vineri, 5 iunie 2015

Cura cu cireșe

   Cireșele sunt acele mici fructe roșii, delicioase, cu multe beneficii, pe care le așteptăm cu nerăbdare încă de când primăvara își face simțită prezența.Acestea ajung la maturitate pe la jumătatea lunii mai, iar sezonul lor durează în jur de 8 săptămâni.


   Cireșele conțin:

   - apă (75-89%),
   - zaharuri,
   - acizi organici,
   - vitamine (A, B1, B2, B6, C, E, P, PP),
   - acid pantoteic,
   - minerale (potasiu, fier, calciu, magneziu, fosfor, sulf),
   - oligoelemente (zinc, cupru, mangan). 




   Ele pot fi consumate zilnic în perioada de sezon, în cure de cel puțin două săptămâni sau în cure de câte 0,5-1kg fructe proaspete, 1-2 zile pe săptămână, contribuind astfel la întarirea și echilibrarea organismului.
   Se realizează astfel o bună curățire și tonifiere a organismului prin eliminarea de toxine și prin normalizarea tranzitului intestinal, prevenind îmbătrânirea.


   Consumul de cireșe remineralizează organismul, favorizează digestia, elimină sau limitează procesele inflamatoare, favorizează transpirația, ameliorează stările febrile, previne sau elimină procesul gripal și previne guta. 

   Cura este recomandată în demineralizări, afecțiuni renale sau ale căilor urinare, afecțiuni cardiace, anemie, artrite, ateroscleroză, hepatite cronice, litiaze biliare și renale, colite, obezitate, hidropizie, celulită și cuperoză. 

   Ca și fructele, sucul extras din cireșe, are aceleași proprietăți și recomandări, el fiind diuretic,laxativ, antiinflamator, remineralizant și un bun sedativ pentru stări nevrotice.

   În cazul hepatitelor se recomandă un consum zilnic de 2-3 căni suc de cireșe.
   În cazul migrenelor se pot pune comprese cu fructe zdrobite. 

   Pot fi folosite și în cosmetică prin aplicare de fructe zdrobite pe față. Se obține astfel o creștere a elasticității pielii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis