.
   Se astupă foarte bine sticlele.
   Depunerile care se formează nu dăunează și pot fi băute și ele fără probleme.
 

   Nu contează dacă vinul este alb sau roșu, foarte important este ca vinul să fie natural.
 

   Mierea se adaugă abia după primul fiert și trebuie să fiarbă și ea cu restul amestecului.
 

   Vinul se poate consuma zilnic, circa 3 linguri pe zi
 

   În cazul durerilor cardiace incipiente, în insuficiența cardiacă și în alte boli cardiace, acest vin te va ajuta în mod real.

luni, 30 mai 2016

Tratamente pentru varice

   Ceaiul de salvie sau păpădie: se consumă 2-3 căni pe zi, după mesele principale.Infuzia se prepară din 2 linguriţe de plantă la 250 ml apă clocotită.

   Se poate face masaj cu suc de lămâie, în fiecare dimineaţă și seară.

   Compresele cu argilă sunt și ele indicate, se pun de două ori pe săptămână, noaptea, de la gleznă până la genunchi.

   Comprese cu varză: zdrobiţi câteva foi de varză și aplicaţii-le pe locurile bolnave.Legaţi frunzele cu bandaj și lăsaţi-le peste noapte.

   În cursul zilei aplicaţi comprese cu oţet de mere, beţi câte 2 linguriţe oţet de mere dizolvat într-un pahar cu apă.



 

   Compresele cât mai fierbinţi, puse pe locul bolnav, cu untdelemn de măsline sau dovleac sunt de mare folos.
 

   Faceţi primăvara, o cură de ceai de păpădie, înainte de a înflori.Se beau două căni pe zi, după mesele principale, preparate din 2 linguriţe de plantă proaspătă, opărite cu 250 ml apă în clocot.
   
   Puteți folosi și comprese cu decoct de flori de fân, rece, (două mâini de fân la un litru de apă).Infuzia se lasă să se răcească, apoi se înmoaie un prosop în această infuzie și se aplică pe locurile afectate.Se folosește acest tratament de două ori pe săptămână.

duminică, 29 mai 2016

Câteva informații despre sciatică

   Inflamația nervului sciatic determină această boală.
 

   Durerile se localizează în partea inferioară a spatelui, pe fața posterioară a coapsei și gambei, până la degetul mare al piciorului.
 

   Cauza cea mai frecventă o reprezintă discopatia lombară, fiind favorizată de răceală, diabet și eforturi mari.

   Măsuri profilactice și de tratament:
 

   Căldura locală calmează durerile, de asemenea, băile generale și băile de șezut, cu decoct de urzică sau nămol mineral.


 

   Se recomandă comprese cu flori de fân, spălări cu oțet de mere, băi de picioare, dușuri cu jet pe coapse; cataplasme cu muștar și cu frunze de varză; frecții cu ulei de sunătoare, de lavandă sau de măghiran, ceaiuri de plante: frunze de mesteacăn, ienupăr, coajă de salcie, soc, coada calului.
 

   Se vor consuma în cantități mai mici: carne, alcool, cafea și tutun.
 

   Se va dormi pe o saltea tare, cu genunchii îndoiți.

sâmbătă, 28 mai 2016

Despre conjunctivită partea a doua

   Puteți găsi un articol folositor despre conjunctivită, și aici.

   Conjunctivita alergică:
   Conjunctivita alergică poate reprezenta o problemă serioasă în funcție de gravitatea simptomelor și durata bolii.Alergiile sunt în zilele noastre o specialitate a medicinei și a farmacologiei.Ne putem aștepta ca în viitor să apară numeroase noi modalități terapeutice de combatere a alergiilor.Mulți medici au devenit reticenți în folosirea tratamentelor clasice pentru a calma simptomele.Depistarea și desensibilizarea constituie o strategie preventivă.Depistarea permite identificarea alergeniilor în cauză.Se trece apoi la un tratament de desensibilizare pentru a elimina reacția inflamatoare de la originea conjunctivitei alergice.


