sâmbătă, 25 iulie 2015

Cum să ne îngrijim părul partea a doua

   Ofeream câteva sfaturi și trucuri pentru păr frumos în acest articol și pentru că mai erau necesare completări, revenim cu postarea de astăzi.

   Remedii naturale contra mătreții:

   Specialiștii în terapii naturiste recomandă în afara preparatelor din plante și adoptarea unei diete echilibrate, reducerea activităților stresante și chiar masajul.Stresul poate agrava apariția mătreții.Obișnuiți-vă ca regulat să practicați exerciții fizice, care au darul de a reduce nivelul stresului.

   Specialiștii în aromoterapie recomandă celor care suferă de pe urma mătreții masajul scalpului, de câteva ori pe săptămână, cu un amestec făcut din patru picături de ulei de lavandă, patru picături de ulei de mușcată si două picături de ulei de santal.
   Mătreața este uneori considerată un simptom al unei alergii alimentare, oricum de cele mai multe ori este dificil de determinat care anume aliment sau combinație de alimente o produce.
   Daca tratamentele tradiționale contra mătreții nu par să vă ajute, încercați să eliminați alimentele grase (ciocolată, nuci), condimentele, produsele lactate, zahărul în exces și suplimentați-vă dieta cu vitamine.


   Cereți sfatul unui specialist atunci când:

   Mătreața este grasă, are o culoare galbenă și nu reușiți să scăpați de ea cu ajutorul șampoanelor și loțiunilor speciale, este posibil să suferiți de o dermatită seboreică și este nevoie de un tratament mai agresiv pentru înlăturarea ei.
   Mătreața dumneavoastră vă produce mâncărime și apare doar în câteva locuri.


 

   Uscarea corectă și eficientă a părului:

   Dacă vă spălați zilnic pe păr este bine să nu utilizați mereu uscătorul de păr.Acesta poate cauza multe stricăciuni părului, inclusiv despicarea firelor.Încercați pe cât posibil să-l uscați natural de cele mai multe ori.Atunci când folosiți totuși un uscător, țineți-l departe de păr și reglați-l la o temperatură nu prea mare.


   Terapia cu ajutorul plantelor pentru a scăpa de coji:

   Pentru a preveni exfolierea pielii și formarea cojițelor încercați să masați scalpul cu ulei din arbore de ceai.
   Foarte bun este masajul scalpului cu aloe vera înainte de spălarea părului cu un șampon în care ați picurat ulei de rozmarin.


   Recomandări pentru păstrarea unui păr sănătos:

   1. Mergeți regulat la coafor sau frizer pentru a vă păstra stilul tunsorii.
   2. Utilizați produse care protejează părul înainte de a-l usca cu un uscător.
   3. Nu periați părul ud.
   4. Dacă vă vopsiți, întotdeauna să faceți un test pe o șuviță înainte de a aplica vopseaua pe întreg părul.
   5. Nu vă temeți să cereți sfatul unui specialist înainte de a vă vopsi singure.
   6. Nu alegeți o culoare prea închisă față de culoarea naturală a părului dumneavoastră. Puteți să o faceți gradat.
   7. Dacă părul dumneavoastră este într-o stare proastă, nu-l vopsiți.
   8. Folosiți creme ce au în compoziție ulei de măsline dacă scalpul dumneavoastră este uscat sau diluați-le cu suc de lămâie sau măr dacă scalpul este gras.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis