vineri, 12 aprilie 2013

Detoxifierea de primavara - partea a doua

   Continui seria postarilor despre detoxifiere si daca scriam aici despre o astfel de cura, in ce consta, simptome, cauze si efecte, astazi va prezint inca patru meniuri pe care le puteti urma.

                                                 Dieta cu fructe si legume

   Este o dieta ce se tine timp de trei zile si pe langa fructe si legume se mai consuma si proteina animala usoara, grasimi vegetale sanatoase si shake-uri proteice.Se va evita consumul de ceai verde sau negru, cafea, alcool, bauturi din comert.Shake-ul proteic nu trebuie sa contina: zahar sau indulcitori artificiali, fructoza, coloranti sau arome artificiale, cazeina, cazeinat din calciu sau proteina din lapte.
   Ziua 1: 
   - se consuma 5 shake-uri pe baza de proteine, ce se prepara cu ajutorul unor amestecuri, sub forma de pudra, care se gasesc la magazinele de alimentatie naturista.Prepararea lor se face cu apa, conform indicatiilor de pe prospect si se consuma din doua in doua ore , in intervalul 8-16, iar la o ora  dupa consumul lor se administreaza apa plata, cam 300 ml de fiecare data.
    - la ora 18.00 se consuma 100-170 g de carne slaba impreuna cu 3-6 cesti de salata de legume asezonata cu o lingura de ulei de masline ori ulei de seminte de in.
   Ziua 2 si Ziua 3:
   - se va consuma o portie de fructe din doua in doua ore, incepand cu ora 8 dimineata, insumand 5 portii de fructe, in cele doua zile:
   - 2 nectarine,
   - 6 caise,
   - 3 prune,
   - o para,
   - 2 cesti capsuni,
   - o ceasca de struguri,
   - 2 portocale,
   - o banana de marime medie,
   - 2 cesti pepene galben taiat cubulete,
   - 2 mere de marime medie,
   - un mango,
   - 3 piersici,
   - o ceasca de ananas proaspat maruntit.
   - la fel ca in prima zi, la ora 18.00 se va consuma o salata de legume proaspata si o cana se shake proteic, dar se renunta la carnea slaba.La o ora dupa fiecare portie de fructe si la o ora dupa salata, se va bea apa plata (250-350 ml).



                                                    Dieta Haas

   In aceasta dieta este foarte important ca fiecare masa sa fie servita in liniste, iar mancarea sa fie mestecata foarte bine.Daca peste zi apare senzatia de foame, se poate consuma 85-100 g carne de peste sau pui fara pielita sau o portie de fasole alba, rosie, neagra, linte sau naut.
   Dimineata:
   - se bea o cana de apa filtrata sau de izvor, pe stomacul gol, dupa care inca o cana in care s-a stors zeama de la o jumatate de lamaie
   - se consuma un fruct proaspat: o banana, o para, un mar, o portocala sau cateva boabe de struguri
   - dupa 15-30 de minute, se mananca un bol de cereale integrale fierte (mei, amarant, quinoa, orez brun, hrisca), ce se poate asezona cu doua linguri de suc de fructe sau cu un amestec de unt.
   Amestecul de unt se prepara din 200 g unt la temperatura camerei combinat cu o jumatate de pahar de ulei de rapita sau ulei de seminte de in sau ulei de masline presat la rece.Acest mixt se poate pastra la frigider si se pot consuma 3 lingurite zilnic.
   Pranzul si cina:
   - la orele 12-13 si la 17-18, se consuma un bol sau doua de legume fierte, cum ar fi:
   - morcovi, varza de Bruxelles, nap, varza, sfecla, bame, fasole verde, conopida, broccoli.
   Intre mese, pe la orele 11.30 si la ora 15.00 se vor bea 1-2 cani de zeama in care au fiert legumele.
   Seara:
   - se pot consuma ceaiuri de plante detoxifiante: menta, anghinare, papadie, musetel, galbenele.

                                          Dieta pe baza de sucuri naturale

   Se tine pentru trei zile si este destul de restrictiva, eliminandu-se cofeina, alcoolul, alimentele ce contin zahar, alimentele procesate, derivatele din grau, alimentele de origine animala si in general alimentele in stare solida.Dieta reprezinta practic consumul zilnic a 4-8 pahare de suc natural  din fructe si legume, impreuna cu o cantitate insemnata de apa plata.La sfarsitul regimului, alimentele solide se vor introduce treptat, incepand cu consumul a 1-2 fructe; in urmatoarea zi, legume sau orez fiert; apoi iaurt si oua, iar ultima reintrodusa este carnea, cam la o saptamana de la sfarsitul dietei.
   Iata ce fructe si legume putem combina:
   - sfecla, morcovi, nap, spanac, dovlecei, varza, telina, seminte puse la germinat, legume cu frunze verzi,
   - mere, ananas, capsune. 



                                                   Meniu de detoxifiere

   Ziua 1:
   Mic dejun:
   - 1 suc de lamaie, 5-6 prune, 1 felie paine integrala, ceai verde, ceai de plante, cicoare, lapte de soia
   Pranz:
   - o portie de avocado cu sos vinaigrette,un piept de pui copt la punga cu tarhon, o portie de morcovi fierti,o portie de ananas
   Cina:
   -o portie de supa de varza, o portie de tagliatele, un mango.
   Ziua 2:
   Mic dejun:
   - 1 suc de lamaie, o portie de piureu de fructe,1 felie  paine integrala,un iaurt de soia, ceai verde, ceai de plante, cicoare, lapte de soia
   Pranz:
   - o portie de salata de vinete cu rosii si sos vinaigrette,o portie de pastrav copt cu rosii coapte, un grapefruit
   Cina: 
   - o salata mixta cu varza, nuci, piept de pui, oua, ulei de masline si otet balsamic, 1 felie paine integrala,o portie de smochine proaspete sau uscate
   Ziua 3:
   Mic dejun:
   - 1 suc de lamaie, o portie de ananas,o portie de fulgi de ovaz cu lapte de migdale, un iaurt degresat, ceai verde, ceai de plante, cicoare, lapte de soia
   Pranz:
   - o portie de anghinare cu sos vinaigrette,o portie de  file de peste alb copt cu patrunjel si coriandru,o portie de quinoq, o salata de portocale
   Cina: 
   - o portie de supa de sparanghel cu avocado,o portie de  linte verde cu usturoi si foi de dafin, o portie de piureu de dovlecei,o portie de  prune fierte
   Ziua 4:
   Mic dejun:
   - 1 suc de lamaie,1 suc de portocale,o portie de  muesli, un iaurt degresat, ceai verde, ceai de plante, cicoare, lapte de soia
   Pranz:
   - o salata de papadie cu sos vinaigrette, o portie de varza murata cu ienupar si sunca fiarta, o papaya
   Cina:
   - o portie de ridiche neagra feliata cu sare, o portie de cod cu orez integral, o portie de ananas
   Ziua 5:
   Mic dejun:
   - 1 suc de lamaie, 1/2 grapefruit, 100 g branza degresata, 10 migdale, ceai verde, ceai de plante, cicoare, lapte de soia
   Pranz:
   - o salata de varza rosie cu nuci, o portie de biban cu linte si fenicul,o portie de  piureu de mere
   Cina:
   - o portie de morcovi cu telina si sos vinegrette, o portie de spaghete cu sos de rosii si ciuperci,o portie de  piureu de ananas
   Ziua 6:
   Mic dejun:
   - 1 suc de lamaie,o portie de piureu de fructe,1 felie paine integrala, un iaurt degresat, ceai verde, ceai de plante, cicoare, lapte de soia
   Pranz:
   - o salata de sfecla, o portie de ficatei de pui cu patrunjel si praz, o portie de ananas
   Cina:
   - o portie de supa de papadie, o portie de orez basmati cu ciuperci si rosii,o portie de piureu de prune
   Ziua 7:
   Mic dejun:
   - 1 suc de lamaie, 100 g branza degresata cu rosii, 10 migdale, ceai verde, ceai de plante, cicoare, lapte de soia
   Pranz:
   - o portie de escalop de curcan cu sparanghel, o portie de dovlecel cu patrunjel si usturoi, o portie de capsuni cu menta si portocale
    Cina:
   - o salata de fenicul cu ulei de masline si sare, o portie de peste alb la cuptor cu broccoli, un iaurt degresat.
 
 

  
   
 
                                                 
                                                  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis