vineri, 12 iunie 2015

Terapia cu tărâţe

   Se fierbe un pahar de tărâţe de grâu sau de secară în 2 litri de apă, la foc mic, timp de 30 de minute. Se adaugă 200 gr. de miere şi se fierbe totul încă 5 minute.
   Se păstrează amestecul obţinut, la rece. Se consumă câte o jumătate de pahar de amestec, de 2 ori pe zi.  Acesta tonifică organismul aflat în convalescenţă.
   Dacă fierbem tărâţele în vin,acestea ajută la îndepărtarea unor erupţii sau eczeme de pe scalp. Se vor face spălături zilnice. 




   Se poate bea apă de tărâţe, încălzită, care ajută în tratarea unor boli de gât, a laringitelor, faringitelor şi tusei.
   Furunculii şi coşurile pot fi vindecate prin aplicarea unor comprese obţinute din tărâţe calde, stropite cu oţet.
   În cazul afecţiunilor renale este bine să se consume de 3 ori pe zi, înainte de masă, câte o linguriţă de tărâţe încinse, amestecate cu aceeaşi cantitate de miere.
   În caz de inflamare a splinei, se va opări un pahar de tărâţe cu puţină apă, aplicându-se calde asupra splinei. Procedura va fi continuată până la însănătoşire. 




   Pentru ganglioni inflamaţi: se fierb tărâţe de grâu până la obţinerea unei paste dense. Se înfăşoară într-o pânză de bumbac, având grijă să nu fie prea fierbinţi. Se aplică pe ganglionii limfatici umflaţi. Se înfăşoară cu un şal de lână.Compresa se aplică de 3-4 ori pe zi. Tratamentul se ţine 5-6 zile, până la retragerea umflăturilor, tărâţele fiind înlocuite cu altele noi, zilnic. În locul lor poate fi folosit şi orezul fiert.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis