duminică, 28 iunie 2015

Pentru un ten strălucitor

   Un tonic depsebit de eficient pentru toate tipurile de ten este următorul:

   - 1/4 ceaşcă de suc de castravete,
   - 1/8 ceaşcă de suc de morcov,
   - 1/2 ceaşcă de infuzie de mentă,
   - 1/4 ceaşcă de infuzie de muşeţel,
   - 1/2 ceaşcă de suc de lămâie.

   Se pregăteşte întâi sucul de castravete şi morcov, apoi infuziile de mentă şi muşeţel care se lasă la răcit, după care se combină toate aceste ingrediente într-un recipient şi se amestecă bine.
   Dacă veţi congela această mixtură în cuburi de gheaţă, puteţi scoate doar câte un cub şi  să îl aplicaţi pe faţă, atunci când doriţi.

   Castraveţii, care au acelaşi pH ca pielea noastră, sunt excelenţi pentru strălucirea şi sănătatea tenului nostru deoarece sucul lor este un emolient foarte liniştitor.Castravetele este minunat pentru ten, datorită proprietăţilor lui hidratante, nutritive şi astringente.Acţionează într-o manieră protectoare, refăcând învelişul natural.Prin aplicarea unei felii de castravete pe tenul obosit şi iritat, acesta se va revigora şi va deveni catifelat.
   Morcovii sunt bogaţi în vitamina A şi minerale care hrănesc şi vindecă pielea, ajutând la regenerarea ei.
   Menta stimulează şi curăţă pielea datorită proprietăţilor ei antibacteriene şi antiseptice, iar muşeţelul este nu numai bogat în minerale, dar ajută la prevenirea ridurilor, este antiinflamator şi hidratant.




   O altă reţetă pentru ten:

   Ingrediente:

   - 5 frunze proaspete de mentă,
   - un sfert de castravete de mărime medie,
   - un albuş de ou,
   - apă plată.

   Se amestecă menta cu castravetele curăţat de coajă şi seminţe, cu ajutorul unui blender sau mixer până obţineţi o pastă.Separat bateţi albuşul până se întăreşte şi apoi amestecaţi-l uşor în mixtura obţinută anterior.
   Se apliă această mixtură uniform pe faţă şi gât şi se lasă timp de 20 de minute.Se curăţă cu apă minerală sau plată.

   Laptele de migdale este deosebit de indicat pentru pielea uscată şi îmbătrânită.Uleiul de migdale linişteşte tenul iritat, iar glicerina ajută la hidratarea ei.

   Ingrediente:

   - o jumătate de ceaşcă de apă distilată sau apă de levănţică sau trandafiri,
   - o lingură de glicerină vegetală,
   - o jumătate de lingură de ulei de migdale,
   - 12 picături de extract de seminţe de grepfrut,
   - opţional: 5-10 picături de ulei esenţial cu o aromă preferată.

   Apa de levănţică sau trandafiri se pregăteşte uşor: se pune o mână de petale de trandafiri, uscate, sau de flori de levănţică, uscate, într-un vas de sticlă sau porţelan şi se acoperă cu apă fierbinte.Se lasă pînă a doua zi şi apoi se foloseşte la prepararea laptelui de migdale.

   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis