sâmbătă, 6 iunie 2015

Dieta cu suc de lămâie

   Una dintre cele mai cunoscute diete este cea cu suc de lămâie.Este ușor de ținut, cu reguli simple, iar lămâia este unul dintre cele mai cunoscute fructe.Lămâile au numeroase beneficii, amintim doar câteva: calmează anxietatea, luptă contra hipertensiunii arteriale, vindecă acneea și aftele, luptă contra infecțiilor, gripei și răcelilor, întărește imunitatea, rezolvă problemele digestive, înlătura halena, curăță mucoasa bucală, vindecă bătăturile, te ajută să scapi de kilogramele în plus.Pe acest ultim aspect ne vom axa astăzi, dar nu trebuie neglijat sfatul unui medic înainte de a ține această dietă, mai ales dacă există unele afecțiuni sau dacă analizele nu sunt în regulă.

   O cură cu suc de lămâie durează 14 zile, apoi este indicată o pauză de circa 2 săptămâni, timp în care regimul alimentar trebuie să fie unul blând.În acest timp puteți urma un regim disociat: în primele trei zile, orez, în următoarele trei zile, legume fierte sau crude și în alte trei zile, doar fructe.După cele 2 săptămâni, cura cu suc de lămâie se poate relua, fără probleme.O astfel de cură ne scapă de grăsime, revitalizează și detoxifică organismul.



   Cura se ține mărind treptat cantitatea de suc de lămâie consumat zilnic.Astfel, în prima zi se consumă sucul de la o lămâie, după care, în fiecare zi, se crește doza zilnic, până se ajunge la șapte lămâi.Din cea de-a opta zi se scade porția cu câte o lămâie pe zi, până se va ajunge la punctul de unde am plecat, adică la o lămâie. Sucul se poate bea pe parcursul întregii zile, dacă nu reușiți să îl consumați pe tot la micul dejun, iar între mese se poate consuma ceai verde și desigur cât mai multă apă plată.Sucurile carbogazoase și băuturile alcoolice sunt strict interzise.

   În perioada în care vom consuma sucul de lămâie este indicat să ținem și un regim alimentar pentru care vă prezentăm mai jos un model:

   Luni:
   Mic dejun: cafea sau ceai de plante, neîndulcite și sucul de la prima lămâie.
   Prânz: 2 ouă fierte tari, 300 g spanac, o roșie, o felie pâine neagră.
   Cina: salată verde asezonată cu ulei de măsline și zeamă de lămâie.

   Marți:
   Mic dejun: sucul de la 2 lămâi, cafea sau ceai fără zahăr, dar se poate adăuga puțină miere.
   Prânz: salată verde cu ulei de măsline și zeamă de lămâie, crutoane prăjite din pâine neagră, 2 felii de șuncă slabă.
   Cina: supă de legume, brânză degresată de vaci.

   Miercuri
   Mic dejun: sucul dela 3 lămâi, ceai sau cafea fără zahăr, un biscuit.
   Prânz: 250 g țelină rasă, o banană, o portocală.
   Cina: 2 ouă fierte tari, o felie pâine neagră sau graham, salată verde cu ulei de măsline și zeamă de lămâie.

   Joi:
   Mic dejun: cafea sau ceai cu miere, sucul de la 4 lămâi, 2 biscuiți.
   Prânz: un ou fiert tare, 200 g morcov ras, 200 g cașcaval, o felie pâine neagră sau graham.
   Cina: salată de fructe, un iaurt.

   Vineri:
   Mic dejun: sucul de la 5 lămâi, 300 g morcov ras.
   Prânz: 2 felii pâine neagră prăjită, o roșie, 2 linguri brânză degresată de vaci.
   Cina: salată verde cu ulei de măsline și zeamă de lămâie.

   Sâmbătă:
   Mic dejun: sucul de la 6 lămâi, o felie de șuncă, o felie de pâine neagră, cafea sau ceai fără zahăr.
   Prânz: salată verde cu zeamă de lămâie.
   Cina: 2 ouă fierte tari, 300 g morcov ras.

   Duminică
   Mic dejun: sucul de la 7lămâi, cafea sau ceai fără zahăr, 2 biscuiți.
   Prânz: un iaurt cu fructe, un măr, 3 nuci.
   Cina: 150 g orez fiert în apă cu sare stropit cu ulei de măsline, salată verde.
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis