marți, 27 august 2013

Abdomen plat

   Exista o multime de factori responsabili de burtica noastra care, daca ii vom cunoaste, vom stii cum sa luptam impotriva lor:

   - Dezechlibrele alimentare atat de caracteristice noua, femeilor, cum ar fi consumul exagerat de dulciuri, mese sarite, uitate sau servite in graba, un consum prea mare de cruditati, servite cu cele mai bune intentii.
   - Relaxarea musculaturii la nivel abdominal, specifica unui stil de viata sedentar. Exercitiile fizice sunt neglijate in favoarea odihnei in fata televizorului si a unui fel de mancare bine garnisit cu cat mai multe calorii. Astfel, intestinele " profita" de aceasta relaxare musculara aparuta pentru a se intinde cat mai mult.
   - Menstruatia, perioada in care cresterea cantitatii de estrogeni poate nu numai sa determine retinerea de apa la nivelul abdomenului, dar si sa reduca tonicitatea muschilor intestinali, sa provoace constipatie si balonari.
   - Dereglarile hormonale provocate de sarcina care intensifica fenomenul de depozitare a grasimilor suplimentare.
   - Menopauza care produce o scadere brusca a secretiei anumitor hormoni cauzand astfel o dereglare a repartizarii grasimilor, grasimi care se depun la nivelul abdomenului, nu pe fese sau pulpe.



   Dar poate ceea ce este cel mai important este stilul de viata care ajunge la un moment dat sa se poata citi pe noi. O viata sedentara, unde sportul se regaseste doar la televizor si in paginile ziarelor de specialite, sta cel mai des la baza multor transformari inestetice ale corpului nostru.
   Din fericire tot mai multi oameni incep sa realizeze ca stilul lor de viata, sedentarismul, rontaitul incontinuu a tot felul de chips-uri, snaks-uri nu este compatibil cu sanatatea si aspectul fizic de invidiat si fac eforturi sa-si schimbe stilul de viata, aceasta insemnand ca, alaturi de alinierea la o alimentatie corespunzatoare, fac macar 1-2 zile pe saptamana miscare.

   Specialistii ne spun ca pentru a ne pastra supletea si sanatatea trebuie sa lucram continuu cu muschii nostri, in special cu cei din zona abdomenului, acolo unde exista predispozitie pentru aparitia unui strat inestetic de grasime.


   Poate unii dintre noi ne intrebam de ce trebuie sa avem niste muschi abdominali puternici, atata timp cat aceasta parte a corpului nu se prea vede pentru ca sta majoritatea timpului bine acoperita de haine.

   Ei bine, acesti muschi au, printre altele, rolul de a sustine si proteja organele noastre interne: ajuta plamanii in procesul de respiratie, mentin o buna tinuta corporala care ajuta la prevenirea sau reducerea durerilor de spate.

   Reducerea grasimii presupune multa vointa si efort.

   Fara o modificare a dietei si efectuarea unor exercitii fizice nu veti putea scapa de grasimea care s-a depus atat de inestetic pe abdomen. Daca nu veti arde o mare parte din caloriile pe care le consumati nu veti schimba cu nimic aspectul neplacut al zonei din jurul taliei.


   Din pacate, prin cure de slabire este destul de greu sa reduci grasimea doar dintr-o singura zona a corpului, de aceea intotdeauna dietele care au scop reducerea greutatii trebuie sa fie insotite de exercitii fizice. Si mai este un aspect foarte important - curele de sabire foarte dure duc si la slabirea muschilor, la lasarea lor, rezultatul nefiind nicidecum cel scontat. Degeaba ai cu 10 kg mai putin daca pielea si muschii atarna pe tine ca o haina prea mare.

   Dupa fiecare dus, faceti-va cate un masaj al abdomenului cu o crema hidratanta, ideal ar fi o crema pentru fermitate / tonifiere pana la absorbtia completa a cremei.




  
   Pentru rezultate rapide, sedintele de electrostimulare va stau la dispozitie - o sedinta de electrostimulare repezinta echivalentul a aproximativ 80 de abdomene. 


   De asemenea, tot pentru rezulatate rapide puteti apela la un masaj profesional efectuat cu o crema pentru slabire si tonifiere in cadrul unui cabinet specializat.


   Alegerea alimentelor care sa ne ajute la dobandirea unui abdomen plat este vitala in reusita acestui demers impotriva " burticii".
   Le vom constitui in grupuri de "alimente prietene" care ne ajuta si sustin in combaterea abdomenului moale si proeminent si "alimente inamici" - cele care atenteaza la frumusetea noastra, care ne provoaca o forma dizgratioasa a abdomenului.


   Alimente "prietene":
   Iaurturi, branza de vaci, branza dulce de vaci. Aceste produse lactate contin fermenti lactici care regenereaza flora intestinala, stimuland mentinerea unui tranzit intestinal foarte bun.
   Branzeturi uscate cu un continut de grasimi mai mic de 45% (fara sa facem exces)
   Carne de pui, porc, vita, peste, cat mai slaba, preparata in orice fel (fara prajeli)
   Paste fainoase, orez, pesmet, cereale la micul dejun - mestecate foarte bine.
   Legume fierte - pe langa vitamine, minerale si apa, legumele contin fibre, facilitand astfel tranzitul intestinal si eliminarea constipatiei. Pot preveni si o dezvoltare microbiana prea mare, care provoaca gaze si balonari nedorite. Prepararea culinara (fierberea) ne este de un real folos in acest sens deoarece legumele consumate crude pot avea un efect contrar celui dorit, devenind iritante pentru intestine.
   Toate fructele, in special mere, pere, gutui, lamai, capsune (decojite pentru a elimina fibrele prea iritante). Aceste fructe sunt bogate in fibra gelatinoasa ce previne balonarile sau in potasiu ce combate retinerea apei in organism.


   Alimente "inamici":
   Laptele (in exces) - contine un zahar natural, lactoza, care fermenteaza cu usurinta in colon, provocand gaze, balonari, indigestii.
   Branzeturile grase si cele cu mucegai - fiind bogate in corpi cetonici care ingreuneaza digestia. Din cauza acizilor grasi saturati, aceste branzeturi se depun usor in zone strategice, in special pe abdomen.
   Carnurile grase - miel, oaie, parti grase din porc, vanat, mezeluri, pateuri, carnati.
   Pestele afumat, sardele, morun, scrumbie, hering. Acesti pesti sunt greu de digerat.
   Consumul de mazare, fasole se poate dovedi iritant pentru intestine si provoaca gaze.
   Consumul de paine proaspata si calda nu este recomandat pentru ca aceasta paine nu se imbiba bine cu saliva, facand-o greu de digerat.
   Excesul de cruditati: legume ca prazul, castravetele, usturoiul, ceapa, precum si fructele verzi deregleaza digestia, provocand balonari, fermentari care se traduc prin aparitia catorva centimetri in plus in talie.


   Exercitii:

   Exercitiul bicicletei se afla în topul celor mai indicate pentru obtinerea unui abdomen fara grasime si cu muschi frumos conturati.
   Pentru a-l efectua corect stati culcati pe spate pe podea, indoiti genunchii si tineti talpile indreptate spre sol. Mainile tineti-le sub cap, care trebuie sa ramana pe sol. Se aduce cotul drept deasupra genunchiului stang si apoi cotul stang catre genunchiul drept, combinat cu o miscare asemanatoare pedalarii. Miscarile nu trebuie sa fie fortate sau iuti, ci cat mai controlate si lente, fara sa grabiti respiratia. Intindeti de fiecare data piciorul la maximum.

   Asa-numitele "abdomene" sunt cele mai cunoscute si folosite exercitii pentru abdomen.
   Acestea constau in ridicarea trunchiului din pozitia culcat la orizontala la 70-90 grade, astfel incat muschii abdominali sa ramana tot timpul incordati.
   In timpul exercitiului, picioarele trebuie sa ramana fixate, lipite de sol, iar mainile se tin la ceafa. Trunchiul se coboara apoi incet, pastrînd abdomenul incordat.
   Incepeti cu 5 serii a cate 15 "abdomene" fiecare si cresteti treptat la 20 - 25. Zilnic.

   Tot din pozitia culcat pe spate se sta cu palma dreapta pe abdomen si piciorul drept indoit pe genunchiul stang. Se apropie apoi cotul drept piciorului stang.
   Se fac cate 10 exercitii pe o parte, apoi se schimba picioarele.





   Contractati regulat abdomenul (senzatia de "a suge burta") oriunde si oricand, foarte eficienta pentru tonificarea muschilor abdominali.

   Adoptati o pozitie cat mai dreapta, evitati statul cocosat atunci cand scrieti sau stati la calculator.

   Dusurile "scotiene" prin alternarea unui jet de apa calda cu un jet de apa rece pe abdomen de fiecare data cand va faceti dusul zilnic. Acest lucru activeaza circulatia sangvina locala, tonificand pielea de pe abdomen.

   Masarea unui cub de gheata pe abdomen pana incepe sa se topeasca, deoarece frigul retonifica tesuturile intinzand pielea, activand circulatia sangvina locala, dar si cea limfatica.

2 comentarii:

  1. Of, abdomenul este mare si eterna mea problema. Cand ma ingras numai acolo se pune, parca ar fi cu dedicatie. Tare bine ar fi daca m-as tine de abdomene, dar de unde? :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu putina vointa si determinare, se poate.Poate iti trebuie doar o motivatie, cum ar fi o rochie care nu iti mai vine...Bafta!

      Ștergere

ShareThis