miercuri, 6 octombrie 2010

Reguli detinere animal companie in apartament

Cetăţenii care locuiesc în apartamente pot creşte şi întreţine animale de companie deţinând carnete de sănătate pentru fiecare animal în parte, carnet pe care trebuie să-l prezinte la solicitarea reprezentanţilor asociaţiei de proprietari, a organelor sanitar veterinare şi a altor organisme abilitate.
Deţinătorii de animale de companie proprietari de apartamente au obligaţia de a lua măsurile necesare pentru a preveni murdărirea sau deteriorarea spaţiilor de folo­sinţă comună (holuri, scări, lift, spaţii verzi).
Dacă acest lucru s-a produs, proprietarii animalelor au obligaţia de a efectua curăţenia, dezinfecţia şi refacerea spaţiilor deteriorate. De asemenea, aceştia au obligaţia de a efectua plata daunelor către asociaţia de proprietari.
Vecinii îţi pot interzice deţinerea animalului
În cazul în care deţinătorii de animale cauzează neplăceri sau deranjează fonic şi igienic, proprietarii apartamentelor pot solicita măsuri de înlăturare a cauzelor sau chiar interzicerea deţinerii animalelor.
Constituie contravenţii şi se scancţionează contravenţional creşterea şi deţinerea de animale de companie cu nerespectarea următoarelor condiţii:
* nerespectarea normelor sanitar-veterinare;
* creşterea şi deţinerea animalelor de companie fără carnet de sănătate care să evidenţieze vaccinările şi deparazitările la zi, avizat de medicul veterinar;
* deţinerea unui număr mai mare de două animale într-un apartament sau curte de folosinţă comună cu nerespectarea normelor generale de curăţenie, igienă şi întreţinere a spaţiului comun.

Un comentariu:

  1. Salut!

    As fi interesat sa cumpar 2 articole pe blogul/siteul tau. Articolele vor arata ca primele doua de pe www.blogreflex.ro (cele legate de Pariuri-x). Articolele vor fi facute de mine si vor contine patru linkuri (trei intr-un articol, unul in al doilea articol). Daca esti interesat/a astept un mail la adresa laur_rapidistul@yahoo.com cu adresa blogului si un pret pentru care esti de acord sa le postezi.

    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere

ShareThis