sâmbătă, 16 martie 2013

Tipuri de ten

   Pentru a putea sti ce este mai bun pentru pielea noastra si cum putem rezolva problemele pe care le avem, trebuie sa identificam ce fel de ten avem.Acest lucru il putem face in cabinetul unui specialist, al unui dermatolog, insa un test simplu, facut acasa, ne va spune acelasi lucru.
   Se curata foarte bine fata si se tamponeaza usor cu un prosop curat.Se ia un servetel de hartie si se preseaza cu el diferite zone de pe fata.
   Daca servetelul este curat si nu se lipeste, atunci vorbim depre un ten uscat; daca servetelul s-a lipit doar pe zona T (adica frunte, nas, barbie), tenul este mixt, iar in cazul in care pe servetel exista pete uleioase, translucide si acesta s-a lipit de fata, atunci avem un ten gras.

    
Tipul de ten este determinat de cat de putin sau cat de mult ulei produce pielea ta.Cantitatea de ulei este influentata de produsele folosite pentru ingrijirea tenului, medicamente, gene, nivel de stres, dieta, fluctuatii hormonale.

   Tenul sensibil, prezinta o piele subtire, delicata, cu pori fini si cu probleme.Specifice acestui tip de ten sun iritatiile, ce pot aparea foarte usor de la diferite produse sau de la soare, petele, roseata, mancarimile.Pentru a avea grija de un astfel de ten, avem nevoie de parerea unui specialist si produse recomandate de acesta.
   Tenul mixt este comun majoritatii femeilor si avem ca si caracteristici: o piele uleioasa, cu puncte negre in zona T, iar in restul zonelor o piele normala sau chiar uscata.Trebuie sa acordam o ingrijire diferentiata si un machiaj specific fiecarei zone.Zonele uscate au nevoie de o cat mai buna hidratare, iar portiunile mai grase trebuiesc exfoliate de doua ori pe saptamana.
   Tenul matur inseamna un ten cu riduri vizibile, cu capilare sparte (pe barbie, maxilar, obraji), cu zone unde textura pielii este mai aspra.Pielea nu mai asa de frageda si de elastica, iar ingrijirea se face cu creme si produse speciale anti-imbatranire, care pot hidrata in profunzime.



 
 Tenul gras are ca si caracteristici porii dilatati si o piele lucioasa in permanenta.Glanda sebacee produce mult ulei si de aici apar punctele negre, cosurile si chiar probleme grave de acnee.Pe masura ce o femeie cu un astfel de ten, inainteaza in varsta, pielea incepe sa devina mai uscata, asadar problemele tind sa dispara treptat.Pentru a ingriji un astfel de ten, trebuie sa curatam zilnic fata cu un demachiant special pentru ten gras, dar sa folosim si un tonic adecvat, iar exfolierea trebuie facuta de doua ori pe saptamana.
   Tenul uscat ne arata riduri fine, pete rosiatice, si zone unde pielea se cojeste.Ca si ajutor putem folosi apa termala cu care sa stropim pielea periodic, dar mai ales creme, masti si lotiuni puternic hidratante.Aceste masuri trebuiesc sporite in anotimpurile reci si in zilele cu vant puternic.



   Asadar fiecare avem un anumit tip de piele, de ten si treptat vom testa si vom afla ce este cel mai potrivit pentru noi.In functie de tenul nostru, vom aplica machiajul potrivit, vom folosi produse care sa ne faca bine si sa ne ajute.
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis