marți, 5 martie 2013

Trucuri pentru diete lejere

   Astazi vreau sa continui seria dietelor pe care am inceput-o saptamana trecuta.Va prezint cateva sfaturi, care de fapt stau la baza oricarei diete. 
   Se spune ca daca o dieta este drastica, atunci si rezultatele sunt pe masura.Insa, in timp s-a demonstrat ca aceleasi rezultate se pot obtine si daca urmam cateva trucuri mai lejere. Trebuie sa avem rabdare, perseverenta si mai ales sa nu ne descurajam din prima incercare.




   Pe perioada unei diete se beau multe lichide, dar mai ales cateva cani cu ceai verde, pe zi.Astfel, se ard mai multe calorii, iar proprietatile ceaiului verde sunt foarte importante.Vom vorbi depre ceaiul verde si cat de mult ne ajuta, nu doar in cura se slabire,  intr-o postare viitoare.

   Micul dejun este cea mai importanta masa si nu avem voie sub nici o forma sa o sarim , mai ales daca suntem la dieta.Indiferent de ce alimente consumam la micul dejun, de acolo ne luam energia pentru intreaga zi.

   Este foarte important sa controlam temperatura din locul unde ne petrecem activitatea.Organismul consuma calorii pentru  a mentine corpul la valorile normale, atunci cand are de-a face cu temperaturi mai mari sau mai mici decat normalul.Benefica ar fi o temperatura mai mare in timpul verii si mai scazuta iarna, dar nu cu foarte mari diferente.

   O alta modalitate de a arde calorii, este condimentarea mancarii.Un experiment a dovedit ca persoanele care si-au adaugat 10 g de ardei iute in mancare, au ars mai multe calorii in 30 de minute, fata de cei care nu au consumat acest condiment.Tocmai de aceea, cele mai bune creme de remodelare corporala, au in lista de ingrediente, extractul de ardei iute.

   Exercitiile de forta si rezistenta sunt aliatul nostru, mai ales ca o femeie,dupa varsta de 20 de ani,  pierde un kilogram din cantitatea musculara, intr-un an.Poate de aceea femeile se ingrasa in medie 7 kilograme intr-un interval de 10 ani.

   Cat mai multa miscare, cat mai des, iar durata si intensitatea miscarilor conteaza foarte mult.




   Acestea fiind scrise, nu ne mai ramane de facut decat sa ne apucam de treaba si sa ne simtim bine in pielea noastra.

 

luni, 4 martie 2013

Salata de varza rosie cu sos alb

   Va prezint acum o reteta numai buna de consumat la ceas de seara, o reteta usoara, fara calorii, dar plina de vitamine.Deoarece primavara incercam sa mai schimbam meniul, sa consumam legume si fructe crude, aceasta salata este foarte potrivita.

                                             Salata de varza rosie cu sos alb






   Timp de preparare: 15 minute
                                      2 portii

   Avem nevoie de:
    - 1/2 varza rosie,
    - 2 linguri otet de vin alb,
    - 1 lingura suc de lamaie,
    - 3 linguri maioneza,
    - 5 linguri smantatna,
    - 1/2 ceapa alba,
    - marar fin tocat,
    - sare si piper


   Varza se taie fideluta si se poate framanta cu un praf de sare, pentru a se inmuia.Sosul se face amestecand otetul cu sucul de lamaie, maioneza si smantana.Se adauga ceapa fin tocata, mararul, iar la final se potriveste de sare si de piper.Daca doriti, se poate servi si cu felii de mere sau miez de nuca incorporate in salata.


   Pofta buna!

   

   


Sa ne redobandim energia!

 
   Fiecare dintre noi avem zile bune si mai putin bune.Deoarece astazi este luni, si probabil ne simtim fara chef de viata si privim totul in gri, va propun cateva sfaturi pentru a ne umple de energie.Lunea este o zi normala, doar ca avem tendinta de a ne simti mai obositi, gandindu-ne la saptamana solicitanta ce urmeaza.De cele mai multe ori problema se regaseste in obiceiurile nesanatoase pe care le adoptam in viata de zi cu zi.Asa ca haideti sa le inlaturam si sa ne dam un refresh!

   Odihna suficienta. Trebuie sa ne asiguram ca ne odihnim suficient, adica 7-8 ore pe noapte si ca nu dormim superficial.Daca am avut o perioada mai solicitanta, ne putem rezerva cateva zile in care sa dormim mai mult, pentru ca organismul sa-si incarce bateriile.

   Somnul de dupa amiaza. Poate parea o gluma, buna doar pentru copiii mici, dar un pui de somn de 20-30 de minute ne poate reface fortele.

   O alimentatie sanatoasa. Nivelul nostru de energie este direct proportional cu felul in care ne hranim.Trebuie sa fim atenti la alimentele pe care le cosumam, sa citim etichetele si sa intelegem ce ingrediente contin.Micul dejun este cea mai importanta masa si nu trebuie sa sarim peste ea, iar in timpul zilei este bine sa mancam putin si des, decat sa ne imbuibam cu 2-3 mese copioase.Trebuie ca macar 80% din alimentele pe care le consumam, sa fie sanatoase, cu minerale si vitamine si totodata trebuie sa stim sa le combinam corect.Daca nu ne descurcam, putem apela la un nutritionist, care sa ne arate ce este mai bun pentru organismul nostru.

   Sa tinem cont de ritmul corpului nostru. Atunci cand ceva nu este in regula, organismul trimite semnale, doar ca noi trebuie sa ne cunoastem organismul foarte bine si sa stim de ce avem nevoie si cand.De cele mai multe ori, din lipsa de timp, nu dam atentie semnalelor de alarma si nu ne gandim ca organismul are si perioade de slabiciune, cand trebuie sa avem grija de noi.Chiar si pe parcursul unei zile, sunt intervale orare, cand nivelul de energie este mai scazut - de exemplu, dupa ce am servit masa, iar atunci putem desfasura activitati mai usoare.Totodata sa invatam sa punem "nu" si "stop".


   Sa ascultam muzica. Si nu orice fel de muzica, ci cea care ne place, care ne pune pe picioare si ne binedispune.genul este diferit de la o persoana la alta, dar sigur fiecare avem melodiile noastre preferate si aducatoare de buna-dispozitie.

   Sa facem miscare. Chiar si cele mai simple si usoare exercitii sau forme de miscare ne pot ridica nivelul de energie.Un alt truc ar fi si masajul zonelor tensionate sau chiar automasajul.

   Sa lasam TV-ul si monitorul. Daca lucram mult timp in fata unui monitor, macar la 50 de minte de lucru, ar trebui luata o pauza de 10-15 minute, in care sa ne odihnim ochii si sa ne rupem de ceea ce faceam.

   Sa discutam. O convorbire cu un prieten, cu o cunostinta, de cateva minte, ne poate revitaliza.Putem planifica un rasfat, o iesire cu cea mai buna prietena, o vizita la o persoana draga.Sigur ne vom simti mai bine.

   Sa iesim la aer curat. O mica plimbare in parc sau pe strada, o mica ruptura din rutina zilnica, un alt traseu fata de cel pe care il facem in fiecare zi.Locuri noi, oameni noi, pot insemna un plus de vitalitate.

   Sa evitam bauturile energizante. Putem crede ca acestea ne ajuta si da, intr-adevar ne simtim plini de elan dupa consumarea lor, dar mai apoi poate urma o cadere de energie care sa ne aduca in punctul de plecare sau mai rau.Poate fi o solutie de moment, dar folosite cat se poate de rar, mai ales ca dau dependenta.

   Sa constientizam trecerea timpului. Putem nota intr-un jurnal ceea ce facem zi de zi, insa doar aspectele pozitive, succesele si lucrurile bune.Cand vom reciti, vom observa ca timpul nu trece pe langa noi, ca ramane ceva in urma noastra si vom simti o motivatie puternica pe viitor si satisfactie.De ademenea, putem nota si o lista cu ce vrem sa facem pe o zi, dar sa fim atenti sa nu trecem lucruri nerealiste, sa nu cerem de la noi mai mult decat putem face.


   Sper ca va vor fi utile aceste randuri si va urez o saptamana usoara!




 
  

  

   

duminică, 3 martie 2013

Aripioare crocante

   Va voi dezvalui o reteta delicioasa, pe care o pregatesc des si care are mare cautare la noi in casa.Nu este deloc dificil de pregatit si nu necesita multe ingediente, iar rezultatul se aseamana mult cu aripiorele pe care ne place sa le consumam in oras.


                                             Aripioare crocante


   Timp de preparare: pregatire: 30 minute
                                   coacere: 35 minute
                                   3 portii


   Avem nevoie de:
    - 6 aripioare de pui,
    - 1/2 pachet margarina,
    - 2 catei de usturoi,
    - 100 g alune nesarate si decojite,
    - 1 pachet sticksuri ,
    - boia dulce sau iute, dupa gust,
    - sare, piper. 



   Se curata si se spala foarte bine aripioarele, dupa care se lasa la zvantat.Intr-un castron se amesteca margarina, boiaua, sarea, piperul si usturoiul, pana se formeaza o pasta omogena, care se lasa la temperatura camerei.Cu un facalet, se maruntesc sticksurile si alunele.Se unge fiecare aripioara cu pasta de margarina si apoi se trec prin amestecul de sticksuri si alune.Se aseaza intr-o tava unsa cu putina margarina si se dau la cuptor pentru 30-35 de minute.


                                                 

sâmbătă, 2 martie 2013

Rasfat la noi acasa

   Orice femeie isi doreste sa arate cat mai tanara, pentru cat mai mult timp si cat mai frumoasa.Pentru acest lucru apeleaza la diferite tratamente cosmetice, menite sa aiba grija de fiecare portiune a corpului, in parte.
   Daca apelam la serviciile unui salon de specialitate, aceste servicii sunt destul de piperate, asa ca de multe ori incercam sa ne rasfatam in linistea caminului nostru.Va dau mai jos cateva exemple de astfel de tratamente, pe care le puteti face acasa, fara nici un fel de problema.


   Gomaj cu cafea. Acest produs ne ajuta sa avem o piele catifelata si in acelasi timp sa mai eliminam din celulita.Se amesteca doua cesti de cafea macinata cu o jumatate de ceasca de sare de mare si 2-3 lingurite de ulei de masaj.Este indicat ca granulele din cafea sa fie mai mari, adica sa nu folosim cafea fin macinata.Se aplica amestecul pe piele, se fac miscari circulare, apasand si masand usor.Apoi se clateste bine pielea si se aplica o crema anticelulitica, ce trebuie lasata sa actioneze peste noapte.

   Exfolierea tenului. Ai nevoie de zahar brun sau malai, care se amesteca cu miere sau cu smantana.Pasta rezultata se intinde pe toata fata si se maseaza prin miscari circulare.Se insista mai mult in zona fruntii, a nasului si pe barbie (zona T).Se clateste apoi fata cu ceai de musetel, care inlatura impuritatile de pe fata si care are rol cicatrizant. Acest gomaj ne scapa de punctele negre si de celulele moarte.

   Impachetari eficiente.  Trebuie sa folosesti tot cafeaua, dar de aceasta data zatul rezultat in urma prepararii ei.Acesta se amesteca cu ulei de masline si cu argila cosmetica.Pasta care se formeaza se intinde bine pe acele zone afectate de celulita sau unde doresti sa faci o exfoliere.Se infasoara folie alimentara pe zonele acoperite de pasta si se lasa sa actioneze mai multe ore.Daca reusesti sa faci aceasta impachetare de doua ori pe saptamana, rezultatele vor fi vizibile.

   Ulei de ricin pentru par. Uleiul de ricin nu trebuie sa lipseasca din casa noastra, mai ales ca ne ajuta sa avem un par sanatos si stralucitor.Se amesteca o lingura de ulei de ricin cu un galbenus de ou, o lingura cu miere de albine, o lingura de usturoi pisat si stors. Amestecul se aplica pe parul curat si se va lasa sa actioneze macar o jumatate de ora, acoperindu-se parul cu folie de plastic.Apoi, parul se clateste foarte bine. 

   Miere pentru maini. Se amesteca o jumatate de ceasca cu ulei de masline cu o jumatate de ceasca cu zahar si un sfert de ceasca cu miere pana se obtine o pasta omogena.Aceasta pasta se incalzeste, se aplica pe maini si se impacheteaza apoi cu folie de plastic.Dupa 30 de minute, se indeparteaza si se clatesc bine mainile.

   Masca de stralucire. Dupa ce are loc exfolierea tenului, este bine sa aplicam o masca hranitoare.Avem nevoie de doua lingurite de argila, doua lingurite de lapte si o lingurita de smantana.Se amesteca laptele caldut cu argila, pana se formeaza o pasta, se adauga smantana si se amesteca bine.Se aplica masca obtinuta pe tenul curat si se tine pana se usuca.Se indeparteaza cu apa calduta.Un astfel de preparat hraneste, hidrateaza si netezeste tenul.Argila contine multe minerale: magneziu, siliciu, calciu, potasiu, fier, care sunt foarte importante pentru pielea noastra.Argila are proprietati cicatrizante, antiseptice, antitoxice si de aceea ar trebuie inclusa in tratamentele noastre cosmetice.

   Tratament antiacneic. Atunci cand nu suferim de o forma grava de acnee, putem folosi diferite masti naturale, pentru a o tine sub control.O astfel de masca este cea cu capsuni si avem nevoie de 3 sau 4 capsuni mari, un albus de ou, o lingura cu miere si o lingura cu malai fin.Se bate bine albusul de ou, se paseaza separat capsunii, care mai apoi se amesteca cu miere.Malaiul se adauga peste capsuni, se amesteca bine, iar la urma se adauga albusul.Tratamentul se aplica pe fata umeda si se lasa 20 de minute, dupa care se clateste foarte bine.


   

  
   

vineri, 1 martie 2013

Dieta cu grapefruit

   Deoarece primavara bate la usa si noi vrem sa aratam cat mai bine pentru sezonul primavara-vara care incepe, m-am gandit sa scriu o serie de postari unde sa va prezint diferite diete si modalitati de a scapa de kilogramele in plus.Fiecare isi poate alege dieta potrivita, pentru care se simte pregatita si care considera ca o va ajuta.Cu putin efort si cu vointa se poate ajunge la rezulate frumoase.

                                               Dieta cu grapefruit

   Pentru ca aceasta dieta sa dea rezultate, este nevoie sa mancam minim un grapefruit pe zi si sa respectam cateva reguli, nu foarte grele.Fructele de grapefruit contin enzime care ne imbunatatesc metabolismul si care ne ajuta sa ne detoxifiem organismul.

   Regulile de baza sunt:
   -sa eliminam cat putem grasimile si dulciurile
   -sa rarim numarul cestilor de cafea si bauturile care contin cofeina
   -sa bem cat mai multe lichide :apa plata cu lamaie, ceai de soc
   -sa facem miscare, dar nu exercitii fizice epuizante
   -indicat ar fi ca aceasta dieta sa fie tinuta pentru trei saptamanai, iar apoi sa fie luata o pauza.


   Luni si joi:
   Mic dejun: 1 grapefruit, 1 iaurt mic degresat amestecat cu cereale
   Gustare: 1 mar
   Pranz:1/2 grapefruit, o salata de cruditati (rosie, castravete, salata verde, ceapa verde, ulei de masline, sare, piper), o felie de paine de secara prajita, o portie de piept de pui la gratar
   Cina: 1/2 grapefruit , supa de legume, un fruct

   Marti si sambata:
   Mic dejun: 1 grapefruit, o felie de paine de secara cu branza de vaci degresata
   Gustare: doi morcovi
   Pranz: 1/2 grapefruit, supa de pui, un ou fiert, o portie de spanac
   Cina: 1/2 grapefruit, peste la cuptor cu legume

   Miercuri si vineri:
   Mic dejun: 1 grapefruit, o felie de paine de secara cu branza feta
   Gustare: o portocala
   Pranz: 1/2 grapefruit, salata vegetariana (rosii, castraveti, varza, morcovi, ciuperci, porumb, marar, condimente)
   Cina: 1/2 grapefruit, salata de fructe (1 mar, o portocala, o lingutra de ananas din compot, 1 kiwi)

    Duminica:
    Mic dejun: 1 grapefruit, o banana
    Gustare: suc de fructe natural
    Pranz: 1/2 grapefruit, legume proaspete
    Cina: fructe la discretie

Mult succes!!!

    
  

   


  
  

Legenda Martisorului

In cele din urma iarna cea friguroasa si urata se pregateste de plecare, facand loc zilelor minunate de primavara.Acest anotimp iubit de toata lumea debuteaza cu ziua de 1 Martie,Ziua Martisorului,cand fiecare dintre noi, femeile, asteptam sa primim o atentie de la cei dragi noua,de la barbatii din viata noastra.Insa, ce inseamna aceasta zi dincolo de aspectul ei comercial? De unde a pornit aceasta traditie, aceasta sarbatoare? Care ii sunt originile?

    Se spune ca a fost odata ca niciodata, o vreme in care Soarele intruchipat intr-un barbat chipes obisnuia sa coboare pe pamant pentru a dansa hora in sate. Stiind care este noua pasiune a Soarelui, un dragon l-a urmarit si intr-una dintre aceste incursiuni pe pamant, l-a rapit si l-a aruncat intr-un beci, in castelul sau.
Pasarile au incetat sa cante iar copiii nu mai puteau sa rada, dar nimeni nu indraznea sa-l infrunte pe dragon.
Intr-una dintre zile, un tanar curajos a decis sa coboare in beci si sa salveze Soarele. Majoritatea oamenilor l-au insotit, dandu-i tanarului din puterea lor, pentru a reusi sa invinga puternicul dragon.
Calatoria sa a durat trei anotimpuri: vara, toamna si iarna. La sfarsitul ultimului, tanarul a reusit sa gaseasca castelul dragonului, unde era intemnitat Soarele. Si a inceput lupta, care a durat zile pana cand dragonul a fost infrant.
Fara puteri si ranit, tanarul a eliberat Soarele, reusind sa faca fericiti pe toti cei care-si pusesera ultimele sperante in el. Natura a reinviat, oamenii au inceput sa zambeasca din nou, doar flacaul nu a mai apucat sa vada primavara venind. Sangele cald din ranile sale cadea pe zapada.
In timp ce zapada se topea, flori albe, numite ghiocei, mesageri ai primaverii, rasareau din pamantul destelenit. Cand ultimul strop de sange al tanarului s-a scurs pe zapada imaculata, a murit fericit ca viata sa a servit unui scop atat de nobil.
De atunci oamenii obisnuiesc sa impleteasca doi ciucuri: unul alb si altul rosu. La inceputul lunii martie, barbatii ofera aceasta amuleta, numita martisor, fetelor pe care le iubesc.
Culoarea rosie reprezinta dragostea pentru tot ceea ce e frumos si ramane simbolul sangelui bravului tanar. Albul simbolizeaza puritatea, sanatatea si ghiocelul, prima floare care apare primavara.
Semnificati literara a martisorului este: micul martie. Un martie mai mic pe care sa-l purtam la piepturile noastre pentru ca iarna sa fie uitata si noul an sa inceapa.
 
   O legenda frumoasa, zic eu, care ne face sa ne gandim putin la acest obicei si poate sa intelegem mai bine simbolistica martisorului pe care il daruim din tot sufletul cuiva drag.Din pacate si 1 Martie se transforma intr-o alergatura dupa cadouri, iar simplul gest de a oferi ceva, oricat de mic, nu mai este apreciat.

     O zi frumoasa!

ShareThis