   În caz de conjunctivită rezultată dintr-un contact fizic cu un iritant, clătiți-vă imediat ochiul cu apă rece timp de 15 minute și mergeți la un control pentru a evita o problemă mai gravă.

   Conjunctivita infecțioasă:
   Conjunctivita infecțioasă este cauzată de o bacterie sau de un virus.Se întâmplă adesea ca mai mulți copii care frecventează aceeași grădiniță sau aceeași școală să fie afectați în același timp, datorită faptului că conjuctivitele de origine bacteriană se transmit ușor.


   Alergiile la polen sau la alte produse alergene atmosferice ne pot provoca o roșeață și o scurgere a ochilor.Cunoscând anotimpul și circumstanțele apariției reacțiilor, puteți să vă dați seama dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră suferiți de conjunctivită fără să o fi avut anterior.Reacțiile alergice care ating adesea membranele ochiului sunt însoțite de mâncărimi puternice, care anunță o infecție.




   Conjunctivita apărută din cauza expunerii la iritanți puternici:
   Atunci când produse chimice au fost introduse in ochi trebuie actionat fara intirziere.Dar accidentele pot fi evitate, astfel că produsele chimice toxice, ca detergenții casnici, amoniacul, combustibilii, trebuie depozitate în locuri speciale și încuiate.

   În anumite profesii și îndeletniciri casnice, ochii ne sunt expuși la iritanți pentru perioade mai lungi sau mai scurte, acești iritanți pot provoca conjunctivită.Încercați să reduceți aceste expuneri.


   Adoptarea măsurilor de prevenire, respectarea măsurilor elementare de igienă elementară și evitarea contactului cu persoana bolnavă contribuie la împiedicarea conjunctivitei de a deveni amenințare serioasă a vederii.

vineri, 27 mai 2016

Talpa Mâței

   Denumiri populare: brânca-mâţii, floarea-patului, flocoşele, laba-mâţii, lânariţă, paraipan, părălei, scânteiuţă de munte, schiliduş, semenic, sunătoare de munte, talpa-pisicii.

   În tradiţia populară: ceaiul din vârfurile florifere se lua contra tusei, guturaiului şi bolilor de piept.
   Planta fiartă cu sâmburi de măsline pisaţi se folosea contra diabetului.

   Compoziţie chimică: substanţe amare, fitosterine, flavonozide, rezine, tanin, mucilagii, ulei volatil, săruri minerale.

   Acţiune farmaceutică: emoliente, behice, expectorante, colagoge, antiinflamatoare, ajută la eliminarea bilei, stimulează secreţia stomacului şi prin aceasta este util la anorexie. 




   Se poate folosi la următoarele afecţiuni: afecţiuni bronho-pulmonare, atonie digestivă, dischinezie biliară, guturai, răni, tuse.

   Preparare: o linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită.Se va acoperi pentru 10 minute după care se strecoară.Se va bea în cursul zilei cu înghiţituri mici.
   Extern se poate folosi o cantitate dublă de plantă.

joi, 26 mai 2016

Toxiinfecțiile alimentare

   Infecțiile alimentare sunt provocate cu precădere de o bacterie care se găsește în apa potabilă murdară, nepurificată și nefiltrată.Tipurile de manifestare a unei infecții alimentare constau în gastroenterită, febră tifoidă, hepatita tip A.

   Toxiinfecțiile alimentare sunt rezultatul creșterii numărului de bacterii pe de o parte, iar pe de alta de secreția toxinelor.Acestea sunt cauzate în general de Salmonella, germen foarte răspândit mai ales prin contactul cu cineva care nu are mâinile spălate.Fie că luăm masa la restaurant sau acasă, toxiinfecțiile alimentare pot apărea deseori.

   Intoxicațiile alimentare se datorează mai ales consumului de alimente contaminate în primul rînd cu bacterii și în special cu virusul hepatitei A.Modul de prevenire a acestora îl reprezintă aplicarea normelor de igienă elementară.Pentru a le cauza nu e nevoie decât să nu respectăm condițiile de preparare a produselor alimentare, să nu ne spălăm pe mâini, să folosim ustensile ruginite și nedezinfectate, să pregătim mâncarea în vase sau pe suprafețe murdare. 


   Infecțiile alimentare sunt provocate de microorganismele care se găsesc pe produsele alimentare depozitate în condiții improprii.
   Ambalarea, trasportarea și prezentarea spre vânzare a oricărui produs alimentar trebuie să respecte cele mai stricte norme igienico-sanitare.Prezența microorganismelor trebuie să fie monitorizată cu precizie, pentru ca încărcătura microbiană să fie cât mai diminuată. 

   Riscurile la care se expune consumatorul variază în funcție de germeni, de nivelul de contaminare, de vârstă și de gradul de imunitate a organismului.
   În cazul intoxicațiilor alimentare, problemele digestive sunt provocate de toxinele bacteriene.
   Atunci când alimente ca produsele de patiserie sau carmangerie sunt expuse într-un mediu deschis, la temperatura camerei și lipsite de ambalaj, contaminarea apare imediat.
   Germenii provin fie de la insecte, fie de la mâinile nespălate ale vânzătorului care încasează banii și apoi servește produsul fără a folosi mănuși, fie de la un cumpărător răcit care strănută tocmai în fața vitrinei unde se vând produsele. 
   Nu fructele și legumele sunt cele mai vizate.Acestea nu reprezintă decât 2% din totalul produselor alimentare cu un grad înalt de toxiinfecție.Fructele și legumele sunt consumate crude sau fierte ori folosite ca ornament.Calitatea lor microbiologică trebuie să fie ireproșabilă atât din punctul de vedere al producătorului, cât și al consumatorului.În ceea ce privește fructele și legumele semnele alterării sunt ușor de observat: gustul devine amărui sau excesiv de dulce, parfumul capătă iz de mucegai, textura și structura se schimbă.
   Prima manifestare a bolii este banala criză de ficat.De cele mai multe ori criza este puternică și numai așa bolnavul se decide să apeleze la ajutorul medicului.




   Metode de prevenire:
   Se spală mâinile înainte de a lua masa, înainte de a prepara ceva de mâncare, după pregătirea alimentelor, după ce ați mers la baie.
   Daca aveți vreo rană deschisă la mână, atunci când sunteți la bucătărie puneți un plasture pentru a evita contactul direct cu produsul alimentar.
   Nu strănutați, nu căscați și nu suflați nasul deasupra unei porții de mâncare.
   Nu vă treceți mâna prin păr, nu vă scărpinați pe gât sau la nas și apoi să băgați un deget în sos ca să vedeți dacă mai trebuie sare sau nu.
   Înainte de a sparge un ou sau de a curăța un cartof, spălați coaja.Aceasta conține mulți microbi.
   Spălați bine fructele și legumele înainte de a le consuma.
   Evitați să mâncați fructe lovite sau legume veștede și stricate.
   Verificați termenul de garanție și calitatea conservelor și ale semipreparatelor.
   Conservați produsele perisabile la rece.
   Pentru a elimina orice sursă de germeni și praful, spălați vesela și tacâmurile și curățați masa înainte și după ce ați preparat ceva.
   Interziceți animalelor de casă accesul în bucătărie în timp ce gătiți.


   În ceea ce privește vectorul alimentar, capacitatea de multiplicare a germenilor variază în funcție de: conținutul de apă din alimente, de oxigen (unele bacterii au nevoie de oxigen pentru a se dezvolta, altele nu) și de temperatură.Multiplicarea bacteriilor se produce în condiții de temperatură între 4 și 6 grade Celsius.Procesul de multiplicare crește vara, când se ajunge la 37 de grade Celsius și scade iarna, când se înregistrează 0-5 grade.Procesul încetează la minus 18 grade Celsius.
   Bacteriile sunt distruse atunci când sunt supuse unui mediu extrem de cald, de peste 65 de grade Celsius.Bacteriile au capacitatea de a aștepta momentul prielnic pentru a se dezvolta.În cazul în care nu sunt distruse, ele se pot închide într-un înveliș protector, urmând a-și reîncepe activitatea atunci când mediul le oferă condiții propice.

ShareThis