duminică, 31 iulie 2016

Dieta Day Light

   Această dietă prevede mese normale pe toată durata săptămânii, de fapt, pe toată durata anului, cu o singură zi de restricții alimentare, ziua light.Astfel, puțin câte puțin, vei pierde kilogramele care te deranjează, până la 10 kg în mod definitiv, fără a provoca dezechilibre în organism.Secretul acestei diete este să ții regim doar o zi din cele șapte ale săptămânii.Un sacrificiu usor pentru persoanele care dau jos mai greu kilogramele și care, din acest motiv, nu au avut rezultatele scontate în trecut. 

   O zi de regim controlat, care va reduce un kilogram de pe cântar.Din acest kilogram, 80% este apă, restul este grăsime.Este suficient să repeți ziua light în fiecare săptămână, pentru a însuma o pierdere graduală, ceea ce, în timp, garantează o slăbire consistentă și definitivă.Atenție, însă: unii nutriționiști nu consideră suficientă o zi de regim alimentar pe săptămână pentru a compensa excesele alimentare.Metoda este valabilă doar pentru cei care sunt obișnuiți cu perioade de alimentație moderată.Cine se știe gurmand trebuie să adopte în plus câteva reguli alimentare chiar și pentru restul zilelor:
   Mănâncă încet, fără stres, fără întreruperi, într-o atmosferă de calm și liniște.
   Înainte de masa principală, consumă o salată, care va crea senzația de sațietate.
   Mănâncă la ore fixe.
   Nu bea în timpul meselor: acest lucru duce la îngreunarea digestiei, prin mărirea cantității de acid în stomac.
   După ora 17.00 nu se consumă alimente bogate în proteine, greu de digerat, iar cu 2 ore înainte de culcare nu se mănâncă nimic.
   Seara, înainte de culcare, poți bea o cană cu ceai de tei sau mușețel.


   În timpul săptămânii:
   Redu porțiile obișnuite, dacă vrei să pierzi până la patru kilograme pe lună este suficient să renunți la câte o furculita de paste, una de orez sau două felii de pâine în fiecare zi și urmează aceste reguli:
   Nu mânca paste sau orez mai mult de o dată pe zi și, la aceeași masă, daca mănânci pâine, nu mai mânca orez sau cartofi.
   Începe fiecare masă cu legume crude sau fierte.
   Ca gustare, încearcă să mănânci întotdeauna fructe de sezon care nu numai ca blochează pofta de mâncare, ci aduc și vitamine și oligoelemente utile echilibrului sistemului biochimico-hormonal și, implicit, al metabolismului. 




   Schema zilei light:

   Mic dejun:
   30-40 g pâine integrală sau pâine integrală prăjită; 30 g marmeladă sau miere; ceai la discreție.
   Gustare pentru dimineață și după-amiază:
   un fruct, la alegere.
   Prânz:
   250 g legume crude sau fierte, 200 g carne albă sau 2-3 ouă sau 300 g pește.
   Cina:
   250 g legume crude sau fierte, 200 g carne albă sau 2-3 ouă sau 300 g pește.

   În ziua Day-Light:


   Nu găti cu ulei, oțet sau sosuri.
   Folosește doar suc de lămâie sau oțet aromatizat și/sau ierburi aromatice, pentru a putea înlocui sarea.
   Nu bea nici o băutură carbogazoasă sau alcool.Sunt admiși doar 2 litri de apă plată sau minerală.
   Daca esti vegetariană, ca să nu renunți la proteine, înlocuiește carnea și peștele cu soia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis