luni, 25 februarie 2013

„Vezi cine ţi-a vizitat profilul”, este un virus!!!

În ultimele zile, printre utilizatorii români de Facebook circulă un mesaj de tip spam deghizat sub forma unei aplicaţii care promite să le spună cine le vizitează cel mai des profilul.
 Utilizatorii primesc în Inbox un mesaj prin care sunt înştiinţaţi că unul dintre prieteni le-a dat "tag" într-o fotografie numită "Vizualizări profil". Cei curioşi să vadă ce loc ocupă între prietenii respectivului utilizator sau să afle propriul clasament al vizualizărilor sunt apoi puşi să dea Like unei anumite pagini de Facebook. 
După ce utilizatorii dau Like respectivei pagini, aceasta începe să posteze mesaje pe paginile utilizatorilor, în numele acestora. Aceasta este cea mai recentă metodă de a strânge Like-uri frauduloase pentru paginile de Facebook.
Cei care vor să scape de această aplicaţie trebuie să umble în setările de siguranţă ale profilului, pentru a nu mai permite altora să posteze mesaje în numele lor.
Ca o masură suplimentară în cazul în care aţi fost etichetaţi într-o poză, puteţi şterge acea etichetă pentru a nu da şi alţi prieteni click pe ea şi să paţească acelaşi lucru cu acest virus si de asemenea atunci când ştergeţi eticheta, puteţi să şi raportaţi poza ca spam şi în acest mod poate cei de la Facebook vor bloca aceasta aplicatie.

2 comentarii:

  1. Eu deja mi-am anuntat cativa prieteni sa nu intre in aplicatie,dar nu m-au ascultat,asta e

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru informatia deosebit de pretioasa ...!!!

    RăspundețiȘtergere

ShareThis