marți, 29 decembrie 2015

Somon la tigaie

   Deoarece de Revelion este bine să se consume pește, vă prezentăm o rețetă cu somon, extrem de simplă.

   Ingrediente:
   o bucată file somon cu piele,
   piper cu lămâie (sau piper măcinat),
   sare de mare.
 

   Mod de preparare:
   Se crestează fileul pe partea cu pielea.
   Se uscă foarte bine cu șervețele de hârtie.
   Se sărează și se piperează pe ambele părți, inclusiv în crestături.
   Se încing bine 3 linguri de ulei într-o tigaie.
   Se pune fileul în tigaie cu pielea în jos.
   Se prăjește în jur de 5 minute (până vedeți pe margine că 2/3 din file și-a schimbat culoarea).
   Se întoarce pe cealaltă parte și se mai prăjește 3 minute.
   Se întoarce iar cu pielea în jos și se ia tigaia de pe foc.
   Se servește în următoarele minute, stropit cu lămâie din belșug și cu diferite garnituri, după preferințe.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis