sâmbătă, 21 iulie 2012

Cum sa gasesti o masina second hand la un pret bun

Pentru a gasi o masina second-hand la un pret bun, trebuie sa tii cont de cateva reguli: 


1. Stabileste un buget. Inainte de a porni la drum trebuie sa stii clar de ce bani dispui. Daca este vorba de un credit bancar, asigura-te ca vei primi suma pe care o estimezi. S-ar putea sa-ti supraevaluezi nivelul de eligibilitate si sa pierzi timp cautand masini care depasesc bugetul real. La final vei fi dezamagit.
2. Cere parerea prietenilor, cunostintelor. Suntem siguri ca ai deja o marca preferata, ca ti-ai fixat deja unu-doua modele, insa nu te lasa condus de val. Intreaba-ti amicii, cunostintele care au modelele cu pricina si cere-le parerea. Care sunt punctele slabe? Sunt multumiti? Ce brand ti-ar recomanda? Daca ai o cunostinta care lucreaza intr-un service sau care este extrem de pasionat de industria auto, poti cere un sfat competent. De multe ori vezi lucrurile distorsionat din afara.

3. Analizeaza piata. Nu te pripi in luarea deciziei. Intai documenteaza-te asupra evolutiei pietei. Care este valoarea masinii pe piata second hand? Nivelul de echipare in ce fel influenteaza pretul? Dar kilometrajul? Sau anul fabricatiei?
4. Nu intotdeauna un pret mic inseamna o afacere buna. Chiar daca pretul este avantajos, nu lua o masina care nu este bine intretinuta.  Ulterior vei fi nevoit sa faci investiti costisitoare pentru a remedia defectiunile. In plus, este vorba de siguranta ta si a celor dragi.
5. Verifica minutios starea masinii. Arunca o privire atenta asupra exteriorului, in special asupra chederelor masinii (portbagaj, usi, parbriz) sa nu fie "gazata" vopseaua.  Fii atent la liniile si designul masinii. Daca linia usii din fata nu se continua fluent pe usa din spate inseamna ca a fost inlocuita una din portiere. Pentru a-i verifica “dedesupturile”, du-o la un service ales de tine. Foarte important: verifica la o reprezentanta daca kilometrajul este real. Asigura-te ca proprietarul are toate actele si ca nu are amenzi neplatite.



Speram ca aceste sfaturi sa va ajute sa gasiti o masina buna in raport cu pretul pe care il veti plati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis