miercuri, 31 iulie 2013

Punctele de grasime

   Pe langa cosuri, puncte negre, acnee, cuperoza si alte probleme ale tenului, femeile se confrunta si cu punctele de grasime.Acestea apar la persoanele adulte, dar poate fi intalnita in unele cazuri si la copii si bebelusi.De cele mai multe ori punctele de grasime dispar de la sine, pe masura ce inaintam in varsta.

   Atunci cand cheratina, o substanta produsa de piele, ramane blocata in tesuturile de la suprafata pielii, se formeaza mici chisturi, adica aceste puncte de grasime.Zonele unde acestea se extind sunt obrajii, pleoapele, zona ochilor, dar sunt persoane care au puncte de grasime si pe gat, piept si frunte, insotite de puncte negre si acnee.Acumularea de sebum din pori, astuparea porilor si ingramadirea bacteriilor sub piele pot duce la formarea de puncte albe, sau galben deschis.

 

   Punctele de grasime sunt micute, au un aspect perlat si pot fi confundate cu cosurile, insa indepartarea lor se face cu multa grija.Radacinile lor sunt destul de adanci, insa sunt nedureroase si fara efecte secundare, iar dupa cateva zile pot disparea de la sine.

   Exista o mare diferenta intre punctele negre si punctele albe:  punctele negre sunt pori partial blocati, iar porii complet blocati sunt numiti puncte albe.

   Indepartarea lor se face in cabinetul  unui medic dermatolog, asta in cazul in care nu dispar de la sine.Stoarcerea unui punct de grasime, la fel ca a unui cos, poate duce la aparitia unor cicatrici permanente.

    Cosmeticiana va deschide porii si va catifela pielea pentru a curata mai usor impuritatile. Dupa aceasta etapa va fi mai usor sa indeparteze comedoanele/punctele negre, punctele albe si toate cosurile.
    Va folosi apoi un ac sterilizat pentru a apuca usor varful punctului alb. O presiune usoara va fi necesara pentru a elibera materia. In principiu, acesta este cel mai folosit mod de a indeparta punctele albe, atat de catre dermatolog cat si de catre cosmeticiana. Metoda seamana cu modul in care este indepartat un cos, dar este necesara o atentie mai mare.


   Exista o serie de modalitati prin care se poate preveni aparitia acestora, cum ar fi:

   1.Curatarea fetei de cel putin doua ori pe zi cu produse de ingrijire specifice tipului  de ten.Lotiunea de curatare faciala ar trebui sa contina acid salicilic sau acizi alfa hidroxi, pentru a destupa porii.Trebuie sa avem grija ce fel de produse folosim, deoarece unele dintre acestea favorizeaza aparitia punctelor de grasime, din cauza substantelor pe care le contin.Produsele folosite ar trebui sa fie antibacteriene, iar o lotiune tonica pentru inchiderea porilor poate fi folosita dimineata si seara.

   2. Exfolierea pielii in mod regulat, de doua sau trei ori pe saptamana.Produsele exfoliante se aplica pe toata suprafata pielii cu miscari largi, circulare, insistand pe zonele cu probleme.Se recomanda un exfoliant usor, cu particule mici.



   3.Crema hidratanta nu trebuie sa lipseasca din rutina zilnica de ingrijire, indiferent daca vorbim de un ten gras sau mixt.

   4.O sauna faciala, macar o data pe saptamana, este foarte indicata. Se sta cu fata la aburi, pentru cateva minute, pentru a curata fata de impuritati si pentru a deschide porii.Pielea devine mai moale si se poate curata mai usor de sebum, celule moarte, praf, machiaj.

   5.Hidratarea trebuie facuta si din interior, pentru a curata toxinele din organism.

   6.Demachierea este un pas care nu trebuie sarit in nici o seara, indiferent daca am folost machiaj peste zi sau nu. Servetelele demachiante folosite sa nu fie pe baza de ulei, deoarece pot contribui la formarea grasimii in foliculi.Produsele de machiaj ar trebui sa fie nonacnegenice si noncomedogenice.

   7. Folosirea zilnica a unei creme cu factor de protectie cel putin 15, chiar si in timpul iernii, pentru a va proteja pielea de razele nocive.

   8. Evitarea atingerii fetei cu mainile murdare - puteti transfera bacteriile si cauza inflamatii.

   9. Evitarea unor sapunuri sau lotiuni de curatare prea puternice.














 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis