marți, 28 iulie 2015

Tarhonul

   Tarhonul este o plantă puternic parfumată care a fost folosită încă din antichitate ca antidot pentru veninul șerpilor.Este folosit la bucătărie, dar și contra durerilor de dinți sau a creșterii tensiunii.

   În zilele noastre el este folosit în principal la gătit, dar se știe că are proprietăți medicinale importante.
   Este foarte important pentru sistemul digestiv: alină crampele stomacale, mărește apetitul și ajută digestiile leneșe.
   Poate ajuta celor care suferă de balonări, indigestie și sughiț.

   Există, de asemenea, multe remedii populare pentru durerile de dinți.
   Poate fi folosit pentru a regulariza menstruația, ajută la calmarea nervilor și în stările de oboseală.

   Tarhonul poate substitui cu succes sarea pentru persoanele care suferă de tensiune arterială mare.
   Ceaiul de tarhon ajută digestia și procesul de eliminare a toxinelor.



   Tarhonul poate, de asemenea, ajuta la creșterea secrețiilor bilei pentru ficat, ajută digestia și accelerează procesul de eliminare a toxinelor din corp.În acest scop puteți folosi ceaiul de tarhon.
   Pentru acest luați o cană de apă fiartă și turnați-o peste câteva frunze de tarhon (o lingură) și lăsați-le să infuzeze 10 minute, după care beți acest ceai.Se recomandă să se consume cel puțin o cană de astfel de ceai pe zi.

   Când tarhonul se usucă pentru a fi utilizat în bucătărie, se pierd numeroase caracteristici importante ale uleiului esențial.Tarhonul uscat se folosește cel mai bine în ceaiuri și la gătit.

   Paraziții intestinali ai copiilor sunt înlăturați cu succes prin consumarea ceaiului de tarhon.

   Cele mai importante componente ale tarhonului  se găsesc în tanin, terpenă, arome care prezintă reale calități terapeutice în cazul afecțiunilor stomacului și ficatului.

   Copiii care sunt predispuși la paraziți intestinali găsesc în tarhon o armă extrem de valoroasă în lupta împotriva acestora.Ceaiul de tarhon este esențial în înlăturarea acestor paraziți.Luați o cană de apă fierbinte pe care o turnați peste câteva frunze de tarhon și lăsați-le să infuzeze 10 minute, strecurați-le și dați copiilor două căni de ceai, dimineața.Este bine să se bea cel puțin patru căni pe zi, dimineața și seara.Dar se recomandă să consultați și medicul înainte de a utiliza acest tratament.


   Pus la macerat în oțet și apoi aplicat sub formă de comprese la articulațiile de la mâini și glezne, tarhonul reduce puternic febra.În special pentru copii (de la sugari până la adolescenți) dar și la persoanele în vârstă, tarhonul conduce la reducerea naturală a temperaturii corpului cam cu 1-2 grade pe oră.
 

   Frunzele verzi de tarhon, mestecate dimineața, pe stomacul gol, vă protejează dinții împotriva cariilor și vă întăresc gingiile.De asemenea, o soluție preparată din două linguri cu frunze macerate timp de zece zile în 250 ml oțet de vin, folosită pentru clătirea gurii, poate face minuni pentru inflamațiile gingivale.
 

   Frunzele macerate mai pot fi folosite și la frecțiile pentru durerile de cap sau cele reumatice.

   Tarhonul este un aliat și în lupta cu afecțiunile renale și poate fi utilizat pentru a regla menstruația, a reduce colesterolul, a curăța vasele de sânge, a stopa îmbătrânirea prematură, dar și pentru a calma nervii și a elimina stările de oboseală.
 

   Componentele tarhonului prezintă reale calități terapeutice nu numai în cazul afecțiunilor stomacului, ci și ale ficatului, pe care îl ajută să se regenereze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis